Chp Çok Çalışır !

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Yanlış. Delil sun. Hiçbir enstrüman olmadığına dair delil sun. Benim sunacağım enstrüman delilleri mevcut.

Sıcak parayı IMF'in sunduğundan daha yüksek faizle aldığımız doğru. Fakat enstrümanımızın olmadığı yanlış. Ne döviz rezervi ne altın rezervi bitmemiş bir ülke enstrümansız kalmış değildir. Ekstra borçlanma zaten yok.

Kaynak: Sözcü

Saçmalıyorsunuz.

Heykel ilgi alanım değil. Buna binaen bir beyanım yok. Başkanlık sisteminden ziyade uluslararası konum: Kendi kıta sahanlığınızda aradığınız doğal kaynaklara müdahale bunun içinde, geminize hukuka aykırı baskın yapılması bunun içinde, Yunanistan s300 kullanırken ve hiçbir yaptırıma maruz kalmazken siz s400 aldığınız için ABD tarafından ücretini ödediğiniz uçağa kavuşamazken, dahası 11 Aralık tarihinde AB'den yaptırım beklerken, Romanya - Ukrayna, İngiltere - Fransa örneklerinde olduğu gibi Akdeniz'de haklarınızı savunurken, elbette zorluklar yaşarsınız. En muhalif ordu komutanları bugün yaşanan gelişmelere ek olarak iktidarı savunurken, elbette karalamamalıyız.

1) Yönetime hiçbir zaman ultra iyi demedim.
2) Aşı gelişmeleri Down Jones'da ne kadar ilerlemeye sebep oldu? Aşı gelişmeleri mi, yeni Maliye Bakanı mı Down Jones'da daha çok ilerlemeye sebep oldu?
3) Janet Yellen kimdir? Ne tür mali politikar yürütmüştür ve piyasaların beklentisi nedir?

Köyün delisi gibi ortaya bir şeyler atıp duruyorsunuz da kimse bir şey ispat etmiyor. Lafügüzaf. Bomboş.

Bence anlatmaktan çok anlamanız gereken konular var. Aşı böyle bir pozitif görüntü çizemez. İç gelişmelere değinmiyorum bile; TÜSİAD ile görüşme, reform paketi, faiz kararı, bağımsızlık vurgusu...

Her zaman söylerim: " A Haber ne kadar zararlıysa Fox TV'de o kadar zararlıdır."

Esen kalın.

altın rezervinden bahsetmişsin..Kaç milyar dolar olduğunu düşünüyorsun 500-600 milyar dolar falan değil yani bilgin olsun.Altın rezervi yapmasının sebebi ekonominin ultra A+++ leş olması :)))

Yanlış. Delil sun. Hiçbir enstrüman olmadığına dair delil sun. Benim sunacağım enstrüman delilleri mevcut.

Sıcak parayı IMF'in sunduğundan daha yüksek faizle aldığımız doğru. Fakat enstrümanımızın olmadığı yanlış. Ne döviz rezervi ne altın rezervi bitmemiş bir ülke enstrümansız kalmış değildir. Ekstra borçlanma zaten yok.

Kaynak: Sözcü

Saçmalıyorsunuz.

Heykel ilgi alanım değil. Buna binaen bir beyanım yok. Başkanlık sisteminden ziyade uluslararası konum: Kendi kıta sahanlığınızda aradığınız doğal kaynaklara müdahale bunun içinde, geminize hukuka aykırı baskın yapılması bunun içinde, Yunanistan s300 kullanırken ve hiçbir yaptırıma maruz kalmazken siz s400 aldığınız için ABD tarafından ücretini ödediğiniz uçağa kavuşamazken, dahası 11 Aralık tarihinde AB'den yaptırım beklerken, Romanya - Ukrayna, İngiltere - Fransa örneklerinde olduğu gibi Akdeniz'de haklarınızı savunurken, elbette zorluklar yaşarsınız. En muhalif ordu komutanları bugün yaşanan gelişmelere ek olarak iktidarı savunurken, elbette karalamamalıyız.

1) Yönetime hiçbir zaman ultra iyi demedim.
2) Aşı gelişmeleri Down Jones'da ne kadar ilerlemeye sebep oldu? Aşı gelişmeleri mi, yeni Maliye Bakanı mı Down Jones'da daha çok ilerlemeye sebep oldu?
3) Janet Yellen kimdir? Ne tür mali politikar yürütmüştür ve piyasaların beklentisi nedir?

Köyün delisi gibi ortaya bir şeyler atıp duruyorsunuz da kimse bir şey ispat etmiyor. Lafügüzaf. Bomboş.

Bence anlatmaktan çok anlamanız gereken konular var. Aşı böyle bir pozitif görüntü çizemez. İç gelişmelere değinmiyorum bile; TÜSİAD ile görüşme, reform paketi, faiz kararı, bağımsızlık vurgusu...

Her zaman söylerim: " A Haber ne kadar zararlıysa Fox TV'de o kadar zararlıdır."

Esen kalın.

Dostum rica ediyorum bu tur konulari ayik iken tartisalim. Yanlis delil sun nedir? Ya siz oyle bir zihniyetin urunusunuz ki goz gore gore aylar boyunca butun ulkeden vaka sakladi adam bas bas bagirdilar zar zor acikladi.

Adam cikti TULUMBANIN SUYU BITTI dedi. Anlayana bu laf bile delil icin cokta bakma.

Mafya babasi siyasi parti liderini tehdit ediyor sen bana neyin martavalini okuyorsun, ne reformundan bahsediyorsun.

Euro 10 tl dolar 8 tl olmus Turkiyenin borcu olmus 450 milyar dolar gshye orani yuzde altmisa dadanmis delil sun diyorsun.

Kisi basina dusen milli gelir tepetaklak assagi dusuyor adam bana delil sun diyor. Neyin delini sunayim git bakkaldan 1 tane ekmek al bi adamin durumunu sor sana yeter delil olarak delil diyor.

Hayir anlamamiz gereken nedir? bize ogretecekmissin ya zirvalamaktan baska bir bilgi versen oturup dinleyeceğim.

Kita sahanligi diyor, yahu sizin ulusal cikarlardan anladiginiz işidin , libyanin petrolu 3-5 e satmak.

Hayir sana degmezde ben Amerikada 10 yil yasadim, hatta yesil kart sahibiyim. Egitimide orada aldim. Acip iki kelime makale okumaktan aciz adamlara bak ya bize ders verecek. Sen kime neyin dersini veriyorsun?

Senin gibi sapina kadar bagimli ulkeler Abd baskani öksürse etkilenir, Dow Jones’la filan ilgisi yok diyor birde.

altın rezervinden bahsetmişsin..Kaç milyar dolar olduğunu düşünüyorsun 500-600 milyar dolar falan değil yani bilgin olsun.Altın rezervi yapmasının sebebi ekonominin ultra A+++ leş olması :)))

Ne zaman altın toplamaya başladı Türkiye? Ultra A+++ leş ekonomileri bana anlatsana. Ne tür tablolar çizerler? Hangi göstergerler bizde var?

Boş lakırdıya karnım tok. Veri sun.

Başıma bir şey gelmeyecekse eğer heykeli beğendiğimi söylemeliyim. Bugünün şartları ile değilde sonraki nesillere kalacak bir şey gibi düşündüğümde bugünümüz daha iyi anlaşılabilir. Belki de sonraki nesil ne kadar mal olduğumuzdan söz edecek, bilemiyorum.

Daha dün akşam Katarlılara onlarca taşınmazımız satılmışken aktrollerin “ekonomi-yerli-milli-milletin vergileri” hassasiyetine bürünmesi gözlerimi yaşarttı.

altın rezervimiz maksimum 50 milyar dolar
döviz rezervimiz eksi 40 - 45 milyar dolar

ne zaman toplarsan topla altın rezervi ile yürümüyor bu işler (veri sunuyorum inanmıyorsun ) :D

Dostum rica ediyorum bu tur konulari ayik iken tartisalim. Yanlis delil sun nedir? Ya siz oyle bir zihniyetin urunusunuz ki goz gore gore aylar boyunca butun ulkeden vaka sakladi adam bas bas bagirdilar zar zor acikladi.

Adam cikti TULUMBANIN SUYU BITTI dedi. Anlayana bu laf bile delil icin cokta bakma.

Mafya babasi siyasi parti liderini tehdit ediyor sen bana neyin martavalini okuyorsun, ne reformundan bahsediyorsun.

Euro 10 tl dolar 8 tl olmus Turkiyenin borcu olmus 450 milyar dolar gshye orani yuzde altmisa dadanmis delil sun diyorsun.

Kisi basina dusen milli gelir tepetaklak assagi dusuyor adam bana delil sun diyor. Neyin delini sunayim git bakkaldan 1 tane ekmek al bi adamin durumunu sor sana yeter delil olarak delil diyor.

Hayir anlamamiz gereken nedir? bize ogretecekmissin ya zirvalamaktan baska bir bilgi versen oturup dinleyeceğim.

Kita sahanligi diyor, yahu sizin ulusal cikarlardan anladiginiz işidin , libyanin petrolu 3-5 e satmak.

Hayir sana degmezde ben Amerikada 10 yil yasadim, hatta yesil kart sahibiyim. Egitimide orada aldim. Acip iki kelime makale okumaktan aciz adamlara bak ya bize ders verecek. Sen kime neyin dersini veriyorsun?

Senin gibi sapina kadar bagimli ulkeler Abd baskani öksürse etkilenir, Dow Jones’la filan ilgisi yok diyor birde.

Siz dediğin kim? Ayık kafa istiyorsan kahve içip ayıl dostum. Ben o insanları da referans almam. Anlatamıyorum galiba. Kimin ne dediği, bakan da olsa umurumda değil. Bana veri sun. Hangi tulumba, hangi suyu bitirmiş? Ben sana muhalif gazetenin haberini sunuyorum.

Mafya babasının siyasi parti liderini tehdit etmesini savunmadım. Savunmuyorum, savunmam. Ergen meydanı gibi: "Öldürtebiliyorsan öldürt" ifadeleri bir ülkeye yakışmıyor.

Ülke borçlanmaları listesinde, anlık döviz kuru göz önünde bulundurularak dahi ilk 15'de yokuz. Hangi felaket borç bu? %60 yalan. İspat et.

Country Dept to GDP Gross Dept %of World Total

United States104.3%$21,46531.0%
Japan237.1%$11,78817.0%
hina, People's Republic of50.6%$6,7649.8%
Italy132.2%$2,7444.0%
France98.4%$2,7363.9%
Germany61.7%$2,4383.5%
United Kingdom86.8%$2,4553.5%
India68.1%$1,8512.7%

Kusura bakma da sen ne anlatıyorsun bay A Haber?

ne zaman toplarsan topla altın rezervi ile yürümüyor bu işler (veri sunuyorum inanmıyorsun ) :D

Eksi döviz rezervinin verisini paylaş.

Son düzenleme:

Döviz rezervi altın rezervinden yüksek, hemen hemen denk. Anlık.

Yok abi, AKP iktidar olsun. Bu kadar cahili yandaşta bir arada görmüyorum, muhalifte toplanmış hepsi.

Kazanmalarının gerçekten bir hikmeti varmış. Aptallara karşı yaşasın AKP:

bu adam eski MB baş ekonomisti konu üzerine yorum yapmış ve veri hakkında yorum yapmış bakabilirsin

Anlamıyor ya. Deliririm. Kardeş beni vasfı ilgilendirmiyor. MB Bakanı > MB baş ekonomisti. Eski MB Bakanımız: "Ekonomi süper" dedi. Bu grafik Endonezya ile kıyas sunuyor. Sen ne paylaştığını bilmiyorsun. Rezerv azalmadı dedim mi? Hayır, asla.

Rezerv azaldı. Dövizi dengelemek için rezervden eksilttik. Ama sen bu grafiği rezervin eksiye inmesi olarak düşünecek kadar cahilsin galiba. Bak, galiba diyorum. Böyle bir aptallık olamaz.

Vasfı ilgilendirmiyor demenden anladım.(ekonomiyi kasap mehmet abi yönetsin) Liyakatsiz kafa her yerde neyse dediğimi de anlamadın iyi geceler sana.

Grafik okumaktan aciz insanlarla ekonomiyi değerlendirmek için muhalif olmaya devam ediniz. Teşekkürler.

İki tutarda doğru ama döviz rezervi + yönde olacak. tcmbnin sitesinden iki dakikada öğrenmek mümkün.

En azından AKP'den daha çok iş yaptığı kesin.
Yol yapmakla olmuyor bu işler.

• Beğen
Tepkiler: Kei
Herkes anlasın diye bilgileri görece tarafsız kaynaklardan Türkçe olarak paylaşmaya çalışacağım. Hepimiz herbokolog olduğumuz için hemen her konuda istediğimiz gibi ahkam kesebiliyoruz. Önümüzde Google gibi bir nimet varken çok ufak bir çabayla çok büyük bilgilere ulaşmak mümkün. Burada birbirinize hakaret edeceğinize iki satır arama yapıp realiteye ulaşmanız hem daha az kırıcı hem de daha bilgilendirici olurdu ya neyse.

Benim anladığım kadarıyla burada paylaşılan sayılar iki farklı bakış açısına göre değerlendiriliyor. Rezervlerin eksi olduğunu ifade eden arkadaşlar muhtemelen swaplar çıkartılınca ortaya çıkan tablo üzerinden değerlendirirken diğer gruptaki arkadaşlar swaplar dahil edilmiş sayılar üzerinden bir sonuca ulaşmak istiyor. Aşağıya üç kaynak bırakcağım okumanızı tavsiye ederim.

Diğer mevzu da dış borç stokumuzun milli gelire oranı tartışması. Bununla ilgili de sanıyorum brüt ve net borç stoklarının ifade ettiği farklılık üzerinden bir tartışma sürdürülmeye çalışılıyor. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığının 30 Haziran 2020'de yaptığı duyuruyu aşağıya bırakıyorum. Bu duyuruyla birlikte yine farklı kaynaklar da paylaşıyorum.

30 Haziran 2020

“Türkiye Brüt Dış Borç Stoku”, 31 Mart 2020 tarihi itibarıyla 431,0 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiş olup stokun milli gelire oranı ise %56,9 olmuştur. Aynı tarihte, “Türkiye Net Dış Borç Stoku” ise 256,5 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiş olup stokun milli gelire oranı %33,8 olmuştur.
Konuya ilişkin detay bilgilere, Hazine ve Maliye Bakanlığının internet sitesinin İstatistikler sayfasındaki “Türkiye Dış Borç İstatistikleri” bölümünden ulaşılabilir.
Kamuoyuna duyurulur.

.

Ben ekonomi ile ilgili @Prodesmotes kadar iyimser değilim ancak şunu da ekleyeyim, Türkiye ekonomisini salt ekonomik verilere göre değerlendirmek oldukça yanlış. Bizim ekonomimiz doğrudan siyasetimizle ilişkili. Ekonomide şu günlerde bir kabuk değişimi var ve Berak Albayrak döneminden kalan aktif rasyo ve rekabetçi kur gibi fantastik uygulamalar terk ediliyor bunlar ekonominin düzelmesi için yeterli mi? Değil. Bunlarla birlikte Tayyip Erdoğan'ın fantastik ekonomi görüşlerinin de rafa kalkması gerek. Sırf şahsım memnun olsun diye 120 milyar dolara yakın bir paranı eritildiği düşünülüyor. Ekonomi tartışmalarımız da futbol tartışmalarımız kadar vasat.

ps: Yazdıklarıma cevap beklemiyorum çünkü kişisel bir görüş belirtmedim. Yukarıdaki kaynakları okumanız kafi ki çoğu konuyu yorumdan ziyade rakamlar üzerinden ele almış.

Yok abi, AKP iktidar olsun. Bu kadar cahili yandaşta bir arada görmüyorum, muhalifte toplanmış hepsi.

Kazanmalarının gerçekten bir hikmeti varmış. Aptallara karşı yaşasın AKP:
Anla artık. Muhalefet yandaşlarının iktidar yandaşlarından gram farkı yok. Bunlar aynı kafa hepsi. Yok yani boş. İkisi de birbirlerini salaklıkla itham ediyor. Tek haklı oldukları konu bu.

Lan paramı neden camiye gömüyorsun diyorum sen dinsiz CHP li misin diyor akp yandaşı. Lan paramı neden heykele gömüyorsun diyorum ama akp bunu yaptı diyor Chp yandaşı. Neyin lafını anlatmaya çalışıyorsun ki bu beton kafalara?

Bunların kafa yapıları aynı aynı aynı. İkisine Dr laf anlatamazsin bunların.

Geri