6 yaşındaki kızını evlendiren tarikat lideri

Konu sahibi son olarak 44 gün önce görüldü
Sözde Tarikatlerde mevlana yunus emre hacı bektaş veli gibi insanlar olsa oğlumu gönderirdim malesef yok . Dini eğitim veren gönderen anne babalar denetleyin .sık sık ne anlattıklarını sorun araştırın

• Beğen
Tepkiler: 0
Arkadaşlar sapık sapıktır. Sapığın imanı ,dini, partisi memleketi,cemaati olmaz ! Bir kişinin veya bir ekibin yaptığı suçu İslam'a yıkamazsınız. Böyle bir rezilliği değil İslam'a insanlığa bile yakıştıramazsınız. Eğer böyle bir rezillik yaşandı ise en büyük ceza almalarını canı gönülden istiyoruz. Ama sap la samanı birbirine karıştırmamak lazım.. hakaret etmek mi istiyorsunuz yine edin hatta gelin beraber edelim. Ama bunu yapan şahıslara edelim İslam'a değil. Sakallı ve Cübbeli insanların nasıl sapık olduğu ile ilgili haberler çıkıyor Nerden biliyorsunuz sapık olduğunu?

Doğru, çocuklar başka ülkelerde de istismara uğruyor. Ve bu bir insanlık suçudur. Ancak burada meseleyi kan donduracak hüviyete büründüren şey olayın devlet-yargı-tarikat üçgeninde gerçekleşiyor olması. Yani devlet göz yumuyor, bu yapıların ellerini kollarını sallayarak çocuklara tecavüz etmesine ses çıkarmıyor, hatta koruyor kolluyor. Hangi İskandinav ülkesinde devlet çocuk tecavüzcüsünü kolluyor yada çocukların ve ailelerin bu yola düşmesinde ön ayak oluyor, tarikatların palazlanmasına, devlet içinde kadrolaşmasına izin veriyor?

Örnek vereyim;

Çocuk 13 yaşında bir rahatsızlıktan ötürü doktora gidiyor, doktor cinsel istismar olduğunu söyleyip polise haber veriyor ve savcılığa intikal ediyor. Savcı doğum belgesi istemek yerine kemik yaşını öğrenmek istiyor ve 13 yaşındaki çocuğun yaşı 21 çıkıyor. Çünkü tarikat hem savcılık düzeyinde hem de rapor düzeyinde bunun tezgahını kurmuş ve başkasının örneğini vermiş, dava düşmüş.

Bir başka örnek de çocuğun okula, eğitime gönderilmemiş olması. Eğer o çocuk okula gitseydi muhakkak öğretmenine durumu anlatırdı ve bir şekilde duyulurdu. Devlet bunların tamamını biliyor, her şeyden haberdar, bunlardan mı değil? o çocuğun okula gitmediğini bilmiyor mu? Adalet, İç işleri, MEB, Aile bakanlığı hepsi sus pus olmuş bugüne dek. Tersine, şimdiden “olay siyaset üstüdür”, “burada olması kurumu karalamaya yetmez” minvalinde açıklamalar önümüze geliyor. Yani olay senin belirttiğin gibi bakın İskandinavya’da da oluyor, Japonya’da da oluyor gibi değil. Sistematik olarak devletin gözü önünde, bilgisi dahilinde yapılıyor. Benzer haberler tarikatlardan defalarca çıktı ama 6 yaşında çocukla evliliği hayatımda ilk defa duyuyorum, kanım donuyor. Nasıl bu kadar soğukkanlısın asıl ben onu anlamıyorum .
Benim demek istedigim, üst yönetimden medhet ummamak.Körü körüne güvenmemek.
Bizim milletin kamburu bu,iyiligi de kötülügü de devletden beklemek.
Burada devlet kavramini bile kullanmak istemiyorum cünki Devlet benim icin kutsal bir tüzel varlik.
Hükümet diyeyim.
Insanimiz bir seyleri kendi eline almaktan korkuyor ya.Cidden büyük bir sorun bu.
Ben "bakin" dünyanin baska yerinde de oluyor diye vurgulamak istemedim...beni bu olayi yesillendiriyormusum gibi yaftalamana izin vermem..yalniz islamcilikla alakasi yok,sinif ayrimi yapmaksizin her yerde yasaniyor dedim.
Global bir sorun.
Haha.Almanya da bir laf vardir.
Vergi kacirarak yargilanacagina,cocuk istismarindan yargilan diye.
Evet sogukkanliyim cünki empati kuruyorum.
Istismara ugramis cocuklar üzerinden siyaset yapacak kadar cirkinlesmedim,hirslarima yenilmedim.
Belirli bir gruba saldiralarimi mesrulastirmak icin,cocuklarin cektigi acilari,travmalari enstrumentalize etmedim.
Ben cocuga odaklandim ve bu cirkin eylemi gerceklestiren insanlara.

Tarikatlar neden kapatılmıyor anlamıyorum..
Abi bir insan dinini yaşamak isterse Kur'an'a göre yaşar zaten. Tarikat ne alaka? Birde 50 tane var insan doğruyu bulamıyor.
Bu anlayışı kavrayamadan yorum yetersiz kalır. Cem yani cem olup birleşmek fiilinden yola çıkarsan istikameti bulursun. Sapkın bir kaç kişiyi baz alıp yaftalamak yanlış. Toplum olmak da birleşmeyi beraber olmayı beraber hareket etmeyi gerektirir ama her toplum doğru yolda değildir örnek lgbt.

Cahil, eğitimsiz, dinden zerre anlamayan insan topluluklarının üye olduğu, ne yediği bilinmez ahlaksız bir teşkilat türüdür tarikatlar.

Geri