Ateistlerin Bakar Kör Olmaları

Konu sahibi son olarak 971 gün önce görüldü
ben bir şekilde kulağımın arkasını göre bilirim ..ama rüzgarı göremiyorum sebebini söylermisin yoksa bunudamı doğa yapıyor

Azizim cevapların okuyunuz kısmının hangi hecesini anlamadıysanız söyleyin yardımcı olayım. Kulağınızın arkasını nasıl görmek için araç kullanıyorsanız, rüzgarı da araçlarla görebilirsiniz.
Çıkın dışarıya yüzünüze çarptığını hissedeceksiniz, gidin bir flamanın önünde dalgalandığını göreceksiniz. Göremiyorsanız vardır kapısını da getirmeye çalışıyorsanız hiç tavsiye etmem. Onun cevabını da peşinen vereyim. Dokunamıyor hissedemiyor yada göremiyorsanız yoktur.

İnsanların inançlarını eleştirmekten hoşlanmam ama ısrarcı olursanız kurallarımı biraz esnetebilirim.

Örneğin, sünnetin kökeni mısırdır.
Amin kelimesininn kökeni de mısırdır ve tanrı Amon'dan gelmektedir.
Namazın kökeni zerdüştlüktür.
Oruç hac zekat hatta yağmur duasının kökeni de İslam öncesi zamana uzanır.
İslamdan önce kadınlara zulmediliyor deniyorsa, Hz. Hatice nasıl zengin ve varlıklı bir kadın olmuştur.
İslamdan önce kabe putlarla doluydu, taşa tapmak kafirlik olduğu için Hz. Muhammed Putları yıktı. Siz günün 5 vakti taşa dönüp namaz kılıyorsunuz. Hacda gidip taşa dokunmak için sıraya giriyorsunuz. Neden mi, cevabı basit Alla'ın takdiri için yapıyorsunuz. Pardon EL-lah'ın takdiri için yapıyorsunuz.

El-lah yani El-ilah arapların ay tanrısının adıdır. Siz şimdi neye iman ediyorsunuz ?

azizim cevapların okuyunuz kısmının hangi hecesini anlamadıysanız söyleyin yardımcı olayım. Kulağınızın arkasını nasıl görmek için araç kullanıyorsanız, rüzgarı da araçlarla görebilirsiniz.
çıkın dışarıya yüzünüze çarptığını hissedeceksiniz, gidin bir flamanın önünde dalgalandığını göreceksiniz. Göremiyorsanız vardır kapısını da getirmeye çalışıyorsanız hiç tavsiye etmem. Onun cevabını da peşinen vereyim. Dokunamıyor hissedemiyor yada göremiyorsanız yoktur.

Insanların inançlarını eleştirmekten hoşlanmam ama ısrarcı olursanız kurallarımı biraz esnetebilirim.

örneğin, sünnetin kökeni mısırdır.
Amin kelimesininn kökeni de mısırdır ve tanrı amon'dan gelmektedir.
Namazın kökeni zerdüştlüktür.
Oruç hac zekat hatta yağmur duasının kökeni de islam öncesi zamana uzanır.
Islamdan önce kadınlara zulmediliyor deniyorsa, hz. Hatice nasıl zengin ve varlıklı bir kadın olmuştur.
Islamdan önce kabe putlarla doluydu, taşa tapmak kafirlik olduğu için hz. Muhammed putları yıktı. Siz günün 5 vakti taşa dönüp namaz kılıyorsunuz. Hacda gidip taşa dokunmak için sıraya giriyorsunuz. Neden mi, cevabı basit alla'ın takdiri için yapıyorsunuz. Pardon el-lah'ın takdiri için yapıyorsunuz.

El-lah yani el-ilah arapların ay tanrısının adıdır. Siz şimdi neye iman ediyorsunuz ?

cevapları okuyoruz sen bana cevap verirmisin hangi araçlarla göreçeksin acap öyle bir araç çıktımıkı.. Iste rüzgarı göremiyorsan demek ki bir yaratıcı var boş yere ordan alma bilgilerle bana gelme bana deki rüzgarı bu şekilde görüyorum bende o zaman düşünürüm

cevapları okuyoruz sen bana cevap verirmisin hangi araçlarla göreçeksin acap öyle bir araç çıktımıkı.. Iste rüzgarı göremiyorsan demek ki bir yaratıcı var boş yere ordan alma bilgilerle bana gelme bana deki rüzgarı bu şekilde görüyorum bende o zaman düşünürüm

Anemometre kullanabilirsiniz.
Peki siz tanrıyı nasıl görüyorsunuz ?

Anemometre kullanabilirsiniz.
Peki siz tanrıyı nasıl görüyorsunuz ?

ANEMOMETREDE KULLANSAN RUZGARI GÖRME ŞANSIN YOK.

Allah’a benzer hiçbir şey yoktur. (42-Şura 11)

Allah ışığın, mekanın, gözün, fizik yasalarının, kısacası her şeyin yaratıcısıdır. Daha bunlar yokken yüce Rabbimiz vardı. Hal böyleyken “Allah varsa neden göremiyoruz” sorusunu, dine karşı bir itiraz gibi sunmak anlamsızdır.

Peki, Allah’ın gözükmemesi onun yokluğunun delili midir? Tabi ki hayır; atomları, mikropları, havayı ya da radyasyonu da pek ala göremiyoruz. Onları göremememiz var olmadıklarını göstermez. İnsanın sınırlı görme duyusunu cisimlerin varlığı veya yokluğu konusunda ölçüt olarak almak büyük bir hata olacaktır; düşünün ki yayılan ışığın tamamını bile göremiyoruz, sadece 390-750 nanometre dalga boyundaki ışığı fark edebiliyoruz.

Allah’ı göremesek bile onun var olduğunun işaretlerini her yerde görebiliriz. Allah’ın varlığını rasyonel bir şekilde temellendirmemizi sağlayan tasarım delili, kozmolojik delil, ahlak delili, arzu delili gibi argümanlar bahsedilen soruya verilecek en güzel yanıt olacaklardır. (Bakınız: Allah’ın varlığının delilleri nelerdir?)

Ayrıca yüce kitabımız Kuran üzerinde yapılacak ciddi bir inceleme, Kuran’ın en temel mesajı Allah’ın varlığı olduğu için bu konuda birçok delil sunacaktır. (Bakınız: Kurandaki mucizeler hakkında bize bilgi verebilir misiniz?)

Diğer önemli bir nokta da bu dünya hayatının bir sınav olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğidir. Allah kendisini gösterseydi, sınav anlamını kaybedecekti, çünkü herkes O’nu görseydi inanmamak mümkün olmazdı.

Gözler O’na erişemez. O, gözlere erişir. O şefkatlidir, haberdardır. (6-Enam 103)

ANEMOMETREDE KULLANSAN RUZGARI GÖRME ŞANSIN YOK.

Allah’a benzer hiçbir şey yoktur. (42-Şura 11)

Allah ışığın, mekanın, gözün, fizik yasalarının, kısacası her şeyin yaratıcısıdır. Daha bunlar yokken yüce Rabbimiz vardı. Hal böyleyken “Allah varsa neden göremiyoruz” sorusunu, dine karşı bir itiraz gibi sunmak anlamsızdır.

Peki, Allah’ın gözükmemesi onun yokluğunun delili midir? Tabi ki hayır; atomları, mikropları, havayı ya da radyasyonu da pek ala göremiyoruz. Onları göremememiz var olmadıklarını göstermez. İnsanın sınırlı görme duyusunu cisimlerin varlığı veya yokluğu konusunda ölçüt olarak almak büyük bir hata olacaktır; düşünün ki yayılan ışığın tamamını bile göremiyoruz, sadece 390-750 nanometre dalga boyundaki ışığı fark edebiliyoruz.

Allah’ı göremesek bile onun var olduğunun işaretlerini her yerde görebiliriz. Allah’ın varlığını rasyonel bir şekilde temellendirmemizi sağlayan tasarım delili, kozmolojik delil, ahlak delili, arzu delili gibi argümanlar bahsedilen soruya verilecek en güzel yanıt olacaklardır. (Bakınız: Allah’ın varlığının delilleri nelerdir?)

Ayrıca yüce kitabımız Kuran üzerinde yapılacak ciddi bir inceleme, Kuran’ın en temel mesajı Allah’ın varlığı olduğu için bu konuda birçok delil sunacaktır. (Bakınız: Kurandaki mucizeler hakkında bize bilgi verebilir misiniz?)

Diğer önemli bir nokta da bu dünya hayatının bir sınav olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğidir. Allah kendisini gösterseydi, sınav anlamını kaybedecekti, çünkü herkes O’nu görseydi inanmamak mümkün olmazdı.

Gözler O’na erişemez. O, gözlere erişir. O şefkatlidir, haberdardır. (6-Enam 103)

Hz. Muhammed'in son peygamber olduğunu kim söylüyor, Kuran söylüyor.
Kuran'in allahın sözleri olduğunu kim söylüyor Hz. Muhammed söylüyor.
Allahın var olduğunu nerede yazıyor, kuranda yazıyor.

Siz şimdi ayet paylaşıp Allah vardır diyorsunuz kuran'da Allah'ın varlığını ispatlamıyor.

Eğer yazıya bakıp allah vardır diyorsanız, çizgi romanlara bakarak süpermene inanma ihtimaliniz de vardır.

A haber izleyerek, AKİT okuyarak bu sorulara cevap bulamazsınız.

Birincisi böyle bir başlık atarsanız, inanmayanların sert sözlerine ya da tepkilerine maruz kalırsınız. Tıpkı tam tersi bir başlığa Müslümanların akın edeceği gibi. (belki de başlık bu şekilde olmasa da maruz kalırdınız bilmiyorum :D ) Öncelikle amacınız tebliğse, bunun üslubunu bilmek gerekir. (İçerik değil fakat başlık sıkıntılı üslup anlamında)

Öte yandan, konu açıldığından beri okuyorum ve ben asla bu tartışmayı anlayamıyorum. Anlayamadığım nokta şu, bizler yani inananlar açısından bu söyleniyor: "dileyen öğüt alır" Neyin ısrarı bu, bilmiyorum.
Öte yandan, söyleyeceğim şey şu: Yahu iman, "kalbin bir şeye yönelmesidir" Hatta sözlüklerde "tasdik" ile karşılanıyor. İman ediyorum, kalp ile tasdik ediyorum. İmanın özünde bu var. İman, bilgiden, malumattan, delilden öte bir hakikat. Yahu inanıyorsunuz işte. İman bu. Varlığın tamamı, benim için Allah'ın varlığının ispatıdır mesela. Tabi ki, "ben nasıl yaparım da bunu inkar ederim" diye düşünürseniz ve Allah'ı anlamamaya çalışırsanız; anlayamazsınız. Reddetmek isterseniz reddedersiniz.

İşin bir tarafı da, inananlar var, inanmayanlar var. Ne yapacağız? Ne yapalım yani? Herkes kendi bildiğini yaşayacak, inanacak ya da inanmayacak. Bu kadar hırpalamaya da gerek yok yani karşımızdakine inandığımızı ya da inanmadığımızı kabul ettirmeye. Benim bakış açım bu.

Bakan mı kör? Alınıyorum ama Futbolcu bey...

Körlük kalıtsal bu ülkede. Şunu bile göremiyorsunuz

a14023bacad80b49e8c0d4d2d709d025.jpg

Varlığım bir yaratıcının varlığının kanıtıdır varmı ötesi

Geri