Avrupa'da yaşayan gurbetçiye Türkiye'ye dön diyen kişi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Düşün bu düşünce tarzındaki insanlarla aynı ortama yaşıyoruz. Düşünceleri ile bka batmış şekilde, istiyorlar ki herkes batsın bu bka. Avrupa'da, dünyada başkalarının yaşam tarzına karışmıyorlar ne güzel derler, başkalarının oy verdiği parti sebebiyle hakaret ederler. Bunlar bu bk zihniyetinde yaşayan insanlar işte

Uzun süredir fırsat kovalıyorum bu ülkeden gitmek için. Ülkenin insanlarının zihniyeti yüzünden. Yerinizde olsam oradan bakıp sadece eglenirdim bu bk zihniyete

Niye Türkleri ve Türkiye'yi çok seviyorlarsa niye bakıp eğlensinler ki? Üzülüp vah etmeleri gerekmez mi? Gerçek bir ülkesini seven müslüman bunu yapmamalı mıdır? Aklımda deli sorular?

Düşün bu düşünce tarzındaki insanlarla aynı ortamda yaşıyoruz. Düşünceleri ile bka batmış şekilde, istiyorlar ki herkes batsın bu bka. Avrupa'da, dünyada başkalarının yaşam tarzına karışmıyorlar ne güzel derler, başkalarının oy verdiği parti sebebiyle hakaret ederler. Bunlar bu bk zihniyetinde yaşayan insanlar işte

Uzun süredir fırsat kovalıyorum bu ülkeden gitmek için. Ülkenin insanlarının zihniyeti yüzünden. Yerinizde olsam oradan bakıp sadece eglenirdim bu bk zihniyete
Ust tabakadan konusmalar, neymis fabrikada calisiyormus, bok temizliyorlarmis, ayip yahu, ne zamandan beri insanlarin alin teri ile calistigini hor gorur oldunuz ? Ikinci el telefon kullaniyorsa ne olmus ? Nedir bu kibir ? Senin annen baban ne is yapiyor ? Sen pasazade misin ?

Avrupa da adam gibi emeğinin karşılığını alırsın,
gavur hak yemez bizim dindar holdingler gibi.
Türkiyede emeğin karşılığını alamazsın,
Özelikle dindar firmalar işçi hakkı yer
İşçinin aldığı maaş üzerinden pirim ödemez, asgari ücretten öder

Ajitasyon yapma W
Kimse almancinin bok temizlenmesine bişey demiyor. Alman boku temizleyip almana bok atmasına laf ediyoruz. "naapalim ekmek parası"de geç.

Niye Türkleri ve Türkiye'yi çok seviyorlarsa niye bakıp eğlensinler ki? Üzülüp vah etmeleri gerekmez mi? Gerçek bir ülkesini seven müslüman bunu yapmamalı mıdır? Aklımda deli sorular?
Kendisine oy verdiği partiden ötürü hakaret eden bi adama bakıp neden üzülsün? Sen üzülür müsün? Hepimiz karşıyız gurbetçilerin oy kullanmasına. Ama hakaret neden? Ben yurtdışında yaşıyor olsan gram üzülmem bakıp eglenirdim. O kelimeyi kendim için kullandım.

Sen bölüneceksin, kutuplasacaksin, sonra sebebini siyasi partilerden bileceksin. Aklını kullan, yapma. Otekilestirme.

Senin özelinde konuşmadigimi bil.

Bizim istediğimiz biraz 'empati' sanırım.
Yaşam şartlarımızın eşit olmadığını görmeniz ve bunu bizimle birlikte eleştirmeniz bizleri rahatlatacaktır sevgili gurbetçiler.
Doğruyu görmeniz ve onaylamanız ama yanlışı savunmaya devam etmeniz bizi biraz sinirlendiriyor.

Kendisine oy verdiği partiden ötürü hakaret eden bi adama bakıp neden üzülsün? Sen üzülür müsün? Hepimiz karşıyız gurbetçilerin oy kullanmasına. Ama hakaret neden? Ben yurtdışında yaşıyor olsan gram üzülmem bakıp eglenirdim. O kelimeyi kendim için kullandım.

Sen bölüneceksin, kutuplasacaksin, sonra sebebini siyasi partilerden bileceksin. Aklını kullan, yapma. Otekilestirme.

Senin özelinde konuşmadigimi bil.

Ben konuyu kendi üzerimden devam ettirirsem daha kolay olur diye anlatayım. Şimdi ben onun verdiği oy için ona laf etmiyorum ki, onun oy verdiği partinin açtığı problemleri söylememden dolayı bana laf edilmesine laf ediyorum. Böyle biraz tekerleme gibi oldu.

Eee gurbetçilere laf etmeyin vatan hasreti anlayamazsınız vs gibi konular beni çok kesmiyor ya. ben de gurbetçi bir ailenin evladıyım ona bakarsan. Ha biz başka bir yerden buraya göçmüşüz o ayrı. Bizimkiler de durup durup hüzünleniyorlar. Hala ailemi iki paragraf laf edebilirim neden bura beybi diye? Neyse ya ben biraz vicdansızım sanırım. Siz beni bırakın devam edin çocuklar....

Bizim istediğimiz biraz 'empati' sanırım.
Yaşam şartlarımızın eşit olmadığını görmeniz ve bunu bizimle birlikte eleştirmeniz bizleri rahatlatacaktır sevgili gurbetçiler.
Doğruyu görmeniz ve onaylamanız ama yanlışı savunmaya devam etmeniz bizi biraz sinirlendiriyor.
Yaşamındaki zorluklar nedir? Söyle empati kuralım.
Senin doğrularının, doğru olduğuna kim karar veriyor? Tabiki sen.
Bencillik etmeyin. İstiyorsunuz ki dünya sizin etrafınızda dönsün.
Sen Chpyi destekliyorsun bende onu destekleyeyim. Yanlışı savunan sen olmayasın?

Empatiyi kurduk, sizde fikirlere ve yaşamlara saygı duymayı öğrenin. Nedir bu düşmalığınız?
Hayalinizdeki Gurbetçi profili Melnur ve Yabaniden ibaret.
Ve bu asıl sorunun sizlerde olduğunun açık göstergesi.

korona virüs aşısını geliştiren türk bilim insanları bile almanyada yaşıyor......... climaxın suçu ne........ imkanı olsa belki yıllardır savaş verdiği yobazlığa bir tedavi de o üretirdi....... ama burda bel fındıklı teyzelerle, prostatlı dayılarla uğraşıyor.......

Yemeği değilde şu ekmeği paylaşmak istedim. Bu almanlar ağzının tadını biliyor arkadaşlar. Ekmek yapmak sanat olmuş resmen. İçinde kuruyemişçi barındırıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 24460Ekli dosyayı görüntüle 24461

Sevgili kitai, inanir misin burada da aldigimiz ekmekler boyle kuruyemis dukkanindan firlamis gibiydi. Ama gel gor ki mukemmel ekonomimiz sevebiyle ekmek fiyati artmasina ragmen kuruyemisler kayboldu... Izin verirsen ekmekcileri bir miktar elestirecegim..

Gurbetçi neden gurbete gitmiş ?

Bir zamanlar dünya'yı sömüren ülkler her şeyi kendi ülkelerinde topladığında, bunları bekleyecek birilerine ihtiyaç duymuş. Çözümü geçici işçi ithal etmekte bulmuşlar. Bizimkiler de beş kuruş parasız kalmışlar. Zamanında demiş Süleyman Demirel "25 Cent'e muhtacız" diye. Ve bizimkiler şöyle düşünmüş, gönderelim işçilerimizi gurbete, elbette onlarda gönderir kendi alilelerine üç beş kurş harçlık ve Döviz gire ülkeye.

Gidenler bir Fındık bahçesi parası kazanalım, gelince kendi Fındık bahçemiz olur, gül gibi geçiniriz diye gitmişler. Ama evdeki hesap çarşıda tutmamış. İstanbul'a gidenlerin de hesapları çarşıda tutmamış.

Memlekette kalanlar da hep dışarıdan gelecek paraya muhtaç kalmış. Çünkü ne zaman memlekete yatırım yapılacaksa CHP zihniyetindeki insanlar cahil vatandaşı kışkırtmış ve sokaklara dökmüş. Kurbağalar oluşan Baraj gölünde boğulacak diye HES'lere karşı yürünmüş, davalar açılmış, yollar yapılacaksa,önüne geçilmiş ve memleket hep Fındık tüccarına mecbur bırakılmış.

İlk kez bir Hükümet bir şeyler yapıyor, ve onu da itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Her tür yalanı söylüyorlar. Gurbetçilerin çoğu (hepsi değil) doğru yere oy verdiği için de gurbetçilere hakaret ediyorlar.

birde gurbette yaşayıp Türkiye kararı için oy kullanan insanlar var bu daha acı.

Bilmediğin bir yemeği eleştirmek gibi bir şey ....

Türkiye dışarıdan daha farklı görünüyor. İçerden bakanlar sadece burnun ucunu görürken, dışarıdan bakan ülkenin dış algısını da görebiliyor.

Sevgili kitai, inanir misin burada da aldigimiz ekmekler boyle kuruyemis dukkanindan firlamis gibiydi. Ama gel gor ki mukemmel ekonomimiz sevebiyle ekmek fiyati artmasina ragmen kuruyemisler kayboldu... Izin verirsen ekmekcileri bir miktar elestirecegim..
He, iyi alıntılamışsın. Bazı dün ne yediğini unutan yaşlı teyzeler yaşadığın ülkeni kötülüyosun diyordu. Ben de kim kötülüyor göster demiştim, apışıp kalmıştı.
Yiğidi öldür hakkını yeme.
He benim ülkeme yaptırım uygulayacak , bende ona can dündar gibi, pkklı itler gibi yalakalık yapamam kusura bakma.

E sürekli yaşadığın ülkeyi kötüleyip, cennet vatanım, canım vatanım, siz var ya siz kıymet bilmiyorsunuz nankörler diye çemkiren olursa; çok biliyorsan dön ibibik derler tabi. Ne diyem mahmut mu diyem.
Baş harfi juju.
Brn isyanbulda doğdum büyüdüm. Taş fırın ekmeğinde beyaz undan başka hiçbir tahıl yoktu. Yalan söyleyip durma.
En son susamlı ekmrk çıkmıştı. Simit gibi ekmek yiyorduk. Şimdi de biraz bazı şeyler serpiştiriyorlar.
Be armut juju. Hemen ekonomiye bağladın olayı. Tahılı bol ama fiyatı beyaz ekmeğin 3 katı.
Yik tirkiyidi hiyit çik pihiliymiş.
Hayat pahalı değil, sen tembel bir fakirsen ülkenin suçu ne :D
Bak adam siirtten gelmiş, iş seçmemiş, lokantalarda bulaşık yıkamış, taş taşımış, bir binada görevli olarak çalışıyordu ailesiyle.
İstanbul Beşiktaşta 7 dairesi var. Allah daha çok versin. Çalışkanlara ve şükredip zırlamayanlara :D

Jesse'nin bahsettiği olay şu sanırım. Dün haberlerde görmüştüm.

Her olayınız çarpıtma lan.
Bina görevlisi olup Beşiktaş'tan 7 daire alabilecek varsa gelsin beni alsın. Kuma olurum.

@ismail89 teşhisi koymuş, gurbete gidenlerin tümü CHP zihniyeti yüzündenmiş ve simdiki iktidar gurbeti önlemek için bayağı bir uğraşı veriyormuş, neyse yaptığı açıklamıyor ama birşeyler yapıyormuş.
Bu demek oluyor ki hasret çeken gurbetçi yakında o huzur ve refah dolu ülkesine geri dönmek için gün sayıyor.
Yav ne bu cahillik, aymazlık,....?
Gerçekler ne yazikki çok farklı. Avrupa kapısını açsa iddia ediyorum neredeyse ülkenin yarısı gelecek. Zaten Türkiye üzerinden Avrupa'ya gelmek isteyen mülteciler de buna bir örnek. Adamlar Türkiye'den memnun olsa elin "gavur" memleketine gelmek için can atarlarmı. Biliyorsunuz en son Sülo efendi adamları özel otobüslerle Yunanistan sınırına getirmişti. Söylediklerinizle çıplak gerçekler ne kadar çelişkili ah bir anlayabilseniz.

Geri