Ateistlere cevaplar yazı dizisi

Konu sahibi son olarak 2793 gün önce görüldü
Bir iyilik yapılıyorsa veya bir ibadet yerine getiriliyorsa cehennem korkusundan dolayı değil de inayetten, samimiyetten dolayı yapılmalıdır bana göre. Ben bir köpeğe su verirken , bir kediye mama verirken bu iyiliğimden dolayı cennetle ödüllendirileceğimi düşünerek vermiyorum misal.

Evrensel ahlak denilen, iyi olduğuna çok kimsenin inandığı kendi uydurdukları ahlak sistemi oluyor. -Yani uyduruk - Yani zaman ve şartlara göre sürekli değişen - Nedense evrensel ahlak sürekli en iyisi olduğu iddia edilmesine rağmen hep revize edilir, çünkü hep eksiktir hep yama gerekir. Uydurulan bu ahlakta insanlar ne kadar gelişirse gelişsin ne kadar olgunlaştıklarını iddia ederlerse etsinler menfaat ve adam kayırma olur - Bazı sınıfları imtiyaz verilir, en azından bunu hazırlayanlar ayrıcalıklıdır. Tam adalet yayamaz - Ama gelinen nokta her zaman en mükemmeldir - Öyle denir -- İnançsız birinin dawkins saçması halidir, kendini aldatmacadır kısa ömürde iş yapmaz. Sadece savunan önde gelenlere reklam ve menfaat sağlar peşinden çok salak sürükler. Eğer böyle olmasaydı evrensel dedikleri, en mükemmel dedikleri kurallarda zıtlık ve değişiklik olmaz, zaman onu yıpratamazdı. Evrensel doğru arayan doğru kaynaklarda verilen bilgilere baksın, tekelden gelen bilgilerle yoğrulsun.

teksas tombis bu açıklaması ile tamamen "öbür tarafta alacağım cezadan korktuğum için ahlaksızlık yapmıyorum" diyerek bizlere kohlberg ahlak kuramının en alt seviyesi olan ve genelde ahlak gelişimini tamamlayamadıkları için çocuklarda sıkça görülen İTAAT-CEZA basamağından sesleniyor. oysa inanmadığı halde de dürüst olmaya çalışan, bunun bir meziyet değil gereklilik olduğu inancını taşıyan ve bu konuda asla takdir beklemeyen bireyler olarak merdivenin zirvesinde yaaani EVRENSEL AHLAK İLKELERİ basamağıyız. kendisinin sesini pek duyamıyoruz. ^^
Evrensel ahlak denilen, iyi olduğuna çok kimsenin inandığı kendi uydurdukları ahlak sistemi oluyor. -Yani uyduruk - Yani zaman ve şartlara göre sürekli değişen - Nedense evrensel ahlak sürekli en iyisi olduğu iddia edilmesine rağmen hep revize edilir, çünkü hep eksiktir hep yama gerekir. Uydurulan bu ahlakta insanlar ne kadar gelişirse gelişsin ne kadar olgunlaştıklarını iddia ederlerse etsinler menfaat ve adam kayırma olur - Bazı sınıfları imtiyaz verilir, en azından bunu hazırlayanlar ayrıcalıklıdır. Tam adalet yayamaz - Ama gelinen nokta her zaman en mükemmeldir - Öyle denir -- İnançsız birinin dawkins saçması halidir, kendini aldatmacadır kısa ömürde iş yapmaz. Sadece savunan önde gelenlere reklam ve menfaat sağlar peşinden çok salak sürükler. Eğer böyle olmasaydı evrensel dedikleri, en mükemmel dedikleri kurallarda zıtlık ve değişiklik olmaz, zaman onu yıpratamazdı. Evrensel doğru arayan doğru kaynaklarda verilen bilgilere baksın, tekelden gelen bilgilerle yoğrulsun.

9 yıl ateisttim ama iç huzurum hiç yoktu ,boşlukta gibiydim..
Tekrar müslüman oldum mutluyum artık..

teksas tombiş siz neyi savunuyorsunuz acaba? bugün matta incilinden paylaşımlarınızı da gördüm. ortaya taş atıp kaçıyor musunuz yoksa sırf paylaşmış olmak için mi kopyala yapıştır yapıyorsunuz?
tabi başka bir amaç da futbolcu ile yarışmak da olabilir, saygı duyarım.d

Çoğu yok , gitti zaten .Tutmaz bu konular artık .

5 yaşındaki çocuk mantığının tüm hayatına yön vermesini överek anlatıyor,ve o adam aynı seviyede kaldığını sıkılmadan söyleyip bununla övünürken seyredenlerde dinliyor
O yolunu seçmiş - bizi tercihi ilgilendirmez - ilgilendiren tarafı kanuni gibi kendini ıspatlamış birinin değerinden kendine meşhur olma yolu arayabilmek - haberlerde konu olabilmek - doğru yada yanlış olması bu tiplerin derdi değil -- 20 hamburger yada 4 dürüm bu hayvanı inan daha çok ilgilendirir
o
Görmedim o halde yok -- sıkı mantık
o
Bu gibi ilkellerin önderi firavunda hamana, "Bana bir kule yapda Musa'nın tanrısına çıkıp bakayım olmadığını ıspatlayayım" demişti. Var mı arada fark.
o
Görünen şu; 4000 yıl geriden gelen kafa o omuzunun üstünde taşıdığı kelle ve içindeki kıymetli eti koruyacak epey kalın kemikli kafatası.
hurriyet.com.tr > Gundem > Prof-dr-celal-sengor-kanuni-sultan-suleyman-salagin-tekiydi-40758739 <http://www.hurriyet.com.tr/gundem/prof-dr-celal-sengor-kanuni-sultan-suleyman-salagin-tekiydi-40758739>

Ate'ler kendilerini inanmadıkları bir olaydan kurtarmaya çabaladığımızı sanıyorlar.
Böyle bir derdimiz yoktur. Neye inanırsa inansın sorumlukları kendilerine aittir. İkaz edilir, akibet bildirilir ve kendi hallerine bırakılır. Maksat doğru ve yanlışın belli edilip başkalarının o hataya düşmemesidir. İnanmayanların o halde kalacakları zaten hüküm olarak bildirildi.
“Bu kitap, Allah'tan korkanların, Allah'ın emirlerine saygılı olanların, Cenâb-ı Hakkın emirlerine itâatkar bulunan kimselerin, hidâyete ermelerine, doğruyu bulmalarına, hakîkati görmelerine, gerçeği anlamalarına vesîle teşkîl edecek bir özelliğe sâhiptir.” Bu kitâbın karakteristiği budur. İnsanlar, doğruya ve hakka tâlip iseler, mutlakâ bu kitâba uymak sâyesinde, bu kitâba uyarak o doğruyu bulma imkânını elde ederler. Bu sûretle, dalâletten, sapıklıktan, her türlü yanlış yollara düşmekten de kendilerini kurtarırlar.
Ama onlarda, Allah’tan korkma, Allah’ın emirlerine saygı gösterme vasfı bulunması esastır.
İnsan bu açıklamalara bakarak hangi konumda bulunduğunu kendi kendine anlayabilir.

Bu kitap, inanan insanlar için doğruyu gösteren hidayet rehberi ve rahmettir. İnanmayanlara bu fırsat verilmez.
Ölecekleri ve hayatiyetten kendilerine güç kuvvet veren canlılıktan hiçbirşey kalmıyacağı güne kavuşacakları vakte kadar onları bırak artık denmektedir.

Peki bilmediğini bildiği şeyi biliyormu?

Geri