Aldığımız Makyaj Malzemesi Bakım Ürünleri Vs.

• Kullanıcı yoSun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Kızlara Özel
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
estee lauder hiç kullanmadım ben ama the purest son zamanlarda çok fazla duyulan bir marka. içerik olarak gayet güzeller ve fiyat olarak da bu içeriklere göre uygunlar aslında shiniko. bu tarz şeyler tamamen cildin kaldırıp kaldıramayacağıyla ve neye ihtiyacı olduğuyla ilgili.

retinoller aslında alt başlık gibi, normalde retinoid olarak geçiyor ama retinol daha yaygın kullanıldığından öyle yerleşmiş. retinoid alt başlıklarının hepsinin içerikleri de etkisi de farklı. piyasadaki yaşlanma karşıtı, kırışıklık giderici birçok ürünün içinde retinoid mevcut ama en hafif haliyle mevcut. güçlü bir bileşen olduğu için ilk kullanımda kesinlikle asit şeklinde kullanmamak lazım. asıl amacı sivilce gidermek olan ve sivilce kremlerinin içinde bulunan bir içeriği, direkt asit versiyonuyla uyguladığında cildi olduğundan beter hale sokabilirsin. retinoid kullanmak istiyorsan önce kremlerin içeriğinde olanlara bakman daha iyi olur. cildin alıştıkça da bir üst retinoide geçebilirsin. cilt bariyerini güçlendirmede, akne/komedın problemlerinde, kırışıklık giderme konusunda mükemmel içerik. bi de önemli olan retinoid içeriğini kullanırken aktif ve irite edici asitlerle birleştirmemek. (aha, bha gibi) daha çok niacinamide, peptit içerikleriyle birleştirirsen ekstra fayda görürsün. hassas ciltliler genelde korkuyor bundan, dikkatli kullanılmazsa tehlikeli bir şey zaten. cildini en iyi sen tanıyacağın için de araştırıp kullanmakta fayda var <3

(gece gece gelen retinol perisi miyim ahaha)
Ya cok fazla cesidi var Melo, ondan dolayi neyle baslamak lazim, ne kadar sureyle kullanip ise yarayip yaramadigina bakmak lazim vs dusunecek cok parametre var. Ben de bu kadar ayrintiya gelemiyorum tabi :d Tesekkur ederim aciklaman icin, keske bir dermatologist arkadasimiz olaydi da gidip sorsaydik, hangisini onerirsiniz diye hemen piti piti onlari kullansaydik :d

The purest ve estee lauder urunleri ise yariyor mu kizlar? Hic uzun sureli denediniz mi? Retinol mudur ne zimbirtiysa, hangisinden memnun kaldiniz?
Este lauder in bu gece surulen serumunu bikere kullandim hicbi ise yaramadi. Belki uzun sure kullanmak gerekiyordur bana guvenilmez.. the purest i yeni deniyorum ama fiyat olarak turkiyede en alinabilir olanlar onlar gibi. Cunku cok pahali bi alan olmus. Bir de her seye krem var serum var. neyi kullanman gerektigini bilmiyorsun. Benim mesela cildim kuru ve sivilce akne vs hic yok. Sadece bazen cikip bazen kaybolan goz alti morluklari var..Retinol kullanmaktan vazgectim o yuzden.. c vitamini deneyebilirim. Bakalim kismet:d

Size çok memnun kaldığım Yves Rocher'nin iki saç ürününü tavsiye etmek istiyorum.

Biri hemen duş sonrası nemli saça uyguladığım çok hoş kokusu olan ve yatıştırıcı özellikteki onarıcı saç bakım kremi;

Screenshot_20221220-094805_Google.jpg

Bir diğeri egzotik kokusuna aşık olduğum hem saç hem de vücut için kullanilabilme özelliğine sahip ışıltı veren yağ;

Screenshot_20221220-094741_Google.jpg

Ya cok fazla cesidi var Melo, ondan dolayi neyle baslamak lazim, ne kadar sureyle kullanip ise yarayip yaramadigina bakmak lazim vs dusunecek cok parametre var. Ben de bu kadar ayrintiya gelemiyorum tabi :d Tesekkur ederim aciklaman icin, keske bir dermatologist arkadasimiz olaydi da gidip sorsaydik, hangisini onerirsiniz diye hemen piti piti onlari kullansaydik :d
başlangıç için %0,05 - %0,2 oranları en çok önerilenler, direkt yüksek oranla başlarsan cildin kusmaya başladığında korku salabilir :D genelde doktorların çoğu başlangıç aşamasında haftada 2 kullanmayı öneriyor, 1 ay sonunda haftada 3, sonra cilde göre 4 diye gider. biraz düzenli ve dediğin gibi her ayrıntıyı düşünerek kullanılması gereken bi içerik. 1 ayda da ciltte bir fark görürsün ama cildin yenilenme sürecinde cilt altındaki çıkmayı bekleyen sivilceler kusacağı için püü allah kahretsin ne hale geldim de diyebilirsin ondan en net sonuçları 3-6 ay aralığında almak mümkün…
kızlar sizin için tıp okuyup dermatolog olurdum ama fizik sorusu çözmek retinollerden daha zor… üzgünüm :(
2023 dileğim kendisine gelen ürünleri bana verecek dermatolog arkadaş <3

ek olarak herkese söyleyeyim the ordinary güzel bir marka ama en son türkiye’de resmi distribütörü yoktu diye biliyorum. bilinen mağazaların içinden alın ama internetten asla almayın kızlar… herkese günaydın, bebeksi günler dilerim. :D

Evet, size şimdi 100 puanlık uzmanlık sorusu…
Çoooook uzun süredir bu saç köpüğünü kullanıyordum ama sanırım piyasadan kalktı haftalardır bulamıyorum. Hacim veren, kalıntı veya kuruttuktan sonra ıslak görüntü bırakmayan, saçımın anasını ağlatmayacak alternatiflerinize açığım .dd

A32FAE0C-A747-47D9-8F86-7AC95ACD460B.jpeg

Ben de soru sormaya geldim. Sacim icin, Kukui Oil sampuani ve kremini kullanmaya basladim. 9C6AE4B8-DC15-45FC-B030-9F1F09710AF0.jpegHaftada 1 de Olaplex no:8 bakim maskesi yapiyorum.(ise yaradigindan emin oldugum sadece bu urun var)
203E8E61-5663-47F2-B3EC-2D2AE76091C8.jpeg Kurutmadan once, Boom Butter sac yaglarini kullaniyorum 5FCAE554-98AC-4D57-A177-48CC204846FE.jpegama saclarimi sanki camasir suyuna batirmis cikmissin gibi sertlesti iyice. Dalgali olan saclarim, kivirciklasmaya basladi. Nankor saclar, baska birine bu kadar urun kullansan, piril piril parildar, misler gibi kokar. Hele, Kukui Oil’in sac kremi, icine bok bocegi dusmus gibi kokuyor jklhfk Geriden geriden, o igrenc koku… Paranla rezil olma durumu diye kisaca ben buna derim :d Dandik sampuan kullanirken bile saclarim daha iyiydi. Kuru sac bakimina ne oneriyorsunuz? Ozellikle de kabarma ve tiftiklesme diyecegim (koyun olmadigimi biliyorum da asil terimi bulamadim, ingilizcesi frizzle :d) bunu onlemek icin ne yapmak gerek?

Boom butter'i ben kullandim sevmedim yağlı kirli gibi yapıyor saçı..
Shini hanım demek maske seçiminiz doğru Saçın nem dengesine kavuştuğundan dolayı dalgalar bukleleşmeye başlamış:)
Ya Yosun ben kivircik sac sevmiyorum ki, bakimi cok zor. Dalgaliyi idare etmek yine daha kolaydi : ))

Sen ne kullaniyorsun Yosun sampuan ve sac kreminde? Zaten haftada 2-3 yikamaya basladim artik, cunku cok asiri kuruttu saclarimi sampuanlar.

@Shinigami benim de saclarim cok kuru. kullandigim ilaclar nedeniyle daha da kuruyor malesef:( Haftada bir hindistan cevizi yagi surup tutabildigim kadar tutuyorum. Bazen 24 saat bile duruyor bdhdh. O da bir miktar sertlestiriyor ama parlaklik verip bence biraz dolgunlastiriyor.. yumusaklik icin kerastase in bir yagi var.. onu suruyorum memnun kaldim. Hem sizin orada daha uygundur fiyati..
1671689414707.jpeg
Bir de bu tarz sampuanlar sanki saci biraz kurutuyor..

Ya Yosun ben kivircik sac sevmiyorum ki, bakimi cok zor. Dalgaliyi idare etmek yine daha kolaydi : ))

Sen ne kullaniyorsun Yosun sampuan ve sac kreminde? Zaten haftada 2-3 yikamaya basladim artik, cunku cok asiri kuruttu saclarimi sampuanlar.
ben kıvırcığım zaten ve çok rahatım .. sürekli değiştiriyorum bir ürünü sürekli kullanmıyorum 3 ay en fazla.
Şuan kullandığım kıvırcık saçlar için olan;
images

@yoSun @juju elimdeki urun bitince, bir de sizinkileri deneyeyim. Juju, haklisin bu arada, kesinlikle kuruttu sacimi bu sampuan. Sulfatsiz bilmem ne diye aldim ama belki de sulfatsiz olmasi o kadar da iyi bir sey degil bilemedim :d

@yoSun @juju elimdeki urun bitince, bir de sizinkileri deneyeyim. Juju, haklisin bu arada, kesinlikle kuruttu sacimi bu sampuan. Sulfatsiz bilmem ne diye aldim ama belki de sulfatsiz olmasi o kadar da iyi bir sey degil bilemedim :d
shinicim ya bırak bukle bukle olsun ne güzel işte daha rahat hem kabarmaz:=)

Ben de saclarimi dalgali kullanmiyorum shiniko. Kabariyor. Hem kuru hem dalgali olunca kabariyor ve bakimsiz duruyor ben seni anliyorum.. ben islakken bunu surup durulamiyorum. Sulfatsizlar, dokulme karsiti vs sampuanlar kurutuyor. Belki maske de iyi gelir..

IMG20221222170753.jpg

merhaba bugun size neybiliyim neyin yok firmasının yüz kremini tanıtacağım arkadaşlar, arkadaş bu krem içinde yetmiş sekiz farklı bitkinin aromasını taşıyor. bilmen ne ağacının köklerinden elde edilen ozlerle, zoettoro port meyvesinin cekirdeginin kurusunun karistirilmasiyla ortaya çıkan mucize bir ilaç.
üstelik sikko25 koduyla alirsaniz sepette %25 indirim, sikko30 koduyla alirsaniz sepette %30 indirim kazanırsınız.
böyle iceirklerden haberdar olmak için beni takip etmeyi, kanalıma abone olmayı ve beğenmeyi unutmayin

Geri