Ankara bu fotoğrafı konuşuyor ?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
194841_o2378.jpg

cektirirken ordamiydin?
hadi diyelim haberi var...opusurken kucak kucayken resim cekenlere bi halt demezsiniz namaz kilarken adamcagiz dunyanin sucu olur demi

yoruldum sizin gibilerinden!

Senin gibi arsız tiplerden ben de uğraşmaktan yoruldum.
Bana çektirirken orda mıydın diye saçma sapan bir soru soruyorsun üstene bir de elalem öpüşürken kucak kucağayken resim çekenlere bi halt demezsiniz diyorsun.
Ne biliyorsun demediğimi , o an orada mıydın ?

Adamcağız mış peh ..

Ankara'nın konuşacak konusu mu kalmamış?

Cuma namazına göstere göstere giden siyasilere alıştık da VAKİT NAMAZINDA MESCİDDE KILDIĞIN NAMAZI BARİ GÖZÜMÜZE SOKMA ..
Kimse burada kılınan namazdan rahatsız değil, rahatsız olduğumuz husus BUNUNLA RİYA GÖSTERİŞ YAPILMASIDIR ..
Tayyibin haberi olmadan orada çekilecek hiç bir foto dışarıya servis edilemez bir kere bunu geçin ..
Vallahi de tillahi de tiksindim artık şu şekilcilikten, samimiyetsizlikten, güzel dinimi menfaatleri için kullananlardan ..

Adamı ben de pek sevmiyorum nitekim muhalif olan herkes yok rol kesiyor, yok gösteriş olarak çektirdi. Ufacık şeylerde bile komplo teorisi kuruyonuz. Velev ki % 95 öyle. "Zerre kadar iman taşıyan birine münafık demek kişiyi dinden çıkarır" mealindeki hadisi bile bile nasıl riske edebiliyorsunuz sahip olduğunuz en onemli değerinizi?

Adamı ben de pek sevmiyorum nitekim muhalif olan herkes yok rol kesiyor, yok gösteriş olarak çektirdi. Ufacık şeylerde bile komplo teorisi kuruyonuz. Velev ki % 95 öyle. "Zerre kadar iman taşıyan birine münafık demek kişiyi dinden çıkarır" mealindeki hadisi bile bile nasıl riske edebiliyorsunuz sahip olduğunuz en onemli değerinizi?

Şu hadisi bir ele alalım ..
Bir kere böyle bir hadis var mı kimden rivayet olunmuş kaynağını belirtmelisin kardeşim ..
Gelelim hadisin açılımına ..

Zerre kadar iman taşıyan birine münafık demek kişiyi dinden çıkarır

Şimdi ben İmanın ve İslamın şartlarına riayet eden bir mümin iken yıllarca ibadetlerimi yapmış ve göğsümde koca bir iman taşır iken ŞÜPHELİ HAREKETLERİ BULUNAN VE MİLLETİ ZANNA SÜRÜKLEYEN BİR KİMSENİN MÜNAFIK OLDUĞUNU söylemekle imanımı mı kaybederim ? Yahu bu kadar kolay mı imandan olmak ? Çocuk oyuncağı mı bu işler ki bir sözle iman gitsin bitsin yok olsun ?!!

" Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır " hadisini ne yapacağız peki ?
Hadi onu geçtim ya " Maun " suresini kaldı ki bu haberde ortada bir samimiyetsizlikten bahsediyoruz ..

NAMAZ KILAN ADAMIN ÖNÜNDEN GEÇMİYORUZ, KILDIĞI NAMAZI GÖZÜMÜZE SOKMAYA ÇALIŞAN BİR ZİHNİYETİN ŞOVENİZMİNE LAFIMIZ ..

ALLAH rızası için yaparsın cemaatini kılarsın namazını sonra da kalkar gidersin mescidden .. " Çek bakalım panpa bizi namaz kılarken " tavrının İSLAM İLE ALAKASINI BİRİ BANA KANITLASIN yeniden kelime-i şehadet getireceğim ..

Buhârî ve Müslim’in birlikte rivâyet ettikleri bir hadislerinde Allah’ın Resûlü şöyle buyurur:
"Kim yaptığını duyurmak isterse mutlaka Allah onu duyurur."
'Her kim ki yaptığı bir hayrı şöhret kazanmak için, teveccüh elde etmek için halka duyurursa, Allah onu rezil rüsva eder. '

Böyle de bir şey var metalblood,tartışma amaçlı kopyalamadım bunu yanlış anlaşılmasın.
Sadece tek taraflı sunmayın o tarz şeyleri.
Kimsenin kimseye münafık dediği yok,din için yapılan her şey Allah ile senin aranda kalmalıdır,öyle bildik biz bunu.
Ondan mütevellit eğer inancı varsa kendisinin,davasının gösterdiği insanlarla değil,Allah ile olduğunu zaten biliyordur.

Abi edilen bedduanin haksız yere olduğunda kişinin kendisine döndüğünü biliyoruz. Hakeza hem anlatılan rivayetlerle ve yaşamımdan gordugum orneklerle sabittir hadis rivayeti olmasının yanısıra. Bu hadiste yaşanmışlıklara isbatini kuramayiz ama neden riske edeyim ben? neticede doğru olma ihtimali de var mı? Var (buharı veya tirmizi'nin rivayeti diye hatırlıyorum) Üstelik bunu geçelim tersi durumda mutlak bir şekilde kul hakkı olacağını biliyorsun.

Erdoğan hakkındaki fikirlerimi daha önceki yorumlarimdan biliyorsundur. Dini kullandığı konusunda bile farklı düşünmüyorum. Ama münafık olmak iman etmemeyi de beraberinde getirir. Ağır bir itham yani. O yüzden bu ifade edildiğinde şiddetle karsı çıkıyorum. Böylesi bir adam için ben imanimi riske etmek istemiyorum. Hakeza sevdiklerimin de..

Ebû Hüreyre radıyallahu anh, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu işittim demiştir:

"Müslümanın din kardeşine üç günden fazla küs durması helâl olmaz. Kim müslüman kardeşini üç günden fazla terkeder ve o hal üzere ölürse cehenneme girer."

Bakın örnek bir uydurma hadis daha .. Diyelim ki Latte benim bir hakkımı çiğnedi bana zulmetti bende onunla ilişiğimi kesip onunla küstüm ve bir kaç gün sonra bir kaza geçirip öldüm .. ŞİMDİ BEN BU YUKARIDA Kİ SÖZDE HADİSE GÖRE CEHENNEMLİK Mİ OLDUM ?!!! Hani Adalet nerede ? Hani Hak ? Haksızlığa uğrayan benken haksızlığa uğradığım kişi yüzünden bir de cehennemlik mi olacağım ?

Yapmayın arkadaşlar .. İnsan ZAN üzerine yaşar .. Fıtratımız budur .. Münafıklığın da çeşitleri vardır .. Amelde münafık, dilde münafık vs diye gider ..

Şu konu içinde tartışılan resim neresinden bakarsanız bakın RİYA'dır ..

Sevgili Latte ben de senin gibi bildiğim yönleriyle ifade ediyorum. Olayda bir taraf olmam söz konusu değil. Karşı çıktım "birebir de söylenilen" ifadelere ve gorusumu ortaya koydum. Böyle konuşulduğu sürece hiç bir zaman polemiğe dönüşmez tartışma Allahın izniyle..

Namaz konusuna gelince, farz olan ibadetlerin açıktan yapılması islamda hor değil hoş görülen bir şeydir. Sünnet olan ibadetlerin gizliden yapılması tavsiye edilir. Hatta efendimizin de sünnet namazları diye tarif ettiğimiz namazlarını da evde kıldığı rivayetler arasındadır. Cuma namazını,vakit namazını göstererek kılmanın bir sakıncası yoktur demektir bu yani.. Kişinin içini bilemeyiz ama benim bu konudaki bildiğim hüküm bu şekilde..

Yanlış yorumluyorsun kardeşim .. Efdal olan vakit namazlarının cemaatle mescidlerde kılınmasıdır .. CEMAATLE KILINAN NAMAZIN RESİMLERİNİ YAYMAK YA DA İLAN ETMEK DEĞİLDİR .. Kişisel farzların makbul olanı da gizliden yapılanıdır ancak toplumsal bir farzı yerine getiriyorsan göstermek daha doğru olanıdır .. MİSAL : KİMSESİZLER İÇİN KAMPANYA YAPMAK DOĞRU ama zor durumda ki komşunu İFŞA EDEREK ONA YARDIM ETMEK YANLIŞ gibi ..

Yalan yanlış bilgiler ve uydurma hadisler yüzünden bir çok şeyi yanlış öğreniyoruz .. Efendimizin evi zaten cami avlusunda mescid bitişiğinde olduğu için zaman zaman HER ZAMAN değil bazen sünnetleri evde kılar farza mescide gelirmişti .. Çoğu zaman ise hem sünnetleri hem de farzları mescidde kılardı ..

Ayrıca her şey bir yana burada efendimizi örnek alan bir lider göremiyorum .. Öyle olsaydı efendimiz gibi gösterişten kaçınır kendine saray yaptırmaz ve tevazu sahibi biri olurdu ..

İslamın ilk zamanlarında İslamın farzlarını GÖSTERE GÖSTERE YAPMAK küfre bir baş kaldırı, bir tebliğ , bir meydan okumaydı ama bu dönemde ibadetlerimizi GÖSTERE GÖSTERE YAPMAK SAMİMİYETSİZLİK GÖSTERGESİDİR ..

Geri