Ben hala ; hafiz olanlara gelinlik giydiriyoruz; sacmaligini anlamiyorum.
Baska elbisemi yok . Gelinlikmis ..
Baska elbisemi yok . Gelinlikmis ..
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hakiki din adamı (mürsidin rehberin insani kamilin ) özelliklerini 1 dakikada anlatmış malesef yok .yeni kurulan devlette hakiki din adamı yetişmiyorVideo kaldirilmis yada izlemek icin iznin yok diyor pomak abi..
Ozet gecermisin
Benim demek istedigim, üst yönetimden medhet ummamak.Körü körüne güvenmemek.Doğru, çocuklar başka ülkelerde de istismara uğruyor. Ve bu bir insanlık suçudur. Ancak burada meseleyi kan donduracak hüviyete büründüren şey olayın devlet-yargı-tarikat üçgeninde gerçekleşiyor olması. Yani devlet göz yumuyor, bu yapıların ellerini kollarını sallayarak çocuklara tecavüz etmesine ses çıkarmıyor, hatta koruyor kolluyor. Hangi İskandinav ülkesinde devlet çocuk tecavüzcüsünü kolluyor yada çocukların ve ailelerin bu yola düşmesinde ön ayak oluyor, tarikatların palazlanmasına, devlet içinde kadrolaşmasına izin veriyor?
Örnek vereyim;
Çocuk 13 yaşında bir rahatsızlıktan ötürü doktora gidiyor, doktor cinsel istismar olduğunu söyleyip polise haber veriyor ve savcılığa intikal ediyor. Savcı doğum belgesi istemek yerine kemik yaşını öğrenmek istiyor ve 13 yaşındaki çocuğun yaşı 21 çıkıyor. Çünkü tarikat hem savcılık düzeyinde hem de rapor düzeyinde bunun tezgahını kurmuş ve başkasının örneğini vermiş, dava düşmüş.
Bir başka örnek de çocuğun okula, eğitime gönderilmemiş olması. Eğer o çocuk okula gitseydi muhakkak öğretmenine durumu anlatırdı ve bir şekilde duyulurdu. Devlet bunların tamamını biliyor, her şeyden haberdar, bunlardan mı değil? o çocuğun okula gitmediğini bilmiyor mu? Adalet, İç işleri, MEB, Aile bakanlığı hepsi sus pus olmuş bugüne dek. Tersine, şimdiden “olay siyaset üstüdür”, “burada olması kurumu karalamaya yetmez” minvalinde açıklamalar önümüze geliyor. Yani olay senin belirttiğin gibi bakın İskandinavya’da da oluyor, Japonya’da da oluyor gibi değil. Sistematik olarak devletin gözü önünde, bilgisi dahilinde yapılıyor. Benzer haberler tarikatlardan defalarca çıktı ama 6 yaşında çocukla evliliği hayatımda ilk defa duyuyorum, kanım donuyor. Nasıl bu kadar soğukkanlısın asıl ben onu anlamıyorum .
Bu anlayışı kavrayamadan yorum yetersiz kalır. Cem yani cem olup birleşmek fiilinden yola çıkarsan istikameti bulursun. Sapkın bir kaç kişiyi baz alıp yaftalamak yanlış. Toplum olmak da birleşmeyi beraber olmayı beraber hareket etmeyi gerektirir ama her toplum doğru yolda değildir örnek lgbt.Tarikatlar neden kapatılmıyor anlamıyorum..
Abi bir insan dinini yaşamak isterse Kur'an'a göre yaşar zaten. Tarikat ne alaka? Birde 50 tane var insan doğruyu bulamıyor.