Ateist olmasına rağmen ahlaklı olan insan

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 589 gün önce görüldü
Ben çıtayı bir tık daha yükseltiyorum. Dini olanın beyni genişler zekası artar, müslümansa x2, sünniyse x3 falan genişliyordur bence. Kimse kusura bakmasın…

senin cita baya yüksek ben okadar derecesini bilmiyecam
ama kim nederse desin nasil görünürse görünsün müslüman akillidir karini zararini bilendir

Benim arkamdan bir adam cok ahlaksiz soylemlerde bulunuyor, bunu duyan musluman kardeslerimiz hic sesini cikarmiyor, ama hristiyan adam yonetime sikayet ediyor ve adami isten attiriyor. Simdi soruyorum hangisi daha ahlakli ? Bana bu olayi hic belli ettirmeden gereken adimlari atan hristiyan mi yoksa bu dedikodular uzerinden geyik yapan muslumanlar mi ?

hiristiyan adamin genede dini var onun
ataist ahlakli bilgili görünür ama asla ahlakli olamaz

müslüman baska hiristiyan baska ataist bambaska

• Üzgün
Tepkiler: W
hiristiyan adamin genede dini var onun
ataist ahlakli bilgili görünür ama asla ahlakli olamaz

müslüman baska hiristiyan baska ataist bambaska
Ben kafamda tam oturtamadım şimdi, 1’den 10’a kadar bir derecelendirme yapsak. 1 ahlaksız 10 en ahlaklı desek, bu ölçekte müslüman, hristiyan ve ateist tam olarak nereye denk geliyor?

Ben kafamda tam oturtamadım şimdi, 1’den 10’a kadar bir derecelendirme yapsak. 1 ahlaksız 10 en ahlaklı desek, bu ölçekte müslüman, hristiyan ve ateist tam olarak nereye denk geliyor?

cok basit dini olmayanin ahlaki olmaz güzel ahlak zaten ALLAHTAN dinimizden geliyor burda müslüman 1derece
hiristiyanin inanci yanlis olsada genede inandigi TANRI var iyi kötü ahlaki var cekindigi korktugu bi tanrisi var 2
inanci olmayan dinsiz yani ataist neden korkacak neden cekinecekde ayip diyecek günah diyecekde kendisini ahlakliyacak 10sonsuz

İnsan herşeyden önce insan değilmidir ?
Dinsizken de inançsızken de insan vasıflarını kaybetmez ki. Bin parçaya bölmek saçma geliyor bana.

Şimdi olaya ben şöyle bi boyut kazandırıcam;

bütün dinlere inananlarda Allah/Tanrı korkusu var değil mi?

Bütün kitaplarda çalma der…

Ee bakıyorsun bütün ahlaksızlıkları sapkınlıkları hep inananlar yapıyor, hırsızlık, adam öldürme, sapıklık, sapkınlık hep inançlı olanlardan çıkıyor.

Birde inanan oldukları halde, ben ateist insanların bu kadar ahlaksızlığa karıştığına şahit olmadım.

Bi arkadaş konuyu müslümanlığa getirmiş, müslümanlar ahlaklı diye, ahlaklı oldukları halde hırsızlık, kadın cinayeti, çocuk istismarı arşa çıkmış bide dinsiz olsalar kim bilir nasıl olur!!!!!!!

Ve yine insanlar yaptıkları pislikleri hep Allah/Tanrı yolunda yaptıklarını söylerler.

Bi film vardı Cennetin Krallığı diye, orada demin yazdığımla ilgili çok güzel bi söz vardı;

Din kelimesine fazla anlam yükleme. Din kelimesinin arkasına saklanan kaçıkların Tanrı adına her türlü kötülükleri yaptığını gördüm. Kutsallık, doğru hareketi yapmaktır ve cesaret kendini savunamayacak durumda olanları savunmaktır. Ve iyilik - Tanrı'nın istediği şey - [başını işaret ederek] burada ve [kalbini işaret ederek] buradadır. Ve her gün yapmaya karar verdiğin şey, seni iyi bir insan yapar, [gülümseyerek]ya da yapmaz.

Yani bence, ailenin verdiği eğitim (hayvan ve doğa sevgisi) yalanın hırsızlığın kötü olduğunu öğütleme gibi şeylerle ahlaklı insan yetiştirilir. O çocuk inançların hepsini inceleyip kendi aklına uygun olanı seçer ama kalbinde zaten küçüklükten kalma iyilik ve ahlak olduğu için ateist bile olsa öyle devam eder.

Her şeyi dine bağdaştırmak salaklıktan başka bişey değil. İnançlı olanlar bile bi hayvanın yapmayacağı kötülükler yapabilir.

Hahamlar imamlar papazlar dm.

Her ateist ahlakli ve ya her inancli ahlaksiz degildir.
Inanc insanin kendisini baglar, ahlak toplumla ilgilenen bir kavram.
Lakin dinlerde,ahlak,yüksek tutulup,sosyallesme adina bir ideal olarak sunulmustur.
Ur Nammu kanunlarinda,ahlaksiz davranislara dahil cezalar yazilidir.Tabletin basliginda,inanilan tanrinin adina gecer.
Insanin ic güdüsel dürtüleri,etik anlayisini her daim ezer gecer.
Ic güdüsüsel dürtülerini yönlendiremeyen birey,ahlak benimsemesinde yeterli erişkinliğe ulasamaz.
Belki asilik,ahlaksizlik,insanin koduna yerlestirilmis de,yontulmasi gereken bir seymis gibi.
Bu biraz da ahlak anlayisina bagli.
Zira ahlak,etik diye algiladigimiz ve icsellestirdigimiz olay,kültürler arasinda farkliliklar tasiyor.
Ama baz olarak,klasik ve uyumlu olan,kisa ve net "On Emir" diyebilirim.
Zaten bunlar da,Mezopotamya uygarligin,yukarida yazdigim yasalardan esinlenmis olabilirler.
Hepsi baglantili.

Mao stalin lenin müslümandı dimi _ en az 100 milyon insanı öldürdü _ ateist kominist diktatörlerin öldürdükleri insanları toplasak en az 300 400 milyon- atelere mao kadar güç iktidar ver aynısını yaparlar_ fakirlikten gucsuzlukten toplumsal baskidan yapamıyorlar

Son düzenleme:
Geri