Avrupa'da yaşayan gurbetçiye Türkiye'ye dön diyen kişi

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Paragraf doseyen üyeden tutun da, dalga gecenine kadar, tanıdığım her uye ağlıyor Avrupa'ya yerlesebilmek için. Bu iki yuzlulugunuz neden ya hu

Birbirinize bok atmaktan vazgeçin

Milletçe iddialaşmayı severiz, ondan.

Şimdi hangi taraf ile iddialaşacağımı şaşırdım.

Avrupa'ya gitmek için çoğu her türlü fırsatı değerlendirmeye çalışır ama gene de aşağılık kompleksinden kurtulamadığı için neden Avrupa'ya gittiğini unutur ve o terk ettiği ülkenin ekonomisini, siyasetini över ve gittiği, belki de hayatını kurtardığı ülkeyi aşağılar,....
Bunu da gurur olarak, vatanperverlik olarak açıklar, diğerlerini de bölücü ve vatanhaini olarak sıfatlandırır. Kardeşim madem memnun değilsin ve terk ettiğin ülke (doğa olarak değil) cennet neden gitmiyorsun diye sorarlar sana.
Oysa o Avrupa başta milli takım olmak üzere takımlara dahi oyuncu yetiştirir,....

Son düzenleme:
Ülkedeki yaşam şartlarının zorluğundan bahsedenleri
Avrupa hayranı olarak görmek tam bir art niyet,

Biz memleketimizi seviyoruz, bizim istediğimiz,
en az Avrupalılar kadar refah ve huzur içinde yaşamak,
yokluk, sefalet bu memlekettin kaderi olmasın diyoruz,
bizim tek istediğimiz bu

Son düzenleme:
Ülkedeki yaşam şartlarının zorluğundan bahsedenleri
Avrupa hayranı olarak görmek tam bir art niyet,

Biz memleketimizi seviyoruz, bizim istediğimiz, en az Avrupalılar kadar
Refah ve huzur içinde yaşamak, yokluk sefalet bu memlekettin kaderi olmasın, bizim istediğimiz bu
Aynen katılıyorum yazdıklarınıa. 1960'larden beri ülkedeki ekonomik sıkıntılardan dolayı insanlar her tarafa göç ediyorlar ve genelde Avrupa'ya.
AKP'liler hep kendi söyledikleriyle çelişiyorlar. Kendileri "eski Türkiye" diye tanımladıkları kendilerinden önceki ülkeyi yoklukla, kuyrukla, hukuksuzluklar,.... tanımlıyorlar. Şimdi hangi mantıkla o dönemin Türkiyesini övelim. Kendileri kötülerken iyi biz eleştirince gayrımilli oluyoruz. Günümüz Türkiyesi hem ekonomik olarak hem hukuk ve özgürlükler olarak daha beter.
Sefaletten kaçıp refaha eriştiğin ülkeyi neden sırf ideolojik sebeblerden dolayı kötüluyorsun?

avrupada yaşayıp hala fakir olanda var bı tanıdıgım var adam dıyor knk telefon aldım 2.el filan ajdahfdshjd komedı dukkanı ya vallahi isveçde yasıyor bide :D 2.el ? can't be serious .s

Bak bak temizlikçiymişiz, fabrikada işçiymişiz. Lan ne varmış temizlikçide, işçide. Neyini aşağılıyorsun bu insanların? Sanırsın kendisi kralın sol yanağı.
Aha No Paşiyan ve Pislesk de zırlamış. Size de atayım 5 er Euro da siz de kapayın çenenizi.
Dikkat ettim de bu eziklerin hepsi aynı banttan çıkmış torba gibi.

E sürekli yaşadığın ülkeyi kötüleyip, cennet vatanım, canım vatanım, siz var ya siz kıymet bilmiyorsunuz nankörler diye çemkiren olursa; çok biliyorsan dön ibibik derler tabi. Ne diyem mahmut mu diyem.

E sürekli yaşadığın ülkeyi kötüleyip, cennet vatanım, canım vatanım, siz var ya siz kıymet bilmiyorsunuz nankörler diye çemkiren olursa; çok biliyorsan dön ibibik derler tabi. Ne diyem mahmut mu diyem.
Yaşadığı ülkeyi hangi gurbetçi kötülemiş?
Bi tarafınızdan sallamayın.
Yaşadığı ülkeyi kötüleyen sadece Türkiyede yaşayanlardan çıkıyor.
Örnekleri bu konuda

Yaşadığı ülkeyi hangi gurbetçi kötülemiş?
Bi tarafınızdan sallamayın.
Yaşadığı ülkeyi kötüleyen sadece Türkiyede yaşayanlardan çıkıyor.
Örnekleri bu konuda

Burada yaşamadığın için olabilir mi acaba? Burayı kötülerken burada yaşamayandan izin mi alacağız? Sorry beyb.

Jesse'nin istediği tip.

''Her şeyimiz dört dörtlük ama insanlarımız nankör''

Valla nankör görmemişler bunlar. Ben bir şeyi eleştirdiğimde burada olmamasına rağmen yok ya o aslında öyle değil, siz siyasi görüşünüzden her şeyi eleştiriyorsunuz, her şey on numara diye bana derse g*tün yiyorsa dön derim ben. Ay nasıl sinirlendim ama:D

hollanda'daki akrabamsı, kankamsı arkadaşım zamanında türkiye'de üniversiteye gitmek için sınavlara girmişti burada... artvin'de okumayı bile düşünmüştü. sen ne ahmak bi kızsın ya dedim, geri gönderdim. bazıları dönmemeli bence...
kimse durup durup dön demiyor hem, buradaki şartların iyiliğinden bahsedenlere buyur gel kardeşim diyorlardır anca. lütfen kaos olmasın, sevgi....

Geri