Bahçeli'den yeni Abdullah Öcalan çağrısı: Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Özgür Özel'in açıklama ise tam bir fiyasko. Danışmanları kendisine Anayasanın 66. maddesini hatırlatmalı ve bu devletin 88 milyon vatandaşıyla var olduğunu bildirmeli.
el yükseltiyorum devlet bey demesi. topunun ...

Bahçelinin söyledikleri tamamen kendi ve partisinin siyasetiyle ters, hele hele kendi tabanı ve seçmeni için asla kabul görmeyecek bir teklif. Peki neden yapıyor bu omurgasızlığı, barış istiyoruz diyen akedemisyenleri vatan haini, PKK destekcisi,.... ilan eden bu zat şimdi en ön saflarda barış güvercini oynuyor. Bir dönemin "kan emicisi" günümüzün çözüm üretenine evriliyor,......
Her zaman söyledim ve gene tekrarlıyorum. Bu ülkede genelde suni sorun üretiliyor ve bu sorunlar da asla çözülmüyor. Oysa çözülemeyecek hiç bir sorununuz yok yeterki samimi olalım, ülkeye ve halka hizmez anlayışıyla siyaset yapalım.
Bu ülkenin gerçek düşmanları istisnasız tüm siyasi partiler, meclisdeki partiler ve iktidarlar.
Bu halk gerçeklere devamlı gözünü kapatmıştır ve devamlı körleştirilmiştir. Siyasi partiler koltuk için, yandaşlarını kollamak için,...... ülkeyi her daim uçuruma doğru götürmüşlerdir. MHP'nin yılkar öncesinden kendisiyle asla örtüşmeden siyasete girmesi, iktidarı koruması,....... başka açıklanamaz. MHP Türkiye'nin en büyük düşmanlarından sadece bir tanesi.

el yükseltiyorum devlet bey demesi. topunun ...
Cidden dinledim dinleyeli açıklamaları aşırı üzgün ve sinirliyim. Bir ülkenin istikbaliyle bu kadar oynanılmaz, bir muhalefet bu açıklamalar karşısında sadece bir twit atmaz ve ya el artırmaz. Biz mi siyaseti yanlış öğrendik bilmiyorum.

her yerde 'bu millet bunun hesabını soracaktır.' falan yazıyor. yahu bu millet neyin hesabını sorsun? daha üzerinden bir hafta geçmemişken, para için öldürülen bebekleri mi? bu millet kimin hakkını savunsun; katledilen kadınları mı, hayvanları mı? sosyal medyada birlik olup tecavüzcü, dayakçı, terör destekçilerinin gözaltına alınması sağlanıyor bu memlekette. koca türkiye devletinin adalet sisteminin geldiği hale bak. iktidarı, muhalefeti hepsi bir çamurun içinde, bizleri de aynı şekilde o çamurun içine sokuyorlar. bırakın, öcalan'ın tbmm'de konuşma yapmasının dile getirilmesini, düşüncesi bile suç sayılması gerekirken iktidarından muhalefetine çanak tutuluyor. 3-5 kişi harici kimsenin sesi çıkmıyor, 'ne oluyoruz ulan?' demiyor. yine halka mı kaldı vatanı korumak, sahiplenmek? biz ne yapacağız ya? kime, neye güveneceğiz? bir gece olsun şu yastığa başımızı rahatça, korkusuzca koyamayacak mıyız? yazıklar olsun bu düzene de, bu düzeni destekleyene de.

her yerde 'bu millet bunun hesabını soracaktır.' falan yazıyor. yahu bu millet neyin hesabını sorsun?
Bu millet bugüne kadar neyin hesabını sordu ki şimdi de sorsun? Cacık dahi olamayacak bir toplum hesap soramaz ama çok iyi bir yalaka olur, fırıldak gibi döner, kendi çıkarı için ülkeyi dahi satar,.......

zombi sendromu mu yaşıyorlar bunlar, nasıl bir leşliktir ya

Bu millet bugüne kadar neyin hesabını sordu ki şimdi de sorsun? Cacık dahi olamayacak bir toplum hesap soramaz ama çok iyi bir yalaka olur, fırıldak gibi döner, kendi çıkarı için ülkeyi dahi satar,.......
Melnur burası Almanya, Hollanda, İsviçre değil. İnsanlar keyfinden evinde oturmuyor. Oradan konuşması kolay. Demokratik bir ülkeden “bugüne kadar neyin hesabını sordunuz” diye konuşmak kolay. Gel buraya, sor hesabını. Senin soyadını mimlerler 7 soyun barınamaz bu ülkede. Anladın mı?

bu halk onu da yapar tabii, bu da suç sayılmasaydı. bu memlekette hakkını arıyor, savunuyorsan suçlusun, örgütçüsün. benim abim hakkını yedirmek istemedi diye işinden oldu, senelerdir bunun mücadelesini veriyor hala. onu ayakta tutan tek şey de inancı; bu devlete, adalet sistemine güveni değil. şimdi kalkıp nasıl savunalım hakkımızı?

Melnur burası Almanya, Hollanda, İsviçre değil. İnsanlar keyfinden evinde oturmuyor. Oradan konuşması kolay. Demokratik bir ülkeden “bugüne kadar neyin hesabını sordunuz” diye konuşmak kolay. Gel buraya, sor hesabını. Senin soyadını mimlerler 7 soyun barınamaz bu ülkede. Anladın mı?
Bu konuda geçmişte çok yazdım. Mücadele edenleri vatan haini, Türkiye düşmanı, PKK'lı,..... ilan ederken her şey iyiydi demi. Bugünlere işte o mücadele edenleri kollektif şekilde saf dışı bırakarak, ötekuleştiterel gelindi. Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte hekes aynaya bakıp bugünlere gelişimizde ne kadar payı var görecek ve itiraf edecek sonra da korkmadan mücadelesine başlayacak. Bunun başka yolu yok. Mücadele edenleri destekleyecek.

bu halk onu da yapar tabii, bu da suç sayılmasaydı. bu memlekette hakkını arıyor, savunuyorsan suçlusun, örgütçüsün. benim abim hakkını yedirmek istemedi diye işinden oldu, senelerdir bunun mücadelesini veriyor hala. onu ayakta tutan tek şey de inancı; bu devlete, adalet sistemine güveni değil. şimdi kalkıp nasıl savunalım hakkımızı?
Senin abin gibi binlercesi var ve onların tümü mücadelelerini bireysel vermek zorunda kaldı. Tabiiki sonuç hüsran. Benim bahsettiğim halkın beraber mücadele etmesi. Mücadele eden kuruluşlar, dernekler ..... toplum ve devlet tarafından terörüst ve Türkiye düşmanı ilan edildi. Bu günlere bir günde gelinmedi. Abin gibiler halktan asla destek görmedi ve görmez de. Konu bu.

Son düzenleme:
Eeee var mıdır “Devletimizin bir bildiği” ne diyorsunuz muhalif görünümlü muktedirler?

#SONDAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Öcalan'a yönelik çağrısıyla ilgili ilk kez açıkça destek mesajı verdi: "Cumhur İttifakı ortağımızın öncülüğündeki yaklaşımların önyargısız değerlendirilmesinin daha faydalı olacağı görüşündeyiz"

Arkadasimin annesi duyunca aglamis bu habere. Apo'nun yakalandigi donemlerden once abisi sehit olmustu. Fena doseyecegim buraya kufurude siliniyor sonra.
Hukumetimizin bir bildigi vardir diyen adaminda ........... yim
Boyle siyasetcilerinde ........ yim
Ulan bir de cikip ip atiyordu adam asicaz diye

Muhtemel ağır hasta yatıyordur ve çıkmayacaktır.
Adam kel ama aptal değil.
Ölürse gömülecek yeri yok. Sonradan döndü de öldü diyecekler bir ihtimal.
Böyle olunca belki cenazesine izin veren olur.

Olaya ben biraz farklı bakıyorum. Kafamdaki soruların özeti şöyle;

İktidar neden böyle bir “açılıma” girme ihtiyacı hissetti?
Bahçeli’ye bunları söyletecek motivasyon ne olabilir?
Ne için bir anda kendimizi böyle bir sürecin içinde bulmuş olabiliriz?
Ne elde edilmesi isteniyor olabilir?

Kafamda oluşan bir takım cevaplar var ama hala emin değilim, o nedenle pek yazmıyorum.
RTE’nin iktidarda kalma hırsı adına böyle bir şey yapması bana anlaşılır ve tutarlı geliyor ama tek başına yeterli gelmiyor. Bunun için böyle bir süreç şartmıydı, “muhalefet” de desteklemesi o açıdan tutarlı mı bilmiyorum.

Buna siyasal perspektifte yorum getirecek arkadaşlar varsa alıntı yapıp yazsın, okuyalım pls

Demirtaş, Can Atalay bunlar peki ?
Hiç adam öldürmeden yatıyorlar ?

Üstte ki mesaja cevaben düşüncem ise çıkarılıp yurt dışına gönderilir Feto gibi sonunun olması isteniyor düşüncesindeyim.

bahçeli çok rahat bir şekilde bu çağrıyı yaparken kimseden ses çıkmıyor, destekleyici enteresan açıklamalar bile yapılıyor ama bugün esenyurt belediye başkanını sabahın köründe evinden gözaltına alıyorlar, neden? öcalan'la görüşmeler sırasında demokratik özerklik projesinde görevlendirilmek için adının geçmesi sebebiyle, 10 yıllık süreçte 694 pkk mensubu kişiyle görüşmesi sebebiyle, fiziki takip ve telefonlarının dinlenilmesi sebebiyle, bilmem ne bilmem ne sebebiyle işte. ahmet özer'in adaylığı sırasında bir sorun çıkarılmıyor, seçimlere giriyor, halkın iradesiyle seçilebiliyor, 7 aydır görev yapabiliyor ama ne hikmetse, bir anda 10 yıldır bu tarz bağlantıları olduğu ortaya atılıyor ve gözaltına alınıyor. bir yandan erdoğan özel'i tebrik ediyor, bir yandan imamoğlu sesini biraz yükseltti diye şehrindeki bir belediyeyi yöneten başkanı gözaltına alıyorlar. her şey, işlerine geldiği gibi işliyor. bütün bu bilgilere bugün ulaşmadıklarına göre, ki zaten 694 kişiyle bu kadar bağlantı kurabilen, remzi kartal ile 14 kez görüşen birinin bağlantıları daha yeni gündem oluyorsa bu bile sorun, tamamen nabız nerede nasıl atarsa oraya şerbet yetiştiriyorlar. bu ülkenin siyasetine kafa yorup da kafayı yakmaya gerek yok. biz ne düşünürsek düşünelim, birileri keyfine göre her şeyi yönetiyor zaten. bahçeli yarın çıkıp ''öcalan esenyurt belediyesinin başına geçmeli'' diyebilir mesela, kimse de şaşırmaz artık. bir kısır döngüye hapsolduk gidiyoruz.

Geri