Ateizm Ve Ateistlerin Yanılgıları

Konu sahibi son olarak 2506 gün önce görüldü
İnkarcılığın temel sebeplerinden biri kibirdir. Allahu teala, ilk insan Hz. Adem’i yarattığında tüm meleklere ve iblise Hz. Adem’e secde etmelerini emretti. Ancak kendisini insandan daha üstün, daha kuvvetli ve zeki gören iblis, gururuna yenik düşerek, herşeyin yaratıcısı ve kudret sahibi olan Allahu tealanın emrine itaat etmedi. Bu durum, Kur’an-ı Kerim’de Bakara Suresi 34. ayette şu şekilde mealen geçmektedir:

(Meleklere: “Âdem’e secde edin!” dedik, hemen secde ettiler. Yalnız iblis dayattı, kibrine yediremedi, inkârcılardan oldu.)

Ayetten anlaşıldığı gibi iblis hakikati gördüğü halde kendini beğenmişiliği yüzünden Allah’a karşı gelmiştir. Benzer şekilde ateistler de kendilerini zeki ve akıllı addederek ilahi ayetlere karşı gelmekte ve Hz. Muhammed’i yalanlamaktadırlar. Bunun esas sebebi, kibirli olmaları ve kendilerini bilgili zannetmeleridir. Nitekim ateistler, kendilerini diğer insanlardan daha zeki ve akıllı zannederler. Ufacık beyinleriyle tüm yeryüzündeki ve kainattaki mimariyi şekillendiren, en büyük ilim sahibi Yüce Yaratıcı’nın ilmiyle boy ölçüşme cürretinde bulunurlar. Mümin Suresinin 56. ayetinde Allahu teala, imansızların kendini beğenmişlik duygusuna kapıldıklarını belirtmektedir:

(Allah’ın mesajlarını hiçbir delilleri olmadan sorgulayanlara gelince: onların içinde hiçbir zaman tatmin edemeyecekleri küstahça bir kendini beğenmişlik (duygusun)dan başka bir şey yoktur; öyleyse sen Allah’a sığın; çünkü her şeyi işiten, her şeyi gören yalnız O’dur!)

Ateistler, “kendi kendine yeterlilik” gibi büyük bir yanlışın içine düşerek Kuran’ı inkar etmektedirler. Alak Suresinin 6. ve 7. ayetlerinde, inançsızların birçok nimete rağmen, kendilerinin muhtaç olmadığını zannederek yanlış yola girdiği belirtilmektedir. Şüphesiz inkarcılar bir türlü sıyrılamadıkları kendini beğenmişlik duygusuyla, O’nun kudreti ve ilmi karşısında ne kadar aciz bir varlık olduklarını farketmek istememektedirler. Bu durumun vermiş olduğu psikolojiyle kendileri gibi inanmayan insanlara ve İslam’a saygısız ifadelerle saldırmaktadırlar.

İnançsızlığın diğer bir sebebi de önyargılardır. Ateistler, İslami kitap okumadıkları için dini bilgileri zayıftır. Çoğu zaman dini karalamak amacıyla ayetleri ve hadisleri kendi kafalarına göre yorumlarlar. Hemen hepsinin okuduğu kitaplar, hayvani egolardan esinlenerek kaleme alınmış serbest yaşam tarzlarını mübah gösteren yazılardır. İşte o kitaplarda, her türlü günahın serbest olduğu yasaksız ve özgür bir toplum anlayışını benimseyen kimi batılı filozofların düşünceleri, yaşamı eğlence ve yemekten ibaret olan cahil insan topluluklarının kolayca ateizme geçiş yapmasına neden olmaktadır. Ateizme adım atan bir kimse, dünyevi hayatı, her türlü eğlencenin ve keyfin mübah olduğu uzun bir süreç olarak görür ki, bu, çölde serap görmeye benzer ve sona yaklaşıldığında hayatın bir saniye gibi geçtiği anlaşılır. Muminin Suresinin 112-115. ayetlerinde dünya hayatının yanıltıcılığı ve geçiciliği belirtilmektedir:

([Allah, azaptakilere:] “Yeryüzünde kaç yıl kaldınız?” diye soracak. “Orada bir gün kaldık, yahut bir günden daha az; bunu [zamanı] saymasını bilenlere sor…” diye cevap verecekler. [Bunun üzerine, Allah:] “Orada sadece az bir vakit kaldınız; bunu bir bilseydiniz! Sizi boş ve anlamsız bir oyun için yarattığımızı ve Bize dönmek zorunda olmadığınızı mı sanıyordunuz?”)

Ateistlerin inkarda ısrar etmelerinin diğer bir sebebi de bilgisizliktir. Ateistler, dini konularda bilgi sahibi olmadıkları gibi ayet ve hadisleri farklı yorumlayarak Müslümanların kafasında soru işareti bırakmaya çalışmaktadırlar. Çoğu ateist, çocukluk yıllarında dini bir eğitim almadığı için kendi yaşam tarzlarını benimsemiştir ve bundan kurtulmaları pek muhtemel görünmemektedir. Ancak önyargılarından kurtulup doğru kaynaklardan dini bilgi edinirlerse, o zaman doğru yolu bulmaları büyük bir ihtimaldir. Bu nedenle her Müslümanın çocuğunu iyi bir dini eğitimle yetiştirmesi şarttır. Yalnız bu eğitim şekli dinimizi sevdirmeye yönelik olmalı ve çocuğun inancımızı benimsemesi için seviyesine uygun dini kitaplar okutturulmalıdır. Dini bilgisi yeterli diyebileceğimiz ve İslam’a uygun yaşayan Müslüman, ateistlerle daha iyi mücadele edecektir. Müslüman genç, hem dini bilgileri hem de akli ilimleri öğrenerek her alanda ateistlerle fikri olarak mücadele etmelidir!

Ateistlerin diğer bir özelliği kendi menfaatlerini gözeterek İslam’a karşı takındıkları tavırlardır. Dünya sevigisi, mal, mülk, zenginlik ve şöhret hırsıyla dinin emirlerine karşı gelirler. Bu uğurda yalan söylemek, iftira atmak, karalamak, hakaret etmek, tuzak kurmak ve alay etmek onların en kötü hasletleri arasında yer almaktadır. Bu durum Nahl Suresi 62. ayette belirtilmektedir:

(Onlar hoşlanmadıkları şeyi (önce) Allah’a yakıştırırlar; sonra da kalkıp bunu dile getirirken, sanki en güzel, en erdemli olan neyse onu hak etmişler gibi, gerçek dışı, yalan açıklamalarda bulunurlar. Aslında, onlar sadece ateşi hak etmektedirler ve şüphesiz kendileri [Allah'ın rahmetinden] uzak tutulacaklar!)

Yazımı sonlandırmadan önce açıkça ifade etmek isterim ki, nefsinin isteklerine boyun eğen, kendini diğer insanlardan daha akıllı zanneden, bilmişlik taslayan cahillerin Allah’ın büyüklüğünü ve gücünü kavramaları mümkün değildir. Hak yolu anlamaları için kibirlenmeyi bırakıp ruhlarını necis düşüncelerden sıyırmaları şart!

Abdurrahman Canbay

Ateizmi kuran da ki ayetlerle çürütmeye mi çalışıyorsun amca??

Güzel anektodlar .. Bir ateisti bindiği uçak düşerken görmelisiniz .. Eğer ALLAH'a yalvarmazsa ben hiç bir şey bilmiyorum demektir ..

inanan taraf “Bilmiyorum” demek yerine “Allah bilir” demeyi seçen bir insan. İnanan insan için doğru tektir ve bu doğrular tartışılamaz. Delil isteyen taraf için ise bütün doğruların tartışılabilir, sorgulanabilir ve ispatlanabilir olması gerekir. İşte ateistler burada delil isteyen tarafı oluşturuyor. “Ben buna böyle inanıyorum” demeyen insanlara, bilmediğini kabul eden ve doğruyu bilmek için çabalayan insanlara ateist diyoruz

Ateistlerin, ateist olma gerekçesi aşağı yukarı şöyle açıklammış yazıda:

Kibir, kendini beğenmişlik , ufacık beyinleri var, bilgisizler, şan-şöhret için dine karşı gelirler bla bla bla...

Ateizme yönelim bir çok eleştiri duydum ama bu hayatım boyunca okuduğum en ahmakça yazı.

Dün biz bi konu da yorum yaparken saygısızlik yapiyorsun diyorlardi şimdi bize cahil diyen "kutsalimiza"sacmalik diyenlere de bi uyarı çekmek isteyen???

Güzel anektodlar .. Bir ateisti bindiği uçak düşerken görmelisiniz .. Eğer ALLAH'a yalvarmazsa ben hiç bir şey bilmiyorum demektir ..

Deprem olduğu sırada da çoğu ateistin Allah Allah nidaları attığını duymuştum demeden geçemedim..

Ateistik canı tehlikede olana kadardır :) Zorda kalınca adamın içindeki iman çıkıveriyor hemen.

Dinciler bu argümanlarla ancak kendini mastürbe eder.
Kendi tutarsızlığınızın üstünü hakaret ederek yada küfür ederek örtemezsiniz.
Zatı muhteremin teki de tesadüf filan birşeyler uydurmuş. Bir başkası da deprem uçak filan birşey demiş. Ee ne oldu bu ateizmi mi çürütüyor? Yada seni haklı mı gösteriyor? Tek soruyla ateizm dikip attığınızı zannediyorsunuz belki. Halbuki neye inandığınızı da inançsızın neden inanmadığını da bilmiyorsunuz.

Ateistler ALLAH'ın varlığına kanıt isterlerken hemen hemen hep aynı ihtirasla bunu dile getirirler ..
" ALLAH varsa göstersin kendini "
" Allah varsa konuşsun bizimle "

Oysa ALLAH fark edebilene gözüküyor da konuşuyor da .. Mesele iman meselesinde bitiyor .. Dolayısıyla imani meselelerde inançsız bir kimseyle tartışmak yersiz bence ..

"ALLAH varsa nerede hani" cinsinden kanıt arayan insanlara mutluysan mutluluğu, üzgünsen hüznü göster bana der geçerim ..

Bir de işin şu yönü var ..
İnanmamak büyük risk değil mi ?
İnanan insan diğer tarafta Cennet ve Cehennemin kendisini beklediğini bilir ve ona göre yaşamaya çalışır ..
İnançsız insan ise ölünce yok olup gideceğine inanır .. PEKİ YA VARSA CENNET VE CEHENNEM ..?
Yoksa eğer inançlılar için büyük bir kayıp söz konusu değildir .. Yok olup gideriz ..
Ama varsa ALLAH korusun o arkadaşlar tarifi mümkün olmayan bir pişmanlığın pençesine düşecekler ..

Mâlum varlıkları neden aşağılıyor, rezil ediyor, yeriyorsunuz ki? Onlar bu işi kendileri çok iyi yapıyor zaten. Ne diye kendinizi yoruyorsunuz anlamıyorum? Konuyla ilgili izâhınızı yapıp çekilin köşeye.

Etiket olayına girmedim. Yaralara cayır cayır tuz basmak adına bütün kameralar kayıtta.

''Biri bizi kapaklıyor''

İzlenmeye değer...

Dinciler bu argümanlarla ancak kendini mastürbe eder.
Kendi tutarsızlığınızın üstünü hakaret ederek yada küfür ederek örtemezsiniz.
Zatı muhteremin teki de tesadüf filan birşeyler uydurmuş. Bir başkası da deprem uçak filan birşey demiş. Ee ne oldu bu ateizmi mi çürütüyor? Yada seni haklı mı gösteriyor? Tek soruyla ateizm dikip attığınızı zannediyorsunuz belki. Halbuki neye inandığınızı da inançsızın neden inanmadığını da bilmiyorsunuz.

Kardeş bu foruma üye olduğumdan bu yana hemen her gün inançlarla ironi yapıp dalga geçen arkadaşların yanında benim verdiğim uçak-ateist örneği küçük bir kız kadar masumdur .. Ne dalga geçtim ne de aşşağıladım .. Hatta doğruyu söyledim .. En ala ateistin bile korkuya teslim olduğunda sarılacak bir ALLAH aradığını iyi bilirim .. Demek ki bilinçaltında ihtiyaç hissediyor bir kudrete sığınmaya ..

Işın en tuhaf yani ateizmi çürütmek için ateistler in inanmadığımı bir sey üstünden yapıyorsunuz. Kuran-i kerim üstünden. Adam zaten inanmıyor okunmuştur da muhtemelen.
Hala ayetler ile açıklıyor sun.

Çünkü İslam'ın kaynağıdır Kuran .. Ateist inansın diye değil, biz buna inanıyoruz diye ayetleri delil gösteriyoruz .. Yoksa inanmak istemeyene gökten melekleri indirsen de yine inanmazlar ..

Bu tartışmalar artık bana epey komik gelmeye başladı , ateistlik bir din mi kutsal bir kitabınız peygamberiniz yaratıcınız mı var ? kutsalımıza hakaret demişsiniz . Hadi öyle diyelim , dünkü hanım benim paygamberime sapık dedi kendi kendine konuşuyor diyerek deli imasında bulundu, bu imaları gidin bir hristiyana yapın bakalım nasıl bir tepki alıyorsunuz ? herkes kendi kutsalını korur arkadaşlar, Madem size karşı bir hakaret görüyorsanız mesajları yada konuları rapor edersiniz. Böyle sayfalarca yorum yapılınca konuların kapanmasına sebep olunuyor hepsi bu. Dünkü hanımefendi tanrınıza söyleyin bana kırmızı şarap ile bilmem ne bilmem ne diyerek yorumlar yaptı.

Denemesi bedava başka bir dindeki insanlara aynı yorumları yazın ve dönün gelin onlar sizden daha hoşgörülü biz nerdeyse küfür ettik kutsallarına, ama anlayışla karşıladılar deyin bizde özür dileyelim madem. Ben burada birinizin annesini aşağılasam onu da geç anana selam söyle bile yazsam burda beni özel mesajla tehdit yagmuruna tutarsınız. Yalan mı ? Çünkü herkesin annesi kendine kutsaldır özeldir değerlidir. Kadın gelmiş tanrına selam söyle diyor ve siz hala hoşgörü diyorsunuz ee pes artık hatta yuh diyeceğim de hadi o da içimde kalsın.

EkSen abi o halde sen ödüllendirilecegini bilerek bi korku ile mi inanıyorsun yoksa içsel birsey olduğu için mi? Inanmak bir ihtiyaçtir. Insan oğlu koskoca dünya da yalnız olmadığını bilerek umut etmek ister. Zor durumda kaldığında dua edip yakarmak ister. Kötü zamanlardan kurtulacağıni umit etmek için.

Ateist olan bir kişi zaten bunu düşünse/mantıklı bulsa ateist olmaz. Yanlış teoriler üstünden gidiyorsun.

Geri