Chp Çok Çalışır !

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Kremlin hariç hepsinde meclisin gücü var.

Bak bakalım güç kimde. İngiliz Kraliyet Ailesi'ni daha önce araştırdığım için rahat konuşabilirim, ülke batsa onlar yeni bir devlet kurar. Hangi güç? Başbakan kimin önünde eğiliyor?

Bak bakalım güç kimde. İngiliz Kraliyet Ailesi'ni daha önce araştırdığım için rahat konuşabilirim, ülke batsa onlar yeni bir devlet kurar. Hangi güç? Başbakan kimin önünde eğiliyor?

Her eğildiğimiz devleti yönetmiyor. Saygı diye bir şey de var, krallığa duyulan saygı.
İngiliz Krallarının yetkilerinin aşama aşama kısıtlandığını en basit tarih kitaplarımız bile yazıyor. Avam Kamarası üzerine de araştır biraz, sonra da Birleşik Krallık parlamentosu üzerine de araştırmalısın.

Kafası karışık lafını kabul etmiyorum
Demokratik laik hukuk devlet modelini savunmak
neden kafa karışıklığı olsun?

Benim de bazı şeyleri kabul etmem zor oluyor.

Climax bu yüzyıla yeni bir sorun kattı.

Bir klişe olarak; laikliğin Allah yolundaki karşılığını bana izah eder misiniz?

Allah kelamı üzerine demokratik haklar kullanılabilir mi? Mesela halk, Allah kelamına aykırı karar alıyorsa demokrasiye saygı duymalı mıyız?

Her eğildiğimiz devleti yönetmiyor. Saygı diye bir şey de var, krallığa duyulan saygı.
İngiliz Krallarının yetkilerinin aşama aşama kısıtlandığını en basit tarih kitaplarımız bile yazıyor. Avam Kamarası üzerine de araştır biraz, sonra da Birleşik Krallık parlamentosu üzerine de araştırmalısın.

Hepsini okudum delikanlı. Rahat ol. Batın ile zahiri ayırt etmekte zorlanıyorsun. Yasama mecliste, yürütme Başbakan'da, Kraliyet sembolik. Detaylı bir araştırma yapmadığında bileceğin bu kadar.

Türkiye'de yasama mecliste mi? Cumhurbaşkanı etkisinde mi? Buradan daha iyi çıkarımda bulunup, anlayabilirsin. İngiltere'de Kraliyet'in gücü üstüne güç yok.

Benim de bazı şeyleri kabul etmem zor oluyor.

Climax bu yüzyıla yeni bir sorun kattı.

Bir klişe olarak; laikliğin Allah yolundaki karşılığını bana izah eder misiniz?

Allah kelamı üzerine demokratik haklar kullanılabilir mi? Mesela halk, Allah kelamına aykırı karar alıyorsa demokrasiye saygı duymalı mıyız?
Güzel sorular
Hepsinin cevabı var

Laiklik inanmama özgürlüğüdür
Bu Allah'ın insanlara verdiği bir haktır
Devletteki tarifi ise
Bütün inanç sahiplerine eşit mesafede olması

İslam ilk önce insanı özgürleştirir.
Seçme hakkı tanır. Yani iyiyi fenayı yapma hakkı
Günah ve sevap seçme hakkı gibi
(Osmanlı da bu haktan mahrumduk
Cumhuriyetle bu hakka sahip olduk)

Mesela halk Allahın ayetine aykırı bir karar alırsa
Ahirette vaadeline cezaya çaptırılır.
Güzel bişi yaparsada mükafat

Onun için imtihan dünyası diyoruz
Şeriat dedikleri, günahların dünyadayken yasaklandığı bir din olamaz
Yoksa imtihanın bi esprisi kalmaz

She formally opens Parliament every year, and when the government passes a bill, it cannot become an Act of Parliament until it receives her stamp of approval, a process called Royal Assent. (Yasama üzerindeki denetimi)

As such, Queen Elizabeth II’s formal duties are largely representational, such as embarking on goodwill visits abroad and hosting foreign heads of state. (Temsil yetkisi)

But the Queen does have a few unique legal privileges. Royal.uk says she “retains the right to claim ownership of any unmarked mute swan swimming in open waters”. She also claims dominion over all whales, sturgeons and dolphins in the waters around England and Wales, doesn’t need a passport to travel abroad, and can drive without a licence.

In a straightforward general election, the Queen would accept the resignation of the outgoing prime minister and then instruct the incoming leader to form a government in her name - but this process is “put in jeopardy if there is uncertainty over the government being formed” (Yürütmenin gidişini kabul eden ve yeni yürütmeyi göreve başlatan diyor.)

Yürütmeyi göreve başlatan, yürütmenin altında olamaz herhalde.

Kraliyet Ailesi'nin GSMH'dan aldığı miktara ve mal varlığına bir bak devamında. Paylaştığım yazılar tek bir gazete haberinden. Çok daha fazlasını paylaşabilirim.

Güzel sorular
Hepsinin cevabı var

Laiklik inanmama özgürlüğüdür
Bu Allah'ın insanlara verdiği bir haktır
Devletteki tarifi ise
Bütün inanç sahiplerine eşit mesafede olması

İslam ilk önce insanı özgürleştirir.
Seçme hakkı tanır. Yani iyiyi fenayı yapma hakkı
Günah ve sevap seçme hakkı gibi
(Osmanlı da bu haktan mahrumduk
Cumhuriyetle bu hakka sahip olduk)

Mesela halk Allahın ayetine aykırı bir karar alırsa
Ahirette vaadeline cezaya çaptırılır.
Güzel bişi yaparsada mükafat

Onun için imtihan dünyası diyoruz
Şeriat dedikleri, günahların dünyadayken yasaklandığı bir din olamaz
Yoksa imtihanın bi esprisi kalmaz

İslam o hakkı tanımaz. O hakkın bedelini ödetir. Düşünce ve ifade hakkın varsa, düşündüğünde ve düşünceni ifade ettiğinde cezalandırılmazsın. "Konuşabilirsin ama konuşursan yakarım" demek, bir hak tanımak demek değildir.

İmtihan günahlara izin verilmesi, dinin ve doğrunun yaygınlaştırılmaması mı? Kural koyucu, günaha izin verdiğinde bundan sorumlu değil midir? Kural koyucu İslam dinine göre günahı yasaklamamalı mıdır?

Bkz: Yeni bir din doğuyor.

Beyaz Saray? Kremlin? Versailles? Buckingham?
Onları bizimkiyle karıştırma,oralarda tek adam rejimi yok. Biraz düşün hemen anlarsın. Mesela bir çok konuda Tramp engellendi,....
TBMM'dekiler ne halt yemeye seçildiler?

Son düzenleme:
Onları bizimkiyle karıştırma, oralarda tek adam rejimi yok. Biraz düşün hemen anlarsın. Mesela bir çok konuda Tramp engellendi,....

18 yıldır bir işi beceremedik diyemeyen muhalefet, "tek adam" diyor. Çuvaldızı kendine batıracaksın ki gelişebilesin.

"Kömürle oy alıyorlar." tamam.
"Makarnaya oyunu satanlar var." tamam.
"Diktatörlük var" tamam.
"Herkes Cumhurbaşkanı'nın ağzına bakıyor" tamam.

Kılıçdaroğlu tek adam değil mi? Buna cevap ver lütfen.

Onları bizimkiyle karıştırma,oralarda tek adam rejimi yok. Biraz düşün hemen anlarsın. Mesela bir çok konuda Tramp engellendi,....
TBMM'dekiler ne halt yemeye seçildiler?

Ön seçim gibi bir oyunla, insanların aklıyla alay ediliyorken Kılıçdaroğlu tek adam değil mi? Sadece adaylığı genel merkez tarafından kabul edilenlere oy kullanılabilen bir ön seçim ne kadar demokratik?

"Oyum hatırı sayılır şekilde artmazsa istifa ederim" diyen birinin onca ihraç, onca uzaklaştırmaya rağmen koltuğunda oturması tek adam değil mi?

CHP'den gönderilenlere bir bak istersen.

18 yıldır bir işi beceremedik diyemeyen muhalefet, "tek adam" diyor. Çuvaldızı kendine batıracaksın ki gelişebilesin.

"Kömürle oy alıyorlar." tamam.
"Makarnaya oyunu satanlar var." tamam.
"Diktatörlük var" tamam.
"Herkes Cumhurbaşkanı'nın ağzına bakıyor" tamam.

Kılıçdaroğlu tek adam değil mi? Buna cevap ver lütfen.
Türkiye'de söylediğin gibi tüm partiler tek adam. Deveye demişler neden boynun eğri? O demiş nerem doğruki.
Söylediğine sonuna kadar katılıyorum ama bu gene de Türkiye'de tek adam rejimi olduğunu inkar etmemize neden olamaz. Konu dağılmasın diye fazla yazmıyorum.
Türkiye'de iyi bir yönetim istiyorsak doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmemiz gerekli.

Türkiye'de de söylediğin gibi tüm partiler tek adam. Deveye demişler neden boynun eğri? O demiş nerem doğruki.
Söylediğine sonuna kadar katılıyorum ama bu genelde Türkiye'de tek adam rejimi olduğunu inkar etmemize neden olamaz. Konu dağılmasın diye fazla yazmıyorum.
Türkiye'de iyi bir yönetim istiyorsak doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmemiz gerekli.

Başım üstüne. Yazdıklarının her harfine katılıyorum. Birinden daha iyi olma iddian varsa, yapamadıklarını yapacaksın. İstediğin sonuç çıkmayınca, "oynatmıyorsanız top benim, alıp eve giderim" diyen çocuk tavırlarına bürünmeyeceksiniz.

Birileri, iktidarı kötüleyerek kendi koltuğunu sağlamlaştırıyor.

Bir yarışı kaybettiğimde, kazananı kötülemek yerine neleri doğru yaptığına bakar, kendimde nelerin eksik olduğunu tespit edersem sonuç alabilirim.

Velhasıl, hepimiz birer koyunuz.

Geri