6 yaşındaki kızını evlendiren tarikat lideri

Konu sahibi son olarak 40 gün önce görüldü
Kur'an'da namazın nasıl kılınacağı geçmez. Ayetlerde yok öyle bir şey. İnanmayan biri olarak bunu biliyorum ama sen bilmiyorsun, büyük eksiklik senin için.
Ve sorun da tam olarak bu. Sen namaz kılıyorsun, kıldığın namazın nasıl kılındığını hadislerden öğreniyorsun. Hadislerde 6 yaşında bir çocukla evlilik yapıldığından bahsediliyor, bunu ise reddediyorsun.

Bana kalırsa hadisler de din de hikaye mesela, komple reddediyorum. Ama konu ben değilim, sizin çelişkiniz. Azıcık araştırın inandığınız dini.
Konumuz namaz mı? yahu benim namaz kıldığımı nerden biliyorsun:d kendi kendine kılıf uydurarak konuşuyorsun konu farklı senin dediğin şey farklı.

işte bu tarikatlar ve bir kesim dindarlar kadını bırak kız çocuğunu bile tahrik edici görüyor. böyle gördükleri için de türbana sokma ihtiyacı hissediyorlar. geçen neden türbana sokulmak istemesini yadırgıyorsunuz diyenler belki daha iyi anlar.
ayrıca bu eski bir şey diyenleri de anlamıyorum. zaten bu kadın doğum yaptığında ihbar edilmiş ancak üstü kapatılmış. şu an kendi ihbar ediyor. soruşturma yeni yapılmış, iddianame yeni hazırlanmış.

Turabi gıbı adamlari okutup şeyh yaparsanız o da geleni gideni düzer adam turabinin kafasına sarik cübbe giymiş hali turkiyede bulunan erkeklere böyle bir imkan versen yapar .

Ben neyin ne olduğunu gâyet iyi anlıyorum merak etme. Attığım disslike'ları o mesajın tamamına olarak algılamayın. İçinde geçen bir cümleyi ya da bir düşünceyi beğenmediğimde de disslike verebilirim. Hem neden her keresinde disslike vermelerim dert oluyor ve açıklama zahmetine sürülüyorum?

Bu konu olsun başka konu olsun, like verilince "AA niye like verdin?, ne oldu?", ya da "ay çok teşekkürler" gibi dönüşler gelmezken, disslike olunca kıyâmetler kopuyor.

Bundan sonra bu disslike mevzusunda açıklama yapmayacağım. Neticede istediğime, istediğimi, istediğim kadar verebilmeye muktedirim.
Yani pire için yorganı yakarım 1 yaşında bir çocuk evlendirilse bile kimse tarikatlere ve din`e dil uzatamaz diyorsan.. dostum bu gerçekten epik..
Sen srpski film`de ki "new born" sahnesini de poker face izlemişsindir. Ne demirden bir irade..
Ahbap anlatılmaya çalışılan şey tarikatlerin ve liderlerinin tam olarak ehli-sünnet olmamasından ötürü sevilmemesi , istenmemesi.. O yazıyı yazan insanlar ya da forumda ki arkadaşlarda müslüman ama senin kadar radikal ve diabolic değiller onu anlatmaya çalışıyorum.
Bir gün bu konuda ben mesaj yazarsam gönül rahatlığı ile disslike atabilirsin hatta konu dışı posta bile atabilirsin bu alışık olduğum bir durum ama adamlar yukarıda senin dinine saldırmamış aga onlarda müslüman bireyler ve sen konuyu anlayamamıssın (ya da harbiden tarikatcisin). Bana göre sehabe döneminde evlat edinmek yerine evlenmek yaygındı mesela
Şimdi olanlara da bu yüzden şaşırmıyorum ki konumuz bu değil. Beni hala korkutan şey 2. cevapta bile 6 yaşında evlendirilen çocuğa ben de sonuna kadar karşıyım dememiş olman o kadar...

Ahbap tamam bana disslike at da sen çocuk gelinlere karşı değilsin dimi doğru söyle , benim için değil allah için söyle en azından;

400614.png

Ahbap tamam bana disslike at da sen çocuk gelinlere karşı değilsin dimi doğru söyle , benim için değil allah için söyle en azından;

400614.png
Çocuk gelinlere karşısınız ortalık çocuk kadınlarla dolu. Özgürlük adı altında 15 yaşındaki çocuklar ilişkiye giriyorlar bu neden normal geliyor? Çocuk çocukluğunu yaşasın.

• Beğen
Tepkiler: 0
Çocuk gelinlere karşısınız ortalık çocuk kadınlarla dolu. Özgürlük adı altında 15 yaşındaki çocuklar ilişkiye giriyorlar bu neden normal geliyor? Çocuk çocukluğunu yaşasın.
heh işte bu bak , bu bile bir bilinci savunan cevap. Ben yanlızca mahlas arkadaştan inandığı allah için bir kere dürüst olup cevap yazmasını istedim o kadar.
Çocuk gelinlere karşı mı değil mi , 15 yaşında daddykink yapanların sapkın olduğunu sormadım ki onlar zaten sapık. Ben "benim bedenim benim kararım" diyenlerinde tarikatte 6 yaşında kızla evlenenlerin aynı kafa da olduğunu söylediğinizi anlıyorum. Evet dinen yapılan bir şeye karşın dinen yapılması yasak bir şeyi yapan dinsizlerin olduğunu neden savunmuyorsunuz dediğini anlıyorum. Ama soruma sadece ufak ve dürüst bir cevap verilicek o kadar ahbap. Sonra istediğiniz gibi neye inanıyorsanız inanın bu beni bağlamaz.

heh işte bu bak , bu bile bir bilinci savunan cevap. Ben yanlızca mahlas arkadaştan inandığı allah için bir kere dürüst olup cevap yazmasını istedim o kadar.
Çocuk gelinlere karşı mı değil mi , 15 yaşında daddykink yapanların sapkın olduğunu sormadım ki onlar zaten sapık. Ben "benim bedenim benim kararım" diyenlerinde tarikatte 6 yaşında kızla evlenenlerin aynı kafa da olduğunu söylediğinizi anlıyorum. Evet dinen yapılan bir şeye karşın dinen yapılması yasak bir şeyi yapan dinsizlerin olduğunu neden savunmuyorsunuz dediğini anlıyorum. Ama soruma sadece ufak ve dürüst bir cevap verilicek o kadar ahbap. Sonra istediğiniz gibi neye inanıyorsanız inanın bu beni bağlamaz.
Ben bunu yapılanı desteklemiyorum ki abicim. bu yapılanın dinle alakası yok. Din adı altında yapılan rezillik sadece. Ayrıca cevap vermek zorunda değil ki.

..yine yalan haber üzerinden dini hedef alıyorlar geçmişte de vardı böyleleri hepsi silinip gitti

Ben bunu yapılanı desteklemiyorum ki abicim. bu yapılanın dinle alakası yok. Din adı altında yapılan rezillik sadece. Ayrıca cevap vermek zorunda değil ki.
Evet cevap vermek zorunda değil ama neden sustuğunuda tam olarak söylemiyor. Disslike da bir cevap biçimi olduğu için o evre de soru doğurması normal bir şey.

Bluğ çağı kişiye göre değişir. Kendi aklını kullanarak hayatını idame ettirebileck yaş olur anlamı. Ama günümüzde zaten çoğu insanın kedi fikri yok. Bu nedenle de başkalarının fikirlerine sahip çıkılıyor. Evlenme yaşı da günümüzde zaten 30'ların üstüne çıkmış durumda. Yine bu nedenle.

yani senin limitin ergenlik. Ergenliğe girdi tamam öyle mi. Peki kaçta giriyo kızlar ergenliğe.
ya ben ergenlige girdimi dedim nerenizle okuyorsunuz kızlar 9 erkekler 12 diye biliyorum bide sıcak ülkelerde erkenmi geçmi giriliyordu öyle bişi vardı.

Geri