Avrupa'da yaşayan gurbetçiye Türkiye'ye dön diyen kişi

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
4. Leventte oturup caddenin karşısındaki Sanayi mahallesine taşınmak istemeyen mallardandır.
Araştırın kendi Ülkesinin kamburu, hiçbirşeye yaramayan aksine zarar veren asalaktır.
Kendi semt değiştiremez fakat yıllardır avrupada yaşayan, emekli olmayı bekleyen gurbetçiden hesap sorar.
Neden?
Türkiye cennet vatan dediği için.

Bide bunu Avrupada yaşayan, ülkesini kötüleyip Foşşik Dövlet biza işkence ediyordi diye yalan söyleyip AB pasaportu alan vatansızlar demez mi?

Son düzenleme:
Yok Ebrucum. Sen orda kal bize her ay 1000 Euro gönder çağrısı yapan var .p
Bide sürekli para isteyen mahalle arkadaşları ve akrabalar var. Onlar da orda kal diyor (:

azıcık milli bilinci olan gurbetçi zaten bir şekilde dönecektir.......

Moderatör tarafında düzenlendi:
azıcık milli bilinci olan gurbetçi zaten bir şekilde dönecektir.......
Sen bu gurbetçilere niye bu kadar gıcık oluyon ? :D
jesse James vardı bi ara forumda o nerde şimdi ,gurbetçi muhabbeti dönünce o geliyor aklıma.

Moderatör tarafında düzenlendi:
abi konuyu açan jesse yalnız....... adjskslalaşa artık kitai olmuş........ hakaret içeren konu başlığından anlaman lazımdı.......

Ordu'nun yarısı yazın Almanca konuşuyor. Ne dediklerini anlamyınca insan gıcık oluyor. Bir de fiyatları yükseltiyorlar. Fındık bile pahalanıyor bunların yüzünden. Bence gıcık olmakta haklı. :)

Ogi düşmüş konuya. Her fıstatta gurbetçilere hakaret eden ezik ogi. 50 lira versem kapatacak çenesini. Öl ulan açlıktan ezik ve büzük ogi :D

Vatan cennet ama yumurtanın kolisi 30tl peynir 50 tl

Cennet vatanda bir leptop almak için, üç aylık maaşını vermen gerekiyor.

Vatan cennet ama bi araba almak için arabanın bedelinden çok daha fazla vergi vermek gerekiyor.

Cennet vatanın üniversiteyi bitirmiş asil evlatları işsiz.

Cennet vatan ama aym başkanı korumasız gezemiyor, soylu diyor

Bütün vatan severleri Türkiye ye bekliyoruz

Son düzenleme:
Ben dönmeyi düşünmüyorum Türkiye'ye.

Şerefim, gururum ve milli bilincim yok.

Büyük büyük büyük aptal dedem, aptallık yaparak Türkiye'ye gitti diye Türkiye'de doğmuşum. Ama Türkiye'ye dönecek kadar da iyi ki şerefim yokmuş diyorum şu an gerçekten.

Dönmeyin gurbetçiler! Döneni üzüyorlar..!

Az kaldı vatandaşlığından da çıkacağım zaten, ondan sonra ne İtalya'ya vize alacağım, ne Türk'sün kardeşim handikapım kalacak. Çok çektik, kurtuluyoruz.

Buralar iyidir. Beğenmeyen Almanya'ya gitsin.

inşallah jesse'yi de postalarlar cennet vatanımıza.

Ben dönmeyi düşünmüyorum Türkiye'ye.

Şerefim, gururum ve milli bilincim yok.

Büyük büyük büyük aptal dedem, aptallık yaparak Türkiye'ye gitti diye Türkiye'de doğmuşum. Ama Türkiye'ye dönecek kadar da iyi ki şerefim yokmuş diyorum şu an gerçekten.

Dönmeyin gurbetçiler! Döneni üzüyorlar..!

Az kaldı vatandaşlığından da çıkacağım zaten, ondan sonra ne İtalya'ya vize alacağım, ne Türk'sün kardeşim handikapım kalacak. Çok çektik, kurtuluyoruz.
kardeş bu kadar ağlamana gerek yok nasıl olsa söylediğin şereften gururdan vs kendini azlettirmişsin git iltica ettim de olsun bitsin. Gelipde burada yok Türküm diye onu dediler yok dedem aptalmış oraya gitmiş doğmuşumda falanda filanda. Türküm gurur duyuyorum bundan. Ülkem zorluk çekiyor yada çektirtiyorlar, ülkenin başına kim geldiyse ya yemiş ya yedirmiş ama Türk deyince orada bir duracaksın. Dünya üzerinde yoktur bizim gibi insan seven, yardım seven, misafirperver, düşene el uzatan ve daha niceleri. Genel olarak kötü örnekler sanal alemde daha çok ilgi çekse de insan bakmasını bildiğinde bu iyilikleri ve bunları yapanları da görüyor.

kardeş bu kadar ağlamana gerek yok nasıl olsa söylediğin şereften gururdan vs kendini azlettirmişsin git iltica ettim de olsun bitsin. Gelipde burada yok Türküm diye onu dediler yok dedem aptalmış oraya gitmiş doğmuşumda falanda filanda. Türküm gurur duyuyorum bundan. Ülkem zorluk çekiyor yada çektirtiyorlar, ülkenin başına kim geldiyse ya yemiş ya yedirmiş ama Türk deyince orada bir duracaksın. Dünya üzerinde yoktur bizim gibi insan seven, yardım seven, misafirperver, düşene el uzatan ve daha niceleri. Genel olarak kötü örnekler sanal alemde daha çok ilgi çekse de insan bakmasını bildiğinde bu iyilikleri ve bunları yapanları da görüyor.
Ben aslında gülüyorum siz yanlış anlamışsınız.. Türk deyince orada sadece Türkiye'de dururlar. Ülkeniz zorluk çekiyor ve çektiriyorlar evet, Dünya üzerinde sizin gibi insan da yoktur belki ama tüm Türkler de siz gibi değil belki de. Siz bahsettiğiniz gibiyseniz çok da memnun olurum sizin gibi insanlar olduğu için. Ama madem ki sizin kadar anlattığınız gibi çok yere göğe sığmayacak bir millet yok, en azından diline de bir bakın derim, kurallarına özellikle. Ama yine de bu yorumunuzu okumak hoşuma gitti, umarım sizin gibi insanlar daha da artarak çoğalır.

Hiçbir yer insanın kendi ülkesi gibi değil.
Hele Türkiye gibi hiç değil, özellikle coğrafi açıdan. Burada git Doğu Karadeniz e uzan denize karşı çime pikniğini yap.Dünyadaki pek çok güzel yer saf doğallığı açısından böyle değil ama. Ateş karincasi mi dersin, öldürücü yılanları mi dersin. Hem güzellik hem biyom hem de canlı popülasyonu açısından ülkemiz kadar şanslı ülke çok azdır. Sosyolojik açıdan da öyle ki .ABD de Fransa'da öl, umrunda olmaz kimsenin. Almanya da AB genelinde de öyledir.Yok komşuluk kültürüymüş,yok arkadaş sicakliğiymis sıfır. İnsanlar yalnızlıktan bunalıma girip intihar ediyor oralarda (yerli halkları).Gördüğünüz ötekileştirme de cabası.Huzur tamamen parada mıdır, o para kendi ülkene dönüp harcamadıkça göçmen olduğun ülkede ne kadar değerlidir, para için nelerden taviz verilebilir tartışma konusu fakat hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi güllük gülistanlık değil emin olun .
İnsanların düzenleri var,işi gücü var kalk ülkene dön demek abes. Fakat siyasi sempatizanliktan kendi ülkesinde zorluk çekenlere de bik bik edip, maruz kalmadığı siyasi düzene hareretli cevaplar vermeden önce de bi oturup düşünmeli göçmen.

Yahu bu utanmazların goygoyu da hiç bitmiyor. E arkadaşım sen ve seni bu şekilde düşünmeye teşvik eden düzen her fırsatta “Almanya battı, Türkiye’dekiler nankör” demiyor mu? “Burada hayat çok pahalı, Almanlar Türkiye’yi kıskanıyor” demiyor mu? A haber - ATV ekranlarından Türkiye’deki asgari ücret övülüp Avrupa’nın çok üstüne çıktığı, Almanya’da domatesin taneyle alındığı söylenmiyor mu? Türklerin ezildiği en çok çalıştırıldığı, ayrımcılığa maruz kaldığı ifade edilmiyor mu? E üstüne bir de memleket hasretiyle yanıp tutuşuyorsun. Bu çerçevede sana “ülkene dön” çağrısı yapan adam neden ahmak olsun. Tam tersine, ya ahmaklık yapıp kalmaya devam ediyorsun yada yalan söylüyorsun. Çifte vatandaşlık kaldırılsa Alman vatandaşlığına başvuru için kuyruğun en başına girecek adamlar burada durumu eleştirenlere hakaret ediyor. Ne tuhaf.

Orada kurulu düzenleri varmış da gelemiyormuş. Gören de orada 100 şirketli holding yönetiyor zannedecek. Altı üstü bir fabrikada işçisin yada sağda solda temizlikçi, tuvalet yıkayan birisin. Senin kurulu düzen dediğin iş, ev, okul değil mi? Buyur gel onlar burada da var. Nihayetinde Avrupa çok kötü ve Türkiye zenginlik ve refah içerisindeyse buraya gelmen en tutarlısı. Çok iyi bir asgari ücretimiz var, harca harca bitmiyor. Dilerim en kısa zamanda tadarsınız.

Geri