Bahçeli'den yeni Abdullah Öcalan çağrısı: Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
#SonDakika
Bahçeli'den yeni Abdullah Öcalan çağrısı: Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın

Öcalan ülkeye getirildiğinde de bu hacı ağa aynı şeyleri düşünüyordu, çok şaşırmadım açıkcası.

O değil de bunlar “Kılıçdaroğlu’na oy verirseniz Öcalan’ı serbest bırakacak” diye montaj videolarla saldırdılar. Şimdi kendiler meclise çağırıyor. Türk sağının dönüş hızına yetişebilecek herhangi bir şey bilmiyorum. İnanılmaz.

Son düzenleme:
herkese rol verdiler, oynuyorlar. şu süreç onu gösteriyor.

bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum ama hdp'nin öcalan'a serbestlik içeren kanun teklifi vermesinden, bahçeli'nin sırrı sakık'la falan tokalaşıp sohbet etmesinden, tayyip'in bunu olumlu bulduğunu söylemesinden belliydi yeni bir sürece girildiği. belli ki hdp ve öcalan tarafıyla da uzlaşılmış.

bu işin bir bacağının da yeni anayasa olduğu çok bariz. ilk 4 maddenin tartışmaya açılmasından tutun devletin yapısına kadar yeni birçok şey konuşuluyor ve bunun içinde bana sorarsanız federe devlet formülü de var uzun vadede.

ve şu an chp de bu işin karşısında değil gibi duruyor ama bekleyip görmek lazım ne açıklama yapılacağını. ben tamamen karşı duracaklarına hiç ihtimal vermiyorum, onlara düşen rol de ortayolculuk olacak herhalde.

ve şu an chp de bu işin karşısında değil gibi duruyor ama bekleyip görmek lazım ne açıklama yapılacağını. ben tamamen karşı duracaklarına hiç ihtimal vermiyorum, onlara düşen rol de ortayolculuk olacak herhalde.
Abi o yolun taşları Altılı Masa müsameresiyle meclise sokulan Siyasal islam eskileriyle döşendi. Erdoğan yarın "Haydi toplanın anayasayı değiştiriyoruz" dediği andan itibaren Chp de dahil Altılı Masa'nın tüm aktörleri Akp'lilerden çok daha hızlı bir şekilde salonda yerlerini alacaklardır.

Anayasa işinin startının verdildiği aşikar. Hatta Irak ve Suriye'nin mevcut durumları düşünüldüğünde bu yolun sonunun Federe devlet'e gittiği de aşikar. Bu oyunu Abd mi kurdu bilmiyorum ama iktidarıyla muhalefetiyle enfes bir rol paylaşımı yapılmış vaziyette. Haziran 2015'te bitme noktasına gelen rejim bugün ömrünü sonsuzluğa uzatmak için aşağılık bir teröristi meclise sokmanın planlarını yapıyor. Geride kalan 9 yıl bütün aktörleriyle enfes şekilde planlanmış, inanılmaz bir başarıyla uygulanmış ve sonucu belki de 9 yıl önceden belirli olan bir süreçti. Bugün bu konuşmayla o 9 yıllık süreç bitirilip bambaşka bir sürece giriyoruz.

milliyetsiz haydut partisi lideri şaşırmadım acaba bebek olayı buna da uzuyor mu ? Gündem değişme çabası felan bildiğim kadarıyla bunun eski korumaları o işlerde :)

senelerdir bütün seçim süreçlerinde, özellikle güç kaybına uğradıklarını düşündüğümüz son seçim dönemlerinde bütün karşıt görüşlüleri terörist olmakla, apo'yu salacak olmakla, fetö'ye hizmet etmekle suçlayıp, sokak sokak teröristlerin en büyük destekçisi chp diye dolandı durdular. girmedikleri şekil, kurgulamadıkları montaj, yapmadıkları çirkeflik kalmadı ve halkın aklına da diline de bu algıyı bir güzel yerleştirdiler ve şimdi o meşhur replik gibi ''çok rahat, çok profesyonel'' şekilde öcalan'ın mecliste konuşması gerektiğini söyleyebiliyorlar, ardından videolar servis ediliyor. geçtiğimiz haftalarda bahçeli'nin dem grubuyla yakınlığı haber olduğunda bile her zamanki dönek halleri gibi düşünüyordum ama bu sefer beklenenin biraz üzerinde bir çıkış yaptılar. nasıl bir sürecin içindeydik, nasıl bir sürece girişimiz bu açıklamalarla hızlandırıldı bilmiyorum ama iyi günlerin daha da uzaklaştığını az çok tahmin ediyorum. chp tarafı umarım şuna da ''herkesin söz hakkı olmalı, biz bu barışı hep istedik'' gibi bir açıklamayla gelmez. gelse de şaşırır mıyım? yoo.

iktidarıyla, muhalefetiyle ...

Abi o yolun taşları Altılı Masa müsameresiyle meclise sokulan Siyasal islam eskileriyle döşendi. Erdoğan yarın "Haydi toplanın anayasayı değiştiriyoruz" dediği andan itibaren Chp de dahil Altılı Masa'nın tüm aktörleri Akp'lilerden çok daha hızlı bir şekilde salonda yerlerini alacaklardır.

Anayasa işinin startının verdildiği aşikar. Hatta Irak ve Suriye'nin mevcut durumları düşünüldüğünde bu yolun sonunun Federe devlet'e gittiği de aşikar. Bu oyunu Abd mi kurdu bilmiyorum ama iktidarıyla muhalefetiyle enfes bir rol paylaşımı yapılmış vaziyette. Haziran 2015'te bitme noktasına gelen rejim bugün ömrünü sonsuzluğa uzatmak için aşağılık bir teröristi meclise sokmanın planlarını yapıyor. Geride kalan 9 yıl bütün aktörleriyle enfes şekilde planlanmış, inanılmaz bir başarıyla uygulanmış ve sonucu belki de 9 yıl önceden belirli olan bir süreçti. Bugün bu konuşmayla o 9 yıllık süreç bitirilip bambaşka bir sürece giriyoruz.
yani düşündüğümüz gibi olmuş; chp sürece destek vereceğini açıklamış. çözüm istiyoruz ama elebaşı meclise gelemez falan dahi dememiş/diyememiş. gerçi zaten dört partinin bir şekilde uzlaştığı belliydi, başka türlü bu topa girilemezdi. yeni anayasanın bu işin bir parçası olduğu çok net, yukarıdaki mesajımda da yazmıştım. hdp/apo tarafının bu işe olur verişinin başka bir açıklaması olamaz çünkü. artık yerel yönetimlerin kuvvetlendirilmesi mi olur, federe devlete giden taşların döşenmesi mi olur bilmiyorum. onu yaşayıp görürüz. bu işin sonunda birileri kârlı çıkacaksa o sen ben veya muhalefet olmaz, orası da çok net.

• Beğen
Tepkiler: glu
Bir süredir terörist ele başının öldüğü ve ölümünün gizlendiği söyleniyordu. Bu bilgi bir süredir var. Bahçeli’nin bugün ki çıkışı ve ilerleyen günlerde yaşanacak gelişmeler ve açıklamalar Türkiye’nin geleceğini büyük ölçüde etkileyecek gibi gözüküyor. Dikkat edilmesi gereken bu çıkış ile ülkemizde yaşanacak iç karışıklıklar için önlem mi alındı yoksa anormalleştirmenin zemini mi hazırlandı bunu izleyip göreceğiz.
Bu gelişmeler karşısında sesi daha çok çıkıp, eylemlerle ortalığı inletmesi gereken muhalefet ise maalesef sınıfta kalarak, Türkiye’nin bütün umut ışıklarını tek tek söndürmeye devam ediyor.

bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum ama hdp'nin öcalan'a serbestlik içeren kanun teklifi vermesinden, bahçeli'nin sırrı sakık'la falan tokalaşıp sohbet etmesinden, tayyip'in bunu olumlu bulduğunu söylemesinden belliydi yeni bir sürece girildiği. belli ki hdp ve öcalan tarafıyla da uzlaşılmış.

bu işin bir bacağının da yeni anayasa olduğu çok bariz. ilk 4 maddenin tartışmaya açılmasından tutun devletin yapısına kadar yeni birçok şey konuşuluyor ve bunun içinde bana sorarsanız federe devlet formülü de var uzun vadede.

DEM bile şaşkınlığını gizleyemedi Bahçelinin çağrısı karşısında. Bu kadarını beklemiyorduk dedi. Olacaklar belli. Binlerce insanın kanının eline bulaştığı terörist başını mecliste konuşturacaklar. Türkiye’de artık barış zamanı diye alkışlayacaklar konuşmasını. ( bu film bir yerden tanıdık geldi mi? ) Habur’dan davul zurna eşliğinde gelen teröristleri görünce “bu kadarı da olamaz” diye hayıflanmıştık. Daha fazlası da oluyormuş. En acı kısmı da bunlara şaşırmıyoruz.

Adam “ben bop eş başkanıyım” derken hiciv yapmıyormuş. Dediğin gibi, uzun vadede Kürtlere özerklik hayırlı olsun. Önce anayasanın ilk 4 maddesine dokunacaklar, hep birlikte. Çünkü buna karşı çıkan sadece “gerçek” Atatürkçü gazeteciler. Bakın bir tane bile siyasi yok bu anayasanın 4 maddesine uzatılan dili eleştirecek.

Peki zamanlama harika değil mi? 7 ekimde başlayan ve İsrail’in Beyrut’a kadar uzanan işgali, akabinde Türkiye’de başlayan anayasa değişikliği, terörist başının mecliste konuşma yapmasının teklifi vs vs. A q biz İsrail Kürtleri kışkırtarak, güneydoğuda karışıklık çıkararak bi şeylere ulaşmaya çalışır diye düşünüyorduk. İsrail bile bu kadar kolay olacağını düşünmemiştir.

Allah topunuzun belasını versin. Ben bu ülkenin vatandaşı olmaktan da, bu ülkeden de, kimliğinden de utanıyorum artık. Ülke son hücresine kadar her şeyiyle boka batmışken, tek sorunumuz ve aslında var bile olmayan “Kürt” sorunuymuş gibi lanse edip bizimle dalga geçmeleri…

Bugün Türk siyasetinde bir devrimdir. Bütün halk meclisteki tüm partilerin el birliği ile bu ülkeye ihanetini seyretmekte.

Özgür Özel'in açıklama ise tam bir fiyasko. Danışmanları kendisine Anayasanın 66. maddesini hatırlatmalı ve bu devletin 88 milyon vatandaşıyla var olduğunu bildirmeli.

Geri