Bir yolsuzluk hikayeni anlat

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Lise 1 zamanları…. Okulun bahçesinde devasa ceviz ağaçları olurdu, kargalar o cevizleri toplar yüksekten yere bırakıp kırar ve kırdıktan sonra da aşağı inip yerlerdi. biz de işte o cevizleri atar atmaz, kargalar inişe geçmeden çalardık sgdhjdjd
Büyük çaplı olanları sonra yazarım aklıma geldikçe :d

beni evden alsalar iyi yedi sülalemi alırlar : /
ne yaptın, karnendeki kırıkları mı düzelttirdin kırtasiyede, devamsızlıklarını mı sildirdin, kendine sahte takdir belgesi mi düzenledin?lgşfhk arkadaşlar şov yapıyor plesk... o surattan nasıl bir illegal bir şey çıkabilir ki?...

çok sevdiğimiz yemek ve tatlıları servis ederken kendi tabağıma sadece benim gözümün anlayacağı şekilde azıcık fazla koymam yolsuzluk mudur?

bir gün sahil kenarı mekanda oturduk yiyip içiyoruz , ama herkes yarınlar yokmuşçasına yiyor . Ton balıklı salatalar alkoller meyveler kajular bademler havada uçuyor.

neyse baktım hepsi bana güveniyormuş , hesabı kafada yaptım deli para tutuyor benden çıkar aslında o para ama tek başıma niye vereyim ?

dedim siz ufaktan telefonları ele alın kaçın ben gelecem. son kalan olarak bende mekandan çıkarken telefonla konuşur gibi yaptım kıllanmasınlar diye hesabı istememiştim mekan önünde konuşurken birden koşmaya başladım . kovalayan yoktu ama bizimkiler arabayı yan çevirmiş kapıları açmış bekliyorlardı
bknz: 1677573440027.png
. öyle kaçtık işte. sdfasdf

inanıp inanmamak size kalmış. detay verebilsem keşke. ufak bir şey söylesem devamı gelir zaten. onun için riske girmeye gerek yok.
izninle bir yolsuzluğa benzer hikayeni anlatmak isterim, görsünler senin ne gözü kara olduğunu... okey turnuvasında bana ''ortalığı karıştıracak birileri varsa getir de rakibin dikkatini dağıtsın'' demişti. her maç günü dostlarımızı çağırıp rakiplerle kavga etmelerini sağlıyorduk... yolun sonunda kupayı da aldık. dikkat edin bu adamın şakası yok. turnuva için böyle planları olan bir adam, daha neler yapmaz ki... (yan masadaki arkadaşının kreminden bir fırt almıştır)

bankalar ile çok iyi dostum...... zor zamanlarımda beni hiç kampanyasız ve parasız bırakmadılar...... haklarını ödeyemem..... yine böyle bankalardan biri telefonumu çaldı..... oggy bey kredi kartınızın olmadığını görüyorum, şayet şu kartımızı alırsanız 1000 tllik puan avantajından faydalanacaksınız dedi..... 1000tl puan...... hem de hiçbir şey yapmadan...... dedim, tabii seve seve alırım kartınızı...... kartı teslim aldım..... 1 gün, 2 gün, 3 gün derken puan falan yok ortada..... müşteri temsilcisine ulaşıp durumu bildirdim..... oggy bey, ancak 10 bin tllik harcama yaparsanız puanınız kartınıza yatırılır dedi...... 10 bin tlyi ben çatır çatır elbet harcardım ama şu var ki geri nasıl öderdim...... kandırılmıştım, kartı üzerime yapan temsilcinin aldığı komisyon yanına kar kalmıştı...... hemen bir kriz planı hazırladım, alternatifleri değerlendirdim....... kredi kartı ile bakiye yüklenebilen ön yüklemeli kartlar aklıma geldi..... hemen kredi kartımı elime aldım ve deneme amaçlı ön yüklemeli kartıma 10 bin tllik bir bakiye yükledim, sonuçta bir harcamaydı değil mi...... ve vola! 1000 tllik puan kartıma tanımlandı...... ancak fırsatı daha fazla fırsata çevirebilirdim...... ön yüklemeli kartıma yüklediğim 10 bin tlyi hemen günlük faizlenen bir başka banka hesabıma transfer ettim...... kredi kartının ekstre günü gelene kadar 10 bin tl orada faizlenirken ben de 1000 tl puanımın tadını çıkardım....... bi şey bedavaysa ürün sizsiniz, yeter ki o ürünü geri satmayı bilin...... ;)))))))

Aux kablosu lazımdı migrostan kablosuz kulaklık almıştım içinde aux kablosu da vardı kabloyu alıp kulaklığı tekrar kutuya koyup 2 katı fiyatına satmıştım o kadar.

Az önce girdiğim bir yeterlilik testinde minik bir hile yaptım.

İşimi şansa bırakamam, hem kimsenin hakkını da yemedim.

Düşündüm de, genelde beni yoldular.

Mideme en uzun süre oturan olayı anlatayım. Bayram öncesi Muhasebeye çağrıldım. Muhasebe Müdürümüz tatile çıkacakmış ve dağıtılacak Bayram ikramiyeleri + Maaş'ları bana teslim etti. Herkesten imza alıp dağıtacaktım. Deste deste paralar. Bütün desteler sıkıydı, bir tanesi biraz boş tu. Mutlaka saymıştır ve fazla olanı almıştır diye düşündüm. Ne hesapladım, ne de saydım.
O gün zaten izin günümdü ve vaktimi iş düşünerek geçirmek istemedim. Sonra birden aklıma, ya bu paralara bir şey olursa diye geldi ve izin günüm, çevreme beni takip eden varmı diye bakarak, eve ulaşmak ile geçti. Oysa sinemaya gidecektim. Ertesi gün paraları dağıttım ve fark ettim ki, boşluk olan deste'deki para eksik çıktı. Müdürümüze söyledim ama, birisi demek ki içinden bir şeyler almış demek ile kaldı olay. Bir maaşıma yakın param gitti.(benden)

@Plesk Muhasebeci mi acaba?

Hollanda’ya ilk gittiğim günden bir ay sonra yılbaşını kutlamak için Almanya’ya gitmiştim akrabaların yanına,etrafta gezinirken yerde kurumuş yaprak gördüm bir poşetin içinde aldım Almanlara ot diye satmıştım 40 marka..çekiyordu garibim derinden ne bilsin

Pandemide bir arakdaşımın yerine web üzerinden (görüntüsüz, yazılı) İngilizce sınavına girdim. Bu da benim bilerek yaptığım bir yanlış.

Ortaokulda kredi kartı dolandırıcılığımız var bir de ama o yolsuzluk sayılmaz direkt nitelikli dolandırıcılık, hırsızlık kapsamında değerlendirilmeli, konusu açılırsa yazarım sgdhdjjf

Lise 1 zamanları…. Okulun bahçesinde devasa ceviz ağaçları olurdu, kargalar o cevizleri toplar yüksekten yere bırakıp kırar ve kırdıktan sonra da aşağı inip yerlerdi. biz de işte o cevizleri atar atmaz, kargalar inişe geçmeden çalardık sgdhjdjd
Büyük çaplı olanları sonra yazarım aklıma geldikçe :d
Kargalarla şaka olmaz. İyi ki başınıza bir şey gelmemiş.: )

Geri