Bir adam vardı ki; Bana beni sevdiğini söylerken karşısında çok enfes susardım.
''Bir daha söyle'' derdim sonra..
Söyle ki; tümden bu tevazudan kurtulayım.
Bir daha söyle ki; kendimi sahiden seviliyorum sanayım.
Sen bana çok güzel bir dünya idin adam.
Denizleri deniz, yağmurları yağmur, çocukların daima tok olduğu bir diyardın.
Heybemde katık, açık olan tüm kapıların tamamı, sen bana bir pazar sab...ahı güneşin kırılarak düştüğü yol ağzıydın..
Sen bende tamamdın adam.
Beni tamam yapandın.
Çokta güzel olurdum, ağzıma bahar gelirdi 4 mevsim.
Nefestin, niyettin, uğurdun her seferinde binbeşyüz kez kahramandın göğsümde.
Bakma sen bana şimdi, ben kırılmış bir şeyden artakalan'ım.
Bakma sen bana, ben hiroşima oluyorum bazen.
Bakma lütfen, eylül kapımda hüzündür şimdi, rimelleri akmış kadındır istanbul, ammavelakin güçlüdür, istanbul öyledir, ıslanınca şiirdir.
Bakma sen, yazınca azalmıyor hiçbir şey, bölünerek çoğalma etkisi yaratıyor beyinde; Bu şimdi neyin ''acaba''sı ki ? diye diye çoğalıyor düşünce.
Bakma sen..
Bakma işte, çünkü; ben hala yazıyorum buraya.
Çünkü; Azalmıyor zamanla hiçbir şey.
Bakma, çünkü;
Sen de özlediğim bir ''ben'' var.
Bakma çünkü, bak istiyorum.
Bak, çünkü; ben nasılsa ferahlarım, nasıl olsa dünya yaşanmaya münasip bir yer'e dönüşür..
Bir keresinde bana şey demiştin, aslında bir sürü şey söylemiştin, halen düşünüyorum, ara ara ağlayacak gibi oluyorum da hıçkırık yutmak diye bir şey var, ortam müsait değilse dudak kenarlarına ayıp ede ede yutarsın.
Bir keresinde de karanlık bir odada birbirimizi izlemiştik ''ekmek, şarap, sen ve ben'' Mazlum Çimen'in bu dizeleri geliyor aklıma hep, nedendir bilmem.
Şarap yoktu, ekmekte, o dönem somalide kıtlık vardı, dünya sürekli çalkalandığından bu duruma da yalnızca üzüntümüzü belli edecek konuşmalar yapıp kapatmıştık.
Ben sana şey demiştim, aslında bir sürü şey, halen düşünüyorum; Ben bu anı'yı plastik bir kutu içerisinde saklamak istiyorum.
Dememişsem bile, duymuşsundur..
Ve saklıyorum..
Ve yağmur yağıyor, ve ben seni süreklilikle, seviyorum..
Ve böylelikle gecenin hüznünü gırtlağıma tapulaması için fikrim bir Sezen Aksu şarkısı düşürüyor dilime,
O zaman bir tur daha dönüyorum, kendi içime..
Ezel Roz Manaz
''Bir daha söyle'' derdim sonra..
Söyle ki; tümden bu tevazudan kurtulayım.
Bir daha söyle ki; kendimi sahiden seviliyorum sanayım.
Sen bana çok güzel bir dünya idin adam.
Denizleri deniz, yağmurları yağmur, çocukların daima tok olduğu bir diyardın.
Heybemde katık, açık olan tüm kapıların tamamı, sen bana bir pazar sab...ahı güneşin kırılarak düştüğü yol ağzıydın..
Sen bende tamamdın adam.
Beni tamam yapandın.
Çokta güzel olurdum, ağzıma bahar gelirdi 4 mevsim.
Nefestin, niyettin, uğurdun her seferinde binbeşyüz kez kahramandın göğsümde.
Bakma sen bana şimdi, ben kırılmış bir şeyden artakalan'ım.
Bakma sen bana, ben hiroşima oluyorum bazen.
Bakma lütfen, eylül kapımda hüzündür şimdi, rimelleri akmış kadındır istanbul, ammavelakin güçlüdür, istanbul öyledir, ıslanınca şiirdir.
Bakma sen, yazınca azalmıyor hiçbir şey, bölünerek çoğalma etkisi yaratıyor beyinde; Bu şimdi neyin ''acaba''sı ki ? diye diye çoğalıyor düşünce.
Bakma sen..
Bakma işte, çünkü; ben hala yazıyorum buraya.
Çünkü; Azalmıyor zamanla hiçbir şey.
Bakma, çünkü;
Sen de özlediğim bir ''ben'' var.
Bakma çünkü, bak istiyorum.
Bak, çünkü; ben nasılsa ferahlarım, nasıl olsa dünya yaşanmaya münasip bir yer'e dönüşür..
Bir keresinde bana şey demiştin, aslında bir sürü şey söylemiştin, halen düşünüyorum, ara ara ağlayacak gibi oluyorum da hıçkırık yutmak diye bir şey var, ortam müsait değilse dudak kenarlarına ayıp ede ede yutarsın.
Bir keresinde de karanlık bir odada birbirimizi izlemiştik ''ekmek, şarap, sen ve ben'' Mazlum Çimen'in bu dizeleri geliyor aklıma hep, nedendir bilmem.
Şarap yoktu, ekmekte, o dönem somalide kıtlık vardı, dünya sürekli çalkalandığından bu duruma da yalnızca üzüntümüzü belli edecek konuşmalar yapıp kapatmıştık.
Ben sana şey demiştim, aslında bir sürü şey, halen düşünüyorum; Ben bu anı'yı plastik bir kutu içerisinde saklamak istiyorum.
Dememişsem bile, duymuşsundur..
Ve saklıyorum..
Ve yağmur yağıyor, ve ben seni süreklilikle, seviyorum..
Ve böylelikle gecenin hüznünü gırtlağıma tapulaması için fikrim bir Sezen Aksu şarkısı düşürüyor dilime,
O zaman bir tur daha dönüyorum, kendi içime..
Ezel Roz Manaz