Atatürk ve Din

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 891 gün önce görüldü
Türkler in müslüman olmaları talkan katliamına dayanır der kaçarım canlar.

Sizin bilginizde yanlıştır. Daha eskidir Türk olarak.

Türk kelimesi Göktürklerden gelmektedir.

Tarih derken ne tarihi yıl yazdım mı ben orada?
Hangi tarih?

Eğer Yavuz Sultan Selim'in ilk halifeliğinden bahsediyorsanız biraz bilgi edinin öyle yorum yapın derim

sormuş olduğum zaman olan tarih değildi tarih bilgisinden bahsetmiştim.

Sizin bilginizde yanlıştır. Daha eskidir Türk olarak.

Türk kelimesi Göktürklerden gelmektedir.

Tarih derken ne tarihi yıl yazdım mı ben orada?
Hangi tarih?

Eğer Yavuz Sultan Selim'in ilk halifeliğinden bahsediyorsanız biraz bilgi edinin öyle yorum yapın derim

Tarih bilgim gayet iyidir Yavuz Aultan Selimle Müslümanlık başladıysa onun dedesi olan Fatih Sultan Mehmet müslüman değilmiydi evet Memlük ve kum diyarına Hilafet Sancağı kaldırıldı ama konumuz bu değil o yüzden çok yorum yapmıcam konudan sapmamak gerekiyor;)

ayrıca il Halife Hz Ebubekirdir... Türklerde de Yavuz Sultan Selim ilktir ama İslam Yavuz Selimle geldi demek yanlıştır Türklere daha eski olduğunu gayet iyi biliyorsunuzdur söylemeye gerek yok:)

Anlamadım ne alaka?
Dinsizlikle
Yavuz sultan selim'in ben halife olduğundan bahsettim.
Halifenin ne olduğunu biliyor musunuz?

Hem de İlk halifedir.
Mısırı fethetti

Siz Yavuz Sultan Selim kimdir bir okuyun derim.

"Türkler müslümanlığı kabul etmeleri Mısır'ı fethetmeleriyle başlıyor. Yani ilk halife olan Yavuz sultan selimle."
aynen bu şekilde söylüyon yavuz halifeliği alınca islamiyeti seçmiş olmuş oluyoz yanlış mıyım, dediğinden yoksa sadece ben mi böyle anladım? yavuz mısırı 1517 de fethetti, bu tarihe kadar türklerin dini islamiyet değildi 840 yılında karahanlılar müslümanlığı seçmemişti o zaman.

Tarih bilgim gayet iyidir Yavuz Aultan Selimle Müslümanlık başladıysa onun dedesi olan Fatih Sultan Mehmet müslüman değilmiydi evet Memlük ve kum diyarına Hilafet Sancağı kaldırıldı ama konumuz bu değil o yüzden çok yorum yapmıcam konudan sapmamak gerekiyor;)

ayrıca il Halife Hz Ebubekirdir... Türklerde de Yavuz Sultan Selim ilktir ama İslam Yavus Selimle geldi demek yanlıştır Türklere daha eski olduğunu gayet iyi biliyorsunuzdur söylemeye gerek yok:)

Ben de yorum yapmayacağınız cümleleri ciddiye almayacağım.
Sinirli olduğunuz harflerinizden belli.

Sadece son yazdığınız yazıya hitaben cümlem olacak
- Biz Osmanlı Tarihinden bahsediyoruz. Dinler tarihinden değil.
İslamiyeti doğuşu değil konu İslamiyetin Osmanlı devletin de oluşu idi.
Siz şu anda bahsettiğim Türk kelimesini sadece Göktürk olarak aldınız ama benim bahsettiğim Türkler Osmanlı devletinde var olan Türklerdi.

kafan mı güzel arkadaş?
"Türkler müslümanlığı kabul etmeleri Mısır'ı fethetmeleriyle başlıyor. Yani ilk halife olan Yavuz sultan selimle."
aynen bu şekilde söylüyon yavuz halifeliği alınca islamiyeti seçmiş olmuş oluyoz yanlış mıyım, dediğinden yoksa sadece ben mi böyle anladım? yavuz mısırı 1517 de fethetti, bu tarihe kadar türklerin dini islamiyet değildi 840 yılında karahanlılar müslümanlığı seçmemişti o zaman.

Üslubunuzu düzeltmediğiniz sürece muhatabım değilsiniz.

Ben de yorum yapmayacağınız cümleleri ciddiye almayacağım.
Sinirli olduğunuz harflerinizden belli.

Sadece son yazdığınız yazıya hitaben cümlem olacak
- Biz Osmanlı Tarihinden bahsediyoruz. Dinler tarihinden değil.
İslamiyeti doğuşu değil konu İslamiyetin Osmanlı devletin de oluşu idi.
Siz şu anda bahsettiğim Türk kelimesini sadece Göktürk olarak aldınız ama benim bahsettiğim Türkler Osmanlı devletinde var olan Türklerdi.

Üslubunuzu düzeltmediğiniz sürece muhatabım değilsiniz.
Tarih bilgini düzeltmediğin sürece sende benim muhattabım değilsin.

@Hatrım Kalır lütfen saygı çerçevesinde tartışalım bu tür sözlerden sakınalım lütfen

@Ukala Sözler aslında dolaylı yoldan ikimizde aynı şeyleri söylüyoruz sadece yanlış anlamış olabileceğimi ifade ettim zaten yanlış anlamış olabilirim Mısır Fethiyle başladı denildiği için ama geri kalanda size katılıyorum:)

Bence Bu konu Başlığından harika bir Münazara konusu olurdu. iFt Sen yanlış yapmışsın :D Münazarada ne çekişmeli giderdi ne heycanlı olurdu oww :D

Bence Bu konu Başlığından harika bir Münazara konusu olurdu. @iFt Sen yanlış yapmışsın :D Münazarada ne çekişmeli giderdi ne heycanlı olurdu oww :D

zeynepte açtığım için kızmıştı münazara konularını açmışım hep :D konu kalmadı ;d

Ancak fırsat buldum da konuyu okuyorum Türk ler çok çok evvel den şaman dinine inanıyorlardı arapların yaptıkları katliamlardan sonra müslümanlığa gectiler ve bu da yavuz un mısırı feth etmesinden çok çok bağımsız bi olay. Talkan katliamını bi araştırın derim ben.

Kendi görüşümle alakalı sizlere bir kaç örnek vermek istiyorum.. 28 Kasım’da Sivas’ta çıkan ve “Şapka giymek istemiyoruz. Gâvur kılığına girmek istemiyoruz” naralarıyla bağırarak valilik binasına yürüyen halk asker tarafından durduruldu ve yürüyüşü tertip etme suçundan dolayı 2 hoca idam ile cezalandırılmış geri kalan ise, çeşitli sürelerde hapse mahkûm edilmiştir.

Aynı tarihlerde Erzurum’da halk, çifte minareli camii meydanında şapka aleyhtarı bir eylem yapmış bunun karşılığı olarak asker kalabalığa ateş etmiş 15 kişi vurularak öldürülmüş, biri kadın olmak üzere 13 kişi idam edilmiş, 80 kişi tutuklnnmıştır.

Erzincan’da yaşanan hadise ise tam bir insanlık ayıbıdır. İstiklal Mahkemesi o tarihlerde şapkaya karşı çıktığı için Mevlevi İbrahim Hakkı Efendi’yi gıyabında idama mahkûm eder. Fakat hocaefendiyi bulamadığı için bu idamı gerçekleştiremez. Bir sabah namazı vakti İbrahim Efendi ruhunu Allah’ına teslim eder. Çocukları babalarının ölüm haberini İstiklal Mahkemesine bildirir. Mahkeme tarafından köye bir müfreze gönderilir. Müfreze başındaki yetkili bu durumu kabul etmez. “Olmaz. bu adam kanna karşı geldi mutlaka asmam lazım” der. Bunun üzerne kabir açılır. Şahitlerin huzrunda kanuna muhalefet etmek suçundan ceset asılır sonra tekrar gömülür.

24 Kasım’da Kayseri’de, 27 Kasım’da Maraş’ta, 17 Aralık’ta Rize’de, 31 Aralık’ta Ankara’da, 2 Ocak’ta Çorumda, 1 Şubatta Giresun’da halk eylemleri görülür. Sonuç yine aynıdır. “Bu yüksek ve önemli amaç” için binlerce kişi öldürülür yüzlerce kişi asılır. Onbinlerce kişi hapse atılır. Bu arada bu şehitlerden biri de herkesin bildiği rahmetli İskilipli Atıf Hoca’dır. Şimdi sorarım halkına bunu yaşatan bir insanın dinle alakası ne? Başka söze ve başka misale gerek var mı?

Saygılar Sevgiler Z.Ceylin ...

Her devlet kurucu bi diktatördür. Ataturk ün yaptığı o dönem gerekliydi bence. Yoksa diğer ortadoğu ülkelerinden farkımız olmazdı. Atatürk e düşman olanları çoğu genelde onların torunları. Bugün şeriat ile yönetilmek isteyecek potansiyele sahipler.

Sizin o şehit saydığınız 'hoca',İstiklal Savaş'ımıza karşı çıkıp her tür propagandayı yapmış bir insan.Konuya dönelim.Kutsal kitabımız Kur'an'da ne yazar? ''Senin dinin sana,benim dinim banadır.''Dolayısıyla Atatürk'ün dini inancı hiçbirimizi ırgalamaz.Bizim bakmamız gereken Atatürk'ün ve dahi görev arkadaşlarının bu ülke için yaptıklarıdır.

Atatürk ile dini neden tartışıyorsunuz?Atatürk bir devlet adamı,komutan ve bu ülkenin kurucusudur.Gerçekleştirmeyi en çok istediği ilke Laikliktir yani dini devlet yönetiminden ve askeriyeden uzaklaştırmak.Tabi mesafeli olacak İslamiyet'e ya da diğer dinlere.Her dine eşit mesafede olması gerekir.Din Allah ile kul arasındadır.Bizi ilgilendirmez normalde.Ama Atatürk'ün yaptıklarını sindiremeyenlerin yetiştirdikleri insanlar günümüzde hala var ve bu konuyu ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar.Uydurma kanıtlarla Atatürk'ü kötülemeye çalışıyorlar ve bizde onların oyununa düşüyoruz.Bu vatan hainlerine uymayalım.Bunların PKK'dan bir farkı yok.Bunlara ben "Din Teröristi" diyorum.

Atatürk dindar değildi diyorsunuz bazılarınızda peki Osmanlı padişahları dindar mıydı?
Şimdiki akp dincileri ve eski zamandan bu zamana gelmiş zihniyet Atatürk`ü dinsiz, içkici bir adam gibi göstermek istedi durdu, belki Atatürk Müslüman değildi, belki Hıristiyan, belki Yahudi idi sonçta kimsenin inancı kimseyi ilgilandirmez, seni yabancı ülkelerin işgalinden kurtarmış mı? Sana bir devlet kurup senin dini özgürce yaşamanı sağlamış mı? O zaman neyin derdindesiniz siz.

Hani şu dinciler varya kafası kesilen adamlar hepsi hak etti o idamları, çünkü hepsi kurulmakta olan devleti sekteye uğratmak istiyordu ve hepsi yabancı kaynaklı isyanlardı, dini alet ederek ayaklanan dinsizlerdi hepsi.

Osmanlı padişahlarını savunuyor bir çok kişi Atatürk`e karşı
Yahu Atatürk hoca başı kestirmiş, bilmem kimi asmış
Osmanlı padişahları kundaktaki kardeşinden tut, ana karnındaki kardeşini bile öldürmüş insanlar, o gerekliydi saltanat içinde bu gerekli değil miydi? Kimsede çıkıp bu soruyu sormuyor. Osmanlı padişahlarıda içki içerdi, adamlar nikah kıymadan kadınlarla birlikte olurdu ki bu zinadır ve zina dinimizde en büyük günahlardan biridir.
Osmanlı Devleti ki sonradan Müslüman olmuş bir devlet değildir, Müslüman Türk devletidir, sen şimdi onların yaptığına göz yum Atatürk bilmem kimi üldürdü de, içki içti de, falan de filan de. De kardeşim de de ama seni ve bu vatanı kurtardığını inkar etme demek ki o zaman öyle olması gerekti ve oldu..

Atatürkçüler ille İslam tartışacaksa hadi gelin Mustafa Kemal’in yıllarca gizlenen konuşmala*rını raflardan indirelim.

Göze alabiliyorsanız, O’nun Kazım Karabekir’e “herşeyden önce din anlayışını kaldırmalı*yız” dediğini ortaokul din kitaplarına koyalım. Bir İngiliz yazara söylediği “benim dinim yok. Ba*zen bütün dinler denizin dibine batsın istiyorum” sözlerini Diyanet İşleri Başkanlığı’nın girişine asalım...

Bunları Atatürkün dediği kaynaklarda mevcuttur ..

son olarak ..
Reform, ıslah etmek, bozulmuş bir şeyi düzelterek, eski doğru haline getirmek demektir. Hıristiyanlık bozulduğu için reform yapıldı. İslamiyet son ve en yeni dindir bozulmadığı için böyle bir hareket bozmak olur. Bunun için reform yapmak isteyenlerin, dinimizi içten yıkmak istedikleri anlaşılmaktadır. Sen dine uyarsan o din olur fakat dini kendine uydurmaya çalışırsan senin uydurduğun birşey olur. Dinde reform adı altında 18 yıl 1932-1950 yılları arası ezan türkçe okutuldu ve arapça okuyanlar tutuklandı.

Atatürkçüler ille İslam tartışacaksa hadi gelin Mustafa Kemal’in yıllarca gizlenen konuşmala*rını raflardan indirelim.

Göze alabiliyorsanız, O’nun Kazım Karabekir’e “herşeyden önce din anlayışını kaldırmalı*yız” dediğini ortaokul din kitaplarına koyalım. Bir İngiliz yazara söylediği “benim dinim yok. Ba*zen bütün dinler denizin dibine batsın istiyorum” sözlerini Diyanet İşleri Başkanlığı’nın girişine asalım...

Bunları Atatürkün dediği kaynaklarda mevcuttur ..

son olarak ..
Reform, ıslah etmek, bozulmuş bir şeyi düzelterek, eski doğru haline getirmek demektir. Hıristiyanlık bozulduğu için reform yapıldı. İslamiyet son ve en yeni dindir bozulmadığı için böyle bir hareket bozmak olur. Bunun için reform yapmak isteyenlerin, dinimizi içten yıkmak istedikleri anlaşılmaktadır. Sen dine uyarsan o din olur fakat dini kendine uydurmaya çalışırsan senin uydurduğun birşey olur. Dinde reform adı altında 18 yıl 1932-1950 yılları arası ezan türkçe okutuldu ve arapça okuyanlar tutuklandı.

Ne kaynağından bahsediyorsunuz?Hangi yanlı kaynaklardan?Bırak bu işleri.

Hrıstiyanlık 100 sene içerisinde bozuldu.İslamiyet 1400 senede mi bozulmayacak?Daha Emeviler zamanında bozulmaya başladı.Bu olağan bir şey zaten.Reforma ihtiyaç var mı?Var.Biz önce Kuran'ı anlamlı okumalıyız.Kandil geceleri,cuma günü arapça okuyarak sevap kazanılmaz.İki tane tarikat adamına dediğine de bakmamalıyız.

Geri