Boşanmış ve bir çocuğu olan biri ile evlenir misiniz?

Konu sahibi son olarak 590 gün önce görüldü

Boşanmış ve bir çocuğu olan biri ile evlenirmisiniz..

• Evet

Kullanılan: 12 36.4%
  • Hayır

Kullanılan: 19 57.6%
  • Kararsızım

Kullanılan: 2 6.1%

• Kullanılan toplam oy
    33
Olay aslında çocuk meselesine dönmüş. Çocuk olmasa bir çok kişi bunu seve seve kabul edecektir. Erkek için evlenip boşanması her ne kadar dikkate alınmamış olsa da kadın için ataerkil bir toplum olduğumuzdan yadırganan bir duruma gelmiştir. Tanıdığım ve görmüş olduğum bir çok kadın var boşanmış veya dul olarak kalan ama boşanmış olduğu erkekten daha çok evcil, çalışkan ve dik duruşludur. Bize göre her ne kadar boşanmış kadın profili toplumumuzda eşine hayrı olmamış bir profilde ise de boşanma sebebine bakmak gerekiyor. Kadının boşanma sebebi eğer haklı durumda ise çocuğu da boşanmış olması da benim için sorun teşkil etmeyecektir. Ancak eğer haklı sebepten bir boşanma sebebi yoksa aynı durumu benimde yaşamamam için uzak durmam en mantıklısı olacaktır.

Öyle şeylere takmam gerçekten seviyorsam evlenilecek kişi olduğundan eminsem evlenirim..

büyük konuşmayayım büyük konuştuğum her şeyi en fazla beş iş günü içinde yaşıyorum çünkü.

Bosanmis olmasi onemli degil de, cocugu varsa asla

Evleneceğim kızın eline erkek eli değmemesi gerek aksi taktirde evlenmem sanırım.

kimse boşanmak için evlenmiyor.

evlenirim ama çocuğa bağlı. Büyükse malesef evlenmem, psikolojisi bozulmaması için.

Bundan bir yıl önce sorulsaydı cevabım net hayırdı. İnsanın başına her şey gelebiliyor.

Ilk ask piriltilari gecince soracaksin bu soruyu.
Kendi cocugu olsa bu kadar sevemez dedigim insanlar var.
Ama ben evlenmem.
Evlilik biraz da kafa isi arkadasim.

Bu işler istek ötesi. Kaderinizde varsa, yaşarsınız.

Benim çocuklarımın yanına babalarından başka erkek giremez, aynı çatıda olamaz..Çok evlenmek istersem onunla evlenirim zaten..
Aşık olmak, sevmek başka, evlenmek başka.

insanların böyle boşanmış etiketleriyle falan anılmasından çok hoşlanmıyorum, böyle konularda da çok net ve keskin çizgilerin çekilmesini de sağlıklı bulmuyorum çünkü hayat ilginç şekilde yaşamanıza neden olabiliyor.
sevdiğiniz kişinin nasıl bir boşanma süreci yaşadığı, çocuğuyla olan ilişkisi, çocuğun annesiyle olan ilişkisi vs vs bunların hepsi elbette ki önemli. kimse yaşadığı bir birliktelikte eski eşin sorun olmasını istemez tabii ki, bir de çocuk olunca hele eski eş hafif tırlaksa ömür boyu eziyete bile dönüşebilir o süreç.
her şeye rağmen çocuk çok büyük bir sorumluluk, o sorumluluğu alabilmek ve dediğim gibi sağlıklı bir eski eş durumu olması halinde neden olmasın, herkesin başına her şey gelebiliyor sonuçta.
yine de başıma gelse yazdığım kadar kolay işlemez o süreçler biliyorum. çocuklar üzülmesin de büyükler atlatır.

Geri