Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Birey olma bilinci toplumdan gelir, toplumsal kurallar vardır, insanın kafasında birden ampul yanmaz.
Afrika’nın bilmem ne kabilesinde yaşayan kadın birden aydınlanıp ahlaklı bir davranış olduğu için memesini kapatmaz
toplum'un öğrettiği kuralları uygulayabilmek içinde muhakeme yetisi gerekir bu da birey olmaktan geçer. Ahlak kurallarında sana dayatılan şeyleri yapmak veya yapmamak için kendine " neden " sorusunu sorduğunda aldığın cevap sadece " toplum böyle istiyorsa" orada sıkıntı vardır. Örnek vermek gerekirse neden hırsızlık yapmıyorsun ? toplum istediği için mi ? yoksa birey olarak bunun bir başkasının hayatına zarar verdiğini bildiğin için mi?
Ayrıca bir kadın sadece toplum istiyor diye memelerini kapatıyorsa , kapatmasın,çünkü bir ahlak değildir.
Tamam işte dediğime geliyor, muhakeme yetisi ayrı bir konu, yaptığın davranışın terbiye/ahlak kuralları sınırları içinde olup olmadığını bilmek ayrı bir konu.
Afrika kabilesinden bahsediyoru, dış dünyayla iletişimi sıfır. Konuya hakim değiller .p
Söylediğin cümleye katılmıyorum demiyorum.
Belki de yanlış aktardım olabilir ancak dediğim gibi sadece din ve toplum emrediyor diye uygulamıyorum demek istemiştim.
Eğer butun kabile konuya hakim değilse sanırım hepsinin çıplak gezmesini toplum yadırgamayacaktır. Bilemedim