6 yaşındaki kızını evlendiren tarikat lideri

Konu sahibi son olarak 44 gün önce görüldü
@glu bunun dinle alakası yok diyorsun da igdaş calisani değil bu adamlar. Bir ruhban sınıfı. Onu napacaz

@glu bunun dinle alakası yok diyorsun da igdaş calisani değil bu adamlar. Bir ruhban sınıfı. Onu napacaz
Abi sahte doktorun da tıpla alakası yok ama tezgahı oraya kurmuş. Din ne yazık ki ülkemizde birtakım insanlar için ticari bir saha haline gelmiş vaziyette. Bu tipleri dinden ayıklayacak olanlar Müslümanlar, ben değilim. Ha, Müslümanlar bu tipleri dinin bir parçası ve kendilerinden biri olarak görüyorsa bilemem.

Abi sahte doktorun da tıpla alakası yok ama tezgahı oraya kurmuş. Din ne yazık ki ülkemizde birtakım insanlar için ticari bir saha haline gelmiş vaziyette. Bu tipleri dinden ayıklayacak olanlar Müslümanlar, ben değilim. Ha, Müslümanlar bu tipleri dinin bir parçası ve kendilerinden biri olarak görüyorsa bilemem.
Aynen oyle. Dini kullanip bazi sifatsizlar istedigini soyleyip sanki gunah cikarir gibi zehrini saliyor. E bizim milletde cahilde cok; arastirmiyan kismida cok... Ondan sonra boyle soysuz adiler "tarikat" altinda 6 yasindaki cocuklara kadar goz dikebiliyor.

O gozleri yerinden cikartip meydanda asacaksin.

Bunlar birde batıya ahlaksız, sapkın vs derler, iyi ki kendileri müslüman.

Müslümanken çocuklara tecavüz, çocuk gelin, harama el uzatma filan oluyorsa demek ki bunlar müslüman olmasa kim bilir neler neler yaparlar.

Allah bunları ıslah etsin, akıl fikir versin.

Genel kültür bilginizi arttirmaya geldim. Osmanlı zamanında sahte tarikatler şeyhler ortaya çıkardı aynı sahte doktorlar gibi .timurdan kaçan hurufiler bektaşi tarikatına girdi .ilk önce murid oldular .şeyhlige kadar yukseldiler . Bektaşi fıkrası anlatılır .Bektaşi şeyhi alemlere akar .işte bunlar bektaşi tarikatına giren hurufi sahte bektaşi şeyhi .mum söndüyu hurufiler bektasi tarikatina soktular .her gece alem yaptılar .2. Mahmud hepsini tepeledi .şimdiki sahte şeyheri tepeleyecek 2.Mahmud yok .

Mum söndüyu bilmeyenler için sahte bektaşi hurufiler toplanirlar ayin yaparlar şarap içerler mum somdururler aklınıza ne geliyorsa onu yaparlar kadınlarda kızlarda var

Benim anlamadigim niye kuru kuru kinaniyor.. eli kolu uzun olanlar ( siyasetciler, milletvekilleri, savcisi avukati polisi vs vs vs) niye bu olayin icine yumrugunu vurup darmadagin etmiyor?

Hiç bir siyasetçinin işine gelmez, sonuçta seçim var yakında.
Hele ki sağ partilerle bu tarikatlar birbirilerine çok yakınlar.

@glu geçmiş olsun abi. Menenjit falan mı geçirdin yakın zamanda. Senin kognitif fonksiyonların yüksektir aslında. Ne demek müslümanlar tarikatları din içinde mi görüyor? Ne bu adamlar Kırım musevileri mi?

Savunmalar şunlar; Bu olayın dinle alakası yok. Tarikatlarla alakalı mi. O da değil. Anzaklarla mi alakalı.

Sahte doktor örneği ne alaka. Bu adam sahte tarikatci diil ki. Orijinali bu zaten.

Sor bakalım şuraya siz tarikatları din dışı mi görüyorsunuz diye. Kaç kişi kapatılsın der "woooo gerçek din bu değil " diyenlerden?

Hadi onu da boşver. Peki has orijinal rafine din kitap sünnet hadis bu konuda ne der? Bişi der mi? Derse dedikleri hoşuna gidecek mi?

Son düzenleme:
Ha bi de bu yapılanmalar STK gidi diil ki. Bu olay yıllar önce yargıya taşınmış. Bi şekilde sümen altı olmuş. Hatta hala yargılanma yok.

Kadın bakanı var. Aile başkanı var. En birinci kadın hakkı savunucusu hükümet var. Bu olayla ilgili bişi dediler mi. "yha her katalog suç için siyasiler laf mı konuşur" demeyin. Bak ben şurada hafif bir muhalif satır yazsam akşam sekiz haberlerinde ikinci ağızdan ne anam kalır ne avradim de saros ne hainlik. Yok mu bu vakada siyaset.

Ahiretinizi yakmayın.

@glu geçmiş olsun abi. Menenjit falan mı geçirdin yakın zamanda. Senin kognitif fonksiyonların yüksektir aslında. Ne demek müslümanlar tarikatları din içinde mi görüyor? Ne bu adamlar Kırım musevileri mi?

Savunmalar şunlar; Bu olayın dinle alakası yok. Tarikatlarla alakalı mi. O da değil. Anzaklarla mi alakalı.

Sahte doktor örneği ne alaka. Bu adam sahte tarikatci diil ki. Orijinali bu zaten.

Sor bakalım şuraya siz tarikatları din dışı mi görüyorsunuz diye. Kaç kişi kapatılsın der "woooo gerçek din bu değil " diyenlerden?

Hadi onu da boşver. Peki has orijinal rafine din kitap sünnet hadis bu konuda ne der? Bişi der mi? Derse dedikleri hoşuna gidecek mi?
Abi tarikat dinle default gelen bir özellik değil ki. Zaten yanlış olan ve düzeltilmesi gereken en önemli husus da bu. Sen tarikatleri dinin major bir hususu olarak ele alıyorsan bu konuda tarikatlere saplantılı şekilde bağlanan insanlardan farklı düşünmüyorsun demektir. Tarikat dediğin şeyin ne bir kutsiyeti var ne de bir ehemmiyeti. Bakara 48'de şöyle deniyor,

Öyle bir günden korkun ki, o gün kimse başkası için bir şey ödeyemez; hiç kimseden şefaat kabul olunmaz, hiçbir kimsenin yerine başkası kabul edilmez; onlara asla yardım da yapılmaz.

Bunu bile bile daha hala bu insanların peşine gidip bu insanlardan şefaat dilenen, bu insanların kendilerinin cennete girmelerine vesile olacağına inanan varsa zaten dinen sakat bir noktadadır. Bir Müslüman, yaşantısını dinine uydurmakla mükelleftir ama tarikatlar ve onların peşinden giden insanlar ise bunun tam tersini yapıp dini yaşantısına uydurmakta ve dini kendi ihtiraslarına göre şekillere sokmaktadır hatta öyle ki bu hususta o kadar ileri gidiyorlar ki neredeyse yeni bir din yaratacak kıvama geliyorlar.

En'am 126 şunu diyor,

Bu (din), rabbinin dosdoğru yoludur. Biz öğüt alacak bir kavim için âyetleri ayrıntılı olarak açıkladık.

Hal böyleyken ve Kuran'da bu katı bir şekilde vurgulanmışken daha hala tarikatleri dinin vecibesi sayan insanlar varsa onlar otursun neye inandığını yeniden düşünsün.

Özetle, bu adam dinin ürünü veya dini vecibelerden, Kuran'dan doğan biri değil bilakis Kuran dışındaki İslam'dan doğan bir insan. Dini kirli ve karanlık zihinlerini gizlemek için bir araç haline getirmiş insanlar bunlar. Sen de bu insanları dinin ayrılmaz bir parçası addederek bu insanların istediği şeyi yapıyor, bu insanlara bir meşruiyet sağlıyorsun. Bu adamların hiçbir meşruiyeti yok. Bu adamların dinen hiçbir kadri kıymeti yok. Ne diyeyim, inandıkları rableri bu insanlara kutsiyet atfeden insanlara akıl fikir versin.

Ben bu satırları inançsız bir birey olarak yazıyorum. Dine inanmasam da dinin birtakım insanların çıkarları için kullanışlı bir aparat haline getirilmesinden rahatsızlık duyuyorum.

Abi tarikat dinle default gelen bir özellik değil ki. Zaten yanlış olan ve düzeltilmesi gereken en önemli husus da bu. Sen tarikatleri dinin major bir hususu olarak ele alıyorsan bu konuda tarikatlere saplantılı şekilde bağlanan insanlardan farklı düşünmüyorsun demektir. Tarikat dediğin şeyin ne bir kutsiyeti var ne de bir ehemmiyeti. Bakara 48'de şöyle deniyor,

Bunu bile bile daha hala bu insanların peşine gidip bu insanlardan şefaat dilenen, bu insanların kendilerinin cennete girmelerine vesile olacağına inanan varsa zaten dinen sakat bir noktadadır. Bir Müslüman, yaşantısını dinine uydurmakla mükelleftir ama tarikatlar ve onların peşinden giden insanlar ise bunun tam tersini yapıp dini yaşantısına uydurmakta ve dini kendi ihtiraslarına göre şekillere sokmaktadır hatta öyle ki bu hususta o kadar ileri gidiyorlar ki neredeyse yeni bir din yaratacak kıvama geliyorlar.

En'am 126 şunu diyor,

Hal böyleyken ve Kuran'da bu katı bir şekilde vurgulanmışken daha hala tarikatleri dinin vecibesi sayan insanlar varsa onlar otursun neye inandığını yeniden düşünsün.

Özetle, bu adam dinin ürünü veya dini vecibelerden, Kuran'dan doğan biri değil bilakis Kuran dışındaki İslam'dan doğan bir insan. Dini kirli ve karanlık zihinlerini gizlemek için bir araç haline getirmiş insanlar bunlar. Sen de bu insanları dinin ayrılmaz bir parçası addederek bu insanların istediği şeyi yapıyor, bu insanlara bir meşruiyet sağlıyorsun. Bu adamların hiçbir meşruiyeti yok. Bu adamların dinen hiçbir kadri kıymeti yok. Ne diyeyim, inandıkları rableri bu insanlara kutsiyet atfeden insanlara akıl fikir versin.

Ben bu satırları inançsız bir birey olarak yazıyorum. Dine inanmasam da dinin birtakım insanların çıkarları için kullanışlı bir aparat haline getirilmesinden rahatsızlık duyuyorum.
Kurana göre yaşayan yok dinini üzgünüm. .) 1000 küsür yıllık kulaktan dolma adını hadis, sünnet dedikleri bir çoğunun doğruluğu bilinmeyen olgulara göre yaşıyor adamlar. O yanlış bu yanlış, hangisi doğru? Bulunduğun coğrafyadan dışarı çıkıp, biraz daha yukarıdan bakmanı tavsiye ederim.. Bugün allahın emri diye kafa kesen müslğman var mı? Var. Çoluk çocukla evlenen müslüman var mı? Var. Kadına köpek muamelesi yapan müslüman var mı? Var. Bütün bu farklılıklar içinde doğrusunu bilen var mı? Hayır. E ben akıl mantık kullanıp doğrusunu bulacaksam neden o zaman bir dine ihtiyaç duyayım? Din dediğin şey, koşulsuz şartsız teslimiyet değil mi

Kurana göre yaşayan yok dinini üzgünüm. .) 1000 küsür yıllık kulaktan dolma adını hadis, sünnet dedikleri bir çoğunun doğruluğu bilinmeyen olgulara göre yaşıyor adamlar. O yanlış bu yanlış, hangisi doğru? Bulunduğun coğrafyadan dışarı çıkıp, biraz daha yukarıdan bakmanı tavsiye ederim.. Bugün allahın emri diye kafa kesen müslğman var mı? Var. Çoluk çocukla evlenen müslüman var mı? Var. Kadına köpek muamelesi yapan müslüman var mı? Var. Bütün bu farklılıklar içinde doğrusunu bilen var mı? Hayır. E ben akıl mantık kullanıp doğrusunu bulacaksam neden o zaman bir dine ihtiyaç duyayım? Din dediğin şey, koşulsuz şartsız teslimiyet değil mi
Ee abi ben 3 mesajdır ne anlatıyorum gözünü seveyim...... İnandıkları Allah onlara indirdiği kitapta -Enam 151-153- şöyle demiş,

De ki: Gelin, rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne babaya iyilik edin. Fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin; biz, sizin de onların da rızkını veririz. Kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Haklı bir sebep olmadıkça Allah’ın yasakladığı cana kıymayın. İşte bunları Allah size emretti; umulur ki düşünüp anlarsınız.

Rüşdüne erişinceye kadar yetimin malına, onun iyiliğine olmadıkça el sürmeyin. Ölçü ve tartıyı adaletle yapın. Biz herkese ancak gücünün yettiği kadarını yükleriz. Söz söylediğiniz zaman, yakınlarınız hakkında bile olsa, adaletli olun. Allah’a verdiğiniz sözü eksiksiz yerine getirin. İşte düşünüp öğüt alasınız diye Allah size bunları emretti.

Şüphesiz bu benim dosdoğru yolumdur. Buna uyun; (başka) yollara sapmayın; sonra onlar sizi Allah’ın yolundan ayırır. İşte günahtan korunmanız için Allah bunları size emretti.

Sonra aynı kitapta sayısız defa sıratı müstakim'i vurgulamış. Bu adamlar inandıkları tanrının onlara gönderdiği kitabı okumak yerine birtakım ne idüğü belirsiz insanlara tanrılarından daha fazla itimat ediyorlarsa onlara diyecek bir şey yok. Ulan hepsini geçtim, bir zahmet bir ateistten de Kuran okumaları gerektiği tavsiyesini almasınlar. 3 gün Insta ve Tiktok'a girmeyip Kuran okusalar zaten bu halde olmazlar.

Allah alaaaah. Yahû ateist adamlar gelip burada tarikat din dışıdır aslolan Kur'andır diye beyan veriyor.

E iyi de dinin icindeki adam tarikatlara sahip çıkıyor. Ensar fakfında 35 çocuga tecavüz ettiler. %102.6 si müslüm olan halk noooluyo lan burda dedi mi? E bak medyaya sosyal medyaya o dönem. Bir Rizeli "ulan Allah belanızı versin lan" dedi mi. Bir Yozgatlı "terbiyesiz haysiyetsizleer" dedi mi. Demedi. Ne dedi? E arkadaş kırk yılda münferit bişey olmuş kişisel hopidikleri kuruma fatura edemezsiniz dediler. Peki o kişisel sayılan suçu işleyen kişiler ceza aldı mı @glu ? Yooo. Eee?

Ee abi ben 3 mesajdır ne anlatıyorum gözünü seveyim...... İnandıkları Allah onlara indirdiği kitapta -Enam 151-153- şöyle demiş,

Sonra aynı kitapta sayısız defa sıratı müstakim'i vurgulamış. Bu adamlar inandıkları tanrının onlara gönderdiği kitabı okumak yerine birtakım ne idüğü belirsiz insanlara tanrılarından daha fazla itimat ediyorlarsa onlara diyecek bir şey yok. Ulan hepsini geçtim, bir zahmet bir ateistten de Kuran okumaları gerektiği tavsiyesini almasınlar bir zahmet. 3 gün Insta ve Tiktok'a girmeyip Kuran okusalar zaten bu halde olmazlar.
Ya tamam işte kızım sana söylüyorum gelinim sen anla .d

yeteri kadar yılım var, şu forumda ben çok müslümanım diye geçinen adamların bir çoğu bile fetöcüydü ahahhah komedi burda başlıyor zaten.

bir insanın küçücük kıza hallenmesinin önünde ki tek engel dinse eğer zaten vay haline. Haberde bulunan konuyu dinine zarar gelmesin diye eleştirmeyen, veya eleştirip cümlenin bir yerine ama ifadesini kullananın zaten 7 sülalesini .)

Ben yine sorumu tekrarlayım; pakistan mı? Afganistan mı? Hindistan mı? Suri kardeşlerimiz(!) mi? Kim bu dinini doğru yaşayanlar?

Tekrarlıyorum, çizilen ideal müslüman profilini yaşayan insan sayısı az, hayat mahallemizden ibaret değil. Bu dediğim insanlar da müslüman olduğu için değil, yeteri kadar farkındalığa, ahlak seviyesine sahip olduğu için ideal müslüman profline uyuyor. Çevremde hırsızlık yapmayan insanların motivasyonu “cehenneme gitmeyim” değil “neden başkasının, hakkım olmayan emeğini çalayım” oluyor.

6 yaşındaki çocuğa şehvetlenene mi küfredeceksin, 6 yaşındaki çocuğunu evlendirene mi küfredeceksin, bunları normalleştirene mi küfredeceksin?

Şimdi eşcinsel ilişki mi daha iğrenç, bu olay mı daha iğrenç? Birbirinden hoşlanan iki hemcins birlikte olunca mı başımıza taş yağar, 6 yaşında sübyanı 29 yaşındaki adamla evlendirince mi başımıza taş yağar?

Geri