Ateistlerin Bakar Kör Olmaları

Konu sahibi son olarak 971 gün önce görüldü
koskoca kainat yaratıp sadece dünyada insanlığı yaratıp onlara da birkaç din vermek işte bu gerçek kanıt şimdi uzaklaşın bu konudan "atayizler" :D.

Yahu sinirden güldüm, böyle insanlara olabilecek en iyi yaklaşım.

Ama anlıyor mu sizce : )

Kesinlikle anlamayacak.
İnsanların inançlarına saygılıyımdır, çevremde de müslüman arkadaşlarım var. Hatta namaz kılsınlar diye onların yerine işlerini de yaptım. İnanmak bir fikirdir, sorun inanıp inanmaması değil. Ancak bir şeye inanmak onun için saçmalamayı gerektirmez.

Bu şekilde "rüzgarı görüyor musun hayır görmüyorsun, o zaman tanrıyı da göremiyorsun o zaman o da var" mantığıyla en samimi ve en dürüst müslümanlar bile dalga geçer.

Tanrı madden var olan değil ve halen ispatlamaya çalışılsın, Tanrı dediğimiz varlık manen var olabilecek bir şeydir.

Bu arkadaşımız evrimi anlamamış, anlamadıkları üzerinden mantık yürütüyor. Maymun ve fare gen olarak %70 ile % 85 oranında insana benzer. Bu yüzden laboratuvarlarda kobay olarak bu hayvanlar kullanılır.

İslam'a en büyük kötülüğü boyle konular acip, tatmin etmeyen yetersiz savunmalarinizla siz yapıyorsunuz haberiniz olsun.
Dalga geçilmesine zemin hazirliyorsunuz.
Yapmayin, rica ediyorum.
Düzgün bir baslik ve içerikle konunun acilmasinda bir sakinca yok lakin yeterli ilminiz yoksa her söylenene cevap yetiştirmek zorundaymis gibi davranmayin. Konu aciyorsaniz cevap gelecektir illaki, herkes kendi görüşünü sunabilir cidden bilginizin olduğu yerde müdahale de edebilirsiniz ama sirf savunmak için savunmanin sonucu istediğimiz gibi olumlu olmayabilir görüldüğü üzere.
Yanlis anlamayin lütfen.

Açılan konunun tersliğe paralel örnekleri;
bkz:"baktığı halde görmediğine inanan insanların , bakar körlükten bahsetmeleri"
bkz:"meterolojiyi açıklayan insana , cebrailin yaptığını söyleyen insanın hayalperestsin demesi"
bkz:Gökyüzünde mola vermek
bkz:Maraton koşucusunda göbek
bkz:Alpacinonun mekanında beyaz satmak
bkz:3.kez tayyibi oylamak
bkz:Küfür ve dua
bkz:King Kong ve Kene nin dövüşü
bkz:Uzayda oksijen
bkz:Mc donalds da hamburger yerken "kahrolsun emperyalizm" demek.

Herkes alim olmuş ben cahil kalmışım arkadaşlar tüm alimlerden özür diliyorum.

Kesinlikle anlamayacak.
İnsanların inançlarına saygılıyımdır, çevremde de müslüman arkadaşlarım var. Hatta namaz kılsınlar diye onların yerine işlerini de yaptım. İnanmak bir fikirdir, sorun inanıp inanmaması değil. Ancak bir şeye inanmak onun için saçmalamayı gerektirmez.

Bu şekilde "rüzgarı görüyor musun hayır görmüyorsun, o zaman tanrıyı da göremiyorsun o zaman o da var" mantığıyla en samimi ve en dürüst müslümanlar bile dalga geçer.

Tanrı madden var olan değil ve halen ispatlamaya çalışılsın, Tanrı dediğimiz varlık manen var olabilecek bir şeydir.

Bu arkadaşımız evrimi anlamamış, anlamadıkları üzerinden mantık yürütüyor. Maymun ve fare gen olarak %70 ile % 85 oranında insana benzer. Bu yüzden laboratuvarlarda kobay olarak bu hayvanlar kullanılır.
Büyük olasılıkla Harun Yahya'nın evrim teorisini çürüttüğünü iddia ettiği kitabı okumuştur.( iyi niyetli ihtimal ) Ya da tamamen yokuş aşağı gidiyor ve maalesef zarar veriyor ve kendini de küçük düşürüyor.

Kesinlikle anlamadı ve anlamayacak.
Kendi inandığı değerleri rezil eden insan nasıl anlasın ki?

Kesinlikle anlamayacak.

kardaş burda en çok sen saçmalıyorsun.. söylediği kelimelerden bile senden bir anlam çıkaramıyorsun ..

SANA CEVABI

Allah Teala'nın, gözle görüleceği hususunda üç görüş zikredilmektedir:

Birinci görüşe göre: Allah Teala'yi gözler dünyada görmeyecek âhirette görecektir. Daha sonra da zikredileceği gibi Hz. Aişe:

"Gözler onu göremez, o ise bütün gözleri görür." (En'am, 6/103)
âyetini delil göstererek bu görüşü beyan etmiştir. Mesruk diyor ki:

"Ben, Aişe (r.anha) ya dedim ki:

"Ey anneciğim, Muhammed (asm) Rabbini gördü mü?" Aişe şöyle dedi:

'Söylediğin söz tüylerimi ürpertti. Sen şu üç şeyi bilmez misin ki, kim bunların meydana geldiğini sana söylerse yalan söylemiştir. Kim sana "Muhammed (asm) Rabbini gördü." derse şüphesiz ki o yalan söylemiştir.' Hz. Aişe bu sözlerden sonra şu âyetleri okudu.

"Gözler onu görmez o ise bütün gözleri görür."1

"Allah bir insanla ancak vahiyle veya perde arkasından konuşur. Yahut bir elçi gönderir de izniyle ona dilediğini vahyeder."2

Hz. Aişe (ra) sözlerine devamla şöyle buyurdu:

"Yine kim sana yarın ne olacağını bildiğini söylerse şüphesiz ki o yalan söylemiş olur." Sonra şu âyeti okudu:

"Hiçbir kimse yarın ne kazanacağını bilmez."3

"Yine kim sana, Resulullah bir şey gizledi, derse şüphesiz ki o yalan söylemiştir." demiş ve şu âyeti okumuştur:

"Ey Peygamber, Rabbinden sana idirileni tebliğ et. Eğer yapmazsan Allah'ın peygamberliğini tebliğ etmemiş olursun. Allah seni insanlardan korur. Şüphesiz ki Allah, kâfirler toluluğunu hidayete erdirmez."4

Hz. Aişe sözlerine devamla şöyle demiştir:

"Resulullah Rabbini görmedi. Fakat o, Cebrail (a.s.)ı kendi asli suretinde iki kere gördü."5
İkinci görüşe göre: Allah Teala hem dünyada hem de âhirette görülecektir. Allah Teala'yı dünyada görme Hz. Muhammed (asm) için gerçekleşmiştir. Ancak Resulullahın, Allah Teala'yı görmesi bizzat gözüyle mi yoksa kalbiyle mi gerçekleştiği meselesi ihtilaf konusu olmuşsa da kalbiyle bir veya iki defa gördüğü görüşü tercih edilmiştir. Abdullah b. Abbas, Ebu Salih, Süddi, İkrime bu görüştedirler.

İkrime diyor ki:

"Abdullah b. Abbas dedi ki: 'Muhammed Rabbini gördü." ben de ona dedim ki: 'Allah "Gözler onu göremez, o ise bütün gözleri görür."6 buyurmamış mıdır?' Abdullah b. Abbas ise şöyle cevap verdi: 'Vay senin haline, bu durum, Allah'ın, nuruyla göründüğü zamandır. Görülen onun nurudur. Allah'ın nuru Muhammed'e iki kere gösterildi.' "7
Abdullah b. Şekik diyor ki:

"Ben, Ebu Zer'e dedim ki: 'Şayet Resulullahın zamanına yetişmiş olsaydım, ben ona bir şey sorardım.' Ebu Zer: 'Ondan neyi sorardın?' dedi. Abdullah da: 'Ey Allah'ın Resulü, sen Rabbini gördün mü?' diye sorardım." dedi. Ebu Zer dedi ki: 'Ben onu sordum o da: "Ben nur olarak gördüm." dedi.' "8
Müslim'de de şu rivayetler vardır:

1. Ata tarikiyle gelen bir rivayette İbnü Abbas: "Peygamber onu kalbi ile gördü." dedi.

2. Ebu'l- Âliye tarikiyle gelen bir rivayette de İbnü Abbas'ın şöyle dediği nakledilir: "Andolsun ki onu bir kere daha gördü."

Diğer bir rivayette: "O nurdur o bana nasıl gösterilecek."9 diye cevap verdiği bildirilmektedir. Yani, benim, onun zatını görmeme nuru engel oldu.

Görüldüğü gibi bu rivayetler, Resulullahın dünyada iken Allahı kalb gözüyle gördüğünü beyan etmektedirler.

Şa'bî diyor ki:

"Abdullah b. Abbas Arafat'ta Kâ'b ile karşılaştı ve ondan bazı şeyler sordu. Bunun üzerine Kâ'b "Allahu Ekber" diye seslendi. Öyle ki yankısı dağlardan geldi. Bunun üzerine Abdullah b. Abbas dedi ki: "Biz, Haşimioğullarıyız." Kâ'b ise "Allah, görünmesiyle konuşmasını Muhammed ile Musa arasında taksim etti - Musa ile iki kere konuştu. Muhammed de onu iki kere gördü."10 dedi.
Üçüncü görüşe göre ise: Allah Teala ne dünyada ne de âhirette görülecektir. Bu görüş Mutezile'ye aittir. Allah Teala'nın âhirette görüleceğini beyen eden sağlam nasslara ters düşmektedir. Bu sebeple nazar-ı itibara alınacak bir görüş değildir. Allah Teala'nın âhirette görüleceğini beyan eden âyetlerden bazısı şunlardır:

"O gün Rablerine bakan pırıl pırıl parlayan yüzlerde vardır."11

"Hayır! Hayır! Bu, cezasız kalmayacak. Onlar, o gün Rablerini görmekten mahrum kalacaklardır."12
Şu sahabiler de Allah Teala'nın, âhirette görüleceğini beyan eden sahih hadisler rivayet etmişlerdir. Bunlar Ebu Said el-Hudrî, Ebu Hureyre, Enas b. Mâlik, Süheyb-i Rûmî ve Bilal-i Habeşî (r.anhüm)dür.13

Dipnotlar:

1. En'am Suresi, âyet: 103
2. Şûrâ Suresi, âyet: 51
3. Lokman Suresi, âyet: 34
4. Mâide Suresi, âyet: 67
5. Buharî, K. Tefsir el-Kur'an sure 53, bab:l
6. En'am Suresi, âyel: 103
7. Tirmizî, K.Tcfsir el-Kur'art, Sure: 53, bah: 7, Hadis no: 3279.
8. Müslim, K.el-İman, bab: 292, Hadis no: 178
9. Müslim, K.d-îman, bab: 292, Hadis no: 178/Tirmizî,K.Tcfsİrcl Kurıan, Surc:S3, IIadis no: 3282
10. Tirmızı, K. Tefsir cl-kKur'nn sure 53 Hadis No 3278
11. Kıyamet suresi âyet: 22-23
12. Mutaffifin suresi, âyet: 15
13. Ebu Cafer Muhammed b. Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri, Hisar Yayınevi: 8/32-36.

(bk. Taberi Tefsiri)

kardaş burda en çok sen saçmalıyorsun.. söylediği kelimelerden bile senden bir anlam çıkaramıyorsun ..

SANA CEVABI

Allah Teala'nın, gözle görüleceği hususunda üç görüş zikredilmektedir:

Birinci görüşe göre: Allah Teala'yi gözler dünyada görmeyecek âhirette görecektir. Daha sonra da zikredileceği gibi Hz. Aişe:

"Gözler onu göremez, o ise bütün gözleri görür." (En'am, 6/103)
âyetini delil göstererek bu görüşü beyan etmiştir. Mesruk diyor ki:

"Ben, Aişe (r.anha) ya dedim ki:

"Ey anneciğim, Muhammed (asm) Rabbini gördü mü?" Aişe şöyle dedi:

'Söylediğin söz tüylerimi ürpertti. Sen şu üç şeyi bilmez misin ki, kim bunların meydana geldiğini sana söylerse yalan söylemiştir. Kim sana "Muhammed (asm) Rabbini gördü." derse şüphesiz ki o yalan söylemiştir.' Hz. Aişe bu sözlerden sonra şu âyetleri okudu.

"Gözler onu görmez o ise bütün gözleri görür."1

"Allah bir insanla ancak vahiyle veya perde arkasından konuşur. Yahut bir elçi gönderir de izniyle ona dilediğini vahyeder."2

Hz. Aişe (ra) sözlerine devamla şöyle buyurdu:

"Yine kim sana yarın ne olacağını bildiğini söylerse şüphesiz ki o yalan söylemiş olur." Sonra şu âyeti okudu:

"Hiçbir kimse yarın ne kazanacağını bilmez."3

"Yine kim sana, Resulullah bir şey gizledi, derse şüphesiz ki o yalan söylemiştir." demiş ve şu âyeti okumuştur:

"Ey Peygamber, Rabbinden sana idirileni tebliğ et. Eğer yapmazsan Allah'ın peygamberliğini tebliğ etmemiş olursun. Allah seni insanlardan korur. Şüphesiz ki Allah, kâfirler toluluğunu hidayete erdirmez."4

Hz. Aişe sözlerine devamla şöyle demiştir:

"Resulullah Rabbini görmedi. Fakat o, Cebrail (a.s.)ı kendi asli suretinde iki kere gördü."5
İkinci görüşe göre: Allah Teala hem dünyada hem de âhirette görülecektir. Allah Teala'yı dünyada görme Hz. Muhammed (asm) için gerçekleşmiştir. Ancak Resulullahın, Allah Teala'yı görmesi bizzat gözüyle mi yoksa kalbiyle mi gerçekleştiği meselesi ihtilaf konusu olmuşsa da kalbiyle bir veya iki defa gördüğü görüşü tercih edilmiştir. Abdullah b. Abbas, Ebu Salih, Süddi, İkrime bu görüştedirler.

İkrime diyor ki:

"Abdullah b. Abbas dedi ki: 'Muhammed Rabbini gördü." ben de ona dedim ki: 'Allah "Gözler onu göremez, o ise bütün gözleri görür."6 buyurmamış mıdır?' Abdullah b. Abbas ise şöyle cevap verdi: 'Vay senin haline, bu durum, Allah'ın, nuruyla göründüğü zamandır. Görülen onun nurudur. Allah'ın nuru Muhammed'e iki kere gösterildi.' "7
Abdullah b. Şekik diyor ki:

"Ben, Ebu Zer'e dedim ki: 'Şayet Resulullahın zamanına yetişmiş olsaydım, ben ona bir şey sorardım.' Ebu Zer: 'Ondan neyi sorardın?' dedi. Abdullah da: 'Ey Allah'ın Resulü, sen Rabbini gördün mü?' diye sorardım." dedi. Ebu Zer dedi ki: 'Ben onu sordum o da: "Ben nur olarak gördüm." dedi.' "8
Müslim'de de şu rivayetler vardır:

1. Ata tarikiyle gelen bir rivayette İbnü Abbas: "Peygamber onu kalbi ile gördü." dedi.

2. Ebu'l- Âliye tarikiyle gelen bir rivayette de İbnü Abbas'ın şöyle dediği nakledilir: "Andolsun ki onu bir kere daha gördü."

Diğer bir rivayette: "O nurdur o bana nasıl gösterilecek."9 diye cevap verdiği bildirilmektedir. Yani, benim, onun zatını görmeme nuru engel oldu.

Görüldüğü gibi bu rivayetler, Resulullahın dünyada iken Allahı kalb gözüyle gördüğünü beyan etmektedirler.

Şa'bî diyor ki:

"Abdullah b. Abbas Arafat'ta Kâ'b ile karşılaştı ve ondan bazı şeyler sordu. Bunun üzerine Kâ'b "Allahu Ekber" diye seslendi. Öyle ki yankısı dağlardan geldi. Bunun üzerine Abdullah b. Abbas dedi ki: "Biz, Haşimioğullarıyız." Kâ'b ise "Allah, görünmesiyle konuşmasını Muhammed ile Musa arasında taksim etti - Musa ile iki kere konuştu. Muhammed de onu iki kere gördü."10 dedi.
Üçüncü görüşe göre ise: Allah Teala ne dünyada ne de âhirette görülecektir. Bu görüş Mutezile'ye aittir. Allah Teala'nın âhirette görüleceğini beyen eden sağlam nasslara ters düşmektedir. Bu sebeple nazar-ı itibara alınacak bir görüş değildir. Allah Teala'nın âhirette görüleceğini beyan eden âyetlerden bazısı şunlardır:

"O gün Rablerine bakan pırıl pırıl parlayan yüzlerde vardır."11

"Hayır! Hayır! Bu, cezasız kalmayacak. Onlar, o gün Rablerini görmekten mahrum kalacaklardır."12
Şu sahabiler de Allah Teala'nın, âhirette görüleceğini beyan eden sahih hadisler rivayet etmişlerdir. Bunlar Ebu Said el-Hudrî, Ebu Hureyre, Enas b. Mâlik, Süheyb-i Rûmî ve Bilal-i Habeşî (r.anhüm)dür.13

Dipnotlar:

1. En'am Suresi, âyet: 103
2. Şûrâ Suresi, âyet: 51
3. Lokman Suresi, âyet: 34
4. Mâide Suresi, âyet: 67
5. Buharî, K. Tefsir el-Kur'an sure 53, bab:l
6. En'am Suresi, âyel: 103
7. Tirmizî, K.Tcfsir el-Kur'art, Sure: 53, bah: 7, Hadis no: 3279.
8. Müslim, K.el-İman, bab: 292, Hadis no: 178
9. Müslim, K.d-îman, bab: 292, Hadis no: 178/Tirmizî,K.Tcfsİrcl Kurıan, Surc:S3, IIadis no: 3282
10. Tirmızı, K. Tefsir cl-kKur'nn sure 53 Hadis No 3278
11. Kıyamet suresi âyet: 22-23
12. Mutaffifin suresi, âyet: 15
13. Ebu Cafer Muhammed b. Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri, Hisar Yayınevi: 8/32-36.

(bk. Taberi Tefsiri)

Hz. Muhammed'in son peygamber olduğunu kim söylüyor, Kuran söylüyor.
Kuran'in allahın sözleri olduğunu kim söylüyor Hz. Muhammed söylüyor.
Allahın var olduğunu nerede yazıyor, kuranda yazıyor.

Siz şimdi ayet paylaşıp Allah vardır diyorsunuz kuran'da Allah'ın varlığını ispatlamıyor.

Eğer yazıya bakıp allah vardır diyorsanız, çizgi romanlara bakarak süpermene inanma ihtimaliniz de vardır.

A haber izleyerek, AKİT okuyarak bu sorulara cevap bulamazsınız.

Bu denkleme rağmen halen kurandan alıntı yapıyorsunuz. Çünkü elinizde başka bir sonucunuz yok. İşte bu yüzden islama en büyük zararı, okumadan okumuş gibi yapan sizler veriyorsunuz.

Bu denkleme rağmen halen kurandan alıntı yapıyorsunuz. Çünkü elinizde başka bir sonucunuz yok. İşte bu yüzden islama en büyük zararı, okumadan okumuş gibi yapan sizler veriyorsunuz.

Rabbim bize kuranı Kerim mi indir ..bizim kılavuzumuz bu sizin klavuzunuz ne acab bur her şeyi açıkça anladılıyor ..sen inanmak istemiyorsan omn ayrı bir şey

Futbolcu adam anlamak iştemiyor herdelili inkar ediyor sen daha ne ugrasıyorsun 10 degil bin sayfa olsa gene sana bir seyler yazıp Propagandasını yapacak Senin iş Don Kişot misali rüzgar degirmeni ile savasıyorsun :)

Her delili inkar etmiyoruz. Sorun delil olmaması zaten naytblu

Her delili inkar etmiyoruz. Sorun delil olmaması zaten naytblu

delilleri inkar etemesiniz ki burda bir gerçek var yaratanın var olduğunun delilleri çok ..söylemidim ya rüzgari göre biliyormusun sen hala cevap veremiyorsun bizde diyoruz ki bu ruzgarı yaratan bir güç var o ALLAH DİR.. ..

Geri