4 yaşındaki Asiye’ye saldıran pitbulllar.

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
ya pitbullu bırak, yaşadığım yerde sokaklar onlarca sokak köpeği dolu. hayvanlar açlıktan birbirini boğazlıyor. köylüler köydeki tüm köpekleri araçlara tıkıp ilçeye getirip bırakıyorlar. hayvanları doyuran yok, hayvanlarda küpe yok. belediye başkanına bildirdik hiçbir sonuç yok. her sabah onlarca köpek eşliğinde okula gitmeye çalışıyor çocuklar, defalarca çocuklara saldırdı köpekler. şu an herhangi bir çocuğun büyük bir sorun yaşamamış olması cidden mucize ama her an ciddi tehlike. tüm medeni ülkelerde sahipsiz hayvanların yaşadığı yer bellidir. çok acil çözüm bulunmalı.

Doğuanadolu güneydoğu anadolu lyssaviruslarin (kuduz) sevdigi yerler malumat. Yalnızca kedi köpek cinsinden değil, buyukbas hayvanlar da onemli bir tasiyici grubu.Ozellikle Suriye den gelen göç dalgasi muthis bir zoonoz patlamasina sebep oldu, basinda görmediniz. Eradike denilen Sığır Vebasi olgusu ihbar edildi Hatay'da . Sivas'ta gayet islek bir sokak kuduz karantinasina alindi bu yaz. Sokak köpeği diye bir tabir yok zaten, olmamali da fakat hic tedbir alinmiyor. Cocuklar cok masum, hayvanlara yaklasip sevmek istiyor fakat şu anki zaman icin bunu hic tavsiye etmiyorum.

Yazılanlardan anlaşıldığı üzere Pitbull isimli köpek ırkları hiç tanınmıyor çünkü Pitbull diye tek bir ırk yoktur. Pitbull ırkı köpekler, laboratuvarda üretilmemiştir ve bu yanlış bir bilgidir. Pitbull köpekler, İngiltere'de terrer ve bulldog melezlemesi sonucu ortaya çıkmıştır. Amerika'da uzun yıllar çocuklara dadılık yapmak için de kullanılan bu ırk mensubu köpeklerin, normalde çocuklarla arası çok iyidir ancak geliştirilmesinden çok uzun yıllar sonra ne yazık ki kötü niyetli kişiler tarafından dövüş köpeği olarak kullanılma amaçlı olarak çok zor ve kötü koşullara mahkum edilip, bugünün de günah keçisi haline gelmiştir.

Yakın arkadaşlarım arasında besleyenler var ve evimin yakınında villasının bahçesinde iki tane Pitbull besleyen komşum var. Yıllardır çocukları ile oyun oynarlar ve kedi bile kovalamazlar yani olay tamamen yetiştirilme tarzı ile alakalıdır.

Pitbull-Kopekler-Hakkinda-Gercekler-ajanimo-bebek-bakicis-pitbull.jpg

Pitbull nedir?
Pitbull safkan ve melez birkaç cins köpeği tanımlamak için kullanılan bir sözcüktür. Pitbull olarak tanımlanan köpek cinsleri şunlardır:
  • Staffordshire Bull Terrier
  • Amerikan Pitbull Terrier
  • Amerikan Bulldog
  • Amerikan Staffordshire Terrier
Pitbull cinsi köpekler de diğer birçok ırk gibi melezleme yöntemi ile elde edilmiştir.

Pitbull olarak tanımlanan tüm köpekler terrier ve bulldog melezlenerek İngiltere’de geliştirildi. Bu köpekler yiğitlik ve çevikliklerini terrierlerden, güçleriniyse bulldogdan aldılar. Pitbull köpekler ilk ortaya çıktıklarında çeşitli kan sporlarında kullanılıyorlardı, ancak İngiltere 1835 yılında bu sporların tümünü yasakladı. Kan sporları yasaklanınca bu köpekler yasa dışı köpek dövüşlerinde kullanılmaya başlandılar, Pitbull türleri ne yazık ki bugün ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde halen yasa dışı köpek dövüşlerinde kullanılıyor.

Amerika’da “dadı köpek” olarak tanındılar

Amerika iç savaşından önce Britanya adalarından Amerika’ya göç eden göçmenler yanlarında pitbull köpeklerini de götürdüler. İngiltere’de dövüş için kullanılmış olsalar da bu köpekler Amerika’ya yerleşen göçmenler için çok farklı konularda önemli birer yardımcı görevi üstlendiler. Pitbull köpekler göçmenlerin sürülerini güden birer sürü köpeği, domuz avında yardım eden birer av köpeği, evlerini, eşyalarını koruyan birer bekçi köpeği oldular. Bunların yanı sıra bu köpekler ailelerine ve çocuklara çok düşkündüler ve çocuklarla harika ilişkiler kuruyorlardı, işte Pitbull köpekler bu sebeple “dadı köpek” olarak anılmaya başlandılar. Bu aşamadan sonra Pitbull yalnızca bir işçi köpek olarak değil eşlikçi köpek olarak da görülmeye başlandı ve ailelerin sevilen bir üyesi haline geldi.

Pitbull Köpekler Hakkında Gerçekler - Ajanimo

Aynen Lefty hanim, biz bilmiyoruz böyle yarim yamalak. Lab. denilince sadece beyaz onluk,beherglass deney tüpü dusunup belli bir sürede veri elde etmeye yonelik calisan sistemi hayal edenlerin bilim adina hic konusmamasi gerektigini dusunuyorum; suni tohumlama,hizlandirilmis yapay tadem seleksiyon ve mutasyonlari, hizlandirilmis yapay secilim vs. bunlar icin bilim kokan bir arge ortamina ihtiyaciniz olmayabilir . Bir Anakondayi da cocugunuz icin dadi yapabilirsiniz. Deneyenler var. Hayvanlara psikopatlardan cok hayvanseverler zarar vermistir. Klinisyenlige hayatim boyunca soguk bakip bulasmama sebeplerimden biridir

Aynen Lefty hanim, biz bilmiyoruz böyle yarim yamalak. Lab. denilince sadece beyaz onluk,beherglass deney tüpü dusunup belli bir sürede veri elde etmeye yonelik calisan sistemi hayal edenlerin bilim adina hic konusmamasi gerektigini dusunuyorum; suni tohumlama,hizlandirilmis yapay tadem seleksiyon ve mutasyonlari, hizlandirilmis yapay secilim vs. bunlar icin bilim kokan bir arge ortamina ihtiyaciniz olmayabilir . Bir Anakondayi da cocugunuz icin dadi yapabilirsiniz. Deneyenler var. Hayvanlara psikopatlardan cok hayvanseverler zarar vermistir. Klinisyenlige hayatim boyunca soguk bakip bulasmama sebeplerimden biridir
Melezlemeyi laboratuvar çalışması mı kabul edelim?
Hayvansever olmak ayrı bir konu ancak hayvansever görünüp hayvanlar hakkında hiçbir şey bilmemek ayrı bir konudur.
Çevremde Dogo besleyen de var ve Dogolar daha agresiftir ancak durup dururken hiçbir insana saldırmıyorlar.

Köpek dövüşçüleri Pitbull ırkı köpekleri çok kötü koşullarda saldırganlaştırıyor ve bu haberde bahsi geçen köpeklerin hangi koşullarda yetiştiğini bilmiyoruz. Yaşanan olay ne kadar üzücü de olsa burada tek suçlu var ve o da bu saldırgan olmayan ırkı, zorla saldırgan olmaya iten insanlardır.

Melezlemeyi laboratuvar çalışması mı kabul edelim?
Hayvansever olmak ayrı bir konu ancak hayvansever görünüp hayvanlar hakkında hiçbir şey bilmemek ayrı bir konudur.
Çevremde Dogo besleyen de var ve Dogolar daha agresiftir ancak durup dururken hiçbir insana saldırmıyorlar.

Köpek dövüşçüleri Pitbull ırkı köpekleri çok kötü koşullarda saldırganlaştırıyor ve bu haberde bahsi geçen köpeklerin hangi koşullarda yetiştiğini bilmiyoruz. Yaşanan olay ne kadar üzücü de olsa burada tek suçlu var ve o da bu saldırgan olmayan ırkı, zorla saldırgan olmaya iten insanlardır.

Bilimsel bir metod ve onlarca çeşidi var bir kaç örnek de yazmistim mesajimda. Gunumuzde tavuklar da ,sigirlar da ciddi genetik kusurlara yol acabilecek melezlemelere tabii tutuluyolar. Bir Dr sana sağlık tavsiyesi olarak "beyaz et tuketimini azalt" diyorsa bi dusunmek lazim neden diye.
O onu demis bu bunu demis kismina hic gelmiyorum. Veganligi savunan besin hijyenisti prof.lar var . Hayvanseverlerin ozellikle kopek bakan turlerinin de cogunu sevmem . Olayin gayet bilimsel bı tarafi olan kismina parmak basmak istedim. Alsin eline kopegini gezsin caddede banane

İlla pitbull cinsi üzerinden konuşmak gerekmez sokak köpeklerinin tehlikeli olduğunu kanıtlamak için. Sıradan kırma, comar bir köpek bile saldırgan olabilir. Daha geçen gün motokuryeye saldırdı köpek, adamcağız kacacagim diye kaza yaptı. Yıllar önce bir güvenlik görevlisini öldürdü yine bir sokak köpeği. Bunların örnekleri çoğaltılabilir. İlla sahibi psikopat yetiştirdi de ondan saldırdı köpek, yoksa zararsizlar savunması çok mantiksizca. Sahipsiz yüzlerce köpek de var saldırgan. Onları ne yapacağız? Hayvanlarin da yaşama alanı var evet ama günümüz dünyasında sokakta köpeklere kuru mama verip hayvansever olmak kadar kolay mı?

Yapılması gereken sokak köpeklerine dokunmayın demek değil, belediyelere sokak hayvanları için çok daha iyi şartlarda bakım sağlanabilecek barınaklar yapılması için baskı yapmaktır. Bir kopegin çoluk çocuğa, sana bana saldırması için pitbull olmasına ya da sahibinin agizliksiz dolastirmasina gerek yok. Eline 500 gram kedi köpek maması alan insan hayvansever oluyor.

Sokak hayvanlarının yeri sağlıklı barınaklardir. Köpek sahibi her insan da, cinsi ne olursa olsun köpeğini sokağa çıkardığında ağızlık kullanmalıdır.

Köpek möpek anlamam ama bu ittapar sjw tiplerin feninik menopozlardan farkı yok. Asıl bu tipler tehlikeli. Çocuğun kafasının yarısını almış köpek diyorum, ama birlikte oynarken de fotoğrafları var diyor. Öyle yetiştiriliyorlar diyor. Tamam. Köpek gariban. Ama çocuğun kafasınim yarısı yok onu nasıl yapacaz?

İlla pitbull cinsi üzerinden konuşmak gerekmez sokak köpeklerinin tehlikeli olduğunu kanıtlamak için. Sıradan kırma, comar bir köpek bile saldırgan olabilir. Daha geçen gün motokuryeye saldırdı köpek, adamcağız kacacagim diye kaza yaptı. Yıllar önce bir güvenlik görevlisini öldürdü yine bir sokak köpeği. Bunların örnekleri çoğaltılabilir. İlla sahibi psikopat yetiştirdi de ondan saldırdı köpek, yoksa zararsizlar savunması çok mantiksizca. Sahipsiz yüzlerce köpek de var saldırgan. Onları ne yapacağız? Hayvanlarin da yaşama alanı var evet ama günümüz dünyasında sokakta köpeklere kuru mama verip hayvansever olmak kadar kolay mı?

Yapılması gereken sokak köpeklerine dokunmayın demek değil, belediyelere sokak hayvanları için çok daha iyi şartlarda bakım sağlanabilecek barınaklar yapılması için baskı yapmaktır. Bir kopegin çoluk çocuğa, sana bana saldırması için pitbull olmasına ya da sahibinin agizliksiz dolastirmasina gerek yok. Eline 500 gram kedi köpek maması alan insan hayvansever oluyor.

Sokak hayvanlarının yeri sağlıklı barınaklardir. Köpek sahibi her insan da, cinsi ne olursa olsun köpeğini sokağa çıkardığında ağızlık kullanmalıdır.

Köpeğin hangi koşullarda saldırdığını bilmiyoruz verdiğin örneklerde ve yıllardır sokak beslemesi yaparım, daha hiçbir köpek tarafından kovalanmadım fakat köpeğe taş atan ya da saldırması için gizli komut verenler yüzünden saldırganlaşan köpekler gördüm.

Belediyeler barınaklarda sağlıklı hayvanları tutamazlar çünkü yasaya göre hayvanların doğal yaşam alanına ihtiyacı var ve sokakları da doğal yaşam alanı kabul ediyorlar. Kısırlaştırıp küpeli köpekleri yeniden aldıkları yere bırakmak zorundalar çünkü 5199 sayılı kanun bu şekilde işliyor, bırakmazsa şayet belediye ceza öder.

Yolda yürürken bir grup gencin sokak köpeğine saldırması için komut verdiğini gördüğümde hemen tepki verdim ancak aldığım cevap ilginçti: "Eğleniyoruz sadece..." Köpek ise o an deli gibi sağa sola koşuyordu.

Üzgünüm @Hatem bu dünyada sadece insanlar yaşamıyor ve hayvanların da hakları var. Sen onların yaşam alanlarına evler dikiyorsan, sokakta yaşamalarına da karışamazsın.

Köpek möpek anlamam ama bu ittapar sjw tiplerin feninik menopozlardan farkı yok. Asıl bu tipler tehlikeli. Çocuğun kafasının yarısını almış köpek diyorum, ama birlikte oynarken de fotoğrafları var diyor. Öyle yetiştiriliyorlar diyor. Tamam. Köpek gariban. Ama çocuğun kafasınim yarısı yok onu nasıl yapacaz?

Birlikte oynarlar tabii ve haberdeki köpeklerin hangi koşuldan geldiğini bilmiyoruz, belki de dövüştürüyorlardı hayvanları önceden.

Bu sabah haberlerde yine kendini bilmez bi serefsiz basketball oyniyan genclerin ustune pitbulunu salip kacip gidiyor....

Kopek avi baslamali. 60-100mt karalik evde nereye besliyorsun boyle hayvani?

bu koşullar muhabbetini de anlamıyorum. sevgiyle büyütülürse yapmazmış, etmezmiş, miş miş miş... yeğenim evin içinde dogo ile beraber büyüdü. el kadar bir şeydi geldiğinde şimdi bir canavara dönüştü. bu köpek sevgiyle, eğitimle büyütülmesine rağmen babamı her gördüğünde tehdit olarak algılıyor, deliye dönüyor, tutulmuyor. kafasına takar, tehdit olarak görür vs... sağı, solu belli olmaz. eğitimle, sevgiyle alakası yok bu durumun.

Tamam lefty. Sen al eve besle

Evimde beslemiyorum ancak besleyenler var ve saldırgan da değiller ki niye bu hayvanları suçluyorsunuz? Suçlu varsa ortada o hayvanı saldırganlaştıran insandır, bunu anlatmaya çalışıyorum. Terrier melezi bir Pitbull nasıl olur da caniye döner? Maruz kaldığı işkence dolu günler yüzünden olabilir mi?

Climax Hocam pitbullardan daha saldırgan oluyor bazen. Neden?

Köpek mi aslan mi belli değil. Ağızlıksız gezmeye bile çıkartılmamalı. Zincir bile koparır bu.

Geri