Sana bugün, seni neden sevdiğimi söyleyecektim, ama ülkenin gündemi buna müsaade etmedi, ben sana ''seni neden seviyorum biliyor musun'' diyecektim ama kapımın önünde bir adamın kafasına sıkmışlar bugün, ben sana seni neden sevdiğimi söyleyecektim ama siyah bir arabanın içinde kafası omzuna düşmüş çok kırmızı bir yüz gördüm bugün, benilkdefaölübiryüzgördüm..
Ben oysa sana varmak için en rahat ayak...kabılarımı giyecektim, içimin en kuytusunu alacaktım yanıma, kaygılarımı, endişelerimi sabah kahvaltıda yemiştim çünkü, sana kusursuz, sorusuz gelecektim, bir şarkı duymuştum çünkü balkonda sigara içerken ''ama kendinden yanadır ya hep yürek, feda edip aşkı, korur ya kendini''
Kendimi sana karşı korumam gereken herhangi bir durumun var olmadığından bahsedecektim.
Ben sana bugün ''seni nasıl seviyorum biliyor musun'' diyecektim ama biri vurduğum kıyılardan beni çekti ve bana hiç geyik görmediğini söyledi, sana ben seni neden seviyorum biliyor musun diyecektim ama alt yazı geçti, kar geliyormuş, yağmur geliyormuş, gelmezse yazın kuraklık olacakmış.
Sana niye geldim biliyor musun diyecektim, çünkü sana seni neden sevdiğimden bahsedecektim, ölü filleri içimden ayıklamama yardımcı olmanı rica edecektim senden.
Seni seviyorum ama neden biliyor musun diyecektim, yollara hep benimle çıkıyorsun çünkü, diyecektim ki ben kahvaltıları seninle sevdim, nefes almayı da, uyumayı da.
Aynaya baktım, aynaya baktım, aynaya, aynada kendime baktım.
Ayna bana ''gitme'' dedi, ayna bana ''artık gelme'' dedi.
Ezel Roz Manaz