4 yaşındaki Asiye’ye saldıran pitbulllar.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ne konuda?
Bu ırk saldırgan değil ve bu sebeple de yasaklanamıyor.
Bu hayvanları bilinçli olarak saldırgan yapıyorlar ki kurt köpeği ya da doberman da olsa aynı koşullarda vahşileşir hatta terrirer bile..
Bu sebeple de yasaklamayı mantıklı bulmuyorlar, çelişki neresinde?
Terrier cinsi kopeklerin vahsilesebilecegine inanmiyorum.:D

Bugün aynı çocuk evimizden biri olsaydı sanırım hiç kimse hoşgörülü yorum yapmazdı. Bu çocuk ömrü boyunca yaşadığı travmanın etkisinden kurtulamayacak..
@yeLda cığım kendi adıma aynı yorumu yapardım çünkü elinde çekiç ile dört yaşında arkadaşını yaralayan çocuğu nasıl suçlu bulamazsam, bu hayvanları da bu hale getirene suç bulabilirim ya da çekici orada bırakanı suçlayabilirim.

Köpeğin hangi koşullarda saldırdığını bilmiyoruz verdiğin örneklerde ve yıllardır sokak beslemesi yaparım, daha hiçbir köpek tarafından kovalanmadım fakat köpeğe taş atan ya da saldırması için gizli komut verenler yüzünden saldırganlaşan köpekler gördüm.

Belediyeler barınaklarda sağlıklı hayvanları tutamazlar çünkü yasaya göre hayvanların doğal yaşam alanına ihtiyacı var ve sokakları da doğal yaşam alanı kabul ediyorlar. Kısırlaştırıp küpeli köpekleri yeniden aldıkları yere bırakmak zorundalar çünkü 5199 sayılı kanun bu şekilde işliyor, bırakmazsa şayet belediye ceza öder.

Yolda yürürken bir grup gencin sokak köpeğine saldırması için komut verdiğini gördüğümde hemen tepki verdim ancak aldığım cevap ilginçti: "Eğleniyoruz sadece..." Köpek ise o an deli gibi sağa sola koşuyordu.

Üzgünüm @Hatem bu dünyada sadece insanlar yaşamıyor ve hayvanların da hakları var. Sen onların yaşam alanlarına evler dikiyorsan, sokakta yaşamalarına da karışamazsın.
Leftycim adam motokurye diyorum motoruyla giderken köpek saldırıyor kaza yapıyor diyorum hangi kosullarda saldırdığını bilmiyoruz diyorsun. Motorlar köpek saldırganlığını artırıyorsa motorlari yasaklayalim o zaman. Atom bombası varmış benim kafamda hiç patlamadı. Ama ikinci dünya savaşında birilerinin başında patlamis.

Etrafta sincap, tavşan kosusturuyorda onlara mi karşıyız? Hayır. Bu hayvan saldırgan işte kardeşim. Saldırması için bir sebep olması gerekmiyor. SEBEPSİZ SALDİRİYORLAR. Bunu ısrarla kabul etmemen çok garip.

Yapsınlar. Kanun neyse getirsinler, değiştirsinlef. Yapma allasen lefty, kelepir arsa gorseniz 5 katlı betonarmeyi dikeceksiniz hayvanların yaşam alanlarından bahsediyorsunuz. Sokaklar kedi dolu. Bu hayvan saldırgan mi? Hayır. Kediler toplansın diyor muyuz? Hayır. Yarın bir gün bir "hayvan sever" yüzünden barınağa görülemeyen saldırgan bir köpek benim coluguma çocuğuma saldirsa, sonra ben o hayvan severe saldirsam çok mu hoş olur?

Sokakta onlarca köpek var lefty. Dediğim gibi 2 Gr mama verince hayvan sever olunmuyor. Neden evinde beslemiyorsun?

Terrier cinsi kopeklerin vahsilesebilecegine inanmiyorum.:D
Kötü koşullara maruz kalırsa vahşileşiyor ancak çenesi ve diş yapısı güçlü olmadığı için saldırsa da ciddi zarar veremiyor kaldı ki Pitbull ırkı köpekler de terrier melezi zaten.

Yaklasik 5-6 gun once oldu, paylasayim.

"Geçtiğimiz hafta PTT Civarında Uğradığı Sokak Köpeklerinin Saldırısıyla Dengesini Kaybederek Motordan Düşüp Beyin Kanaması geçiren SEZER SEYYAH MAALESEF TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI. 4 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayat muadelesini kaybetti. Mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun"

Hatay ili Samandag ilcesi.

Ulan onu nasil kadina bagladin jggjnvffdd

Baglamadim; olmasi gerekeni söyledim .
AB de, özellikle Amerika'da hayvan yetistiricelerin cogu kadindir. İyi bir konkur merkezinde kolay kolay erkek seyis bulamazsin.
Daha duygusal,anaç ve empatik olma egiliminde olduklari icin olabilir. Sevginin öğrenme ve verim uzerine etkisi çok büyük

Leftycim adam motokurye diyorum motoruyla giderken köpek saldırıyor kaza yapıyor diyorum hangi kosullarda saldırdığını bilmiyoruz diyorsun. Motorlar köpek saldırganlığını artırıyorsa motorlari yasaklayalim o zaman. Atom bombası varmış benim kafamda hiç patlamadı. Ama ikinci dünya savaşında birilerinin başında patlamis.

Etrafta sincap, tavşan kosusturuyorda onlara mi karşıyız? Hayır. Bu hayvan saldırgan işte kardeşim. Saldırması için bir sebep olması gerekmiyor. SEBEPSİZ SALDİRİYORLAR. Bunu ısrarla kabul etmemen çok garip.

Yapsınlar. Kanun neyse getirsinler, değiştirsinlef. Yapma allasen lefty, kelepir arsa gorseniz 5 katlı betonarmeyi dikeceksiniz hayvanların yaşam alanlarından bahsediyorsunuz. Sokaklar kedi dolu. Bu hayvan saldırgan mi? Hayır. Kediler toplansın diyor muyuz? Hayır. Yarın bir gün bir "hayvan sever" yüzünden barınağa görülemeyen saldırgan bir köpek benim coluguma çocuğuma saldirsa, sonra ben o hayvan severe saldirsam çok mu hoş olur?

Sokakta onlarca köpek var lefty. Dediğim gibi 2 Gr mama verince hayvan sever olunmuyor. Neden evinde beslemiyorsun?
Evimde kedim var ve köpeğim de öldü uzun zaman önce... Kurt besliyordum ve ona kalırsa o da saldırgan ırk kabul ediliyor.
Kuryeye saldıran köpek şayet Pitbull ise zaten sokakta olmaması gerekiyordu yani Pitbull ırkı köpekler sahipsiz / kimliksiz dolaşamaz ancak sen tüm köpekler toplansın diyorsan o zaman doğal yaşam alanı kurulması için belediyelere baskı yapacaksın ki kendim yıllarca yaptım ancak yer bulamadılar ve yapmadılar.
Hayvanseverler yüzünden değil @Hatem Kanun yüzünden götürülmüyor çünkü barınaklarda sadece hasta ve yaşlı hayvanları tutabiliyorlar. Kanun bu şekilde.

Buraya atabilsem insan eti yiyebilen bir pitbull gorurdunuz. Evet hayvan tehlikeli ama bunu oldurmesi icin kullanabilmekte bir marifet. Ben de besledim, bizim alt komsuda besliyor. Bu semt de harac kesen torbacisi, uyusturucu saticisi ve tefecisi kullaniyor. Tamam insani dusunelim bir canli olduğunu unutmayalım ancak ne kadar pollyanna beslersen besle, ne kadar insan icine cikarirsan cikar kırlaşmadığı muddetce hep tetiktedir. Bu ilk olmayacak son da değil tabi ki eğer liveleak'e ya da kaotic'e girerseniz bir bakın o köpek neler başarıyor.
He arama kısmına "graphic dog pitbull" yazmayı unutmayın. Pitbull'ları yalnızca cocuk tacizciler üzerinde kullanıcaksalar okey harika bir seçenek. Ama metropolde evde keyifli goruntu vermiyor **Spam/Adversiting**
Komodo ejderine benziyor lan!

Yedi kişi laf anlatmaya çalışıyor leftye ama yok anam. Aha ben de saldırganlaştım şimdi

Evimde kedim var ve köpeğim de öldü uzun zaman önce... Kurt besliyordum ve ona kalırsa o da saldırgan ırk kabul ediliyor.
Kuryeye saldıran köpek şayet Pitbull ise zaten sokakta olmaması gerekiyordu yani Pitbull ırkı köpekler sahipsiz / kimliksiz dolaşamaz ancak sen tüm köpekler toplansın diyorsan o zaman doğal yaşam alanı kurulması için belediyelere baskı yapacaksın ki kendim yıllarca yaptım ancak yer bulamadılar ve yapmadılar.
Hayvanseverler yüzünden değil @Hatem Kanun yüzünden götürülmüyor çünkü barınaklarda sadece hasta ve yaşlı hayvanları tutabiliyorlar. Kanun bu şekilde.
Pitbull değildi. Tüm saldırgan hayvanlar toplansın lefty. Toplansın bir gaz odasına atılıp öldürülsün demiyoruz. Metropol sokaklarında saldırgan hayvan olamaz. Ne gerekiyorsa hayvan haklarına saygılı bir biçimde yapılsın ama körü körüne şu hayvanları savunma saçmalığı da bitsin.

Yedi kişi laf anlatmaya çalışıyor leftye ama yok anam. Aha ben de saldırganlaştım şimdi
Yazdığımı okumuyor musun? Kanunu ben mi yazdım?
Çözüm arıyorsanız başta kanunu okumalısınız ki neye itiraz ettiğinizi bilin.
Kaldı ki yıllardır doğal yaşam alanı mücadelesi veriyorum ve Ankara'ya bile gittim hatta o dönem Veysel Eroğlu'ndan söz bile aldım ancak belediye yer bulamadı.
Konuya sadece gördüğünüz kadar bakıyorsunuz ancak durum o kadar basit değil.

Baglamadim; olmasi gerekeni söyledim .
AB de, özellikle Amerika'da hayvan yetistiricelerin cogu kadindir. İyi bir konkur merkezinde kolay kolay erkek seyis bulamazsin.
Daha duygusal,anaç ve empatik olma egiliminde olduklari icin olabilir. Sevginin öğrenme ve verim uzerine etkisi çok büyük
Moruk o kadın o köpeği tutamaz farzedelim bir olaya mudahale icin kullanilacak ki ben öyle bir şey görmedim
web haberlerinde mi okudun? Bilmiyorum kedileri sakinlestiren ses tonlari oldugunu bir meric olarak bildiginu var sayiyorum ama diğer mevzuda kazın ayağı öyle değil.

Pitbull değildi. Tüm saldırgan hayvanlar toplansın lefty. Toplansın bir gaz odasına atılıp öldürülsün demiyoruz. Metropol sokaklarında saldırgan hayvan olamaz. Ne gerekiyorsa hayvan haklarına saygılı bir biçimde yapılsın ama körü körüne şu hayvanları savunma saçmalığı da bitsin.
Katılıyorum sana ve yıllardır da bu mücadelenin içindeyim ancak bürokrasi de işin içine girince maalesef çok da kolay olmuyor.

İki saldırgan köpeği foruma üye yapsak, yazılanları okusa dile gelirdi :)

Moruk o kadın o köpeği tutamaz farzedelim bir olaya mudahale icin kullanilacak ki ben öyle bir şey görmedim
web haberlerinde mi okudun? Bilmiyorum kedileri sakinlestiren ses tonlari oldugunu bir meric olarak bildiginu var sayiyorum ama diğer mevzuda kazın ayağı öyle değil.

Yok bizzat gordum stajlarimda vs, etoloji panellerinde de tavsiye ediliyor. Bilimsel bir tarafı var yani durumun.Benim bahsettiğim sağaltım değil; temelden egitme.
Puberte oncesi de sonrasi da tam teşekküllü bakım-egitim. Fiziksel guce baglarsak kadinlar sigir ya da at hekimi de olmamali ama yok oyle. O minyon seyin o devasa canliya neler yapabildigini gorsen akil tutulmasi yasarsin.
Her tibbi yaklasimin bir teknigi var.

Lefty hanım bu sene çok stresli geçti sana bir fırında pitbull dolması yapayım enerji verir

Yok bizzat gordum stajlarimda vs, etoloji panellerinde de tavsiye ediliyor. Bilimsel bir tarafı var yani durumun.Benim bahsettiğim sağaltım değil; temelden egitme.
Puberte oncesi de sonrasi da tam teşekküllü bakım-egitim. Fiziksel guce baglarsak kadinlar sigir ya da at hekimi de olmamali ama yok oyle. O minyon seyin o devasa canliya neler yapabildigini gorsen akil tutulmasi yasarsin.
Her tibbi yaklasimin bir teknigi var.
O zaman pitbull besleyenler yanında tıbbi yaklaşım kompetanı minyon da beslemeli bence.

Geri