Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ohaaaaaaaaaaaa,resmen hakaret :pat:@Alaz Söz ile benden yapıyorum :p atta bizde görelim hadi :p
Ohaaaaaaaaaaaa,resmen hakaret :pat:
Bugün autocad'de attığım şeyi hatırlatırım.
Hem bu renderları yapmak kolay,hazır modellemeler kullanıyorsun :p
Veya hazır çim falan filan :asd:
Şaka bir yana tebrik ederim,modellemelerin gerçekten başarılı.
Heisenberg Nasıl olmuş :p
200 samples ile aldım noise sorunu var. Render 1 saat 11 dk sürdü. Modeller hazırYabancı bir dersten yaptım adamda hazır kullandı o yüzden
![]()
Heisenberg pc çok iyi olmadığından render süresi çok uzun oluyor o yüzden samples düşük tuttum ve noise sorunu kaçınılmaz oldu. Metarialler benimde içime sinmedi aslında. Işık olarak hdr kullandım. Derste ki adamın ışığı çok güzel oldu ama bende böyle neden oldu anlamadım.
hdr kullandığın açıda önemlidir. yaptıın ayarlar vs samples düşük tutmamaya çalış biraz daha arttır noisler biraz daha az olur ama hiç yoktan iyidir olucak hacı sana iyi bi pc lazım o zaman böyle noiseli işler çıkmaz gibime geliyor.
Artık bir sonrakilerde biraz daha yüksek tutmaya çalışacağım samplesi yada renderi geceye bırakırım sabah alırım. Hdrın açısını da ayarladım ama olmadı nedense. Biraz daha zaman geçsin iyi bir sistem almayı düşünüyorum. Şimdilik bu yetiyor gibi.
kesinlikle al aksatma bence bu arada sen şu blander yerine max'e geçsen daha iyi olur full model çalışırsın evde dökümanı daha fazla bende sana faydalanabiliceğin dökümanları gösteririm en iyilerinden
Haklısın da blenderi asla bırakmam. Ama 3ds max ta öğrenmeye çalışıyorum. Baktığın zaman Blender 3ds maxe fark atan bir program. Yanlış hatırlamıyorsam 3ds max için sıvı simülasyonu yeni gelmiş. Blender artıları çok olan bir program o yüzden asla bırakamam. Lisans derdi falan da yok. Ama 3ds max ta öğreneceğim kesinlikle.