Atatürk ve Din

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 891 gün önce görüldü

fotograf_esler.jpg
sen çok yanlış geldin :D
Bunlar Atatürk un müslüman olduğunu göstermiyor.
Olmasa ne olur ayrıca?

23 nisan için yazdığı telgraf diyom başka bi şey demiyom müdür.
olup olmamasını tartışmak saçma gençler bu gerçekleri değiştirmez.

sen çok yanlış geldin :D

23 nisan için yazdığı telgraf diyom başka bi şey demiyom müdür.
olup olmamasını tartışmak saçma gençler bu gerçekleri değiştirmez.

Biraz bilgi edin oku azıcık :)

TOKYO CAMİİ (Tokyo Jamii Mosque)

Avrupa’da Paris Camii’nin yapımına 2.Abdulhamit ile ortaklaşa maddi destek veren Atatürk, Asya’da ise bizzat Tokyo Camii’nin yapılması talimatını vermiştir.

1931 yılında Türkiye’ye gelip Atatürk’ü ziyaret eden Japon Elçisi Torijori Yamada, Atatürk’le yaptığı görüşmede, Atatürk’e, Tokyo’da yaşayan asyalı Türklerin talebii üzerine bir cami yaptırmasını teklif etmiştir. Atatürk de bu teklifi kabul ederek 1938’de tamamlanan Tokyo Camini yaptırtmıştır. (6)

1986 yılında depremle hasar gören ve sonrasondada tokyo belediyesince yıkılan tokyo camiini diyanet bu günki halini alacak şekilde yeniden inşaa ettirmiştir.

Bu nedenle olsa gerek ki, Tokyo Camii'nin 1938'deki açılışı sırasında cami içine Japonya bayrağıyla birlikte sadece Türkiye bayrağı asılmıştır.(7)

Atatürk, hiçbir zaman İslamla kavgalı olmamıştır; o gericilikle, bağnazlıkla, Arapçılıkla savaşmıştır. Herşeyden önce o kendini hep emperyalist Batıya meydan okuyan bir Müslüman, bir Doğulu olarak görmüştür. Doğu’nun sanatını, kültürünü, mimarisini, yaşam birçimini en mükemmel biçimde yaşatmaya ve tanıtmaya çalışmıştır. Mensup olduğu dinle her zaman gurur duymuştur. Dinle ve dindarla değil, hurafeyle ve dinciyle (yobazla) mücadele etmiştir.

Not: Biliyorum, bu yazımdan sonra yine, Atatürk’ün dinle, Kuran’la, camiyle uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmadığına inanmak isteyen bazı Tanrıtanımazlarca ve bazı Yobazlarca ağır hakaretlere maruz kalacağım, ezberi bozulanlarca çirkin saldırılara uğrayacağım: Ama GERÇEK ATATÜRK’ÜN ortaya çıkarılması adına bütün bu hakaretlere ve saldırılara göğüs germeye devam edeceğim…

Atatürk, Türkiye’de yıkık durumdaki Eskişehir Mihalıççık Camii’ni yeniden yaptırmıştır. Atatürk Mihalıççık Camii’nin yapımı için cebinden 5000 TL vermiştir.

Ona bakarsan Osmanlı dan bizans döneminden kalma kiliseler de duruyor kardes onları napacagiz?

dinin gerekliliğine inanıp dine inanmayan biridir.tıpkı ben gibi :)

ATATÜRKÇÜ biri olarak gerçekci olmak gerekirse dindar biri olmadıgı aşikar , ancak yaptıklarını göz önünde bulundurursak hiçbi sorun teşkil etmıyor.

Gel gelelim suanki hükümetin dindar olarak ortada gezındıgı ve yaptıklarına bakarsak ATATÜRK gibi bir liderin bir daha bu topraklarda yetişmeyeceği de ortada..

Adamın yaptığı zilyon tane faydalı şey varken neden onu sevmek ve saygı duymak için illa dini bir etikete ihtiyaç duyuluyor?

Kilise ne alaka ?

Bir dine saygı duymak cami yaptırmak o kişinin müslüman olduğunu göstermez diyorum o alaka.
Kaldı ki mustafa kemal in bu konu da ne isyanlar bastirdigini mücadele ettiğini buluyoruz. Iskipli atıf hoca hadisesin den yola çıkarsak.

Laiklik bu yüzden var işte. Sırf insanlar inançlara saygı duysun diye Isteyen istediğine insansın fakat devlet yonetim bicimi bununla bağdaşmasin..

Mustafa Kemal'in ya da bir başkasının inancını sorgulamak, tartışmak kimsenin haddi değildir.. Bir insan müslüman olduğu halde birileri tarafından kafir yada münafık olarak gösteriliyorsa bunun günah boyutu çok yüksektir. Atatürk müslüman olsa ne olur, olmasa ne olur.. Ben yaptığı faaliyetlere bakarım. Din, Allah ile kul arasında bir bağlantıdır sonuçta, bu dünyada kimseyi ilgilendirmiyor, hesabını yukarıda verir..

Müslümandır, müslüman değildir bunu bilemeyiz fakat İslam dinine yaptığı hizmetler, çalışmalar ortadadır.. Onun için Atatürk'e 'din düşmanı' diye etiket yapıştırmanın anlamı yok..

Bir dine saygı duymak cami yaptırmak o kişinin müslüman olduğunu göstermez diyorum o alaka.
Kaldı ki mustafa kemal in bu konu da ne isyanlar bastirdigini mücadele ettiğini buluyoruz. Iskipli atıf hoca hadisesin den yola çıkarsak.

Laiklik bu yüzden var işte. Sırf insanlar inançlara saygı duysun diye Isteyen istediğine insansın fakat devlet yonetim bicimi bununla bağdaşmasin..

Kendi soruna kendin cevap vermiş olmadınmı şimdi ?

Kendi soruna kendin cevap vermiş olmadınmı şimdi ?

Kardes sen Müslümandır diyip duruyorsun oysa ben bunun olmadığını söylüyorum. Sorun bu.
Camii yaptırmasi ya da yaptırmaması muslumam biri yapmiyor .aç oku derken gerçekten meclis konuşmasını okudun mu merak ediyorum.
Benim için sorun yok ateist olsun hatta.

Mustafa Kemal'in ya da bir başkasının inancını sorgulamak, tartışmak kimsenin haddi değildir.. Bir insan müslüman olduğu halde birileri tarafından kafir yada münafık olarak gösteriliyorsa bunun günah boyutu çok yüksektir. Atatürk müslüman olsa ne olur, olmasa ne olur.. Ben yaptığı faaliyetlere bakarım. Din, Allah ile kul arasında bir bağlantıdır sonuçta, bu dünyada kimseyi ilgilendirmiyor, hesabını yukarıda verir..

Müslümandır, müslüman değildir bunu bilemeyiz fakat İslam dinine yaptığı hizmetler, çalışmalar ortadadır.. Onun için Atatürk'e 'din düşmanı' diye etiket yapıştırmanın anlamı yok..

Şu yazdıklarınıza harfi harfiyen katılıyorum doğru şeyleri dile getirdiniz..
Yalnız bişey dikkatimi çekti tartışmada yazılan yorumları , takip ediyorum
her nekadarda ikili diyaloga girmiyor olsamda göz aşinalığım var bi çok yoruma..
Nasıl ki , dediğini gibi Mustafa Kemal in yada bir başkasının inancını sorgulamak tartışmak
kimsenin haddi değildir diye , Ama buna benzer bir çok tartışma konusunda bu dediğinzi şeyin zıtını bir yorumda sergiliyolar , tartışma olsun inancları sorgulama olsun..
Vede nedense hemen hemen bir çoğunda da yorumunuz olduğunu görmedim ama beğeni butonunu kullanıyorsunuz tuhafıma gitti sadece..

Tekrardan dile getirmem gerekirse bu yaptığınız yorumda sizinle hem fikirim.. :hi:

Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir.*Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.(Alkışlar)
Bizim yolumuzu çizen, içinde yaşadığımız yurt; bağrından çıktığımız Türk ulusu ve bir de, uluslar tarihinin bin bir acıklı olay ve sıkıntı ile dolu yapraklarından çıkardığımız sonuçlardır.
Elimizdeki programın ruhu, bizi sadece bir kısım vatandaşlarla ilgilenmekten engeller, biz bütün Türk ulusuna hizmet ederiz. Geçen yıl içinde, parti ile hükümet kuruluşunu birleştirmekle vatandaşlar arasında ayrılık tanımadığımızı fiilen göstermiş olduk. (Var ol sesleri) Bu olayın bizim, devlet yönetiminde kabul ettiğimiz, ‘Kuvvet birdir ve o ulusundur’ gerçeğine uygun olduğu ortadadır.(Alkışlar) Gücün tek kaynağı olan Türk Milletinin seçkin vekillerini, büyük mutlulukla, eğilerek selamlarım.(Bravo, yaşa sesleri, şiddetli ve sürekli alkışlar)” (Millet Meclisi Tutanak Dergisi*D. V, C. 20, Sa. 3, 1 Kasım 1937).

Böyle birşey.

şimdi ben kereviz sevmiyorum diye eve kereviz almıyor değilim.yada tüm kereviz üreticilerini yok etmek niyetinde de değilim.ama bana zorla kereviz yedirmeye çalışırsanız sizi döverim.hem çok pis döverim.

Şunla uğraşmayı bırakın olum adam okumuyor sizin yazdıklarınızı kafasına göre yorumluyor.

Şu yazdıklarınıza harfi harfiyen katılıyorum doğru şeyleri dile getirdiniz..
Yalnız bişey dikkatimi çekti tartışmada yazılan yorumları , takip ediyorum
her nekadarda ikili diyaloga girmiyor olsamda göz aşinalığım var bi çok yoruma..
Nasıl ki , dediğini gibi Mustafa Kemal in yada bir başkasının inancını sorgulamak tartışmak
kimsenin haddi değildir diye , Ama buna benzer bir çok tartışma konusunda bu dediğinzi şeyin zıtını bir yorumda sergiliyolar , tartışma olsun inancları sorgulama olsun..
Vede nedense hemen hemen bir çoğunda da yorumunuz olduğunu görmedim ama beğeni butonunu kullanıyorsunuz tuhafıma gitti sadece..

Tekrardan dile getirmem gerekirse bu yaptığınız yorumda sizinle hem fikirim.. :hi:

Hocam tartışma ortamına pek fazla girmiyorum, beni burda tanıyan tanıyor kimsenin dini,partisi, o'su bu'su beni ilgelendirmez.. okuduğum yorumlarda hak verdiklerimi beğenip geçiyorum, iki tarafta zaman zaman haklı durumda olabiliyor..

Mesela dün ateistleri aşağılayan bir yazı paylaşıldı forumda, o yazı karşısında ateistler benim gözümde haklı durumda.. tam tersi daha öncede müslümanları aşağılayan konular açıldı forumda.. doğruya doğru demeyi bilmek lazım bir yerden sonra..

Kardes sen Müslümandır diyip duruyorsun oysa ben bunun olmadığını söylüyorum. Sorun bu.
Camii yaptırmasi ya da yaptırmaması muslumam biri yapmiyor .aç oku derken gerçekten meclis konuşmasını okudun mu merak ediyorum.
Benim için sorun yok ateist olsun hatta.

Sen durduk yere kilise yaptırırsın dimi ? yada put ? :) Tamam dayı sen haklısın zaten
Bu konular derin konulardır. öyle 3 e 5e bakmaz benmim görüşlerim bunlar saygılar

Geri