Ateistlerin Bakar Kör Olmaları

Konu sahibi son olarak 969 gün önce görüldü
Ateistlerin bu müthiş kainat sisteminin hepsine bir "tesadüf eseri" olduğunu düşünmelerinden dolayı kör olmalarıdır.

Buna kısa kısa birkaç misal vermek gerekir.

1. Kainat koskoca bir eczanedir. insanoğlununa faydalı gelebilecek her şey ama her şey kainatta mevcuttur. maydanozun şifası ayrı, sarımsağınki ayrı, çörek otununki ayrı, elmanınki ayrı, ... vs.
bütün o olması gereken bileşenlerin hepsinin "tesadüfen" birleşmesi akla uygun gelmiyor. misal bildiğimiz eczanelerdeki ilaçların içerisinde yer alan maddeler bir fırtına sonrası yer dökülerek kendi kendine bir araya gelmeleri ne kadar akla uygun değilse, kainatta yer alan şifalı bitkilerin içerisinde yer alan maddelerinde aynen öyle tesadüf eseri olamayacağını da anlamak lazımdır. nasıl eczanede olan bir ilacı bir insan, gerekli bileşenleri bir araya getirerek bir "ilaç" olarak icat etmişse, aynen öylede kainatta yer alan ilaçların içerisindeki bileşenleri bir araya getiren birisi vardır.

2. Bütün varlıklar kendine has bir özellikle ve olması gerektiği gibi yaratılmıştır. misal devenin ayaklarının şekli, kumda batmadan koşabilmesi için tasarlanmıştır, göz kapaklarındaki kirpikleri ağ gibi, kum fırtınaları karşısında etkilenmemektedir. dolayısıyla bir atın ayakları devede olsaydı kumda koşamazdı yada başka bir binek hayvanın gözleri olsaydı kum fırtınalarında sıkıntı yaşayabilirdi. oysa deve, tam da coğrafyasına uygun bir şekilde yaratılmıştır/dizayn edilmiştir.
başka bir örnekte sinek. sineğin kanatları ince ve zayıf değil de kuşunki gibi tüylü olsaydı, sinek o cüssesine rağmen uçamazdı. sineğim kanatları da tam da kendi bünyesine göre yaratılmıştır/dizayn edilmiştir. bunu gibi bilmediğim birçok örnek var. peki bunların hepsi de kendi kendine mi teşkil etmiştir? böyle sistematik uzuvlara sahip canlılara tabiat mı bunları vermiştir?

3. İnsanoğlunun vücudu, hayatta kalmaya çalışması için beynin, kalbin ve böbrek gibi organlar bu görevleri kendi kendine mi yapmaktadır? misal kalp, vücuda kan pompalamayı nerden görev edinmiş? insan doğuyor ve kalp hemen başlıyor çalışmaya. bu organlara önceden görev yükleyen, tabiri caizse kodlarını yazan bir tasarımcı, bir yaratıcı yokmudur?

Bunun gib daha nice nice örnekler verebilir.
sorun aslında şu, ateistler resmin tümüne bakmıyorlar. resmin bir noktasında takılıp, enzimler şöyle şöyle yapmaktadır, atomlar şunu yaparak şöyle yapmaktadır diyerek sadece onun üzerinde tefekkür ediyorlar. kaldı ki biz bilimsel söylemlere de karşı değiliz zaten. biz sadece şuursuz akılsız maddeler (atom veya moleküller) bunu kendi kendine yapamaz bunları yönlendiren bir yöneticinin olduğuna inanıyor, dolayısıyla resmin tümüne bakıyoruz. atesitler resmin tümüne bakmıyorlar.

ALINTI

Biyoloji ve fizikten uzak, evrimden uzak olan insanların açtığı konulardan birisi olmuş. Sorulara neden diye sormak yerine "Allah öyle yaratmış" deyip geçiştiren insanlar bilimsel soru soramaz.

biyoloji ve fizikten uzak, evrimden uzak olan insanların açtığı konulardan birisi olmuş. Sorulara neden diye sormak yerine "allah öyle yaratmış" deyip geçiştiren insanlar bilimsel soru soramaz.

ne güzel anlatmiş işte bilimselini boşver

Arkadas ne evrimmiş bu bitmediniz gittiniz bir ben maymundan gelmedim. :D İnsan İLK İNSANLAR hz Adem Ve Hz Havva cennetten gelmiştir bunların her hangibir hayvandan meydana geldigini soylemek müslümanlıga tezat olusturur zaten bunu soyliyenlerde müslüman degildir kesinlikle hayvanlarda üstelik ruh da yoktur.

Ufak bir doğan türüne benzemektedir. Uzun, ensiz ve sivri kanatlara sahiptir. İnce ve uzun kuyruklu ile özgün bir yapıya benzemektedir. Erkeğin ve dişinin aralarındaki benzer fark baş kısımlarıdır. Erkeğin tepesi ve ense kısmı mavimsiye dönük gri renklidir. Dişinin tepesi ile ense kısmı kızıl kahverengiye çalar.

Bakınız: Kerkenez.

Not: Allah var, gördüm.

Arkadas ne evrimmiş bu bitmediniz gittiniz bir ben maymundan gelmedim. :D İnsan İLK İNSANLAR hz Adem Ve Hz Havva cennetten gelmiştir bunların her hangibir hayvandan meydana geldigini soylemek müslümanlıga tezat olusturur zaten bunu soyliyenlerde müslüman degildir kesinlikle hayvanlarda üstelik ruh da yoktur.

ismini hatırlayamadım . İtalyan bir bilim adamı insanın atası ayıdır demiş . birisi bulup paylaşırsa seviniriz

Ufak bir doğan türüne benzemektedir. Uzun, ensiz ve sivri kanatlara sahiptir. İnce ve uzun kuyruklu ile özgün bir yapıya benzemektedir. Erkeğin ve dişinin aralarındaki benzer fark baş kısımlarıdır. Erkeğin tepesi ve ense kısmı mavimsiye dönük gri renklidir. Dişinin tepesi ile ense kısmı kızıl kahverengiye çalar.

Bakınız: Kerkenez.

Not: Allah var, gördüm.
.

ed205b2f27853be47ca3cbebb046647a.jpg

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Birincisi insanlar maymundan gelmemiştir. Gen olarak %85 civarı bir benzerlik gösterir keza farelerde öyledir. Bu gen benzerliği yüzünden fareler ve maymunlar ilaçlarda kobay olarak kullanılır.

Evrimi maymundan gelme olarak özetleyen birisi zaten evrimi bilmiyordur. Bilmediğiniz şeyler üzerinden yorum yapıp sonuç çıkarmak alınmayın ama cehaletin kendisidir.

Hayvanlarda ruh olmamasına dair bilimsel bir kanıtınız var mı ?

evrim kendi kendimi oluşdurki evrimi araştırıyım evrimide yaratan vardir

Doğa koşulları ve yaşam arzusu evrimin tetikleyicisidir. Bir boz ayı kutuplarda avlanamaz, çünkü derisinin rengi en önemli özelliğini elinden alır. Bir kutup ayısı ormanda avalanabilir mi, avlanamaz çünkü derisinin rengi bunu elinden alır. Evrim dediğimiz şey ortama uyum sağlamaktır.

onların olaya bakış açısı farklı bilmem ne de

birde şu İnananların bakar kör olduklarını dile getiren bir yazı çok güzel olur.

(hristiyan, yahudi, müslüman) hepsi sözde bir şeye inanıyor sorsan inançlı, dinine bağlı (katolik, hacı, hoca) ama gel gör ki kaç yüzyıldır inandıkları Allah/Tanrı nın göndermiş olduğu kitaplara, emirlere değilde, din pazarlayan papaz, hoca gibi şeylere itimat ediyorlar.

Yani birazda hangi dinden olursa olsun Bakar Kör yaşayan dindarları da eleştirmek gerek diye düşünüyorum.

senle tartısıp deyerli olan zamanımı bosa harcıyamam sen bildiklerini bil ben bildiklerimi gene soylerim merak buyurmayınız siz lütfen cvp vermeyecegim size gerek duymuyorum cünkü gerek gorürsem cvp veririm ilerde by by size Xerath

doğa koşulları ve yaşam arzusu evrimin tetikleyicisidir. Bir boz ayı kutuplarda avlanamaz, çünkü derisinin rengi en önemli özelliğini elinden alır. Bir kutup ayısı ormanda avalanabilir mi, avlanamaz çünkü derisinin rengi bunu elinden alır. Evrim dediğimiz şey ortama uyum sağlamaktır.

o ortamı dengeleyen kimdir o zaman evrimmi dengeliyor..evrimi kim dengeliyor

Hangi argümana cevap versem bilemedim.
Evrimin maymundan gelmek olduğunu zanneden mi dersin, maddenin temelini bilmeden ilahi Bir güç tarafından yönlendiriliyor diyen mi dersin.

Size neyse sadece gülüyorum. Cevap istiyorsanız lütfen kuantum mekaniği okuyun öğrenin, maddelerin ne olduğunu anlarsınız, zeeman efektini öğrenin.
Adam gibi evrim öğrenin,
Kozmos öğrenin,

Bunları öğrendikten sonra sorularınıza cevap bulacaksınız, ha yok ben okumam derseniz bu argümanlarınıza kimse cevap vermez çünkü kusura bakmayın ama saçmalık.

senle tartısıp deyerli olan zamanımı bosa harcıyamam sen bildiklerini bil ben bildiklerimi gene soylerim merak buyurmayınız siz lütfen cvp vermeyecegim size gerek duymuyorum cünkü gerek gorürsem cvp veririm ilerde by by size Xerath

Deyerli değil, doğrusu "değerli"dir. Değerli zamanınızı biraz imla için harcarsanız sizin için daha yararlı olabilir.

o ortamı dengeleyen kimdir o zaman evrimmi dengeliyor..evrimi kim dengeliyor

Ortamı doğa belirler dengeyi doğa korur. Yazın yılanlar fareleri kışın fareler yılanları yer.
Bu işin kuralı budur. Bilen insanların arasında evrimi bu şekilde kısıtlarsanız sizi ciddiye bile almazlar.

kusura bakmayın ama,

sıçramalı evrim,
hardy weinberg kuralı,
adaptif radyasyon,
kambiryen patlaması.

Araştırın bunları okuyun milyon makale var.

araştırmamıza gerek yok ki belli kainatta bu patlamaları evrimmi yapıyor onu soruyoruz patlamalarıda yap bir güç vardir

deyerli değil, doğrusu "değerli"dir. Değerli zamanınızı biraz imla için harcarsanız sizin için daha yararlı olabilir.

ortamı doğa belirler dengeyi doğa korur. Yazın yılanlar fareleri kışın fareler yılanları yer.
Bu işin kuralı budur. Bilen insanların arasında evrimi bu şekilde kısıtlarsanız sizi ciddiye bile almazlar.

doğayı kim korur evrimmikoruyor evrimi kim koruyor ..size göre öylesine oluşmuşdur evrim

Geri