M
Maria puder
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Türkler in müslüman olmaları talkan katliamına dayanır der kaçarım canlar.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Sizin bilginizde yanlıştır. Daha eskidir Türk olarak.
Türk kelimesi Göktürklerden gelmektedir.
Tarih derken ne tarihi yıl yazdım mı ben orada?
Hangi tarih?
Eğer Yavuz Sultan Selim'in ilk halifeliğinden bahsediyorsanız biraz bilgi edinin öyle yorum yapın derim
o zaman yavuz arapları dinsiz bıraktı bildim mi?
Sizin bilginizde yanlıştır. Daha eskidir Türk olarak.
Türk kelimesi Göktürklerden gelmektedir.
Tarih derken ne tarihi yıl yazdım mı ben orada?
Hangi tarih?
Eğer Yavuz Sultan Selim'in ilk halifeliğinden bahsediyorsanız biraz bilgi edinin öyle yorum yapın derim
Anlamadım ne alaka?
Dinsizlikle
Yavuz sultan selim'in ben halife olduğundan bahsettim.
Halifenin ne olduğunu biliyor musunuz?
Hem de İlk halifedir.
Mısırı fethetti
Siz Yavuz Sultan Selim kimdir bir okuyun derim.
Tarih bilgim gayet iyidir Yavuz Aultan Selimle Müslümanlık başladıysa onun dedesi olan Fatih Sultan Mehmet müslüman değilmiydi evet Memlük ve kum diyarına Hilafet Sancağı kaldırıldı ama konumuz bu değil o yüzden çok yorum yapmıcam konudan sapmamak gerekiyor;)
ayrıca il Halife Hz Ebubekirdir... Türklerde de Yavuz Sultan Selim ilktir ama İslam Yavus Selimle geldi demek yanlıştır Türklere daha eski olduğunu gayet iyi biliyorsunuzdur söylemeye gerek yok
kafan mı güzel arkadaş?
"Türkler müslümanlığı kabul etmeleri Mısır'ı fethetmeleriyle başlıyor. Yani ilk halife olan Yavuz sultan selimle."
aynen bu şekilde söylüyon yavuz halifeliği alınca islamiyeti seçmiş olmuş oluyoz yanlış mıyım, dediğinden yoksa sadece ben mi böyle anladım? yavuz mısırı 1517 de fethetti, bu tarihe kadar türklerin dini islamiyet değildi 840 yılında karahanlılar müslümanlığı seçmemişti o zaman.
Tarih bilgini düzeltmediğin sürece sende benim muhattabım değilsin.Ben de yorum yapmayacağınız cümleleri ciddiye almayacağım.
Sinirli olduğunuz harflerinizden belli.
Sadece son yazdığınız yazıya hitaben cümlem olacak
- Biz Osmanlı Tarihinden bahsediyoruz. Dinler tarihinden değil.
İslamiyeti doğuşu değil konu İslamiyetin Osmanlı devletin de oluşu idi.
Siz şu anda bahsettiğim Türk kelimesini sadece Göktürk olarak aldınız ama benim bahsettiğim Türkler Osmanlı devletinde var olan Türklerdi.
Üslubunuzu düzeltmediğiniz sürece muhatabım değilsiniz.
Bence Bu konu Başlığından harika bir Münazara konusu olurdu. @iFt Sen yanlış yapmışsınMünazarada ne çekişmeli giderdi ne heycanlı olurdu oww
![]()
şehit mi ? yunan ordusunu halifenin ordusu bilip, ankaradakilerin kafasının koparılması gerektiğini düşünen biri.Bu arada bu şehitlerden biri de herkesin bildiği rahmetli İskilipli Atıf Hoca’dır.
Atatürkçüler ille İslam tartışacaksa hadi gelin Mustafa Kemal’in yıllarca gizlenen konuşmala*rını raflardan indirelim.
Göze alabiliyorsanız, O’nun Kazım Karabekir’e “herşeyden önce din anlayışını kaldırmalı*yız” dediğini ortaokul din kitaplarına koyalım. Bir İngiliz yazara söylediği “benim dinim yok. Ba*zen bütün dinler denizin dibine batsın istiyorum” sözlerini Diyanet İşleri Başkanlığı’nın girişine asalım...
Bunları Atatürkün dediği kaynaklarda mevcuttur ..
son olarak ..Reform, ıslah etmek, bozulmuş bir şeyi düzelterek, eski doğru haline getirmek demektir. Hıristiyanlık bozulduğu için reform yapıldı. İslamiyet son ve en yeni dindir bozulmadığı için böyle bir hareket bozmak olur. Bunun için reform yapmak isteyenlerin, dinimizi içten yıkmak istedikleri anlaşılmaktadır. Sen dine uyarsan o din olur fakat dini kendine uydurmaya çalışırsan senin uydurduğun birşey olur. Dinde reform adı altında 18 yıl 1932-1950 yılları arası ezan türkçe okutuldu ve arapça okuyanlar tutuklandı.