Prodesmotes
Gümüş Üye
Mübarek olsun. On kişi olunca haber verin.
Alaturka'yı bu hale sen getirdin. Kafası çok karışık.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Mübarek olsun. On kişi olunca haber verin.
Kremlin hariç hepsinde meclisin gücü var.
Kafası karışık lafını kabul etmiyorumAlaturka'yı bu hale sen getirdin. Kafası çok karışık.
Bak bakalım güç kimde. İngiliz Kraliyet Ailesi'ni daha önce araştırdığım için rahat konuşabilirim, ülke batsa onlar yeni bir devlet kurar. Hangi güç? Başbakan kimin önünde eğiliyor?
Kafası karışık lafını kabul etmiyorum
Demokratik laik hukuk devlet modelini savunmak
neden kafa karışıklığı olsun?
Her eğildiğimiz devleti yönetmiyor. Saygı diye bir şey de var, krallığa duyulan saygı.
İngiliz Krallarının yetkilerinin aşama aşama kısıtlandığını en basit tarih kitaplarımız bile yazıyor. Avam Kamarası üzerine de araştır biraz, sonra da Birleşik Krallık parlamentosu üzerine de araştırmalısın.
Güzel sorularBenim de bazı şeyleri kabul etmem zor oluyor.
Climax bu yüzyıla yeni bir sorun kattı.
Bir klişe olarak; laikliğin Allah yolundaki karşılığını bana izah eder misiniz?
Allah kelamı üzerine demokratik haklar kullanılabilir mi? Mesela halk, Allah kelamına aykırı karar alıyorsa demokrasiye saygı duymalı mıyız?
Her eğildiğimiz devleti yönetmiyor. Saygı diye bir şey de var, krallığa duyulan saygı.
İngiliz Krallarının yetkilerinin aşama aşama kısıtlandığını en basit tarih kitaplarımız bile yazıyor. Avam Kamarası üzerine de araştır biraz, sonra da Birleşik Krallık parlamentosu üzerine de araştırmalısın.
Ne on kişisi yav!Mübarek olsun. On kişi olunca haber verin.
Güzel sorular
Hepsinin cevabı var
Laiklik inanmama özgürlüğüdür
Bu Allah'ın insanlara verdiği bir haktır
Devletteki tarifi ise
Bütün inanç sahiplerine eşit mesafede olması
İslam ilk önce insanı özgürleştirir.
Seçme hakkı tanır. Yani iyiyi fenayı yapma hakkı
Günah ve sevap seçme hakkı gibi
(Osmanlı da bu haktan mahrumduk
Cumhuriyetle bu hakka sahip olduk)
Mesela halk Allahın ayetine aykırı bir karar alırsa
Ahirette vaadeline cezaya çaptırılır.
Güzel bişi yaparsada mükafat
Onun için imtihan dünyası diyoruz
Şeriat dedikleri, günahların dünyadayken yasaklandığı bir din olamaz
Yoksa imtihanın bi esprisi kalmaz
Onları bizimkiyle karıştırma,oralarda tek adam rejimi yok. Biraz düşün hemen anlarsın. Mesela bir çok konuda Tramp engellendi,....Beyaz Saray? Kremlin? Versailles? Buckingham?
Onları bizimkiyle karıştırma, oralarda tek adam rejimi yok. Biraz düşün hemen anlarsın. Mesela bir çok konuda Tramp engellendi,....
Onları bizimkiyle karıştırma,oralarda tek adam rejimi yok. Biraz düşün hemen anlarsın. Mesela bir çok konuda Tramp engellendi,....
TBMM'dekiler ne halt yemeye seçildiler?
Türkiye'de söylediğin gibi tüm partiler tek adam. Deveye demişler neden boynun eğri? O demiş nerem doğruki.18 yıldır bir işi beceremedik diyemeyen muhalefet, "tek adam" diyor. Çuvaldızı kendine batıracaksın ki gelişebilesin.
"Kömürle oy alıyorlar." tamam.
"Makarnaya oyunu satanlar var." tamam.
"Diktatörlük var" tamam.
"Herkes Cumhurbaşkanı'nın ağzına bakıyor" tamam.
Kılıçdaroğlu tek adam değil mi? Buna cevap ver lütfen.
@Prodesmotes tam olarak ne olsun istiyorsun![]()
Türkiye'de de söylediğin gibi tüm partiler tek adam. Deveye demişler neden boynun eğri? O demiş nerem doğruki.
Söylediğine sonuna kadar katılıyorum ama bu genelde Türkiye'de tek adam rejimi olduğunu inkar etmemize neden olamaz. Konu dağılmasın diye fazla yazmıyorum.
Türkiye'de iyi bir yönetim istiyorsak doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmemiz gerekli.