Bir türkü tutturmuşum duyuyorsun değil mi?

Konu sahibi son olarak 40 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Normalde W'nin ibretlik hikayeleri konusuna yazacaktım ama bulamadık. Bunu epeydir biliyordum ama alıntı yaptığım kişi benden güzel yazdığı için onu kopyalıyorum. Umarım konu sahibi kızmaz.

Gürültülü şarkılardan hoşlanmam bana göre dinlediğin her şeyin bir hikayesi olmalı, mesela Müzeyyen Senar'ın Dalgalandımda duruldum şarkısında "Aşık gibi sevmezsen, kardeş gibi sev" deyip ağlaması gibi... İyisiyle kötüsüyle her şarkı bir anıdır.

Leman Sam'ın "Kıyamam Sana" şarkısını dinlemeyeniniz yoktur sanırım. Bu şarkıyı bir aşk şarkısı sanıyorsunuz değil mi? Hayır değil. Söz yazarı Karaköy Genelevi'nde çalışan meçhul bir kadın. Bir gün beklemediği anda hamile olduğunu öğrenir.
Bulunduğu ortamı ve şartları düşününce bebeğinden vazgeçmekten başka çaresi yoktur. Evlatlık vermeye karar verir ve bu sözleri yavrusuyla beraber olduğu o son gece yazar. Çaresiz bir annenin kaleme aldığı Leman Sam'ın bestelediği bu şarkının sözleri şöyle;

Bir gün anlayacaksın
Neden sessizce gittiğimi
Senden vazgeçmek uğruna
Nasıl bir savaş verdiğimi
Mevsim kış olur hani
Bir yudum güneş bulamazsın
Sonsuz uçurumlardaki
Çiçeklere dokunamazsın
Her sabah bir sayfa daha
Eksilip gidiyor ömrümden
Gönlümün yıkıntılarında

@Anna Karenina @Başak @Sirius @Shinigami @Raskolnikov ve konuyu bulamayan @W

Ya ibretlik hikayeler diyince ben cuma gunu yaptigim ibretlikleri diyorsun sandim yani mis gibi konumu ibretlik yaptin ya helal olsun Xerath, malum konu burada ;

@W o fotoğrafın hikayesi diye konun vardı ya bence onu diyor

Ya ibretlik hikayeler diyince ben cuma gunu yaptigim ibretlikleri diyorsun sandim yani mis gibi konumu ibretlik yaptin ya helal olsun Xerath, malum konu burada ;

İbretlik hikayeler dediğimde bulamadın. Birde beni başına çorap örmekle suçladın. Bütün forum benim ne kadar sessiz ve kendi halimde olduğumu bilir. Hangi kötü olayda adım geçmiş olabilir?

@W o fotoğrafın hikayesi diye konun vardı ya bence onu diyor

Destek çıkmak yerine sende benim gibi bir şarkı ve hikaye paylaşsan güzel olmaz mı?
Konu sahibi seni kınadığını söylememi istedi.

İbretlik hikayeler dediğimde bulamadın. Birde beni başına çorap örmekle suçladın. Bütün forum benim ne kadar sessiz ve kendi halimde olduğumu bilir. Hangi kötü olayda adım geçmiş olabilir?

Destek çıkmak yerine sende benim gibi bir şarkı ve hikaye paylaşsan güzel olmaz mı?
Konu sahibi seni kınadığını söylememi istedi.
Burayı rezerve ediyorum o halde
Güzelleştirmek için geleceğim :D

O şarkının hikayesi moduna niye girdim bilmiyorum
Sevdiğim güçlü bir sesten bırakıyorum buraya
Kerkük türklerinin katledilişi için yazılmış bir türkü. Ağıt desek yeridir

Elbette bize güler bir gün seneler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri