Saygısızlık yapmamak demek, illa birinin müslüman olmasına laf atmamak demek değildir. İnanmadığınız bir varlığı ve onun dini hakkında sürekli girişimlerde bulunmak, yalan yanlış şeyleri okuyup benimsemek ve bunu yaymak, yayılan o asılsız bilgiler kabul edilmedi diye insanları afişe etmek de saygısızlıktır. Ki görüyorum, bu saygısızlık kimi üyelerimizce inkar ve şirk çerçevesinde olabiliyor.
Kuran'ı okuduğunu söyleyen arkadaşlar görüyorum burada. Ya kendini sağlama almak adına yalan söyleniyor, ya da o insan güya Kuran'ı okuduğunu sanıyor.
Arkadaşlar yapmayın. İnanmadığınız bir Yaratıcı ve o dini hakkında böyle davranışlarda bulunmayın. Kimse size din dayatması yapmadığı halde, yapana karşı saygısızlık yapma hakkınız var diye söylenirken, sözde sorgulama düşüncesiyle anti-din düşüncelerinizi dayatmaya çalışıyorsunuz. Sonra da çıkıp biz kimseyle dalga geçmedik, sadece sorguladık diyorsunuz. Yahu ne işiniz var sizin dinle imanla? İnanan inanmış size ne? Kendi fikirleriniz hakkında bu kadar konuşmamışken, İslamiyet hakkında bu kadar asılsız bilgiyle boy göstermenin manası ne?
Kimisi de herkes kendine göre haklı olduğu için kimse kimseye bir şey anlatamaz ve boşa çaba olur demiş. Şimdi güzel kardeşler, madem böyle bir şey söylüyorsunuz, bari söylediğinizin ne manaya geldiğinin farkına varın. Her kim "herkes kendince haklı" diyorsa, o kişi savunduğu düşünce ve inanç hakkındaki bilgi seviyesini gözden geçirsin lütfen.
Sorgulamak bu konudaki bir kaç arkadaşın hayal ettiği gibi bir şey değil. Kaç ehlihibreye sordunuz da cevap veremedi diye burada sorgulamaya kalktınız. Ki sorgulama maksadıyla ortaya sunduğunuz hiç bir şey kendi fikriniz değil. Bunlar yıllarca internet sayfalarında ateistler tarafından dolaştırılan asılsız ve paradoksal sorular. Kuran'ı okuduğunu söyleyenlerin verdikleri ayetlere bakıyorum ve resmen hayal kırıklığına uğruyorum. Yahu madem Kuran'ı okumuştunuz, tek tek yayınlayıp asılsız fikirlerle sorgulayabildiğinizi sandığınız bu ayetlerin öncesini sonrasını veya müteşabih olup olmadığını hatırlamıyor musunuz?
Allah aşkına bırakın şu gereksiz uğraşıları. İnanmıyorsanız, bari inanmamanın hakkını verin. Çünkü ben bu tür konuları görünce sizin inanmaya yatkın olduğunuzu düşünüyorum. En sevdiği insana kasten zulmeden inatçı insanlar görünümü veriyorsunuz.
İnanacaksanız inanın ve mantıklı bir şekilde yol yürüyün. İnanmayacaksanız hiç girmeyin bu işlere. Bu tür girişimlerle kimsenin imanını zedeleyebileceğinizi sanmayın. Kimse de çıkıp inanmıyoruz diye sorgulayamaz mıyız yani demesin. Yahu zaten inanmıyormuşsun işte, neyi sorgulayacaksın? Ki senin kendi fikrin yokki sorgulamak olsun. Hep sağdan soldan alınmış iftiraları burada konu açmanın adı sorgulamak değil. Adının ne olduğunu da sizin hayal gücünüze bırakayım. Adı bence Mahmut.
Bırakın, yapmayın. Güneş balçıkla sıvanmaz.
Yada göle maya çalınmaz.
En olmadı, can boğazdan gelir.
Bırakın keyfinize bakın yahu. Ne uğraşıyorsunuz böyle şeylerle. Oturun çay için, keyfinize bakın.