Ahlaki kuralları din emrediyor diye mi uygularsınız ?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
ahlak ve vicdan doğuştan gelir. dinlerin toplumun refahı ve düzeni adına hiçbir yaptırımı olduğunu düşünmüyorum. aksine hayatımızı daha da zorlaştırıyor. dinler nefretten beslenir ve yok edilmelidir.

İnsanların bir arada yaşama arzusuna ilham olan, ahlaki değerlerdir. Sosyal dokunun pekişmesine yasaların konulmasına önayak olurlar.
Din sadece kişi ile Tanrısı arasındaki muhabbetidir, Bazen dertleşir bazen para ve güç ister bazen sitem eder kimse bilmez. Kimseyi de ilgilendirmez..

Yok ya, emir alarak hiç1 şey yapmıyorum ekseriyetle.​

Bizim bir xabzemiz var Allah başka dert vermesin

Yok yapmıyorum öyle
Mantığıma uymayan şeyleri zaten yapmıyorum

Dinimizde yok diye hiçbişeyi esas almadım

Domuz eti yemiyorum mesela tamamen hayvanın sağlıklı olmaması kaynaklı
Zaten domuz etide aslında bundan haram diye biliyorum

Sanki biraz işime geldiği gibi davranıyorum
Allahım sen affet ./

Ahlaki kurallara genel ahlaksızlığımdan ötürü uymamaktayım. Bence herkes ahlaksızlığın dibine dibine vurmalıdır. :86: Tamam ben de demiyorum ki Diyojen gibi ulu orta mastürbasyon yapalım, ama az şeyin olun, en azından Mastorbasyon yapıyorum ben, zihnen faidelidir fakat biraz da haldedir efendim.​

Son düzenleme:
Ben kesinlikle cehennemde yanarım falan diye banka soymuyorum mesela

Dini yasakların bir mantığı var aslında. Din derken, ben İslam'ı kast ediyorum.
Bence aileden gördüğünüz davranışlar, toplumsal değerler, mensup olduğunuz bir inanç varsa onun öğretileri, evrensel insanlık yasaları, kanunlar, yani hepsi ve belki daha fazlası, bireylerin davranış dinamiğini oluşturuyor ve vicdani eğilimlerine, doğru-yanlış kodlamalarına katkıda bulunuyor.

Böyle acı bir günde diyebileceğim tek şey şu: kişi için iyi insan olmayı hangi kıstas sağlıyorsa kişi ona tutunsun. Sizi yanlıştan, şiddetten, merhametsizlikten ve ahlaksızlıktan, kötülükten ne alıkoyuyorsa ona tutunun. Yemin ediyorum bu çağdan iliğimle kemiğimle nefret ettim.

Hayır, ahlak kurallarını ne toplum emrediyor diye ne de din emrediyor diye uygulamıyorum.Birey olma bilinciyle hareket ediyorum hepsi bu.

Birey olma bilinci toplumdan gelir, toplumsal kurallar vardır, insanın kafasında birden ampul yanmaz.
Afrika’nın bilmem ne kabilesinde yaşayan kadın birden aydınlanıp ahlaklı bir davranış olduğu için memesini kapatmaz

Dinin emrettiği ahlaki kurallara herkes uysaydı arap ülkeleri ve ülkemiz böyle ahlaksız, paraya tapan, d*tünden fetva uyduran topluluklar olmazdı

Birey olma bilinci toplumdan gelir, toplumsal kurallar vardır, insanın kafasında birden ampul yanmaz.
Afrika’nın bilmem ne kabilesinde yaşayan kadın birden aydınlanıp ahlaklı bir davranış olduğu için memesini kapatmaz

toplum'un öğrettiği kuralları uygulayabilmek içinde muhakeme yetisi gerekir bu da birey olmaktan geçer. Ahlak kurallarında sana dayatılan şeyleri yapmak veya yapmamak için kendine " neden " sorusunu sorduğunda aldığın cevap sadece " toplum böyle istiyorsa" orada sıkıntı vardır. Örnek vermek gerekirse neden hırsızlık yapmıyorsun ? toplum istediği için mi ? yoksa birey olarak bunun bir başkasının hayatına zarar verdiğini bildiğin için mi?

Ayrıca bir kadın sadece toplum istiyor diye memelerini kapatıyorsa , kapatmasın,çünkü bir ahlak değildir.

Eğer öyle olmuş olsaydı bütün dinsizleri ahlaksız olarak ilan ederdik

toplum'un öğrettiği kuralları uygulayabilmek içinde muhakeme yetisi gerekir bu da birey olmaktan geçer. Ahlak kurallarında sana dayatılan şeyleri yapmak veya yapmamak için kendine " neden " sorusunu sorduğunda aldığın cevap sadece " toplum böyle istiyorsa" orada sıkıntı vardır. Örnek vermek gerekirse neden hırsızlık yapmıyorsun ? toplum istediği için mi ? yoksa birey olarak bunun bir başkasının hayatına zarar verdiğini bildiğin için mi?

Ayrıca bir kadın sadece toplum istiyor diye memelerini kapatıyorsa , kapatmasın,çünkü bir ahlak değildir.

Tamam işte dediğime geliyor, muhakeme yetisi ayrı bir konu, yaptığın davranışın terbiye/ahlak kuralları sınırları içinde olup olmadığını bilmek ayrı bir konu.

Afrika kabilesinden bahsediyoru, dış dünyayla iletişimi sıfır. Konuya hakim değiller .p

Tamam işte dediğime geliyor, muhakeme yetisi ayrı bir konu, yaptığın davranışın terbiye/ahlak kuralları sınırları içinde olup olmadığını bilmek ayrı bir konu.

Afrika kabilesinden bahsediyoru, dış dünyayla iletişimi sıfır. Konuya hakim değiller .p

Söylediğin cümleye katılmıyorum demiyorum.
Belki de yanlış aktardım olabilir ancak dediğim gibi sadece din ve toplum emrediyor diye uygulamıyorum demek istemiştim.

Eğer butun kabile konuya hakim değilse sanırım hepsinin çıplak gezmesini toplum yadırgamayacaktır. Bilemedim

Söylediğin cümleye katılmıyorum demiyorum.
Belki de yanlış aktardım olabilir ancak dediğim gibi sadece din ve toplum emrediyor diye uygulamıyorum demek istemiştim.

Eğer butun kabile konuya hakim değilse sanırım hepsinin çıplak gezmesini toplum yadırgamayacaktır. Bilemedim

Yok ben dinden bağımsız olarak demiştim aslında .p benzer düşünüyormuşuz .p

Dinin emirlerini yerine getirecek herhangi bir canlı yok bu yeryüzünde. Robot olsa bozulur maalesef, yaşamda ki her şey günah maalesef. Özellikle kadınlar açısından durum daha vahim. Forumda bulunuyor olmaları bile ahlâkî değil. Hele erkeklere mesaj yazmak falan büyük suç.

Ahlak esas olandır. Bir davranışın, eylemin doğruluğu kendindendir. Yalan söylememek her zaman için doğrudur, iyidir.
Bunun emirle alakası yoktur.

Kutsal emrediyor diye iyi demek, istismara yol açar. Aksine iyi olduğu için kutsal emrediyor demek lazım..
Ne yani din kötülüğü emretseydi biz kötülük mü yapacaktık? Böyle saçmalık olmaz.

Ahlakı din var etmedi; aksine istatistik gösteriyor ki din, ahlaksızlığı provoke etti ve gizledi.

Geri