Çarsaf ile ilgili

X
  • Kullanıcı Xena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çarsaf giyen bir kadından duydugum cümle;

'' Tüm kadınlar çarsaf giyse erkeklerimiz dışarı çıktıgında tüm kadınlar eşit derece de örtülü oldugundan dolayı başka kadınlara bakmaz, ilgi duymaz '''

Merak ediyorum dogrusu biz niye erkeklere göre yaşıyoruz? Bu sıcakta adam şort tşört giyerken karısı neden çarsaf giyiyor? O rahat rahat denize girerken kadın neden sahilde oturmuş onu izliyor? Bu hemcinslerim bu kadar kendisini aşagılamayı nerden ögrendi?

Ps: Kimsenin giyinişine karışmıyorum karışmam diyorum ama ortamda birinin giyinişine karışanlar, eleştirenler olunca sinirim tepeme çıkıyor. Hoş giyiniş eleştirmiyorum ben burada zihniyet eleştiriyorum (!)

Allaha sorcaksin duayla oda sana cevabini rüya ile yada haSa vahiy ile bildirir.
Velek vi inanmiyorsaniz zihniyeti sorgulamak hakkiniz

allahın sürekli onları kontrol ettiğini düşünüyorlar.
ben allah olacam,koccamaan evrendeki her iş bana bakacak,ben sümüklü fatma başını bugün kapamış mı onu mu kontrol edecem? kendinizi çok önemsiyorsunuz ey insanoğlu..siz bir hiçsiniz.bi dana kadar faydanız yok şu evrene.küllüm ziyansınız

Bu şimdi Nihat Doğmayasıcanın mini etek giyersen tecavüz erkeğin hakkıdır gibi bir şey olmuş. Çarşaflı ya da kapalı bayanlara tecavüz olmuyor mu ya da erkekler kapalı onlar diye bakmıyor mu?

İnsan nefsini, iradesini terbiye ettikçe ne benim çarşaf giymeme gerek kalır ne de başka bi şeye.

Allaha sorcaksin duayla ona sana rüya ile cevabini rüya ile yada haSa vahiy ile bildirir.
Velek vi inanmiyorsaniz zihniyeti sorgulamak hakkiniz

Neden biz müslümanlar sorgulayamaz mıyız? Sadece dua mı ederiz?

Bu şimdi Nihat Doğmayasıcanın mini etek giyersen tecavüz erkeğin hakkıdır gibi bir şey olmuş. Çarşaflı ya da kapalı bayanlara tecavüz olmuyor mu ya da erkekler kapalı onlar diye bakmıyor mu?

İnsan nefsini, iradesini terbiye ettikçe ne benim çarşaf giymeme gerek kalır ne de başka bi şeye.

Anlatmak istedigim bu işte, karşındakinin igrençligi, senin kıyafetinle giyiminle alakalı degil bence.

Ama kadının nefsi diye bişi yok ya erkekler istedigi gibi giyinsin yani kadın bir erkekten niye etkilensin ki ? Varlık mı o ne ki? :/

Bence erkeklere haftada 3 gün sokağa çıkma yasağı konsun isteyen hatun donla dolaşsın isteyen çarşafla.
Hiii ama günah dimi ?
Bu beyinde dolaşan tilkiler günah değildir ama kesin.

Neden biz müslümanlar sorgulayamaz mıyız? Sadece dua mı ederiz?

Anlatmak istedigim bu işte, karşındakinin igrençligi, senin kıyafetinle giyiminle alakalı degil bence.

Ama kadının nefsi diye bişi yok ya erkekler istedigi gibi giyinsin yani kadın bir erkekten niye etkilensin ki ? Varlık mı o ne ki? :/

Yabancı bi adamın bi sözü dolaşıyordu twitterda Özge Can olayı sırasında.
" Sokakta çıplak gezen bir kadın olsam bile bana tecavüz etmeye hakkın YOKTUR."

Neden biz müslümanla
Kod:
r sorgulayamaz mıyız? Sadece dua mı ederiz?

Sen zihniyet sorgulamaktan bahsetmissin bu kaideyi o kadin degil Kuran-i Kerim koymus. Zihniyetten once Kuran-i Kerimi sorgulaman gerek o sebeble Allah'a sor dedim.

Ben en çok erkek milletinin hayvanı durtuleri yüzünden kendini kapatıp sonra bunun özgürluk olduğunu düşünen ama bunları erkeklerin savunduğu bir ortamda olmaktan aşırı rahatsızim.
Kadına dair her şeye erkekler karışıyor.
Kadınların 2 plana atılmasını suçlusu yine kadınlar o kadar hevesliler ki kendilerinin varlığını bi erkeğe borçlu kılmaya hediye paketi gibi sunmaya bu durum aşırı sinirlerimi bozuluyor. En iyi dediğim kadın evlenme aşamasında kirolasiyor.
Toplum olarak bu kadar geri kafalı olduğumuza inanmak istemiyorum şimdi bana diyecekler ki medeniyet orayı burayı açmakta mi?

Çarşaf ne ya ? Ne iğrenç bir şey. M.kemal in yasakladigi aslında kadını metalastiran şeyin bu olduğunu idrak edemeyen kafalara bunu anlatamıyosun.

Önce herkes kendine baksın ve hep denk geliyorum bastırılmış duydukların verdiği ezikklik ile millete saldıran sözde dindar o kadar kadın var ki.

Kendilerini topluma bu şekilde mi kabul ettirecekler?

Bknz: pembe metrobüs isteyen kadınlar

“Ey insanoğulları! Ayıp yerlerinizi örtecek giyimlikle sizi süsleyecek elbîseler gönderdik. Takvâ örtüsü ise bunlardan daha hayırlıdır. Allah’ın bu âyetleri öğüt almanız içindir. Ey insanoğulları! Şeytan, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak ananızı, babanızı Cennetten çıkardığı gibi sizi de şaşırtmasın.

Muslumanin kitabindan Yaradanin ayeti.. Hangi zihniyet sorgulancak bu konuda kararsizim..

Oyy yine mi bu muhabbetler ..
Tesettür farzdır bunu bilin yeter ..

Farz olabilir ama neden kadın açık giyiniyor diye tecavüz haklı gibi gösteriliyor ?
Asıl sorun bu.

Benzetme/:
Gönüllü askerliğe gidiyorsun, amaan bu nasıl kamuflaj ya çok saçma bişe yaz ayında kamuflaj giyilir mi? çook ilkel...
Demeye benziyor :D

Jose oldu o zaman ben hiç bir konuda yorum yapmayayım , Allah ile irtibata geçeyim artık vahiy mi iner rüya mı görürüm bilemem.

Bunu iddia eden sapıktır ..

Günümuzde artık bunu iddaa etmiyor kesin gibi konuşuyorlar.
Üniversitede ilahiyat profesöründen tut şu kadının dediği. Sanatçı adı altında ki cahilller bunu savunur olmuş. Zihniyet bu yönde ilerlerken dinin farz kıldığı bu durumu seçen imanli bir kadın kadar nefsine hakim olmayı bilemeyen arada nikah olmadan bi kadına bakmayi kendinde haklı gören bu tip erkeği suclayamayan toplumda zaten iki yuzludur.

Jose oldu o zaman ben hiç bir konuda yorum yapmayayım , Allah ile irtibata geçeyim artık vahiy mi iner rüya mı görürüm bilemem.

İncir anlamadın tam olarak demek istediğimi, Dini kitabımız diyor ki ayıp yerlernizi örtün, şeytanın sizi kandırmasına izin vermeyin...
Yani çarşaflı bayanın sana dediklerine paralel bir mesaj verilmiş değilmi ?
Demek istediğim şu : bayanın söylediği kendi zihniyeti değil, inandığı kitabın ona kural koyduğu bir ideoloji^

Günümuzde artık bunu iddaa etmiyor kesin gibi konuşuyorlar.
Üniversitede ilahiyat profesöründen tut şu kadının dediği. Sanatçı adı altında ki cahilller bunu savunur olmuş. Zihniyet bu yönde ilerlerken dinin farz kıldığı bu durumu seçen imanli bir kadın kadar nefsine hakim olmayı bilemeyen arada nikah olmadan bi kadına bakmayi kendinde haklı gören bu tip erkeği suclayamayan toplumda zaten iki yuzludur.

Kimin ne dediğini bilmem .. Kuran'da ZİNA HARAMDIR hele ki tecavüz haram olmasın ! Bunu hafifletici bir sebep de bulmaz İslam .. Bu tür yorumlar bu yorumları yapanları bağlar ..
Yalnız dişiliğini vurgulayan gösteren kullanan ve ALLAH'ın koyduğu sınırlara uymayan kadın günaha girer bu da kesindir .. ALLAH böyle kadınlara " tecavüz edilme " izni de vermemiştir, tasarrufu kendi katındadır ..

İncir anlamadın tam olarak demek istediğimi, Dini kitabımız diyor ki ayıp yerlernizi örtün, şeytanın sizi kandırmasına izin vermeyin...
Yani çarşaflı bayanın sana dediklerine paralel bir mesaj verilmiş değilmi ?
Demek istediğim şu : bayanın söylediği kendi zihniyeti değil, inandığı kitabın ona kural koyduğu bir ideoloji^

Tamam buna saygım sonsuz. Ayete, inandıgım kitaba , ama bu ayetler hakkında konuşamayacagım anlamına gelmez. Veya bu ayete uyarak herkes örtülü oldugunda erkeklerin başka bir kadına bakmayacagını ilgi göstermeyecegini de dogrulamaz. :)

Kadının tam olarak bahsettigi bu. :)

Ben dini baz alarak yazmıyorum dikkatinizi çekerim dinden herhangi bi ayet ekleyip ağzıma almadım .
Beni toplumsal yapı ve bakış açısı ilgilendiriyor bunu diyenler de dini arkasına alıp kendini haklı göstermeye çalışıyor.
İyi hal indirimi
Tahrik indirimi
Mini etek indirimi vs

Bunlar neden var? Gerçekten doğru mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri