Shinigami
Platin Üye
Ya cok fazla cesidi var Melo, ondan dolayi neyle baslamak lazim, ne kadar sureyle kullanip ise yarayip yaramadigina bakmak lazim vs dusunecek cok parametre var. Ben de bu kadar ayrintiya gelemiyorum tabi :d Tesekkur ederim aciklaman icin, keske bir dermatologist arkadasimiz olaydi da gidip sorsaydik, hangisini onerirsiniz diye hemen piti piti onlari kullansaydik :destee lauder hiç kullanmadım ben ama the purest son zamanlarda çok fazla duyulan bir marka. içerik olarak gayet güzeller ve fiyat olarak da bu içeriklere göre uygunlar aslında shiniko. bu tarz şeyler tamamen cildin kaldırıp kaldıramayacağıyla ve neye ihtiyacı olduğuyla ilgili.
retinoller aslında alt başlık gibi, normalde retinoid olarak geçiyor ama retinol daha yaygın kullanıldığından öyle yerleşmiş. retinoid alt başlıklarının hepsinin içerikleri de etkisi de farklı. piyasadaki yaşlanma karşıtı, kırışıklık giderici birçok ürünün içinde retinoid mevcut ama en hafif haliyle mevcut. güçlü bir bileşen olduğu için ilk kullanımda kesinlikle asit şeklinde kullanmamak lazım. asıl amacı sivilce gidermek olan ve sivilce kremlerinin içinde bulunan bir içeriği, direkt asit versiyonuyla uyguladığında cildi olduğundan beter hale sokabilirsin. retinoid kullanmak istiyorsan önce kremlerin içeriğinde olanlara bakman daha iyi olur. cildin alıştıkça da bir üst retinoide geçebilirsin. cilt bariyerini güçlendirmede, akne/komedın problemlerinde, kırışıklık giderme konusunda mükemmel içerik. bi de önemli olan retinoid içeriğini kullanırken aktif ve irite edici asitlerle birleştirmemek. (aha, bha gibi) daha çok niacinamide, peptit içerikleriyle birleştirirsen ekstra fayda görürsün. hassas ciltliler genelde korkuyor bundan, dikkatli kullanılmazsa tehlikeli bir şey zaten. cildini en iyi sen tanıyacağın için de araştırıp kullanmakta fayda var <3
(gece gece gelen retinol perisi miyim ahaha)