Bahçeli'den yeni Abdullah Öcalan çağrısı: Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Kürt'süz, Kürt de Türk'süz var olamaz."

Yine kürtlere işi düştü kesin….de yemezler artık reyizzz …….bırakın bu ayakları.!
Ne karın ağrınız varsa dolandırmadan dümdüz söyleyin…

Son düzenleme:
bahçeli çok rahat bir şekilde bu çağrıyı yaparken kimseden ses çıkmıyor, destekleyici enteresan açıklamalar bile yapılıyor ama bugün esenyurt belediye başkanını sabahın köründe evinden gözaltına alıyorlar, neden? öcalan'la görüşmeler sırasında demokratik özerklik projesinde görevlendirilmek için adının geçmesi sebebiyle, 10 yıllık süreçte 694 pkk mensubu kişiyle görüşmesi sebebiyle, fiziki takip ve telefonlarının dinlenilmesi sebebiyle, bilmem ne bilmem ne sebebiyle işte. ahmet özer'in adaylığı sırasında bir sorun çıkarılmıyor, seçimlere giriyor, halkın iradesiyle seçilebiliyor, 7 aydır görev yapabiliyor ama ne hikmetse, bir anda 10 yıldır bu tarz bağlantıları olduğu ortaya atılıyor ve gözaltına alınıyor. bir yandan erdoğan özel'i tebrik ediyor, bir yandan imamoğlu sesini biraz yükseltti diye şehrindeki bir belediyeyi yöneten başkanı gözaltına alıyorlar. her şey, işlerine geldiği gibi işliyor. bütün bu bilgilere bugün ulaşmadıklarına göre, ki zaten 694 kişiyle bu kadar bağlantı kurabilen, remzi kartal ile 14 kez görüşen birinin bağlantıları daha yeni gündem oluyorsa bu bile sorun, tamamen nabız nerede nasıl atarsa oraya şerbet yetiştiriyorlar. bu ülkenin siyasetine kafa yorup da kafayı yakmaya gerek yok. biz ne düşünürsek düşünelim, birileri keyfine göre her şeyi yönetiyor zaten. bahçeli yarın çıkıp ''öcalan esenyurt belediyesinin başına geçmeli'' diyebilir mesela, kimse de şaşırmaz artık. bir kısır döngüye hapsolduk gidiyoruz.
Sadece onlar ne yaparsa, söylerse doğru. Aynısını muhalefet yapsa veya söylese anında soruşturma açılır, linç edilir ve vatan haini ilan edilir. Barış için imza toplayankaeın başlarına gelenleri hatırlamak gerekli. Adamların Türkiye diye bir hedefleri ve siyasetleri yok, tek amaçları koltuk ve o koltuk sayesinde pastayı kendi yandaş ve yalakalarına dağıtmak. Bunu da göremeyen büyük bir seçmen ve taraftar grupları var. Proteinsiz beslenen insanlarında bu oyunu görememe ihtimali neredeyse %100.

Olaya ben biraz farklı bakıyorum. Kafamdaki soruların özeti şöyle;

İktidar neden böyle bir “açılıma” girme ihtiyacı hissetti?
Bahçeli’ye bunları söyletecek motivasyon ne olabilir?
Ne için bir anda kendimizi böyle bir sürecin içinde bulmuş olabiliriz?
Ne elde edilmesi isteniyor olabilir?

Kafamda oluşan bir takım cevaplar var ama hala emin değilim, o nedenle pek yazmıyorum.
RTE’nin iktidarda kalma hırsı adına böyle bir şey yapması bana anlaşılır ve tutarlı geliyor ama tek başına yeterli gelmiyor. Bunun için böyle bir süreç şartmıydı, “muhalefet” de desteklemesi o açıdan tutarlı mı bilmiyorum.

Buna siyasal perspektifte yorum getirecek arkadaşlar varsa alıntı yapıp yazsın, okuyalım pls
Temel motivasyonu bilmediğimiz için söylenecek her şey sadece bir komplo teorisi olarak kalacak.

Siyasi bir perspektif diyemem ama bir komplo teorisi olarak fikrimi kısaca yazayım.

Ortadoğu fazlaca karıştı. Yeni bir ortadoğu düzeni arzusu içerisine girdi bilhassa Amerika. Bunun temeli olarak da İran’ın ortadoğudaki hakimiyetini sona erdirmek arzusu var. İranı kendi coğrafyasına hapsedip Lübnan,Yemen,Suriye vb ülkelerdeki etkisini minimize etme gibi bir plan var gibi. Bu yeni ortadoğu düzeninde de Türkiye’ye sırtındaki kamburu at “Kürt meselesi” ni çöz, yeni kurulacak düzende seni müttefiğimiz olarak görelim denmiş olabilir.

Özellikle Suriye/Irak da Kürtlerin hem ABD hem de Rusya tarafından desteklenmesi bunda faktör. Kürtlerden vazgeçmeyecek gibi her iki blok da. E Kürtler de Türkiyeye, İrana, Suriyeye, Iraka göbekten bağlı.

Bunun sonu Suriyenin kuzeyinin islamcı gruplardan temizlenip Türkiyeye Federatif bir düzlemde bağlanması mı olur, Kürtlerin bulundukları coğrafyaya aidiyetini arttırıp “sorunları” çözerek demokratikleşme ve huzuru sağlama mı olur, Türkiyeyi müttefik olarak görüp Kürtlerden vazgeçiş mi olur bilemiyorum.

Dediğim gibi bu bir komplo teorisi. Ama ben de Bahçelinin bu çıkışının “Anayasa değişsin, Erdoğan tekrar seçilsin.” kadar basit bir sebepten kaynaklanmadığını düşünüyorum. Bunun için Öcalan meclise çağrılmaz, umut hakkından bahsedilmez. Çok daha azı ile zaten DEM i yanlarına çekmeleri mümkünken eli bu kadar yüksek açmak daha büyük bir planın parçası olabilir ancak.

Temel motivasyonu bilmediğimiz için söylenecek her şey sadece bir komplo teorisi olarak kalacak.

Siyasi bir perspektif diyemem ama bir komplo teorisi olarak fikrimi kısaca yazayım.

Ortadoğu fazlaca karıştı. Yeni bir ortadoğu düzeni arzusu içerisine girdi bilhassa Amerika. Bunun temeli olarak da İran’ın ortadoğudaki hakimiyetini sona erdirmek arzusu var. İranı kendi coğrafyasına hapsedip Lübnan,Yemen,Suriye vb ülkelerdeki etkisini minimize etme gibi bir plan var gibi. Bu yeni ortadoğu düzeninde de Türkiye’ye sırtındaki kamburu at “Kürt meselesi” ni çöz, yeni kurulacak düzende seni müttefiğimiz olarak görelim denmiş olabilir.

Özellikle Suriye/Irak da Kürtlerin hem ABD hem de Rusya tarafından desteklenmesi bunda faktör. Kürtlerden vazgeçmeyecek gibi her iki blok da. E Kürtler de Türkiyeye, İrana, Suriyeye, Iraka göbekten bağlı.

Bunun sonu Suriyenin kuzeyinin islamcı gruplardan temizlenip Türkiyeye Federatif bir düzlemde bağlanması mı olur, Kürtlerin bulundukları coğrafyaya aidiyetini arttırıp “sorunları” çözerek demokratikleşme ve huzuru sağlama mı olur, Türkiyeyi müttefik olarak görüp Kürtlerden vazgeçiş mi olur bilemiyorum.

Dediğim gibi bu bir komplo teorisi. Ama ben de Bahçelinin bu çıkışının “Anayasa değişsin, Erdoğan tekrar seçilsin.” kadar basit bir sebepten kaynaklanmadığını düşünüyorum. Bunun için Öcalan meclise çağrılmaz, umut hakkından bahsedilmez. Çok daha azı ile zaten DEM i yanlarına çekmeleri mümkünken eli bu kadar yüksek açmak daha büyük bir planın parçası olabilir ancak.
Açıkçası başta benim de aklıma Ortadoğu’daki kimi olaylar nedeniyle TR yönetici sınıfının alan kapmak adına bu meseleye eğilmesi geldi. Ama geçen zaman içerisinde bunun olmadığı, olayın sadece RTE’nin yeniden başkan seçilmesi için kurulan bir tezgah olduğu, bunun için de atılan adımların, söylenilen sözlerin doğru-yanlış olması önemli olmaksızın, ne gerekiyorsa onun yapılacağı düşüncesi ağır bastı.

Dar pencereden bakılırsa, bu bir siyasi intihar.
Geniş pencereden bakılırsa, dış tehditlere karşı bir önlem. Ortadoğu yakın zamanda fena karışacak. Görünen Köy klavuz istemez.

İran füzelerini denedi ve gördü ki, İsrail savunmasını aşabilse de, isabet oranı çok kötü. İsrail de kendi silahlarını denedi ve gördü ki, sıkı savunan bölgeleri aşmakta yetersiz. Şimdi İran silahlarının isabet kabiliyetini geliştirme çabasında, İsrail de yumşak hedefler arama peşinde.

Diğer açıdan bakıldığında, er veya geç, en sabırlı olan Müslümanların da bir noktada "yeter bu zulüm artık" diyeceği kesin. O noktadan sonra ne Kral, ne Başbakan ve de Sultan tanınmaz. Kelle, Kol, Bacak gider bir anda. Kimse o öfkenin önüne geçemez.

Ortadoğu bir şekilde karışacak. Tehditleri daha aza indirme çabası olduğunu düşünüyorum.

Pekekenin ne Öcalanı, ne de DEM'i takacağını sanmıyorum. Göbekleri başka yerlere bağlı çünkü. Ama dağlarda yaşamaktan bıkmışlar ile hayatını dağlara adamışlar arasından bir bölünme olabileceği olası. Bu da dağılmayı hızlandırır.

Dar pencereden bakılırsa, bu bir siyasi intihar.
Geniş pencereden bakılırsa, dış tehditlere karşı bir önlem. Ortadoğu yakın zamanda fena karışacak. Görünen Köy klavuz istemez.

İran füzelerini denedi ve gördü ki, İsrail savunmasını aşabilse de, isabet oranı çok kötü. İsrail de kendi silahlarını denedi ve gördü ki, sıkı savunan bölgeleri aşmakta yetersiz. Şimdi İran silahlarının isabet kabiliyetini geliştirme çabasında, İsrail de yumşak hedefler arama peşinde.

Diğer açıdan bakıldığında, er veya geç, en sabırlı olan Müslümanların da bir noktada "yeter bu zulüm artık" diyeceği kesin. O noktadan sonra ne Kral, ne Başbakan ve de Sultan tanınmaz. Kelle, Kol, Bacak gider bir anda. Kimse o öfkenin önüne geçemez.

Ortadoğu bir şekilde karışacak. Tehditleri daha aza indirme çabası olduğunu düşünüyorum.

Pekekenin ne Öcalanı, ne de DEM'i takacağını sanmıyorum. Göbekleri başka yerlere bağlı çünkü. Ama dağlarda yaşamaktan bıkmışlar ile hayatını dağlara adamışlar arasından bir bölünme olabileceği olası. Bu da dağılmayı hızlandırır.
İsmail sen bu konulara hiç dalma daha iyi, boyunu aşıyor ve dolayısıyla komik duruma düşüyorsun. Sen benden selfi iste, bana Fetöcü de, motosiklet üzerine konuş, ...... Şamata gırgır konuları zamamen senlik.

Pasaportun var mı?

İsmail sen bu konulara hiç dalma daha iyi, boyunu aşıyor ve dolayısıyla komik duruma düşüyorsun. Sen benden selfi iste, bana Fetöcü de, motosiklet üzerine konuş, ...... Şamata gırgır konuları zamamen senlik.

Pasaportun var mı?
Olur da kaçırırsam, beni etiketle. Laf etmeyeceğim, söz.

Olur da kaçırırsam, beni etiketle. Laf etmeyeceğim, söz.
Kaçıracağın bir şey yok burada dostun Apo meclisde konuşacağı zaman Ahaber sana bilgi verir, sen neden böyle kötü duruma, sefil bir hayata,...... mecbur bırakıldın bunun muhasebesini yap.
Bak bir pasportun dahi yok. Kim bilir tatil senin için sadece bir hayal olarak kalacak, biat ettiğin lider gençliğini sana yaşatmadı sadece hayal sattı, palavra attı.

özgür özel
amaçları erdoğanı tekrar seçtirmek diyor

Kaçıracağın bir şey yok burada dostun Apo meclisde konuşacağı zaman Ahaber sana bilgi verir, sen neden böyle kötü duruma, sefil bir hayata,...... mecbur bırakıldın bunun muhasebesini yap.
Bak bir pasportun dahi yok. Kim bilir tatil senin için sadece bir hayal olarak kalacak, biat ettiğin lider gençliğini sana yaşatmadı sadece hayal sattı, palavra attı.
Tamam, at bi selfi.

Atamazsın demiştim.
Ben de gelemezsin demistim. Beni görmeye cok merakliysan gelirsin yanima görürüsün ve hatta ikimiz beraber selfi ceker Foruma atariz, korkma seni iyi agirlarim ama pasaport dahi alamayacak bir durumdasin demi.

Ben de gelemezsin demistim. Beni görmeye cok merakliysan gelirsin yanima görürüsün ve hatta ikimiz beraber selfi ceker Foruma atariz, korkma seni iyi agirlarim ama pasaport dahi alamayacak bir durumdasin demi.
Nereye geleyim? Yerin belli değil.
Geldiğimde seni nasıl tanıyayım, tipin belli değil.
Neden bu kadar korkuyorsun?

Nereye geleyim? Yerin belli değil.
Geldiğimde seni nasıl tanıyayım, tipin belli değil.
Neden bu kadar korkuyorsun?
Berlin'e gel Brandenburger Tor'un ayağında seni elimde iki tane gül ile karşılarım ama ben de senin tipini bilmiyorum bir resim dahi atmadın. Ya tipsizsen? Ama tahmin ediyorum tipini, ben seni 2 km uzaktan dahi tanırım. Sorun senin çulsuz olman, kelepir olman bir pasaportun dahi yok ama bol keseden atıyorsun.

Brandenburgeburg yada her neyse, oradan bi foto atsana. Nasıl bi yer görelim.
Berlin'e gel Brandenburger Tor'un ayağında seni elimde iki tane gül ile karşılarım ama ben de senin tipini bilmiyorum bir resim dahi atmadın. Ya tipsizsen? Ama tahmin ediyorum tipini, ben seni 2 km uzaktan dahi tanırım. Sorun senin çulsuz olman, kelepir olman bir pasaportun dahi yok ama bol keseden atıyorsun.

Geri