Camii bulamamışlar (?)

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Zor şartlarda imkan yok ise; teyemmum ile de abdest alınır . Cami varken hele de Üsküdar yahu adım başı caminin olduğu bi yerde : )

Teyemmümün alakasını çözemedim. O insanların zaten abdesti olamaz mı ?

Anlatamıyorum galiba. Camide kılmak farz değil namazı.

Orada ki beyaz restorant/yalı dan ötürü ben de şimdi baktım ve Arnavutköy olduğunu düşünmeye başladım.

Evet Arnavutköy zaten. Sağa doğru giden yolu takip ettiğinde sosyal tesislere gidiyosun hatta.

Dediğim gibi yakında bir cami yok. Şov olduğu düşünülmemeli.

camiye geç kalan adam hazırlıklı gitmez oraya. :bekle
neyse, ben çıkıyorum konudan :D

Teyemmümün alakasını çözemedim. O insanların zaten abdesti olamaz mı ?

Anlatamıyorum galiba. Camide kılmak farz değil namazı.

Ben konuya tamamen şu gözle bakıyorum namaz ve abdest dahil olmak uzere "şartlar uygun değilse" neden olmasin kılınabilir. anlatabiliyorum muyum ?

Ama Üsküdar olduğunu düşününce şartların gayet makul olduğuna karar verdim o şekilde yorum yaptım şimdi ifade edebildim mi kendimi ?

Grifikir kardeşim maalesef

cami sayısı iran'dan bile fazla olan bir ülkede gösterişten başka bir şey değildir. kimse darılmasın...

hadi dediğin olsun Diğer insanlara örnek olurum diye bile düşünmüş olabilir belki olamaz mı ? onların kalbindekini Allah bilir kesin yorum yapmanız yanlış bence

camiye geç kalan adam hazırlıklı gitmez oraya. :bekle
neyse, ben çıkıyorum konudan :D

5 vakit namaz kılan adam her zaman hazırlıklıdır arabasında taşıyabilir :D

Fotoğrafı kastederek yaptığınızı düşündüm o halde pardon.

Her yerde kılınabilir evet bu konu da katılıyorum niyet okumak değil bu.

Fotoğraf konu edilse bile aynı şey geçerli.

Her yerde kılınabilir deyip "ama 200 metre ileride cami var" demek sizce birbirine zıt fikirler değil mi ?

İnsanlara su-i zan ile değil hüsn ü zann ile bakalım. Eğer kötü bir niyetle yaptıysa bile bu onun hatası olur. Kimsenin kalbi bilinemez.

Üsame ibni Zeyd radıyALLAHu anhüma anlatıyor:

Resul-i Ekrem sallalhu aleyhi ve sellem bizi Cüheyne kabilesinin Huraka kolu üzerine göndermişti. Sabahleyin erkenden onlara saldırdık ve yendik. Yanımdaki Medineli Müslümanla, bir Cüheynelinin peşine düştük. Biz üzerine yürüyünce adam ''La ilahe ilALLAH'' dedi. Bunun üzerine arkadaşım ona dokunmadı, ben ise mızrağımı saplayıp adamı öldürdüm. Medineye döndüğümüzde bu olay Hz. Peygamber'in kulağına gitti.

ALLAH'ın elçisi bana, ''Adam 'la ilahe ilALLAH' dediği halde onu öldürdü, öyle mi?'' diye sordu.

Ben, ''Ey ALLAH'ın Elçİsi!'' dedim. ''O adam canını kurtarmak için öyle söyledi.''

Resul-i Ekrem, ''Kalbini yarıp baktın da, canını kurtarmak için söylediğini anladın? La ilahe ilALLAH sözü kıyamet günü karşına geldiğinde ne yapacaksın, söyle?''

''Ey ALLAH'ın Elçisi'' dedim. ''Cenab-ı Hak'tan beni bağışlamasını dile.''

Ama o durmadan, ''La ilahe illALLAH sözü kıyamet günü karşına geldiğinde ne yapacaksın, söyle?'' diyor, başka bir şey demiyordu.

Bu sözü o kadar çok tekrarladı ki, ''Keşke ilk defa o gün Müslüman olsaydım'' dedim.

Yer : İstanbul
Ne düşünüyorsunuz bu fotoğraf hakkında ?
Sizce camii mi bulamadılar ? Yoksa işin şov kısmına mı kaçmış biraz ?

Konuyu biraz daha eşeleyelim ..
Bu elemanların durduğu cadde üzerinde arabalarını park etme olanakları yok bir kere .. Hatta oraya araba ile geldiklerini de sanmıyorum .. Velev ki araba ile gelmiş olsunlar, o halde altında arabası olan NORMAL bir insan eğer namaz vakti geçiyorsa cami arar ve arabasını cami çevresine park edip namazını orada kılar .. BU AÇIDAN ELEMANLAR GÖSTERİŞ YAPMAYA GİTMİŞ ..
Eğer altlarında arabaları yoksa bu da oraya hazır gittiklerini ve amaçlarının sokak ortasında namaz kılmak olduğunu gösterir ki bu da gösterişe kaçar ..

Bu noktada soru şu olmalı ; Neredeyse her beşyüz metrede bir cami olan mekan-ı İstanbul'da NEDEN SOKAKTA NAMAZ KILIYORSUNUZ ?

Buna verilebilecek en mantıklı cevap " çünkü canımız öyle istedi " olur .. Bunu derlerse daha üzerine bir şey söylemem ama " tebliğ irşad " gibi konulara dalarlarsa o zaman sorgularım .. Günde beş vakit zaten ezan okunuyor, zaten insanlar namaza çağrılıyorlar daha bunun üzerine kendi namazlarınızı göz önüne sererek İNSANLARDA NAMAZ KILMA HİSSİ Mİ UYANDIRIRSINIZ YOKSA MİLLETİ DAHA DA BU İŞLERDEN SOĞUTUR MUSUNUZ ? İşte bu kısımları düzgün düşünüp ince hareket etmek lazım ..

Sonuç itibarıyla yapılması gereken bir ameli hoş olmayan bir sunumla göstermişler ..

hadi dediğin olsun Diğer insanlara örnek olurum diye bile düşünmüş olabilir belki olamaz mı ? onların kalbindekini Allah bilir kesin yorum yapmanız yanlış bence

hacı ben gene aksi bi yorum yapmadım , ateistler dışarı diğince söylemek zorunda kaldım ilk sayfadaki 2. posta bakarsan anlarsın burda anlatılmak istenen ibadetin yapılmaması gerektiği değil , en azından ben yapılabileceğinin kanaatindeyim faktörleri ele alıyoruz yanlızca...

Ben konuya tamamen şu gözle bakıyorum namaz ve abdest dahil olmak uzere "şartlar uygun değilse" neden olmasin kılınabilir. anlatabiliyorum muyum ?

Ama Üsküdar olduğunu düşününce şartların gayet makul olduğuna karar verdim o şekilde yorum yaptım şimdi ifade edebildim mi kendimi ?

Şartlar uygun değilse diye bir hüküm yok İslamda cami dışında namaz kılmak için. Mesele bundan kaynaklanıyor. Mecbur kalınca dışarıda kılabilirsin diye bir hüküm yok.

altında arabası varsa camiiye gitsin o zaman :bekle

Sonuç itibarıyla yapılması gereken bir ameli hoş olmayan bir sunumla göstermişler ..

Ağabey bulundukları bölgeye en yakın cami 500 metre. Yalnız, küçük bir cami. Sorulduğunda bilinmiyor veya bulunamamış olabilir. Onun haricinde yakında cami yok. Bebek burası.

Kilimleri teknelerden de istemiş olabilirler.

Kilimleri arabasız yanlarında taşıma ihtimaline karşılık, teknelerden kilim isteme ihtimali daha olağan bence.

Mevzuyu yine akp'ye bağlayan çığırtkanlar nobel hazımsızlık ödülü şak şak şak.

hacı ben gene aksi bi yorum yapmadım , ateistler dışarı diğince söylemek zorunda kaldım ilk sayfadaki 2. posta bakarsan anlarsın burda anlatılmak istenen ibadetin yapılmaması gerektiği değil , en azından ben yapılabileceğinin kanaatindeyim faktörleri ele alıyoruz yanlızca...

O espiriydi müdürr

altında arabası varsa camiiye gitsin o zaman :bekle

Suriyeden yeni gelmişler belki bilmiyorlar :D

Demek istediğim kesin karar vermeniz yanlış, onların ne şartlarda ne düşündüğünü bilmiyorsunuz

Ağabey bulundukları bölgeye en yakın cami 500 metre. Yalnız, küçük bir cami. Sorulduğunda bilinmiyor veya bulunamamış olabilir. Onun haricinde yakında cami yok. Bebek burası.

Kilimleri teknelerden de istemiş olabilirler.

Kilimleri arabasız yanlarında taşıma ihtimaline karşılık, teknelerden kilim isteme ihtimali daha olağan bence.

İhtimal üzerine yorumluyoruz zaten .. Önemli olan bu hangi vakit .. Eğer yatsı vaktiyse evlerine gidince kılabilirlerdi .. Yok akşam vaktiyse bir şey diyemem ..

O espiriydi müdürr

Suriyeden yeni gelmişler belki bilmiyorlar :D

Demek istediğim kesin karar vermeniz yanlış, onların ne şartlarda ne düşündüğünü bilmiyorsunuz

olayın yönünü değiştirioyorum 1 dakka :p

şimdi orası sahil, muhtemelen işlek bir yerdir. namaz kıldıkları yerden her türlü insan geçebilir. şortlu, mini etekli kızlar. ee adamlar o kızları da görecek, günaha girmeyecekler mi ? :p

Bir kere haca karanlık belki yataı vakti geçti adamlarda bari camiye yetişemedik acabada kilim olacaktı serip kılalım belki ölürüz falan böyle gitmeyelim dedi. Çoğu cami yatsıdan sonra kapanıyor.

olayın yönünü değiştirioyorum 1 dakka :p

şimdi orası sahil, muhtemelen işlek bir yerdir. namaz kıldıkları yerden her türlü insan geçebilir. şortlu, mini etekli kızlar. ee adamlar o kızları da görecek, günaha girmeyecekler mi ? :p

namaz kılan adam karşısını incelemez önüne bakar kanka

Geri