Ateistlere cevaplar yazı dizisi

Konu sahibi son olarak 2799 gün önce görüldü
Dostum niyetin iyi de sen bu işi pek yapamıyorsun gibi geliyor bana . :)
Copy-paste ile olacak işler değil ki bunlar.. :)

Din dediğin samimiyet gerektiriyor. Ateistlere gelen kadar ohhoo, bizim müslümanlar pek sorunlu ve dinlerini bilmiyorlar.
Çoğu kişi neyin haram ve neyin haram olduğunu bile bilmiyor. Birçoğunun din bilgisi anne babasından duyduklarından ibaret..

Dostum niyetin iyi de sen bu işi pek yapamıyorsun gibi geliyor bana . :)
Copy-paste ile olacak işler değil ki bunlar.. :)

Din dediğin samimiyet gerektiriyor. Ateistlere gelen kadar ohhoo, bizim müslümanlar pek sorunlu ve dinlerini bilmiyorlar.
Çoğu kişi neyin haram ve neyin haram olduğunu bile bilmiyor. Birçoğunun din bilgisi anne babasından duyduklarından ibaret..

meydan sizin buyrun yapın. biz kimsenin elinden tutmuyoruz. çıkın meydanlara anlatın. islami doğru anlatın. maddeten bile yardım yaparım

meydan sizin buyrun yapın biz kimsenin elinden tutmuyoruz çıkın meydanlara anlatın islami doğru anlatın maddeten bile yardım yaparım

Yok sen yine devam et de, benim bu sıralar bu foruma ayıracak pek vaktim yok. İleri de yapmayı düşünüyorum ama birkaç güzel paylaşım.. :)

Bak sana ateistler ile ilgili şunu söyleyeyim sadece. :)
Düşmekte olan bir uçakta ateist bulamazsın.

Aslında biz müslümanlar olarak kendimizi düzeltebilsek, başkaları da düzelir.
Ateist olan insanlarla tartıştığımda genel de gördüğüm kanı şunudur.

Hepsi olmasa da, bir kısmı maalesef yanlış İslam anlatımı yüzünden ateist oluyor. Tabi bu bir bahane olmaz onlar için kıyamet gününde. Sonuçta doğruyu arayan bulur. Allah herkese akıl vermiş.
Yani biz dinimizi kaliteli tutamadık. Dışarıdan bu dine bakanlar da, bu dini kötü sanıyorlar.

Mesela müslümanların ahlaki değerler konusunda sorun yaşamaması gerekir. Yani inanıyorsan, inancını yaşayacaksın..
Günümüzde çoğu kişi için arzuları, Allah'ın sevgisinden daha önemli olmuş.

Bir çoğu İslam ne demek istiyor bunu bile bilmiyor...
Bir de tasavvufun bu dini kirleten yönü var. Bizi akıl düşmanlığı ve anlamsız bir bilgisizliğe ve hareketsizliğe mahkum etti. Bizi uyuşturdu.

Sen bu devir de şunları yapan müslümanları görüyor musun?

KALEM-10
Yemin edip duran, aşağılık, daima kusur arayıp kınayan, durmadan söz taşıyan, iyiliği hep engelleyen, saldırgan, günaha dadanmış, kaba saba; bütün bunların ötesinde bir de soysuz olan kimseye mal ve oğulları vardır diye, sakın boyun eğme.

Yüz çevirilmesi gereken kişilerden yüz çevirmedikçe, boyun eğilmemesi gerekenlere boyun eğdikçe..
Asla zaten ciddiye alınmayacağız. Din sadece ibadetten ibaret değil, bu dinin inanlara kazandırmak istediği bir tavır var, ahlak var, hayat tarzı var.

Bunları yapmadıkça, bu halde kalmaya mahkumuz..
Bir de inandığını söyleyip Kuran'dan rahatsız olanlar var.. Bak mesela..

Bir de şu var bu devir de, inandım diyorlar ama davranışlara yansıtmıyorlar. Onlar samimiyetsiz buluyorum ben.. Bu din yalnız indiği döneme değil bugüne de hitap ediyor. Çoğu kişi din deyince aklına, Nihat Hatipoğlu gibilerin uyduruk hikayeleri geliyor.. Net olmayan şeyler geliyor.. Hayallemeler falan..
Sanki din sadece kelimeler ile olan bir şeymiş gibi, eylem yönü yokmuş gibi geliyor..

Yani sadece ateistler suçlu değil, bizim de hatalarımız var. Kesinlikle haklı çıkarmaz ama bu onların alaylarını, kinlerini, nefretlerini. .

Kimse kusura bakmasın ama inandım deyip o inancına uygun davranmıyorsa, her ne kadar biz hüküm veremesek de insan olarak, kalplerini yalnız Allah bilir çünkü, ben o kişiye şüpheli bakıyorum..

Yani sanma bu ülke insanı dinini yaşıyor, bir çoğu için iman dediğimiz şey, nüfus cüzdanındaki bir kelimeden ibaret..

İslam'ın bu devirde
Boş sevgi edebiyatları yapanlara değil, bu uğurda hayatını ortaya koyacaklara ihtiyacı var.
Bunu da bu cehaletle biz çooook zor yaparız..

ben senin ateistlere cevap verebilmek için islamiyet üzerine kafa yorduğunu düşünüyorum artık :T:

Kitaplar ateistleri muhatab almıyor ve onların inanmayı beceremiyeceklerini ve böylece sürelerini tamamladıktan sonra hak ettikleri cezaya maruz kalacaklarını, hem uyarı, hem haber verme bakımından açıklıyor. Bu gibilerin sinirlenmesine, telaşlanmasına gerek de yok, kendileri hesaba alınıp muhatab kabul edilmiyor ki gocunsunlar -- kimse ateistlere doğru yolu göstermek için hazırlanmaz - rahat olsunlar
Rabbiniz sizi çok daha iyi bilir. Allahü teâlâ dilerse size merhamet eder, doğruyu gösterir. Hak yolu bulmanıza yardım eder. Ama dilerse de siz iradenizi, ihtiyarınızı kötü yolda kullanmak suretiyle dalalete düşersiniz. Bundan dolayı da Cenab-ı Hak size azab eder. Biz seni, insanlara vekil olarak, onları zabtu rabt altında tutacak, onları zorla ve cebren belli bir yola sevketmek üzere göndermedik. - olay budur

Kitaplar ateistleri muhatab almıyor ve onların inanmayı beceremiyeceklerini ve böylece sürelerini tamamladıktan sonra hak ettikleri cezaya maruz kalacaklarını, hem uyarı, hem haber verme bakımından açıklıyor. Bu gibilerin sinirlenmesine, telaşlanmasına gerek de yok, kendileri hesaba alınıp muhatab kabul edilmiyor ki gocunsunlar -- kimse ateistlere doğru yolu göstermek için hazırlanmaz - rahat olsunlar
Rabbiniz sizi çok daha iyi bilir. Allahü teâlâ dilerse size merhamet eder, doğruyu gösterir. Hak yolu bulmanıza yardım eder. Ama dilerse de siz iradenizi, ihtiyarınızı kötü yolda kullanmak suretiyle dalalete düşersiniz. Bundan dolayı da Cenab-ı Hak size azab eder. Biz seni, insanlara vekil olarak, onları zabtu rabt altında tutacak, onları zorla ve cebren belli bir yola sevketmek üzere göndermedik. - olay budur
madem ateistler muhatap alinacak kimseler degil neden 34 sayi cevaplar dizisi hazirladiniz? ayrica kimin ne olacagi sizi ilgilendirmez. yanacaksiniz ve cezalandirilacaksiniz gibi soylemler vandalliktir.

madem ateistler muhatap alinacak kimseler degil neden 34 sayi cevaplar dizisi hazirladiniz? ayrica kimin ne olacagi sizi ilgilendirmez. yanacaksiniz ve cezalandirilacaksiniz gibi soylemler vandalliktir.

Bu kullanılan kaçamak standart cevap ilmi delil, elinizde kurtuluşa dair zan ötesinde belge varmı bilmek lazım, Kaale alınmamak nass ile sabit, İnanmayacakları da, Ceza görecekleri de Ama ateistler buna da inanmadığı için bu açıklama ile tatmin olmazlar, Fakat inanmadığı bir şeyden dolayı da anlamsız şekilde ürkerler. Cehennemde yanacaksın diyince bozulurlar. Zaten yok ya, olmayan bir şeyden dolayı neden kızılıyor hiç düşünüldü mü? Neden ikileme düşüyorsunuz? Neden bu karmaşa. Telaşa gerek yok ki, Hani yok ya ahiret ceza falan, rahat olun.. Ateizm uç nokta -- İnananlara anlatabilmek için onu tabi örnek vereceğiz, bu ateistleri hesaba almak olmaz ki, bakın burada bu var demek kadar doğal. Bu aslında kale almak muhatab almak olmuyor onlar tamamen yok sayılıyor, haber verilip uyarılıyor, son bir şans veriliyor . Atesitlerde mantık aramıyoruz, onlar ceplerini dolduran, her türü hayvani zevki kendi için isteyen, insanları sadece meşhur olabilmek için kullanmaktan hiç çekinmeyen felsefecilerin peşinden gitmeye devam etsinler. Beklediğimiz sadece inanmadıkları ahiret cezalarından ürkmesinler yeter. Tezata düşüyorlar – yok ama tırstım demek ayıp.

Bu kullanılan kaçamak standart cevap ilmi delil, elinizde kurtuluşa dair zan ötesinde belge varmı bilmek lazım, Kaale alınmamak nass ile sabit, İnanmayacakları da, Ceza görecekleri de Ama ateistler buna da inanmadığı için bu açıklama ile tatmin olmazlar, Fakat inanmadığı bir şeyden dolayı da anlamsız şekilde ürkerler. Cehennemde yanacaksın diyince bozulurlar. Zaten yok ya, olmayan bir şeyden dolayı neden kızılıyor hiç düşünüldü mü? Neden ikileme düşüyorsunuz? Neden bu karmaşa. Telaşa gerek yok ki, Hani yok ya ahiret ceza falan, rahat olun.. Ateizm uç nokta -- İnananlara anlatabilmek için onu tabi örnek vereceğiz, bu ateistleri hesaba almak olmaz ki, bakın burada bu var demek kadar doğal. Bu aslında kale almak muhatab almak olmuyor onlar tamamen yok sayılıyor, haber verilip uyarılıyor, son bir şans veriliyor . Atesitlerde mantık aramıyoruz, onlar ceplerini dolduran, her türü hayvani zevki kendi için isteyen, insanları sadece meşhur olabilmek için kullanmaktan hiç çekinmeyen felsefecilerin peşinden gitmeye devam etsinler. Beklediğimiz sadece inanmadıkları ahiret cezalarından ürkmesinler yeter. Tezata düşüyorlar – yok ama tırstım demek ayıp.

bu tür tartışmalara girmekten rahatsızım ama sizin saygılı ve hemen parlamayan bir kimse olduğunuzu gözlemledim. o yüzden bir kaç birşey yazmak istiyorum.

Fakat inanmadığı bir şeyden dolayı da anlamsız şekilde ürkerler.
öncelikle buradaki örneği saçma buldum. "olmayan şeyden ürküyorlar", "yanacaksınız diyince bozuluyorlar" söylemleri inanç ile ilgili olsun olmasın insanın canını sıkabilir. örneğin ben size iftira atsam siz de bozulursunuz. hatta fazlasını da yapabilirsiniz.

denk örnek oldu çünkü "ikisi de olmayan şeyler"

İyi güzel eğleniyorsunuz her şey hoş da, ciddiye alıp, ciddi cevaplar vermedikçe daha da özgüven geliyor size.

"Umarım doğru yolu bulursunuz, düşüşe geçen bir uçakta Ateist bulamazsın, bunlar islamı yanlşış yaşayan kişilerden dolayı ateist oluyor."

Nedir bunlar? Aklıma Melih Gökçek'in paylaşımı geldi, zihniyet aynen bu; https://mobile.twitter.com/melihgokcekENG/status/816568038212435969 .

Yapmayın etmeyin. Ateizm'i "Dinden çıktım ateiiz oldum zaaa" gibi bir şey mi sanıyorsunuz? Dinden çıkınca Ateist olunmaz, ya başka bir dine girersin, dinler kafana yatmıyorsa, Deist olursun, Panteist olursun, Agnostik olursun, ne bileyim başka bir şey olursun. Yanlış bir algı vardı da onun önüne geçmek istemiştim, bu açıklamayı o yüzden yapma gereği duydum. Ayrıca, Ateistleri yüzleri sivilceli küçük ergenler mi sanıyorsunuz? "Umarım doğru yolu bulursunuz." siz yolunuzun doğru yol olduğunu nereden biliyorsunuz? "İslamı yanlış yaşayanlardan dolayı dinden çıkıyorlar." He aynen, ben kuranın Türkçesini baştan boşuna okumuşum o zaman, tam da 2 kere!

İşinize gidiniz efenim. Ciddiye alınmayıp cevap verilmiyorsunuz diye yüz bulmayın, Ateizmin bu şekilde ağızlarda cak cak sakız gibi dolaşmasına karşıyım. Tabii ki tartışın, ancak bu şekilde değil. "Umarım doğru yolu bulursunuz." şeklinde mesaj yazarsanız, olmaz o iş.

İyi güzel eğleniyorsunuz her şey hoş da, ciddiye alıp, ciddi cevaplar vermedikçe daha da özgüven geliyor size.

"Umarım doğru yolu bulursunuz, düşüşe geçen bir uçakta Ateist bulamazsın, bunlar islamı yanlşış yaşayan kişilerden dolayı ateist oluyor."

Nedir bunlar? Aklıma Melih Gökçek'in paylaşımı geldi, zihniyet aynen bu; https://mobile.twitter.com/melihgokcekENG/status/816568038212435969 .

Yapmayın etmeyin. Ateizm'i "Dinden çıktım ateiiz oldum zaaa" gibi bir şey mi sanıyorsunuz? Dinden çıkınca Ateist olunmaz, ya başka bir dine girersin, dinler kafana yatmıyorsa, Deist olursun, Panteist olursun, Agnostik olursun, ne bileyim başka bir şey olursun. Yanlış bir algı vardı da onun önüne geçmek istemiştim, bu açıklamayı o yüzden yapma gereği duydum. Ayrıca, Ateistleri yüzleri sivilceli küçük ergenler mi sanıyorsunuz? "Umarım doğru yolu bulursunuz." siz yolunuzun doğru yol olduğunu nereden biliyorsunuz? "İslamı yanlış yaşayanlardan dolayı dinden çıkıyorlar." He aynen, ben kuranın Türkçesini baştan boşuna okumuşum o zaman, tam da 2 kere!

İşinize gidiniz efenim. Ciddiye alınmayıp cevap verilmiyorsunuz diye yüz bulmayın, Ateizmin bu şekilde ağızlarda cak cak sakız gibi dolaşmasına karşıyım. Tabii ki tartışın, ancak bu şekilde değil. "Umarım doğru yolu bulursunuz." şeklinde mesaj yazarsanız, olmaz o iş.

Site adı ateizm olduğundan kullanılıyor bu laf -- Ateizm bir kavram sayılmaz -- Bunların adının dehri olduğu, çok az bir kısmı oluşturduğu, tarih öncesinden kaldığı için ilkelliğinden bahsedildiği -- Diğer isimlerin tam isminin tek bir kategoride toplanıp adına genel olarak kafir denildiği işlendi. Ateist olsun, deist olsun, panteist olsun, agnostik olsun kısaca adı ne olursa olsun bunlara toptan kafir deniliyor yani gerçekleri örten, kabul etmeyen, gerçekleri yok sayan algılayamayan anlamına gelen kafir. Hepsi budur ister cevap olarak alınır ister alınmaz, ister kabul edilir ister kibirle yaşamaya devam edilir. Alt yapısı eksik, taş içindeki böcek misali dünyayı gördüğünden ibaret sanan minik dünyası ile menun olmaya çalışan, ne olduğu belli olmayan kıytırık bir meal okumakla bu işlerin anlaşılmayacağının farkına varamayan biri ile ne konuşulur. 2 kere meal okumuş olmakla gerçeklermi öğrenilecek onu haftada 2 kere okuyanlar var ömrünü buna adayanar var onlar bile tam anlamamışken “İKİ” ne kadar büyük rakammış ki gururla yazılmış. Elbette bunu burada bu kafa ile tartışmayacağız konumuz bu değil ortak nokta geliştirilemez herkes kendi yoluna gider ve başkalarının başına gelen ne ise bizimde başına gelmesi bekler. Fazla zaman yok isteyen istediğini yapar. İsteyen de elinde tek delili “doğru söylüyorsanız hadi babalarımızı getirin bakalım” dan başka delili olmayanların bekledikleri gibi beklerler. 2-3 yabancı kelime kullanıp 1-2 kulaktan dolma bilgi ile hayatına yön verenlere titrin ne diye sorarlar. FLEXOR / EXTENSOR

Kur’anı kerim’de Niçin inanmalı sorusuna açıklık getiren, inanmaya teşvik eden, belli bir mantık silsilesinde düşünceye sevk eden ayeti kerimeler var. Elbette bunlar doğru düşünebilecek dürüstlükte kişilere yönelik sözler, önyargılı bakanlar bundan faydalanamayacak ki bu da bildiriliyor.
O, inananlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur ve şifadır. İnanmayanlara gelince, onların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur'an onlara kapalıdır. Sanki onlara uzak bir yerden bağırılıyor da Kur'an-ı kerim'de ne söylendiğini anlamıyorlar. 41/44
Müslümanların kitabı olan Kur'an-ı kerimde, Nisâ sûresinin seksen ikinci âyet-i kerimesinde meâlen, [FONT=Times New Roman,Times New Roman][FONT=Times New Roman,Times New Roman](Onlar, hâlâ Kur'an-ı kerimin Allah kelâmı olduğunu ve mânasını düşünmiyecekler mi? [/FONT][/FONT][Kur'an-ı kerim Allah kelâmıdır. ] [FONT=Times New Roman,Times New Roman][FONT=Times New Roman,Times New Roman]Eğer böyle olmasaydı, içinde muhakkak ihtilâflar bulunurdu) [/FONT][/FONT]buyurulmuştur.
Kur’anı kerime inanmıyorlarsa, Kur’anı kerime itibar etmiyorlarsa, Kur’anı kerimin dışında hangi söze iman edecek, hangi sözü kabul edecek bunlar? Kur’anı kerimin Allah kelamı olduğu kesin. Kur’anı kerimin Allah kelamı olduğu konusunda hiçbir tereddüt yok. Çünki Kur’anı kerimin ta Bakara suresinin baş tarafında 23. ayeti kerimesinde, çok açık bir tehaddisi,
meydan okuması var. Kur’anı kerimin Allah kelamı olduğu konusunda, eğer bir tereddünüz varsa, onun surelerine benzer siz de bir sure getirin buyuruyor Cenab-ı Hak.
1400 küsür seneden beri Kur’anı kerimin bu davası ortada. Buna tehaddi deniliyor belagatta. Buna cevap olsaydı, hristiyan dünyasının haçlı seferlerine ihtiyaç kalmazdı. Adamlar bu günün parasıyla belki katrilyonlar dökerek, müslümanları ezmek, islamiyyeti ortadan kaldırmak istediler. Ama bütün bunlara muvaffak olamadılar. Kur’anı kerim bütün haşmetiyle, hıfzı emanı ilahide tam manasıyle muhkem ve mazbut olarak duruyor.
40/3. O, günahı bağışlayan, tevbeyi kabul eden, azabı çetin, lütuf sahibi Allah'tandır ki. O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur, dönüş ancak O'nadır.
15. Dereceleri yükselten, Arş'ın sahibi Allah, kavuşma günüyle korkutmak için kullarından dilediğine iradesiyle ilgili vahyi indirir.
60. Rabbiniz şöyle buyurdu: Bana dua edin, kabul edeyim. Çünkü bana ibadeti bırakıp büyüklük taslayanlar aşağılanarak cehenneme gireceklerdir.
39/23 Allah-ü teala, kelamın en güzelini ayetleri birbirine benzer olarak ve aralarında hiçbir tebayün, tenakuz olmadan, ahenkli bir kitap olarak indirdi. Ondan Rablerine saygısı olanların derileri ürperir. Sonra derileri de, kalpleri de Allah'ın zikrine karşı yumuşar. İşte bu Allah'ın ihsan ettiği bir doğruyu bulma kabiliyetidir. Allah, onunla dilediğini doğru yola çıkarır. Her kimi de Allah şaşırtırsa, artık ona doğru yolu gösterecek yoktur.
39/7 Siz kendi cehaletinizden, Allahın verdiği idrak ve tefekkür kabiliyetini yeterince kullanmamaktan dolayı eğer inkâr ederseniz, şüphe yok ki Allah'ın size ihtiyacı yoktur. Bununla beraber kulları hesabına küfre razı olmaz. Eğer şükrederseniz sizin hesabınıza ondan razı olur. Hiçbir günahkar da diğerinin günahını çekecek değildir. Sonra dönüşünüz, Rabbinizedir. O vakit, O size bütün yaptıklarınızı haber verecektir. Çünkü Allahü teâlâ gönüllerde saklı olanı, her türlü niyet ve düşünceyi bilir.
-
Allah kullarının küfründen razı olmaz. [FONT=Times New Roman,Times New Roman][FONT=Times New Roman,Times New Roman]“Vela yerda li’ibadihil küfr”, [/FONT][/FONT]bunu da bildiriyor Allahü teâlâ . Sonunda Ya Rabbi sen bundan zarar görmiyecektin de neden bizi bu yanlış hareketimizden dolayı cezalandırıyorsun demesinler insanlar diye Allahü teâlâ bunu da bildiriyor.
41/41 Kendilerine Kitap geldiğinde onu inkâr edenler şüphesiz bunun sonucuna katlanacaklardır. Halbuki inkârcıların yalanladıkları Kur’anı kerim çok değerli ve güçlü bir kitaptır.
41/46 [FONT=Times New Roman,Times New Roman][FONT=Times New Roman,Times New Roman]“Men amile salihan fe li nefsih”, [/FONT][/FONT]kim güzel bir iş yaparsa, o yaptığı işin menfaati kendisi içindir.
[FONT=Times New Roman,Times New Roman][FONT=Times New Roman,Times New Roman] “Ve men esae fe aleyha”, [/FONT][/FONT]kim de kötülük işlerse zannetmesin ki bu kötülükle dine, insanlara zarar veriyor. Gerçek manada cezası ve zararı kendisinedir. Kendi aleyhinedir.
[FONT=Times New Roman,Times New Roman][FONT=Times New Roman,Times New Roman]Ve ma rabbüke bi zallamin lil abid”, [/FONT][/FONT]Rabbın, kullarına zulmeden değildir.
41/52 Düşündünüz ve idrak ettiniz mi? eğer bu ni’metler Allah katından ise siz de onu inkâr etmişseniz o zaman (haktan) uzak bir aylığa düşenden daha sapık kim vardır?
O zulmedenler, azaba uğratıldıkları zaman görecekleri gibi, bütün kudretin yalnızca Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın cezalandırmada ne çetin olduğunu da keşke bilselerdi! 2/165
2/212 Kâfir olanlar için dünya hayatı câzip kılındı. (Bu yüzden) onlar, iman edenler ile alay ederler. Oysa ki, (iman edip) inkârdan sakınanlar kıyamet gününde onların üstündedir. Allah dilediğine hesapsız rızık verir.
Bu, onların, bu meselenin aslını esasını anlıyamamalarından, akılsızlıklarından kaynaklanmaktadır - 5/58
Ayeti kerimeler insanların hak ve hakikati görmesi için, dalaletten uzaklaşması için, insani meziyyetlerini, fikir ve idrakini, akıl ve düşünme, muhakeme gücünü hayra, iyiye ve mükemmele sarfetmesi için, onları daima hakka yöneltiyor. İnsanlar bu suretle Cenab-ı Hakkın ihsan ettiği düşünce gücünü, idrak ve muhakeme kabiliyetini ilahi rızaya uygun, en mükemmel, en güzel işlere sarf etmek suretiyle adeta eğitiliyor, terbiye ediliyor. İnsanların sahip oldukları manevi güç, psikolojik kabiliyetler bu suretle belli bir hedefe yöneltiliyor. Allahü teâlâ onların kalplerinde, gönüllerinde bir uyanıklık meydana getiriyor ve bu suretle bir miyar, bir kıstas teşekkül ediyor insanda. Hak ve hakikati anlama kriteri, ölçüsü meydana geliyor insanlarda. Bu suretle insanlar, karşılaştıkları hadiseleri değerlendirebilme imkânına sahip oluyorlar. İnsanların öyle bir kıstasının olması, ilahi olarak onlara böyle bir imkânın lütfedilmiş olması büyük ihsandır.
Kur’anı kerimin çeşitli ayeti kerimelerinde Allahın varlığı, büyüklüğü ve kudreti konusunda kainattan, varlık aleminden çok çeşitli örnekler verilmiştir. Bunlar sürekli olarak insanoğlunun muhakeme ve idrakine hitab etmektedir. İnsanı düşündürmeğe matuf, araştırmağa sevkeden, bazı meseleler üzerinde imal-i fikr ederek, düşüncesini yorarak gerçeği bulmasına yardımcı olan ayeti kerimelerdir.

Geri