Ateistlerin Bakar Kör Olmaları

Konu sahibi son olarak 971 gün önce görüldü
Ya arkadaş ruzgar bir hava olayı. Sıcak soğuk hava katmanlarının yer değiştirmesi. Elimdeki yelpazeyi sallasam da rüzgar olur. Ne demek rüzgarı Allah yapıyor? Eh ben de klimayı açtım ufledi. Klima Allah mı?

Rabbim bize kuranı Kerim mi indir ..bizim kılavuzumuz bu sizin klavuzunuz ne acab bur her şeyi açıkça anladılıyor ..sen inanmak istemiyorsan omn ayrı bir şey

Rab kelimesi ibranice ulu ve yüce kişi anlamına gelir. Öğrencileri Hz. İsa'ya Rab'da derlerdi.

Rabbi kelimesi ise haham (Yahudi din adamı) anlamına gelir. Siz şimdi Hz. İsa'ya mı yoksa Tanrıya mı yakarıyorsunuz ?

Ya arkadaş ruzgar bir hava olayı. Sıcak soğuk hava katmanlarının yer değiştirmesi. Elimdeki yelpazeyi sallasam da rüzgar olur. Ne demek rüzgarı Allah yapıyor? Eh ben de klimayı açtım ufledi. Klima Allah mı?

Azizim çok acımasızsınız.

Rab kelimesi ibranice ulu ve yüce kişi anlamına gelir. Öğrencileri Hz. İsa'ya Rab'da derlerdi.

Rabbi kelimesi ise haham (Yahudi din adamı) anlamına gelir. Siz şimdi Hz. İsa'ya mı yoksa Tanrıya mı yakarıyorsunuz ?

....................................................................................................
nerden nereye atladın be kardeşim Rabbim kelimesini ne anlamda kullandiğimi çok iyi biliyorum tanrı kelimesi yok be kardeşim

.............................................................................................

Yüce Allah'ın güzel isimlerinden biri. Sözlükte "Rabb" kelimesi mâlik, yaratıcı, sâhip, bir şeyi ıslâh eden, terbiye eden, efendi anlamlarını ifade etmektedir.

İbnul-Enbârî'ye göre Rabblık, yani bir şeyin Rabbi olmak üç mânâya gelir:

1. Mâlik olmak; yani tasarrufu, kudreti altında bulunan her şeyin yegane sahibi ve idarecisi olmak. İşte sadece o Rabb, bütün onların sahibi, yöneticisi ve istediği gibi, ilmine ve iradesine uygun olarak tasarrufta bulunandır.

2. Kendine itaat edilecek, boyun eğilecek efendi anlamım da ifade eden Rabb, Kur'an-ı Kerim'deki "Mevlâ" kelimesiyle eş anlamlıdır. Yine o Rabb, kendisine itaat edilecek, emirlerine uyulup, yasaklarından uzak durulacak yegâne, tek efendi anlamına da gelir.

3. Rabb; ıslâh eden, arıtıp, saflaştırıp, olgunlaştıran anlamındadır. Yani o Rabb, her şeyi düzelten, sivrilikleri, çıkıntıları tesviye eden, tam bir şekilde halden hale geçirerek düzenleyen, terbiye edendir. Bilindiği gibi Rabb kelimesinin asıl mânâlarından biri de "terbiye eden" anlamıdır.

Burada zikredilen bu üç mânâdan kolayca anlaşılmıştır ki; Rabb kelimesi Allah Teâlâ için kullanılmaktadır. Ancak Arap dilinde isim tamlaması şeklinde (izafet terkibi olarak) insan için de kullanılmıştır. Meselâ; "evin sahibi", "devenin sahibi" gibi anlamlarda da kullanıldığı görülmektedir.

Kur'an-ı Kerim'de ise "rabbim, rabbın, rabbimiz, rabbınız..." gibi iyelik zamirlerine bitişik olarak da kullanılmıştır. Meselâ; ilk nazil olan ayetlerde; Ey Muhammed, yaratan Rabbinin adıyla oku!... Kalemle öğreten Rabbin kerem sahibidir".

"Rabbimiz, eğer unutacak veya yanılacak olursak bizi sorumlu tutma! Rabbimiz, bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme!. " (el-Bakara, 2/285) buyurulur.

gevelemeden açıklık gedirsen çok iyi olaçak o zaman sen söyle kim yapıyor ondan öğrenelim rüzgar niye görülmüyor ..yada bunuda sorarız suyun renki ne renk sende hala cevap bekliyorum hala cevapı veremedin ..Onu boş verelim suyun renkini bana söylermisin hadi bunuda doğa yapıyordur sana göre o zaman cevaplarını bekliyorum

Insanların inançlarına yahut inancsizliklarina saygı göstermek bu kadar zor olmasa gerek.

....................................................................................................
nerden nereye atladın be kardeşim Rabbim kelimesini ne anlamda kullandiğimi çok iyi biliyorum tanrı kelimesi yok be kardeşim

.............................................................................................

Yüce Allah'ın güzel isimlerinden biri. Sözlükte "Rabb" kelimesi mâlik, yaratıcı, sâhip, bir şeyi ıslâh eden, terbiye eden, efendi anlamlarını ifade etmektedir.

İbnul-Enbârî'ye göre Rabblık, yani bir şeyin Rabbi olmak üç mânâya gelir:

1. Mâlik olmak; yani tasarrufu, kudreti altında bulunan her şeyin yegane sahibi ve idarecisi olmak. İşte sadece o Rabb, bütün onların sahibi, yöneticisi ve istediği gibi, ilmine ve iradesine uygun olarak tasarrufta bulunandır.

2. Kendine itaat edilecek, boyun eğilecek efendi anlamım da ifade eden Rabb, Kur'an-ı Kerim'deki "Mevlâ" kelimesiyle eş anlamlıdır. Yine o Rabb, kendisine itaat edilecek, emirlerine uyulup, yasaklarından uzak durulacak yegâne, tek efendi anlamına da gelir.

3. Rabb; ıslâh eden, arıtıp, saflaştırıp, olgunlaştıran anlamındadır. Yani o Rabb, her şeyi düzelten, sivrilikleri, çıkıntıları tesviye eden, tam bir şekilde halden hale geçirerek düzenleyen, terbiye edendir. Bilindiği gibi Rabb kelimesinin asıl mânâlarından biri de "terbiye eden" anlamıdır.

Burada zikredilen bu üç mânâdan kolayca anlaşılmıştır ki; Rabb kelimesi Allah Teâlâ için kullanılmaktadır. Ancak Arap dilinde isim tamlaması şeklinde (izafet terkibi olarak) insan için de kullanılmıştır. Meselâ; "evin sahibi", "devenin sahibi" gibi anlamlarda da kullanıldığı görülmektedir.

Kur'an-ı Kerim'de ise "rabbim, rabbın, rabbimiz, rabbınız..." gibi iyelik zamirlerine bitişik olarak da kullanılmıştır. Meselâ; ilk nazil olan ayetlerde; Ey Muhammed, yaratan Rabbinin adıyla oku!... Kalemle öğreten Rabbin kerem sahibidir".

"Rabbimiz, eğer unutacak veya yanılacak olursak bizi sorumlu tutma! Rabbimiz, bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme!. " (el-Bakara, 2/285) buyurulur.

Tanri kelimesi turkce bir kelime olup Tengri'den gelmektedir.

Allah kelimesinin dogrusu El-lah'tir. El-lah araplarin islamiyet oncesi donemde ay putunun adidir.
Allah'in 99 ismi arasinda rab diye bir sey yoktur.

Ayrica rab kelimesi ibranicedir. Siz simdi Hz. Isa'ya mi, yoksa kendi tanriniza mi yakariyorsunuz?

Birde eger bir siteden alinti yapacaksaniz alinti sekmesini kullanmalisiniz. Kendinize ait olmayan bir yaziyi kendinizinmis gibi yazmak hirsizlikla es degerdir.

Futbolcu fazla uzatmaya gerek yok . xerath görüşlerinde net değiştiremezsin . Boş BOŞ VAKTİNİ HARCIYORSUN . Her şeyi bilirim havasına girme . bilmiyorum de geç

gevelemeden açıklık gedirsen çok iyi olaçak o zaman sen söyle kim yapıyor ondan öğrenelim rüzgar niye görülmüyor ..yada bunuda sorarız suyun renki ne renk sende hala cevap bekliyorum hala cevapı veremedin ..Onu boş verelim suyun renkini bana söylermisin hadi bunuda doğa yapıyordur sana göre o zaman cevaplarını bekliyorum

Kimsenin bir sey yaptigi yok azizim, ruzgar bir doga olayidir. Alcak ve yuksek basincin yer degismesiyle olur. Bu da dunyanin donusu ve atmosferle alakalidir. Ille ruzgari gormek istiyorsaniz bir hortum videosu acip gorebilirsiniz.

Suyun rengi dahil tum renkler isik spektrumudur.

Güneş aracılığıyla dünyaya gelen kızıl dalga boyları suyu etkilediğinde emilen bu dalgalar neticesinde suyun rengi maviye dönüşebilmektedir. Normal şartlarda renksiz denilebilecek düzeyde solgun bir renge sahip olan su, yeterli koşullar oluştuğunda mavi rengi ortaya çıkartabilmektedir.

Suyun rengi bulundugu ortama gore degisir. Kirli sularda bulanik bir hal alirken kirec taslarinin bulundugu ortamda rengi daha da acilabilir.

Baska bir merakiniz var mi ?

Ya arkadaş ben de burada laf anlatmaya çalışıyorum. "Su ne renk ha, söyle hadi ne renk!" diye histeri nöbetine girmiş adam. Renksizdir evet. Buradan bir yaratici varlığına nasıl gideceksin merak ediyorum. Yani rengini göremiyor olman onun olmadığı anlamına gelmez diyeceksen bu çok aptalca. Rengi olmasa da suya dokunabilirsin. Başka duyularinla tespit edersin. Rüzgarı göemezsin ama ağaç dalını hareket ettirir, bilirsin. La ben evliya düzeyinde kitapsızım. "Allah nerede hadi göster" gibi aptalca bir soru sorar miyim.

Herkesin inancı kendine. Kimse kimseye bişey ispat etmek veya bişey anlatmakla yükümlü değil.

Nefesinizi başka konularda harcayın bence.

Onlar evrim konusunu açınca sorun yok... Ama sen bele konular açınca 11 sayfa dolusu (çoğunlukla) cahillikle suçlanmışsın.
Allah sabrına zeval vermesin ne diyeyim.

Bir konu tartışılıyorsa iki taraf da görüşünü delillendirerek ispat edebilir, etmek zorunda. Tartışmak istemiyorsanız konu açmazsınız, konu varsa "kim, neden tartışıyor?" diye soru soramazsınız. Bazıları forumu "forum oyunları" bölümünden ibaret görüyor anlaşılan :)

Kimsenin bir sey yaptigi yok azizim, ruzgar bir doga olayidir. Alcak ve yuksek basincin yer degismesiyle olur. Bu da dunyanin donusu ve atmosferle alakalidir. Ille ruzgari gormek istiyorsaniz bir hortum videosu acip gorebilirsiniz.

Suyun rengi dahil tum renkler isik spektrumudur.

Suyun rengi bulundugu ortama gore degisir. Kirli sularda bulanik bir hal alirken kirec taslarinin bulundugu ortamda rengi daha da acilabilir.

Baska bir merakiniz var mi ?

B,z suyun renkini sorduk ortama göresini sormadık su ne renk onu bana söyle.merak deyil bunlar gerçek meraklı olan sizlersiniz bizim merak yaptığimiz yok ..Biz ALLAH güveniriz oda bize yetiyor

biz herkese saygım vardır kimseye saygısızlık yapdığımız yoktur .biraz onlar saygı duysa yeter yani birazçık ..????

Kimse kusura bakmasın lakin siz de onlar da birbirinizi yenme cabasindasiniz.Iman , inanç denen şeyler zorla olan şeyler değildir, kimseyi ne inaniyor diye cahil görme hakkı var insanların ne de inanmıyor diye.Forumdaki bu liderlik savaşı çok sıkıcı ve yanlış. Insanları rahat bırakın , dinini yaşamak isteyen yaşasın istemeyen de yaşamasın ya hu.

[sıze="2"]

kimse kusura bakmasın lakin siz de onlar da birbirinizi yenme cabasindasiniz.ıman , inanç denen şeyler zorla olan şeyler değildir, kimseyi ne inaniyor diye cahil görme hakkı var insanların ne de inanmıyor diye.forumdaki bu liderlik savaşı çok sıkıcı ve yanlış. ınsanları rahat bırakın , dinini yaşamak isteyen yaşasın istemeyen de yaşamasın ya hu.[/sıze]

bizim kimseye bir şey yaptığımız yok sen yanlış bakiş açısınla gidiyorsun biz kimseyide küçümsemedik öyle bir şeyde yapmayız biz doğrularımızda şaşmayız

.Forumdaki bu liderlik savaşı çok sıkıcı ve yanlış. Insanları rahat bırakın , dinini yaşamak isteyen yaşasın istemeyen de yaşamasın ya hu.
Niye bunu dinsizlere yazmadınız acaba tepki gelir diyemi cekiniyorsunuz adam dinini savunuyor niye bu tepki ?

14068224_10208452058033792_4665121331297579540_n.jpg

niye bunu dinsizlere yazmadınız acaba tepki gelir diyemi cekiniyorsunuz adam dinini savunuyor niye bu tepki ?

fark etmez kardeşim bizim doğrumuz bu nederselern desinler..sıkısınca ançak böyle kendilerini savunmaya başliyorlar ..biz kimseyi küçük görmüyoruz onlar gibi nederseler desinler

B,z suyun renkini sorduk ortama göresini sormadık su ne renk onu bana söyle.merak deyil bunlar gerçek meraklı olan sizlersiniz bizim merak yaptığimiz yok ..Biz ALLAH güveniriz oda bize yetiyor

Keşke okuma merakınız olsa da tüm mesajları okuyabilseniz, okusaydınız verdiğim cevabı da görürdünüz. Kuranın bile ilk emri oku ama siz daha burayı bile okumuyorsunuz

Bakın ne yazmışım;

Güneş aracılığıyla dünyaya gelen kızıl dalga boyları suyu etkilediğinde emilen bu dalgalar neticesinde suyun rengi maviye dönüşebilmektedir. Normal şartlarda renksiz denilebilecek düzeyde solgun bir renge sahip olan su, yeterli koşullar oluştuğunda mavi rengi ortaya çıkartabilmektedir.

Bu tür tartışmalar son derece yararlı, bakın daha şimdiden Rab kelimesini öğrendiniz.

Geri