bayan değil kadın

Konu sahibi son olarak 294 gün önce görüldü
neden bu kadar takılmış durumda olduğumuzu hiç anlayamadığım konu. bayan denmesi açıkçası beni pek rahatsız etmiyor. gizli keko muyum acaba? -vatsaptaki düşünen emojiyi foruma eklesenize ya xdd-

bay erkek bayan ondan türüyor diye sanırım. Ama isimlerin bi kısmı da öyle yani. Ufak bir ek ile erkek isminden ayrılıyor.

Bunu farklı düşünen başka anlamda söyleyen yokki

Soyle animsiyorum bunu, bay kelimesi eski Turkcede san/zenginlik/mal anlamina gelirken bay (an) eksilten ya da azaltan anlamina geldigii icun bu yuzden asagilama olarak gormus olabilirler.Ya da bayan biktirip usandiran anlaminda bilemedim simdi .p
Ama Kadinsi kelimeler uzerinde hep bir kara golge gibi bise var Turkcede. Mesela ''kari'' yalniz iken argo oluyor ama ''kari koca'' iken sayginlasiyor. Neyse pekte onemi yoktur, bayanlar bir guldur erkekler de bulbul diyerekten bu mevzuya noktayi koyuyorum .p

böyle cinsiyetçi ayrımlar hep kadınlardan çıkıyor. yok göğüs değil o meme, kıl demiceksin tüy o... özellikle bu bayan - kadın olayı 3. dünya sorunu olmuş ama eş anlamlısı işte. :cici:

Demek bugünkü derdimiz bu. Merhaba saçmalık.

Feminist kafasındaki kadınların aşağılık kompleksine girip “bayan ne ya bayan ne baydan türüyor, bunu kabul etmiyoruz” şeklindeki dayatmasıdır.

Doğru karşılaştırma şu şekildedir;
Erkek-kadın
Bay-bayan
Bey-Hanım

Sadece “kız” kelimesinin karşı cins karşılığı yok o konuda ben de rahatsızım. Tdk’ya göre dişi çoçuklara verilen isim ama 18 yaşında bakire bir dişi kız olurken yine 18 yaşında bakire olmayan veya daha doğru yaklaşımla evli olan dişiye kadın oldu deniyor.
Bu durumdan rahatsızım sadece

bey hanım değil o HAN-HANIM

(bazen çok ezberden biliyoruz)

Han hanım kelimesinde ki -ım iyelik eki olatak kulanılmış. “Ben sizin hanınızım bu da benim hanımâ€
Aslında evet bey ve hanım cinsiyet belirtiyor gibi dursa da hiyerarşik sıralamaya daha uygun.
Yine de halkın suyuna gitmek lazım bence

Bayan kelimesi kök olarak Bay kelimesinden türetildiği için feminist grupların kullanmayı tercih etmediği kelimedir.

Rahatsız olunmasının cinsiyetçilikle alakası yok.Gereksiz bir tepki değil diyelim ya da.
Bay tabiri ile bana da itici geliyor bayan tabiri.
Tıpta cinsiyeti tanımlayan iki kelime var: Erkek ve kadın.
Bayanı çoğu kişi bekaret kaygısından dolayı kullanıyor.(Kadın dersem yanlış anlar mı vs)
Sağlam bir hymen e sahip olup kendisine kadın denilmesini hakaret kabul eden kadınlar da var trajik olarak.
Toplumda bakire 'kız', cinsel tecrübeli 'kadın' çoğu kesimce.
Bayan da ne şiş yansın ne kebap misali salça olmuş bir tabir. Çoğu zaman bu maksatla kullanılıyor, itici yapan unsur da bu.Cinsiyeti cinsel tecrübelere göre betimleyen ya da gizleyen kelimeler rahatsız edebilir,olağandır.Çocuklara kadın demek abes karşılandığı için genel olarak -18 kız, +18 kadın olarak tanımlanıyor.
Filolojik olarak cinsiyet betimlemesi yapılırken bay-bayan tabiri yapılmaz/yapılmamalı.
Bilimsel olarak tek doğru var : Kadın,Erkek.

Dip: Göğüs değil ayrıca meme evet.Göğüs bir regio (bölge)bir organ değil.Akciğerleriniz hastalanırsa göğüs hastalıkları uzmanına gidersiniz.O da memelerinizi değil akciğerlerinizi muayene eder vb.
Bu da zaten bir tür seks kaygısı 'meme ayıp,göğüs elit'.

Bkz.'Genel kültür olarak tıp' adında basit dilli kitapların yetersizliği
Bkz. Yemek yemek denktir su içmek denktir seks yapmak.

Adam emek vermiş, tespit kitlesi girmiş, okur musunuz lütfen.

giphy.webp

Ben ikisine de sıcak bakmıyorum, hamfendi ile yetiniyorum.

Kesinlikle benim de neden bu kadar büyütüldüğünü anlamadığım bir durum. Zaten feminist ideolojiyi de anlamıyorum, kendi içerisinde o kadar çok çelişki barındırıyor ki. Yarattıkları kalıplarla kadınları yine sınırlandırdığını düşünürüm mesela ama neyse konumuz bu değil.
Bana kadın da denebilir, kız da, bayan da, hanımefendi de. Kullandığı kelimeleden çok o an o kelimeyi söyleyip uslubu ve kurduğu cümle önemlidir. Bana kadınlığını bil diyip kadın demesi var bir de bayanlara karşı şiddete karşıyım demesi. öfh saçmaladım ama böyle yani abartanları anlamıyorum, anlamayacağım. Ha bana kalkıp birinden bahsettiğimde ve kadın dediğimde kadın değil evli değil çünkü diyen de oldu. o duruma karşıyım ve zaten uygun bir dille anlatmıştım yanlış bir fikre sahip olduğunu. Hoş öyle düşünülse bile amaç kötü değil aslında böyle gelmiş böyle gidiyor evli olmayan bir kadına kadın dendiğinde yanlış anlaşılacağını, hakaret ettiğinin düşünüleceğini sanan çok erkek var ki bunda kadınların da payı yüksek. Bazı kadınlar da rahatsız olabiliyor çünkü "ben daha gızım ayol" diyor misal fdlskj
Neyse yorumlamam bu kadar, tşk. :kaç:

Şimdilerde moda oldu herkesin dilinde. Peki bundan bir iki sene önce kadın değil miydik? Neden şimdi bunun vurgusu arttı? Koyun sürüsü maşaşşallaah

Geri