Camii bulamamışlar (?)

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Eskiden osmanlı zamanında olsaydınız ne derdiniz merak ediyorum hristiyan seyyahlar hanımlerin arabalarından indiklerini yol kenarlarında namaz kıldıklarını ayrıntılı anlatıyor kalblerini allahü teala bilir

herşeyin bir yeri zamanı var. buraya yazdığım ilk mesajda da açıkladım zaten durumu. ibadet etmek için ibadethaneye gidersin ki tıpkı tiyatro izlemek istiyorsan da tiyatro salonuna gittiğin gibi.

Ben de yazdım. İslamda namazın yeri sadece mescid değildir.
Namaz tiyatro da değildir. İki vakit arasında kılınması lazımdır. Temiz olması şartıyla her yerde kılınabilir. Aksi bir delilin varsa koyarsan sevinirim. Fakat sadece ben böyle düşünüyorum böylesi doğru dersen ben dinimin ne söylediğine bakarım ki Müslümanın yapması lazım olan da budur.

Merhaba, sualinizin tam alakasını kuramadım aslında ama sokakta kıldığım oldu.
Hazımsızlık yazmışsınız ben buna alınarak cevap vermek istiyorum asla hazımsız bi niyet ile yazmadım.

Üsküdar olduğunu fotoğrafa detaylı bakmadan yazdığıma göre Üsküdar için bunu düşünmeme neden olacak gözlem yapmış olma ihtimalim var.

Niyetin samimi bulunmaması hazımsızlık neden olsun ?

basit bir örnek verdim sadece. yapılmak istenen aktivite ve yapılması gereken yerler diye bi kurarsın kafanda :bekle

bu bir aktivite değil inanan için emirdir tiyatroya gitsende olur gitmesende ama inanan için namaz imkan var ise olmazsa olmazdır

Namaz tiyatro da değildir. İki vakit arasında kılınması lazımdır. Temiz olması şartıyla her yerde kılınabilir. Aksi bir delilin varsa koyarsan sevinirim. Fakat sadece ben böyle düşünüyorum böylesi doğru dersen ben dinimin ne söylediğine bakarım ki Müslümanın yapması lazım olan da budur.

ben namaz tiyatro mu dedim yahu neden lafımı çarpıtıyorsun :D

ben de zaten kendi fikrimi söyledim. hakaret ve itham içermiyordu sözlerim. sebeplerine dayanarak yapılanın şov olduğunu söyledim. haklıyım veya değilim o beni bağlar. sen hazımsızlar bilmem neler diye konuştuğun için alıntı yapasım geldi, olay bundan ibaret dostum

Zor şartlarda imkan yok ise; teyemmum ile de abdest alınır . Cami varken hele de Üsküdar yahu adım başı caminin olduğu bi yerde : )

Grifikir .d

(gizli sadaka daha iyidir.) [bekara 271]

(rabbinizi gizli, sessiz çağırın.) [araf 55]

(rabbini, içinden zikret!) [araf 205]

Hazımsızlık yazmışsınız ben buna alınarak cevap vermek istiyorum asla hazımsız bi niyet ile yazmadım.

Üsküdar olduğunu fotoğrafa detaylı bakmadan yazdığıma göre Üsküdar için bunu düşünmeme neden olacak gözlem yapmış olma ihtimalim var.

Niyetin samimi bulunmaması hazımsızlık neden olsun ?

İnsanların niyetlerini okuyorsanız eğer, biri sizin hakkınızda bir şey söylediğinde itiraz etmemeniz lazım.

Ben fotoğraf hakkında yorum yapmadığımı belirtmiştim zaten.

İslama göre namaz her yerde kılınabilirken, buna itirazın sebebini anlamak güç. İsteyen istediği yerde kılar fotoğraftaki insanlar da yolu tamamen kapatmamışlar dikkat ederseniz. Din buna müsaade etmişken bunun tartışma konusu yapılması hazımsızlık oluyor.

Orası Üsküdar değil, Bebek bence. Muallim Naci Caddesi üzerinde bir yer. Köprüye biraz daha yaklaşsalar Tezkereci Osman Efendi Camii'sini görebilirler, yaklaşık 500 metre ileride. Ama küçük bir cami. Bilinmemesi, bulunamaması da normal. Civarda başka cami yok. Ben yine de şov ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Vakite geç kalmış olabilirler.

İnsanların niyetlerini okuyorsanız eğer, biri sizin hakkınızda bir şey söylediğinde itiraz etmemeniz lazım.

Ben fotoğraf hakkında yorum yapmadığımı belirtmiştim zaten.

İslama göre namaz her yerde kılınabilirken, buna itirazın sebebini anlamak güç. İsteyen istediği yerde kılar fotoğraftaki insanlar da yolu tamamen kapatmamışlar dikkat ederseniz. Din buna müsaade etmişken bunun tartışma konusu yapılması hazımsızlık oluyor.

Fotoğrafı kastederek yaptığınızı düşündüm o halde pardon.

Her yerde kılınabilir evet bu konu da katılıyorum niyet okumak değil bu.

ah ah kimin müslüman olup olmadığı sana mı kaldı diyerek birilerini eleştirip milletin sammimi olup olmaması size mi kaldı demek normal geliyor

buradaki yahudilere bakar mısınız Atatürk havalimanında ulu ortalık ibadet eden yahudiler ben bunların manşet olduğunu görmeyip Müslüman ülkede Müslümanların ibadet yapınca garipseyenleri hiç anlamayacağım

Bunu Müslüman bir gurup orada yapsa yine tepki verirlerdi

[YOUTUBE]ouO6jSHphOw[/YOUTUBE]

Grifikir kardeşim maalesef

cami sayısı iran'dan bile fazla olan bir ülkede gösterişten başka bir şey değildir. kimse darılmasın...

ben namaz tiyatro mu dedim yahu neden lafımı çarpıtıyorsun :D

ben de zaten kendi fikrimi söyledim. hakaret ve itham içermiyordu sözlerim. sebeplerine dayanarak yapılanın şov olduğunu söyledim. haklıyım veya değilim o beni bağlar. sen hazımsızlar bilmem neler diye konuştuğun için alıntı yapasım geldi, olay bundan ibaret dostum

Ben tiyatro dedin demedim.

Tiyatro ile mukayese edemezsin demek istedim. İslama göre bunda hiçbir beis yokken buna itiraz edilmesi bunu söylememi icap ettirdi. Dediğim gibi herhangi bir dini delilin yoksa (camide kılınır gibi) insanlar camide kılsın diyemezsin.

Orası Üsküdar değil, Bebek bence. Muallim Naci Caddesi üzerinde bir yer. Köprüye biraz daha yaklaşsalar Tezkereci Osman Efendi Camii'sini görebilirler, yaklaşık 500 metre ileride. Ama küçük bir cami. Bilinmemesi, bulunamaması da normal. Civarda başka cami yok. Ben yine de şov ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Vakite geç kalmış olabilirler.

Orada ki beyaz restorant/yalı hatta sanırım Otel de olabilir ötürü ben de şimdi baktım ve Arnavutköy olduğunu düşünmeye başladım.

Geri