açık alanlarda sigara içme yasağı hk.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
lafa "akp'li değilim ama" diye başlayıp hükümeti hunharca övenlerin gerçekten de akp'li olmadığı tek konuya geldik: sigara yasağı.

pandemi süresince covid-19 önlemleri kapsamında değerlendirilen yasağa bir çok kesim destek verirken, kimileri açık bir faşizmden bahsediyor. sigara içme yasağı maskeyi indirmeyi gerektiren her eylemi kapsadığı zaman samimi olabilir belki. zira kamusal alanda maskeyi indirmeye dönük yaşamsal ihtiyaçları(su içmek gibi) gerçekleştiriyoruz.
ayrıca Insanları bir araya toplayıp açılış yaparken çay paketlerini fırlatıp izdiham yaratırken hastalığı, maskeyi düşünmeyenlerin bu yasağı büyük bir çelişki yaratıyor.

Nedir bu sigara tiryakilerinden çektiğimiz. Bir de konu açmış buraya.

İyi bir karar ve keşke sürekliliği olsa çünkü sokakta ya da açık alanda, özellikle yemek masasında sigara içenler yüzünden kaç kez masa terk etmek zorunda kaldığımı bilirim, üstelik yemeğimi bile bitiremeden...
Kapalı alanlar dışında, sigara içmeyenlerin açık alanda oturma şansı yok maalesef çünkü mutlaka etrafta içenlerin dumanı altında boğuluyorsunuz.
Yolda içenler yüzünden de maske bile sigara kokuyordu, içmeyene eziyet maalesef sevgili @Karga

Ay götüm. Bıktım sizden. Yalancıyı öpseler kucaktan inmeyecekler var. dumanını solumak sorunda mıyım diyen mi ararsin duman virüsü daha uzağa taşır diyeni mi isresin! Otu boku kömürü isi pusu sisi gazı egzozu solursun, saçına sinmez, konya ovasında sigara dumanı enseni gıdıklar öyle mi? Samiyetsizsiniz. Yalan söylüyorsunuz. Kimse suratiniza üflemiyor bunu. Ben de senden rahatsiz oluyorum. Dev gibi çantayla metroya binmeden, şemsiyenden, cak cak çiğnedigin sakizdan, her yerde selfi çekmenden, bağıra bağıra telefonda konuşmandan, ucuz ezine kokulu d&p parfumunden, göz devirmenden, köpeğinden kedinden motorundan bisikletinden kaykayindan skutırından her çim gördüğün yerde mangal yakmandan balık tutmak için olta sallamandan pusetli terorunden sümüklü bebeğinden müziğinden varlığından herseyinden r a h a t s ı z ı m.

Az rahat bırakın lan beni!

"İl sinirlari içinde, açık alanda otlu peynir kokulu doblolu danalar, tavuk kanadı kızartamaz, yasak" diye kanun çıkart, o sigarayı içmem. Çiğner yutarim ama içmem.

Hadi bahalım
Halep ordaysa mezuro burda
Titrettiniz lan beni.

Cli gibi sigara içenlere göre hava hoş!
Sigara dumanı ciddi bir sağlık sorunudur.
Hele hele başkasının içtiği siğaranın dumanını
solumak zorunda kalmak, insan hakları ihlali sayılmalı,
Açık veya kapalı alanda böyle bir duruma zaman zaman
maruz kalıyorum, gerçekten sinirlerim zıplıyor.
Neden neden, ortamı ben terketmek zorunda kalacağım?

Son düzenleme:
Tamam.. elde viski şişesiyle dolansam ona da laf ediyorsunuz. Onun da mı dumanı var.

Ay götüm. Bıktım sizden. Yalancıyı öpseler kucaktan inmeyecekler var. dumanını solumak sorunda mıyım diyen mi ararsin duman virüsü daha uzağa taşır diyeni mi isresin! Otu boku kömürü isi pusu sisi gazı egzozu solursun, saçına sinmez, konya ovasında sigara dumanı enseni gıdıklar öyle mi? Samiyetsizsiniz. Yalan söylüyorsunuz. Kimse suratiniza üflemiyor bunu. Ben de senden rahatsiz oluyorum. Dev gibi çantayla metroya binmeden, şemsiyenden, cak cak çiğnedigin sakizdan, her yerde selfi çekmenden, bağıra bağıra telefonda konuşmandan, ucuz ezine kokulu d&p parfumunden, göz devirmenden, köpeğinden kedinden motorundan bisikletinden kaykayindan skutırından her çim gördüğün yerde mangal yakmandan balık tutmak için olta sallamandan pusetli terorunden sümüklü bebeğinden müziğinden varlığından herseyinden r a h a t s ı z ı m.

Az rahat bırakın lan beni!

Bok içelim en iyisi evde yassak dışarda yaa..... neyse djdkd

şimdiye kadar hiç bir ülkede korona salgını ile mücade etmek için, açık alanlarda sigara içme yasagı gibi absürd bir yasaklama duymadım.

kamuya açık alanlarda sigara yasağına gerekçe gösterilen virüs bulaşma riskine ilişkin bilimsel bir tespit var mı?
@climax 'ın da belirttiği gibi fosil yakıtlı araçların şehir içinde dolaşması da yasaklanmalı bu mantıkla.
bir süre sonra bu ve benzeri yasaklar hayatın normali haline gelince, mesela genel bir içki yasağı kararı da aynı gerekçeyle alınabilir mi? olası örnekleri siz çoğaltın fakat açık açık hükümetin her dönem yaptığı gibi bazı şeyleri bahane ederek örtülü bir faşizm uyguladığı gerçeğini görmezden gelmeyin.

şimdiye kadar hiç bir ülkede korona salgını ile mücade etmek için, açık alanlarda sigara içme yasagı gibi absürd bir yasaklama duymadım.

kamuya açık alanlarda sigara yasağına gerekçe gösterilen virüs bulaşma riskine ilişkin bilimsel bir tespit var mı?
@climax 'ın da belirttiği gibi fosil yakıtlı araçların şehir içinde dolaşması da yasaklanmalı bu mantıkla.
bir süre sonra bu ve benzeri yasaklar hayatın normali haline gelince, mesela genel bir içki yasağı kararı da aynı gerekçeyle alınabilir mi? olası örnekleri siz çoğaltın fakat açık açık hükümetin her dönem yaptığı gibi bazı şeyleri bahane ederek örtülü bir faşizm uyguladığı gerçeğini görmezden gelmeyin.

Doğrudan doğru bulduk demek. Bence de fosil yakıtlı araçlar da yasaklanmalı. Doğru mantık.

Bkz: HOLLANDA BAŞBAKANI NEDEN İŞE BİSİKLETLE GİDİYOR?

large_MBnAha8udwJcYVn-sKX-iLRYZR3qNwmQP9c7JVBZNtU.jpg

Geri