Ateizm Ve Ateistlerin Yanılgıları

Konu sahibi son olarak 2511 gün önce görüldü
Kur'an değişti mi? Kur'an derlemeleri yapılırken Hz. Ali ve Ehl-i beyt'e ilişkin bazı ayetler çıkarıldı mı?

- Daha önce bazı Şii alimlerin -siyasî mülahazalarla - ortaya attıkları iddialar, bu günkü Şii alimleri tarafından da açıkça tenkit edilmekte ve bu tür iddiaların ;“Kur’an’ı biz indirdik ve onu mutlaka biz koruyacağız.”(Hicr, 15/9) mealindeki ayete aykırı olduğunu söylemektedir.

- Bu gün elimizde mevcut olan Mushaf, sahabeler tarafından yazılan aynı Mushaftır.

Kur’an’ı tahrif etmek küfür olduğuna göre, bunu kabul ettiğimiz takdirde, Hz. Ali (ra) dahil büütn sahabileri tekfir etmek gerekir. Bu ise cinnetli bir hezeyandır.

- Kur’an'ın en son Mushaf halinde düzenlenmesi Hz. Osman (ra) zamanında olmuştur. O devirde Sünnî-Şiî ihtilafı diye bir şey söz konusu olmadığına göre, Hz. Ali (ra)’in lehine olan bazı ayetleri Kur’an’dan çıkarmanın manası yoktur. Kaldı ki, bir yandan Hz. Ali (ra)’in faziletine dair onlarca hadisi neşreden Ehl-i sünnet'in, diğer yandan kendilerini küfre götürecek Hz. Ali (ra) hakkındaki bazı ayetleri yok saymalarının hiçbir mantığı olmaz.

- Hz. Osman (RA) devrinde bütün sahabenin ittifakıyla tek bir Mushaf haline getirilen Kur’an‘ın diğer hususî nüshaları ortadan kaldırılmış ve Hz. Ali (ra) de bu kurala uymuştur. Eğer Hz. Ali (ra) özellikle kendi hakkında olan bazı ayetlerin çıkarıldığını bilseydi, hiç bunu kabul eder mıydı?

- Kur’an’dan çıkarıldığı iddia edilen altı-yedi ayetli “Velayet Suresi”, Arapça ve Kur’an’ı bilen herkese uydurma olduğunu haykıran bir pozisyona sahiptir. Bazı Kur’an ayetlerinin metni esas alınarak Hz. Ali (ra) ile ilgili bazı şeylerin sokuşturulduğunu görmek için fazla bilgili olmaya gerek yoktur.

- Sorularla İslamiyet -

(Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini
[Kur'anı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.) [Enam 115]

bu ayette açıkça belirtilier ki Allah kuranı kimsenin tamamıyle değiştirilmesine müsade etmez. Bunun dışında hangi kaynaktan bilgi getirirseniz getirin benim için hurafedir.

Kuranı kerimi mealde tefsirde ufak tefek hatalar yapılabilir, o da bizler arapça bilmediğpimiz için türkçeye cevrilirken bazı kelimeler kaymış yada bir kaç anlamda kullanılmış şekliyle okuyabilirz , ama kuranın özü hiçbir şekilde değişmez. Biz buna böyle inanırız, sizlerin inanmadığı kadar inanırız yani.

Ayrıca şu da varki islam demek önce yürekten inanmak demektir, her ayeti her hadisi akla mantığa uydurmadan önce gönülden inanırız, eğer herşeyi akıl ile izah etmiş olsaydık ne peygamberimizin miraca çıktığına inanırdık , ne de hz isanın ölüleri dirilttiğine ne de hz isanın babasız olarak dünyaya geldiğine ne de hz nuhun gemisine binmeyenlerin kızıl denizin ortadan ikiye ayrılıp o sularda bopulduguna.Yani bize aklınız alıyor mu diye sormayın. Biz aklımızın almadığı şeylere zaten inanmışız.

Konuda kimsenin mesajını okumadım ama Ateizm inanç değil inançsızlıktır bana göre.Ne Hristiyanlıkla ne de Yahudilikle kıyaslanabilir.Müslümanlığı saymama gerek yok zaten.

Bu konuya bir Phoibos lazımdı. Haksız mıyım? Maria puder

Bu arada bu değişme mevzusuyle ilgili benim de merak ettiğim bir şey var, bilgisizliğimden. EkSen, @Muebbed veya başka bir hocam aydınlatırsa sevinirim.

(Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini [Kur'anı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.) [Enam 115]

Demiş ya Tanrı, ama bir çok müslüman İncil'in ve Tevrat'ın değiştirildiğini, Kuran'ın ise asla değiştirilmediğini söyler. Oysa o kitap da Allah'a ait. Neden onların değişmiş olduğu kabul edilir de Kuran-ı Kerim'in değişmiş olduğu kabul edilmez ? Ya da başka bir dille : Kuran'ın değişmesine müsaade etmedi de tanrı neden diğer kitaplarının değişmesine müsade etti?

Kimse kimsenin inancını ve değer yargılarını sorgulayamaz.
Kimse kimsenin dinine, diline, ırkını laf edip hakaretlerde bulunamaz.
Şuan buradaki amaç ve sonuç ilişkisini anlamış değilim. Ne için uğraşıyorsunuz, neye laf ediyorsunuz, kime neyi inandırmaya çalışıyorsunuz yada kimin inanışını sorguluyorsunuz? İnanın anlamadım ve anlamak istemiyorum.
Bu çok mu gerekli diyede düşünmüyor değilim açıkçası.
Seviyeli bir şekilde tartışmayı bilmiyorsanız konudan çıkın ki zaten burasıda tartışma platformu değildir. Bilginize.

Maria İb-i Ömerden rivayet edilen hadisin sahih olduğunu söyleye bilir misin ?

Konuda kimsenin mesajını okumadım ama Ateizm inanç değil inançsızlıktır bana göre.Ne Hristiyanlıkla ne de Yahudilikle kıyaslanabilir.Müslümanlığı saymama gerek yok zaten.

Allah'ın olmadığına inanmak da bi inanç değil mi? Bi de bu yönden baktım şimdi

Ateizm İnanc Degil inanmamaktır !

Kimse kimsenin inancını ve değer yargılarını sorgulayamaz.
Kimse kimsenin dinine, diline, ırkını laf edip hakaretlerde bulunamaz.
Şuan buradaki amaç ve sonuç ilişkisini anlamış değilim. Ne için uğraşıyorsunuz, neye laf ediyorsunuz, kime neyi inandırmaya çalışıyorsunuz yada kimin inanışını sorguluyorsunuz? İnanın anlamadım ve anlamak istemiyorum.
Bu çok mu gerekli diyede düşünmüyor değilim açıkçası.
Seviyeli bir şekilde tartışmayı bilmiyorsanız konudan çıkın ki zaten burasıda tartışma platformu değildir. Bilginize.

Ablacım insanlar tartışmadan neyin doğru neyin yanlış olacağını nasıl anlayacaklar? Tartışma bir yerde fikir alış verişidir. Yani burası tartışma platformu değilse nedir? Sözlüğe abidik gubidik cümleler kurup yorumlamakmıdır. Ben de takip ediyorum sırf başına yetişmedim diye pek fazla içine girmiyorum. Şu ana kadar saygısız bir durum söz konusu değil. Bence insanları kısıtlamayın. Saygı ve anlayış çerçevesinde her şey tartışılabilmeli.

Bu arada bu değişme mevzusuyle ilgili benim de merak ettiğim bir şey var, bilgisizliğimden. EkSen, @Muebbed veya başka bir hocam aydınlatırsa sevinirim.

(Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini [Kur'anı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.) [Enam 115]

Demiş ya Tanrı, ama bir çok müslüman İncil'in ve Tevrat'ın değiştirildiğini söyle. Oysa o kitap da Allah'a ait. Neden onların değişmiş olduğu kabul edilir de Kuran-ı Kerim'in değişmiş olduğu kabul edilmez ? Ya da başka bir dille : Kuran'ın değişmesine müsaade etmedi de tanrı neden diğer kitaplarının değişmesine müsade etti?

Foruma üye de gelmiyor ama bizim iletişim tam gaz :p
Iyi söyledin gelsin gelsin nüktezar bile gelmiş.

atar yapma reyiz, onu da sorguluyoruz burda. ama gerçekten de hiçbir yeni düşünceye açık olmayan insanlarsınız. kendi doğru bildiklerinizle yaşıyorsunuz. açık görüşlülüğe de açık değilsiniz, bunu net bir şekilde anladım

Demiş ya Tanrı, ama bir çok müslüman İncil'in ve Tevrat'ın değiştirildiğini söyle. Oysa o kitap da Allah'a ait. Neden onların değişmiş olduğu kabul edilir de Kuran-ı Kerim'in değişmiş olduğu kabul edilmez ? Ya da başka bir dille : Kuran'ın değişmesine müsaade etmedi de tanrı neden diğer kitaplarının değişmesine müsade etti?

Çok güzel soru ve çok güzel bir cevabı var kardeşim ..

Evvela Kuran indirilen son kitap, İslam son hak dinidir ..
İza Cae suresinde Rabbimiz bizler için dini tamamladığını buyurmaktadır .. İslam'dan sonra bir başka din gelmeyecektir dolayısıyla Kuran'ın bozulmasına da müsade etmeyecektir ..

Diğer kitaplarda ise ALLAH'ın böyle bir vaadi yoktur .. Zaten Adetullah üzerine o kitaplar bozulmuş ve nice peygamberler öldürülmüştür ki Rabbimizin tasarrufudur ..

Ablacım insanlar tartışmadan neyin doğru neyin yanlış olacağını nasıl anlayacaklar? Tartışma bir yerde fikir alış verişidir. Yani burası tartışma platformu değilse nedir? Sözlüğe abidik gubidik cümleler kurup yorumlamakmıdır. Ben de takip ediyorum sırf başına yetişmedim diye pek fazla içine girmiyorum. Şu ana kadar saygısız bir durum söz konusu değil. Bence insanları kısıtlamayın. Saygı ve anlayış çerçevesinde her şey tartışılabilmeli.

Kardes evlen ve çoğal sen bence:p
tartışmayacak isek forum neden var?
Ha dersiniz islam tartışmaya açık değil onu anlarım.
Ama böyle birşey yok.

Kuran da bile gecer;

"Ne kadar az düşünüyorsunuz."

Ve mâ yestevîl a’mâ vel basîru vellezîne âmenû ve amilûs sâlihâti ve lel musîu, kalîlen mâ tetezekkerûn(tetezekkerûne).

1.ve: ve2.mâ: değil3.yestevî: müsavi, eşit, bir4.el a'mâ: âmâ, kör5.ve: ve6.el basîru: gören7.ve ellezîne âmenû: ve âmenû olanlar8.ve: ve9.amilû: yaptılar, işlediler10.es sâlihâti: salih ameller, nefs tezkiyesi11.ve lâ: ve değil12.el musîu: kötülük yapan13.kalîlen mâ: ne kadar az14.tetezekkerûne: tezekkür ediyorsunuz

Kimse kimsenin düşüncelerine laf diyemez.
İnanmayan arkadaşlarında kendi özgür düşüncesi.
Ama inanmayan arkadaşlar, inanmakta bizim düşüncemiz,bizim özgürlüğümüz.
Hani tamam inanmayın ama sorguladığınız yada inanmadığınız konular hakkında üslublu yorumlar yapılırsa zaten kimse kimseye bir şey demez:)

atar yapma reyiz, onu da sorguluyoruz burda. ama gerçekten de hiçbir yeni düşünceye açık olmayan insanlarsınız. kendi doğru bildiklerinizle yaşıyorsunuz. açık görüşlülüğe de açık değilsiniz, bunu net bir şekilde anladım

insanlarsiniz? baci sende bu $ekilde atar yapma,
gaza getircek laflar etmeyinde duzgun konu$ak :d

ama cok yanli$sin, butun bi kismi ayni kefeye koyuyorsun, bu da baki$ acisini kilitliyo.

insanlarsiniz? baci sende bu $ekilde atar yapma,
gaza getircek laflar etmeyinde duzgun konu$ak :d

ama cok yanli$sin, butun bi kismi ayni kefeye koyuyorsun, bu da baki$ acisini kilitliyo.

ben bana direten insanlara diyorum karşim, sana değil yani, üstüne alınması gereken insanlar alınsın. illa alınmak istersen de ona bişey diyemem :D

ben bana direten insanlara diyorum karşim, sana değil yani, üstüne alınması gereken insanlar alınsın. illa alınmak istersen de ona bişey diyemem :D

sana direten insanlari an o vakit, burda bircok ki$i o insanlarin savundugu goru$u destekleyip konu$tugundan alinilabilir, bu tur ortamlarda genelleme cok yanli$ anla$ilir,
alinmak isteyip istememe dgil soz konusu, yanli$ cumle,
yapma etme (:

Sana diretebilmem için beni önce zorlaman gerek ama bu konu içinde zorlandığım tek bir kısım bile olmadı .. Senin beğendiğin düşünce tarzı yenilik, beğenmediklerin eski gibi bir genelleme yapman bile başlı başına incelenesi vaka ..
Konu içerisinde ki mesajlarına gayet usluplu ve nazik cevaplar vermeme rağmen agresif tutumunu sürdürmen halinde Dr.Who'yu çağıracağım haberin olsun :)

Hüma bu mesajım da cevap niteliğinde bunu da sil istersen ..

Bu konuya bir Phoibos lazımdı. Haksız mıyım? @Maria puder

Bu arada bu değişme mevzusuyle ilgili benim de merak ettiğim bir şey var, bilgisizliğimden. @EkSen, @Muebbed veya başka bir hocam aydınlatırsa sevinirim.

Demiş ya Tanrı, ama bir çok müslüman İncil'in ve Tevrat'ın değiştirildiğini, Kuran'ın ise asla değiştirilmediğini söyler. Oysa o kitap da Allah'a ait. Neden onların değişmiş olduğu kabul edilir de Kuran-ı Kerim'in değişmiş olduğu kabul edilmez ? Ya da başka bir dille : Kuran'ın değişmesine müsaade etmedi de tanrı neden diğer kitaplarının değişmesine müsade etti?

Ben kendi bildiğim kadarıyla cevap vereyim , daha fazla bilgisi olan varsa beni de aydınlatırsa sevinirim .Değiştirilmiş diye bir ayet bilmiyorum ben .Aslında incil tevrat ve zebur tamamıyle değişmedi, şu an bir çok insanın elinde bulunan incil tevrat gerçek tevrattan farklı, bu kutsal kitapların orjinalleri mevcuttur. Araştırırsanız sşzde okuyabilirsiniz, ama insanoğlu kendi inandığı peygamberden daha üstün bir peygamber olmasını kabullenemez, ve tevratta da incilde de Resulullah (s.a.s) ile ilgili övgü dolu ayetler olduğu için o zamanın din adamları bunları tahrip etmiştir ve asıl incil ve tevratı saklamıştır.İçlerinden sadece peygamberimiz ile alakalı ayetler çıkarılmıştır Bu sebeple de insanlar peygamberimiz ile ilgili fazla bilgi edinememişl ve kuran indikten sonra onu yalanlamıştır. Çünkü kendi kutsal kitaplarında böyle birşey yazmadığını savunurlar.Tevrat yada incil kuranı kerimden daha az kutsal değildir zaten, asılları değiştirildiği için ve son peygamber olan bizim peygamberimizinde imtihanı çetin geçeceği ve insanların bir ispat görmeden gelen vahiylere ve emirlere inanmayacağı içinde kuranı kerimi gönderilmiştir.

Sorularına cevap oldu mu bilemedim ama.

Incıl,Tevrat ve kuran okursanız 3 nun de çok ortak noktaları olduğunu görürsünüz.

Ben ki bu kitapların genel olarak değiştiğini düşünmüyorum. Kuran da da bazı efsane tarzında şeyler olduğunu düşünüyorum. Misal neden 23 yılda ve yasanan her olayın üstüne bir ayet gönderildi? Bu beni düşündurmustur.

Geri