bayan değil kadın

Konu sahibi son olarak 295 gün önce görüldü
Saygıyı bir kelime veya kavramla ölçebilen insanı da alkışlamak lazım.

Geminin başı vardır bir de kıçı vardır. Evet baş ve kıç. Kimse ay bu çok kaba duruyor ya ben buna popo diyim demez. Kadın demek kaba durmaz.

Ben 'pardon kadın' diyemem 'pardon bayan' diyebilirim diyenler olmuş. Derdimiz önümüzdeki kadını çağıramayaşımız olsun mk.

Alışmışlıktan ötürü bayan kelimesi illaki kullanılıyor bunu inkar edemem. Ama buradaki yorumları okuyunca durum baya saçma yerlerdeymiş vay be dedim.

Memesi olan, düzenli olarak adet gören insanlarız. Asıl amaç toplumun artık kadını cinsel kimlik olarak değil, birey olarak görmesi için verilen uğraştır. Kadın bekaretle ilişkisi kurulan bir kelimedir. Yahu muz yiyen bir kadının cinselliği uyandırdığı bir toplumdayız abartmayın demesin kimse. Durumun vehameti için kaç örnek verelim size?
neyse beğenmeyenler yallah arabistana

Fibonacci sayi dizisi.

Kadın demek seksi bence bknz; ulquiorra
Çok güzel diyyo.

kadın mıdır kız mıdır bilemeyeceğim için ''bayan'' yada ''hanımefendi'' diyeceğim. arabistana falan da gitmiyorum

Bir algının toplumda hayat bulması birkaç günle olan bir şey değildir daima altyapısı hazırlanmıştır. Taviz tavizi doğurur. Kaos Teorisi gibi önemsiz görülen bir şeyin nelere sonuç vereceğini yaşayarak bu zamana kadar deneyimlediğimizi düşünüyorum.

Bu leş konuda farklı üyelerden de yorum bekliyorum. Hadi nasırlı eller klavyeye!

bayan-degil-kadin_1380235.jpg

Şöyle bir şey okumuştum hatrımda kaldığı kadarıyla: bizim toplumda kadına ve kadının cinselliğine dair birçok şeyi aşağılama ve ayrımcılık içeren ifade olarak kullanmak çok yaygın. Mesela bir erkeğe "korkak" demek yerine "karı kılıklı" demek gibi, "karı gibisin" demek gibi. Ya da kazanmayı, galibiyeti ifade etmek için "a**na koyduk" demek gibi. (insert: a** goduk bülent başgaan)

İşte bu toplumdaki yerleşik dil, direkt kadına dair bir aşağılama amacı içermese de, zamanla öyle bir hal alıyor. "Kadın" ifadesini kullanmak birkaç arkadaşın da bahsettiği gibi ayıplı bir şeymiş gibi hissettiriyor, kadın derken çekinir hale geliyorsun. İşin içine bir de kadının kızın seks yapmış hali olduğu gibi bir algı girince, bu konudaki hassasiyet artıyor.

Gavurun microaggression dediği mevzuya dönüyor iş. Yani hakaret kastı olmayan, barışçıl görünen, iyi niyetli bir söylem gibi olup, temelde öyle olmayan bir şey gibi. Örneğin çekik gözlü birine "nerelisin" demek ya da bir siyahiye cinsel organının boyutu üzerinden bir imada bulunmak gibi. Adama şeyinin büyüklüğünü ima eden bir şey söylediğinde övgü gibi görünüyor ama bir farklılaştırma, ötekileştirme içeriyor.

Her neyse işte, kadın denilsin diye tutturulmasının sebebi bu kullanımın yaygınlaşmasıyla bu tür ifadelerin azalacağını düşünmek, kadınlığın erkek nezdinde aşağılayıcı bir şey olarak kullanılmasının önüne geçmek.

Hanım , Hanımefedi , Bey , Beyenfedi gibi tabirler varken macera aramaya gerek yok : )

Bayan degil

Bağyan. (:

Geri