Atatürk ve Din

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 890 gün önce görüldü
Atatürk müslüman veya değil sizene arkadaşlar? Önce dönün bi kendinize bakın ne kadar müslümansınız da kalkmışsınız eleştiri yapıyorsunuz? Var mı burada 4-4'lük müslüman? (Ben değilim hemen atlamayın) RTE müslüman(?) da ne olmuş? Adamın elinde olsa ev anahtarımıza kadar cebine indirecek. Sözde dindarlar gelmiş burada atıp tutuyor bırakın kardeşim bu ayakları. Önce çok sevdiğiniz rte'nin müslümanlığını bir sorgulayın. Camii de namaz kılarken fotoğraf çekinmekle müslüman olup olmadığını anlayamayız. Atatürk'ün müslüman olup olmaması umrumda değil başka bir dine de inansa sorun değil ben yine onu severim yine ona Atam derim. Aşın artık bu konuları bir zahmet.

Üstte ki Arkadaş Noktayı Koymuş...

Konu bence gayet mantıklı ama yorumlar ortamı geriyor, konuyu açan arkadaşlar gayet güzel ve yerinde sorular sormuş kimse konuyu okumamış ki kimse sorulara cevap vermemiş:)

Sizce Mustafa Kemal Atatürk'ü islam dini ile bagdaştırmak dogru mu ?

İman insan ile Allah arasındadır , hayır doğru değil.

Yada islam düşmanı olarak göstermenin amacı nedir ?

"Gazilik ünvanı İslami bir ünvandır; Atatürk, İslam düşmanı gösterilemez"

Atatürk'ün müslüman olup olmaması türkiye için yaptıgı şeyleri degersiz kılar mı ?

Manda ve himayeyi reddeden bir liderin Müslüman olup olmaması çokta önemli değil.

Mustafa Kemal Atatürk'ün islama bakış açısı vs. Sizin düsünceleriniz ?

Hedef, Atatürk ü halktan yabancılaştırmaktır. Bu Milli bir kahramanı halkın gözünden düşürme çabasıdır.

Sadece Atatürk'ün değil ;Türkiye'ye emeği olan tüm insanlara dini farklı diye ayırım yapılmamalı.

Dindar olsa ne olacaktı tapacak miydiniz?

Böyle sacmalik mi olur din ile ilgisi olmayan ona rağmen islamcilara karşı ülkeyi kurmuş bugün bile hala adamların kuyruk acısı geçmiyor.
Geçmez çünkü adam devrim yaptı.

M. Kemal Atatürk İslamiyet karşıtı değildir bu fikre sahip olmak için Atatürk' ün İslama yönelik fikirlerini ve Atatürk'ü okumak yeterli. Hz Muhammed ve İslam inancına yönelik açıklamaları O'nun dinine yönelik duruşundaki tutarlılığı da gösterir anlayabilmek için okumak lazım.

Atatürk din adı altında Araplaşmaya karşı durmuştur yaptığı bütün mücadele de bu yönde olmuş ve ulema takımının sindiremediği de bu olduğu için ve bir insanının fikirlerini çürütmenin en adi yolu çamur at iz kalsın olduğundan Atatürk hala kirletilmeye çalışılmakta.

Ve şunu gönül rahatlığı ile söyleyeyim Bu çaba boşuna.

Hep derim, Tarih kitaplarına geçmiş kitaplara inanmıyorum diye. Her kitap farklı şeyler yazıyor. Ama Atatürk Müslüman olmasa bile bu kimseyi ilgilendirmiyor. Ben ne çok severim, ne de nefret ederim. Gerçekleri herkes öldüğü zaman göreceğiz. Gerçek ve doğru bir kitap olmadığı sürece, benim gözüm de ne iyidir, ne de kötü.

Geri