Atatürk ve Din

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 891 gün önce görüldü
Ya arkadaşlar, neyi tartışıyorsunuz anlamadım ben gerçekten. ATATÜRK'ten bahsediyoruz beyler bayanlar..

Şuan bağımsız, rahat ve özgür bir şekilde yaşıyorsan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun yiğit , cesur , korkusuz askerleri sayesindedir. Daha fazla yok '' dindar değil di '' ,yok '' müslüman değil '' yok '' içki içiyodu '' şeklinde konulara girmenın bi anlamı yok.

Unutmayın, MÜSLÜMAN olmasada TÜRK'leri TÜRKİYE'yi onca devletin kendi aralarında bölüştüğü bu güzel ülkemizi kimselere paylaştırmadıgı gibi MÜSLÜMANlıgı da yegane savunmus bir kişilik bu.

Daha fazla konusmanında anlamı yok ( NOKTA ! )

Atatürk'ten daha iyi birinin gelmeyeceğini söylemeyin, gelecek. Atatürk en iyisini yaptı demeyin, daha iyisi yapılacak. Atatürk gibisi yok demeyin, zuhuruna az kaldı. Laiklik en güzel sistem demeyin, daha iyisi var ve kurulacak.

Atatürk ülkesini madden kurtarmıştır ama manen çöküntüye sürüklemiştir. Buna da Allah izin vermiştir. Çünkü dünyanın yazılmış bir kaderi vardır ve bu kaderin yazıldığı gibi ilerlemesi için Türk milletinin de bu badirelerden geçmesi gerekiyordu. Atatürk'ün talihsiz yanlarından biri, yanında İsmet İnönü gibi bir çiyanın olması. Bütün dünyaya karşı gelen Atatürk'ün, sadece bir İsmet İnönü'yü egale edememesi çok ilgi çekici değil mi? Bu hususta İsmet İnönü'nün siyasi zekası çok önemlidir.

Asıl konumuza geri dönecek olursak... Atatürk, İslamiyetle çok sonradan haşır neşir olmaya başladı. Ömrünün son demlerinde ona yaklaşmaya çalıştı ama yeterli olmadı. Ayrıca sahih hadislerde de Peygamber efendimizin işaret ettiği süfyanlardan birine denk geliyor. Buradan sonrasına hiç kimsenin hazır olduğunu düşünmediğim için devam etmeyeceğim. Bu milleti madden kurtarıp manen çökertmek demek, hiç de kenara atılacak bir durum değil.

Laikliğin kökeni ve anlamı belliyken, bu anlamı ülkemizde masumlaştırarak göstermenin hiç bir manası yok. Ama ne yazık ki onlarca yıldır öyle gösteriliyor. Bu da insanlarımızı bir takım ahlaki konulardan uzaklaştırıp, saptırıp, muhteşem bir rehavetle özünden uzaklaştırmaya yol açıyor. Sözde hepsi din olmadan ahlaki yapılarını koruyup, kendi hayal ettikleri özgürlük çerçeveleri altında istediklerini yapabilme düşüncesine sahipler. Amaaa, Arap cahiliyeti de böyle değil miydi? İlahi nizamdan uzak oluşları, onların hayata dair bütün meziyetlerinin LAFTAN öteye gidemeyişlerine sebep oluyorlardı. Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'nın hicretinin sebeplerinden biri de bu değil miydi?

Laik düzenin Arap cahiliyetinden hiç bir farkı yok. Mustafa Kemal bu düzeni getirirken bazı şeyleri çok iyi bildiğini sanarak hareket ediyordu ama çok iyi bildiğinden değil, Allah'ın böyle istediğinden getirebildi. Çünkü yeryüzünün kaderini o yazdı ve o ilerletiyor. Melhame-i kübra vaktine kadar yeryüzünde küfür yayılacak, ahlaki yapı bozulacak ve daha fazla kan akacak. Tabi bütün bunlar olurken, kötülüğe karşı iyilik adına savaşanlar da o kaderin şeklini tamamlayacak şekilde mücadele vermeye devam edecekler. Böylelikle su akacak ve yatağını bulacak. İyiler kendi görevini yapacak, kötüler de kendi görevini yapacak. Eh, kazanan elbette iyiler olacak. İyi olanlar ise Allah'a ve Peygamberlerine inanıp, onun diniyle yaşayan ve Hz. Mehdi'ye biat etmiş olan insanlardan oluşacak...

Yıllardır Başbuğ'un dindar olup olmadığı tartışılıyor ve onu dinsizlikle suçlayan ve ona dinsiz sözde müslümanlar bile bile affedilmeyecek olan iki büyük günahı işliyorlar.Sorsanız bunlara en dindar kendileri.Sırf kendi ''DİNSİZLİKLERİNİ- örtmek için başkasına dil uzatmaktan çekinmeyen bu kişiler acaba Başbuğ'un bu ülke için yaptıklarının kaçta kaçını yaptılar?Keza bu kişiler öyle bir mantıktadırlar ki bunlara Atatürk ülkeyi kurtardı diyince''Tek başına kurtarmadı''derler ama İstanbul'u kim fet etti diyince''FATİH SULTAN MEHMET HAN''tabi ki derler,hatta bazıları kimin fetettiğini bilemeyecek kadar çok zeki ve dindardırlar!Eğer Başbuğ Cumhuriyet'i kurmak yerine tutup Ben padişahım ve Halifeyim deseydi ondan daha iyisi olmazdı,eskisi gibi halkı Padişahın kulu kölesi yapsa idi tam bir ''kul''olurdu böyleleri!

Gelelim Laiklik konusuna.Laikliğin anlamını ve amacını bu yaşa kadar anlamayanlara ben anlatacak değilim ama şunu bilsinler ki İslam Öncesi Türk kültüründe Din kuralları devlet yönetiminde ve kararlarında etkili olamazdı.Hatta Toy Meclisine Başkaman giremez ve kararlarda söz sahibi değil idi.Kimse dini inancından dolayı yargılamaz ve sorgulanamazdı.O yüzden ilk önce birileri Laikliği öğrenmeden önce İslam Öncesi Türk kültürünü öğrensin.

Gelelim şu arapların cahiliye dönemine.Araplarla bizleri yani Türkleri karıştırma nasıl bir mantıktır çözemedim ama İslam öncesinde de ahlaklı bir millettik.O yüzden bize peygamber dahi gönderilmemiştir.Hatta dünya üzerinde kadına en fazla önem veren millettik.O yüzden arapları biz Türkler gibi düşünmek ve laikliği arap cahileyisi ile bir tutmak saçmadır.Keza bir insanın ahlaklı olması için de mutlak bir inanca sahip olması gerekmiyor.Eğer vicdanı varsa zaten ahlaklıdır.Ayrıca iyi bir ahlak için mutlak bir din gerekse idi İslam Öncesi Türk kültür ve yaşamı ahlaksızlıklar ile dolu olurdu.

Son olarak burada Başbuğ'un dinini sorgulayanlar,ona dinsiz damgası vuranlar ve vurmak isteyenler acaba ne yaptılar İslamiyet için?İslamiyet için kaç Müslümanın canını kurtardılar?Kaç İslam Ülkesinde örnek gösterildiler ve kaçı -GERÇEK MÜSLÜMAN- acaba!

Buğ, Sürekli ALLAH demeyi biliyosunda, bu güne kadar ALLAH için ne yaptın kardeşim. Namaz kılıyormusun ? Oruc tuttun mu ? Fitre, zekat falan anladın sen onu.

Gelmiş buraya yok o boyle yaptı ALLAH istemedi. Sen nereden bılıyorsun da Kurban oldugum rabbimin isteyip istemedıgını bılıyosun ? Edebinle konuş tamam mı dostum, Suan rahat , huzur içinde bu topraklarda yasıyorsan Müstafa Kemal ATATURK ve onun cesur askerleri sayesınde. Laga luga yapıp daha da yobazlaşma anladın ? He illa anlamadım diyeceksen de koyun tayfasından oldugun aşikar derim. He gene anlamadıysan diyecek hiçbi lafım yok.

İşte bu yüzden hazetmiyorum m.kemal'li konulardan .. Burada ALLAH ve peygamberim kıyasıya eleştirilip sorgulanırken m.kemal ile ilgili en ufak bir sorgulamada kılıçlar çekiliyor ..
Az daha sakin olun bence birbirinize karşı ..

İşte bu yüzden hazetmiyorum m.kemal'li konulardan .. Burada ALLAH ve peygamberim kıyasıya eleştirilip sorgulanırken m.kemal ile ilgili en ufak bir sorgulamada kılıçlar çekiliyor ..
Az daha sakin olun bence birbirinize karşı ..

Abi açık konuşayım.Ben kendi tarihimi ve atalarımı da eleştiririm yeri geldiğinde.Hatta Başbuğ'u soyadı kanunundan dolayı da eleştirdiğim oldu,latin alfabesi yerine Köktürkçeyi getirmediği için eleştirdiğim oldu ama burda vatanı için kendi hayatını bile vermiş bir kişiden yani Atatürk'ten bahsediyoruz,onu bazı konularda eleştirebiliriz ama sadece Tanrının bilebileği bir şeyi yani Müslüman olup olmadığını tartışamayız ya da ona kimse -dinsiz-damgası vuramaz.Çünkü bunu bilebilecek tek kişi Yaradandır.Eğer bir kul bunu söyler ise o ŞİRK koşmuş olmaz mı.Kaldı ki ona bu kulpu takanlar acaba ne kadar müslüman ya da onlar ne yaptı İslamiyet için?En önemlisi onun dinini sorgulamaya kalkanlar acaba kendilerini ne kadar sorguladılar.

Sadece Başbuğ değil aslında burda konu.Asıl konu yıllardır bu milletin en güçlü ve en kaşımaya müsaid karnı -dindir- ve siyasiler başta olmak üzeri bir çoğu bunu kullanarak bir yere gelmişlerdir,bunu kullananlar yetmezmiş gibi bir de bu ülke için herşeyini veren Başbuğ ATATÜRK'e dil uzatıyorlar ise buna karşı çıkarım işte.

Kaldı ki hiç bir insan başka birisini dininden dolayı yargılayamaz.O yüzden bu eleştiri değil bizzat kişilerin kendini Tanrı yerine koymasıdır.

Ulu önder Mustafa Kemal, en büyük Türk Milliyetçisidir. Aynı zamanda dindar bir liderdi. Manevi kızı bir konuşmasında bahsediyor; Atatürk dindar bir insandı, namazını ve diğer ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirirdi. Samimi bir dindardı.

Yine aynı şekilde;

"Ey millet, Allah birdir, şanı büyüktür. Allah'ın selameti, sevgisi üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri Allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Bunun temel esası, hepimizce bilinmektedir ki, Yüce Kuran'daki anlamı açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, cilt 2, S.93)

“Türk milleti daha dindar olmalıdır... Dinime bizzat gerçeğe
nasıl inanıyorsam, öyle inanıyorum.”

"Bütün dünyanın müslümanları Allah'ın son peygamberi Hz. Muhammed'in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmeli. Tüm müslümanlar Muhammed'i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli; İslamiyet'in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. Zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilirler. (Nedim Senbai, Atatürk, A.Ü. Dil, Tarih, Coğrafya Yay., sf. 102, 1979)

“…Arapoğlunun yaverlerini Türk oğullarına öğretmek için, Kuranı, Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler…” (4)

Mustafa Kemal, “Müslümanlık” için Arap dini diyor iken (5), bu dinin kurucusunun da Muhammed olduğunu söylüyordu.(5) Kurandan ve ayetlerden, gökten indiği sanılan kitap ve dogmalar olarak bahsediyordu.(6)

En önemlisi de “Meclis’e girerken dua edilmeden girilmez” diye, önünde duran bir imama “Bu yurt Mehmetçiğin süngüsü ile kurtuldu senin duaların ile değil” diyerek itelemesidir.(7)

Bu dinin etkisi Türkler üzerinden o kadar etkiliydi ki, benliklerini unutmuş ve bir Arap ümmeti haline gelmişlerdi.(5)

Mustafa Kemal, sürgün anılarında söyle diyordu:

“…Araplara burada Muhammed’in soyundan geldiği için imtiyazlı davranıyorlar.”*Mustafa Kemal, kendisine en fazla zarar verecek olan “Arap milliyetçiliğini” de bitirmek istiyordu.

Onun için Kuran’ı Türkçe’ye çevirtmiş, ezan’ı Türkçe okutuyordu. Çünkü burası bir “Türk Devleti” idi. Arapçaya yer yoktu.

Mustafa Kemal el yazmalarında bu durum’u şöyle izah ediyor:

“Türkler, Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi… Bilakis “İslamlık”, Türk Milleti’nin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu.”(8)
Daha ne diyelim

Kaynaklı veriyorum

1. Atatürk’ün Uşağı Cemal Granda Anlatıyor/ 25 Eylül 2007 Güneri Civaoğlu “Atatürk ve Oruç” Adlı makalesinden.

2. Şu Çılgın Türkler - Turgut Özakman Sayfa 190–216

3. Ergenekon - Y.Kadri Osmanoğlu Sayfa 107

4. Kazım Karabekir Anılarından.

5. Atatürk’ün el yazıları Sayfa 364

6. Son Meclis Konuşmasından

7.Kemal Arıburnu - Anılar.

8.El yazmaları Sayfa 365

9.El yazmaları Sayfa 366

Tanrı inancı olan fakat dinlere inanmayan biriydi bu kadar net.
Islam a karşı ılımlı olmak zorunda olduğu dönemde vardı çünkü kurtardigi memleket islam dini ile yıllarca yoğrulmuş arap kültürünü Türk Kültürü diye benimsemis. Bknz: Osmanlı son dönemleri.

Din ile ilgili yapacagi herhangi birşey' in millet tarafından ona karşı olan güvenin sarsilmasina neden olmaz mıydı?

Kaldı ki modernleşme süresince kılık kıyafet yönetmeliğine bakınca dahi islami kesimin ayaklanmalarini görmek mümkün.

Bi bu "atatürk müslüman mı" konusunu iki başörtüsü konusunu aşamadık şu ülkede..
Ya müslüman olsa nolcak hristiyan olsa nolcak ateist olsa nolcak?
Bizim için insanlık için bişeyler yapmamış mı? Yapmış.
Atatürkde her insan gibi hatalar yapmış olamaz mı? Olur.
Verdiğim örnek bazılarına basit gelir bilemiyorum ama bu aynı bu zamana kadar benim bugünlere kadar gelmeme yardımcı olan öğretmenlerime benzetiyorum. Öğretmenlerimin hepsi almandı, hristiyandı ateistti. Ama bana bir şey öğretmediler mi? Hiç mi katkıları yok bende? Hemde en az ailem kadar. Onlara çok şey borçluyum. Şimdi onlarla aynı dinden değilim diye teşekkür etmeyecek miyim onlar için dua etmeyecek miyim?

Geçelim bu konuları arkadaşlar, basit şeyler tartışıyoruz..

LaL, şeffaf olmak böyle birşey. Dediklerinize aynen katılıyorum.

Buğ, Sürekli ALLAH demeyi biliyosunda, bu güne kadar ALLAH için ne yaptın kardeşim.

Seni ilgilendirmez Allah yolunda ne yaptığım. Beni ne kadar tanıyorsun da hadsiz hadsiz sorular soruyorsun sen? Ayrıca ben senin kardeşin değilim. Bu kadar sivri konuşma.

Namaz kılıyormusun ? Oruc tuttun mu ? Fitre, zekat falan anladın sen onu.

Sana ne? Sen kimsin ki benim ibadetimi sorgulayacaksın? Bu ucuz giderlerle sonuç alabileceğini mi sandın sen?

Edebinle konuş tamam mı dostum

Edebi edepsizce konuşan bir çocuktan öğrenecek değilim. Kapımız herkese açıktır. Gelirsin çayımı içersin, derdini anlatırsın.

Suan rahat , huzur içinde bu topraklarda yasıyorsan Müstafa Kemal ATATURKve onun cesur askerleri sayesınde.

Hani sen söylemesen cesur askerlerden yana hiç haberimiz olmayacaktı. Ne kadar da bilgiliymişsin sen genç?

Laga luga yapıp daha da yobazlaşma anladın?

Bütün yobazların kökü kurusun. Büyüklerine sor, ne demek istediğimi anlatsınlar sana.

He illa anlamadım diyeceksen de koyun tayfasından oldugun aşikar derim. He gene anlamadıysan diyecek hiçbi lafım yok.

Hiç bir lafın yok. Şuana kadar boş laftan başka bir şey yapmadın zaten genç adam. Tanımadığın insanlar hakkında sosyal medya ortamında kafana göre atıp tutma. Yorma kendini. Toprağı eşelediğinde karşına hiç sert kaya çıkmayacak mı sandın sen?

Bir daha benimle konuşurken terbiyesizleşip çocukça giderler yapma. Ben burada kimseyi düşüncesi ve karakterinden ötürü yargılamazken, aynı şeyi karşımdakinden de beklerim. Herkes kendi işine baksın.

Atatürk zaten müslüman olduğunu ve dini emirlerini yerine getirdiğini iddia etmedi ki , atatürk ile dini neden karşı karşıya getiriyorsunuz anlamıyorum .

Seni ilgilendirmez Allah yolunda ne yaptığım. Beni ne kadar tanıyorsun da hadsiz hadsiz sorular soruyorsun sen? Ayrıca ben senin kardeşin değilim. Bu kadar sivri konuşma.

Sana ne? Sen kimsin ki benim ibadetimi sorgulayacaksın? Bu ucuz giderlerle sonuç alabileceğini mi sandın sen?

Edebi edepsizce konuşan bir çocuktan öğrenecek değilim. Kapımız herkese açıktır. Gelirsin çayımı içersin, derdini anlatırsın.

Hani sen söylemesen cesur askerlerden yana hiç haberimiz olmayacaktı. Ne kadar da bilgiliymişsin sen genç?

Bütün yobazların kökü kurusun. Büyüklerine sor, ne demek istediğimi anlatsınlar sana.

Hiç bir lafın yok. Şuana kadar boş laftan başka bir şey yapmadın zaten genç adam. Tanımadığın insanlar hakkında sosyal medya ortamında kafana göre atıp tutma. Yorma kendini. Toprağı eşelediğinde karşına hiç sert kaya çıkmayacak mı sandın sen?

Bir daha benimle konuşurken terbiyesizleşip çocukça giderler yapma. Ben burada kimseyi düşüncesi ve karakterinden ötürü yargılamazken, aynı şeyi karşımdakinden de beklerim. Herkes kendi işine baksın.

Bırak şimdi edebiyat yapmayı bana dostum. Sende kim oluyorsunda Mustafa Kemal ATATURK'u eleştiriyosun he ? Etin ne butun ne senin ? Efendi ol otur oturdugun yerde.

Sorgularım kardeş hayırdır sıkıntı ne ? Sen nasıl ATATURK'u elestırıyorsan boyle kendı hayal dunyanda kurgulayıp bende sana hesap sorarım rahat ol sen anladın ?

Gider yapmaymıs :D Ulan .. neyse forum buurası birsürü bayan arkadaş falan var gene bişey demıcem de MÜSLÜMAN'ım diye geçinen sen ve senın gıbıler insanların arkalarından kendı kafalarına gore bıseyler kurgulayıp soylemsı gerçekten dusundurucu.

Bırak şimdi edebiyat yapmayı bana dostum. Sende kim oluyorsunda Mustafa Kemal ATATURK'u eleştiriyosun he ? Etin ne butun ne senin ? Efendi ol otur oturdugun yerde.

Sorgularım kardeş hayırdır sıkıntı ne ? Sen nasıl ATATURK'u elestırıyorsan boyle kendı hayal dunyanda kurgulayıp bende sana hesap sorarım rahat ol sen anladın ?

Gider yapmaymıs :D Ulan .. neyse forum buurası birsürü bayan arkadaş falan var gene bişey demıcem de MÜSLÜMAN'ım diye geçinen sen ve senın gıbıler insanların arkalarından kendı kafalarına gore bıseyler kurgulayıp soylemsı gerçekten dusundurucu.

Bu sözleri yüzüme karşı söyleyebilecek cesaretin varsa kapım açıktır sana.

Çok ciddiyim dindar değildi.
din ile ilgili tek bir söylemi yok.
müslüman olduğuna dair tek kelimesi yok. İnandığı için kurmadı idealleri için ve bir milletin kaderini değiştirmek için kurdu. Tek başına da değildi.

Böyle diyorsunuzda, Biz Türk kökenli insanların islamı zorla geçiştirildiğimizi biliyor musunuz? Mesele bir ülke ve bağımsızlıkdır. dinler arası savaş değil bir milletin bağımsızlık savaşı vardı? Ulu önder Atatürk o savaş da kime çalım attı şutunu çekip gol olduda, bu kadar Atatürkü karalıyorlar? Sorgulamak lazım. Lafa geldi mi, vatan hainleri diye yaygara yapanlar, vatanın bütünlüğü söz konusu olduğunda da Atatürkü karalarlar.. istiklal marşında ayağa kalkmayan hukumetin, seçimler de istiklal marşını kullanmasınıda gördük. şahit olduk. Bakın duyduklarımızı değil direk gorduklerimizi anlatıyoruz. Atatürk ne yaptı? dindarlara mı cephe aldı yoksa dincilere mi? onuda sorgulamak lazım. Turkiye Cumhuriyeti ilan ediliğinde elinde orduylai askerle halkla milletle bu ulkede ki tüm idabet yerlerini kapatamaz mıydı? Önder toprakları fransızlardan kurtarıyor siz hala gelmişsiniz, din ile Atatürk ü bi araya getiriyorsunuz..

Bir muhafazakar parti başkanı ( öyle anlatıyorlar halka ) Atatürk önünde eğiliyorsa, tartışmaya dediğin gibi hiç gerek yok...

Geri