1931 yılında okutulan tarih kitabından alıntılar

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
Wow abortion small brains.

Alırım bi dal.

Ah siz reformistler :) nasılda bilmemezliğe veriyorsunuz. Kandırılıyor, hayret ediyorsunuz. Himmet deyip zeytinyağı gibi yuze çıkıyorsunuz.

Hepimizin aklı var, şükür. Herkes kendi işine baksın.

Son günlerde bu gibi İslami konular açan arkadaşlar ya bunu bilerek yapıyor ya da bilmeyerek islam karşıtlığı üzerinden ülkemizde tekrar kaos ortamı yaratmak isteyenlere payanda oluyor.
Bu gidişle ülkemizin biriği ırkçılık üzerinden parçalanmaya çalışılırken surda bir gedikte İslam karşıtlığı üzerinden açılacak.
Bazı arkadaşlarımız özellikle bir mezhebin propagandisti gibi çalışmaktalar bu anayasamıza göre suçtur ilgililerin hala bu arkaşlarımızı neden uyarmadıklarını anlamış değilim.

Son günlerde bu gibi İslami konular açan arkadaşlar ya bunu bilerek yapıyor ya da bilmeyerek islam karşıtlığı üzerinden ülkemizde tekrar kaos ortamı yaratmak isteyenlere payanda oluyor.
Bu gidişle ülkemizin biriği ırkçılık üzerinden parçalanmaya çalışılırken surda bir gedikte İslam karşıtlığı üzerinden açılacak.
Bazı arkadaşlarımız özellikle bir mezhebin propagandisti gibi çalışmaktalar bu anayasamıza göre suçtur ilgililerin hala bu arkaşlarımızı neden uyarmadıklarını anlamış değilim.

Suç teşkil eden yorumları veya konuları gösterirseniz el birliğiyle şikayet dilekçesi yazabiliriz.
Tarafımca açılan bu konuya bu manasız yorumu atmanız alınmama sebebiyet vermiştir hele ki her haltı Fuhrer'e bağlayıp insanları geren konuların dışına çıkıp kaotik alanlara çeken sizin bunu yazması beni gülümsetti.

İslam bizi biz yapan değerlerden biridir. Devamlı islam tartışması yaratmak karşıtlığını da meşrulaştıracaktır.
hele buna bir de mezhepsel yaklaşımlar sergilediğimizde karşıtlıklar çoğalacak kamplaşma daha da belirginleşecektir.
Yani anayasamız, herkes din, dil, mezhep, ırk ayırımı yapılmaksızın Türkiye cumhuryeti vatandaşıdır diyor.
FETÖ sindirilse de emperyalizm başka yollar arayacaktır bu da islam karşıtlığı yaratmak ve yeni bir cephe oluşturmak. Bu sebeple çok dikkatli olmalıyız. islam karşıtlığına fırsat vermemeliyiz.
Bir Türkiye cumhurtiyeti vatandaşı olarak yurttaşlık görevimi yerine getiriyorum.
Alan alır..

Devrelerimi yakıyorsun silistre, tamam biz halletcez .s

silistre islam bizi biz yapan bişey değildir. sorun zaten burada. Kavga buradan çıkıyor. Hem din dil ırk ayrımı yanlış diyecek ama islam üst çatısı kuracaksın, hem anayasa vurgusu yapıp anayasa tanımaz şekilde ülke yönetimine alkış tutacaksın sonra kalkıp "islam tartışması yapmak kutuplaştırır" diyeceksin. Yahu musluman! Allah'ın adını verdim. Mert ol. Vicdanlı ol. Bu kutuplaşmayı kim yarattı?

silistre islam bizi biz yapan bişey değildir. sorun zaten burada. Kavga buradan çıkıyor. Hem din dil ırk ayrımı yanlış diyecek ama islam üst çatısı kuracaksın, hem anayasa vurgusu yapıp anayasa tanımaz şekilde ülke yönetimine alkış tutacaksın sonra kalkıp "islam tartışması yapmak kutuplaştırır" diyeceksin. Yahu musluman! Allah'ın adını verdim. Mert ol. Vicdanlı ol. Bu kutuplaşmayı kim yarattı?

Ben sana söyleyeyim.

Açık kadının, türbanlı kadından üstün olduğunu,
Açık kadının kamu ve eğitim alanında, türbanlı kadına göre daha özgür olduğunu,
Açık kadını el üstünde tutup türbanlı kadına özgürce yaşama hakkı vermeyenler bu ülketi kutuplaştıranların başıdır.

Her kesim eşit ve özgürdür. İsterse mini etekle gezer, isterse göstere göstere türban takar.
Metroda kitap ta okunabilir, Kur'an da.
İmam Hatip'te okuyabilir, Güzel Sanatlar da.

Mevcut hükümetin sözde İslam savunuculuğunu bu olaylardan daha sonra sayarım.

Ve bu hükümetin başımıza gelmesini kötü bulanlar, bu hükümetin başımıza gelmesinin en temel nedenidir.

Sen yıllarca bu insanları ezersen, kendisini "Dini inancını rahatlıkla yaşatacak adam" diye tanımlayan birisinin hükümetin başında olmasına şaşırmayacaksın.

Ohh beybii...dinimi yaşayamıyorum ve türban. Aynı ajitasyon. Sence nasıl bir "imanlı" yönetimdir bu paçalarından yolsuzluk ve kul hakkı akıyor..makara kukara..

Lozan'da azınlıklar islam olan, olmayan olarak belirlenmiştir. Bu sebeple azınlıklar yaratmak için bu konu çok ehemniyetlidir. her ne kadar anayasamızda ayırım yapılmasa da gün geçtikçe belirginleşen bir İslamcı yapılanma ve bir o kadar da İslam karşıtı yapılanmalar faaliyet alanlarını genişletmektedirler.
Rahmetli Necip Habletitoğlu'da FETÖ tarafından katledilmeden önce yazmış olduğu ''Şeriatin kıskacındaki ülke Türkiye'''' adlı eserinde bu yapılanmaların ana gayesinin karşıtlarını da yaratmak ve beraber Türk devletini yıkmak olduğunu sık sık vurguluyordu.
Demek istediğim de budur. İslamcılığın olduğu yerde aynı Emperyal merkezden beslenen Karşıtlığı da doğru orantılı bir şekilde gelişir.
Bilmem anlatabildim mi?

Ohh beybii...dinimi yaşayamıyorum ve türban. Aynı ajitasyon. Sence nasıl bir "imanlı" yönetimdir bu paçalarından yolsuzluk ve kul hakkı akıyor..makara kukara..

Dinimi yaşayamıyorum değil, istediğimi giyemiyorum.
Asıl isyan cümlesi şöyle: "Hayır, olamaz. Ben yanımda başını bağlayan yobaz istemiyorum."
Son yılların en trend acıtasyonu.

Benim değindiğim konu mevcut yönetim değil. Ayrıca şahsi siyasi görüşüme de uymuyorlar.
Senin sorun; "Bu ülkeye güncel kutuplaştırmayı kim getirdi." idi.

Ben de onu söyledim. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Bir çoğumuz aynaya baksak yeter.

Ama ne hikmetse herkes adalet arıyor. Dün darbecilikle yargılananlar bugün kendini yargılayanları yargılama telaşında. Tabi adalet yine ayaklar altında. Böyle mi devam edecek? Arkadaş, ya aklın ahlakın hukukun liyakatin üstünlüğünü kabul edecez, ya da Ortadoğu bok çukurlarından birine dönüşecez. Osmanlıcılık oynamakla olmuyo. Anadolu Selçuklu senin ecdadın değil mi? Ya da niye hepiniz fatihin torunusunuz da hiçbiriniz deli ibrahimin 2.osmanın torunu değilsiniz? Memlekette herkes birbirini vatan hainliği ile suçluyor. Burnunu karıştıran muhtarlar akademisyenleri aşağılıyor saraylarda. Asker askerin alnının çatından vuruyor. Çizgili pijama ile tank durduranlar vatan kurtarıyor. Her park cadde sokak bahçe köprü meydan "15 temmuz adını" alıyor da güneydoğuda şehid olanlar sadece sayısal cenaze haberi olarak geçiştiriliyor. 100 yıllık Milli bayramlar kutlanmayarak unutturulmaya çalışılmakla kalmıyor, yeni kutlanacak plastik zaferler dayatılıyor. lan biz ne zaman öldük de cenazemiz kılındı? Gündüz rüya görmek hacı sizinkisi. Yok öyle bi dünya. Hem cemaatle kol kol kola yürüyecek ve fetöye fetö diyenlere "muhterem hoca efendi diyeceksiniz!" diye çemkirecek, sonra miladdan öncenin günahı yok diyip kandırılma hakkınızı kullanacaksınız. Bu vatanın haini her zaman çok oldu beyler. Herkes kendisiyle hesaplaşacak. Vicdanıyla hesaplaşacak. Çocuklarıma nasıl bi dünya bırakmak istiyorum diye soracak. Geleceğine ipotek koyanlara, insanların aklıyla dalga geçenlere artık "evet" demeyecek. Yoksa cehennem çok yakın. Sandığınızdan daha sert..daha sıcak..

Ama ne hikmetse herkes adalet arıyor. Dün darbecilikle yargılananlar bugün kendini yargılayanları yargılama telaşında. Tabi adalet yine ayaklar altında. Böyle mi devam edecek? Arkadaş, ya aklın ahlakın hukukun liyakatin üstünlüğünü kabul edecez, ya da Ortadoğu bok çukurlarından birine dönüşecez. Osmanlıcılık oynamakla olmuyo. Anadolu Selçuklu senin ecdadın değil mi? Ya da niye hepiniz fatihin torunusunuz da hiçbiriniz deli ibrahimin 2.osmanın torunu değilsiniz? Memlekette herkes birbirini vatan hainliği ile suçluyor. Burnunu karıştıran muhtarlar akademisyenleri aşağılıyor saraylarda. Asker askerin alnının çatından vuruyor. Çizgili pijama ile tank durduranlar vatan kurtarıyor. Her park cadde sokak bahçe köprü meydan "15 temmuz adını" alıyor da güneydoğuda şehid olanlar sadece sayısal cenaze haberi olarak geçiştiriliyor. 100 yıllık Milli bayramlar kutlanmayarak unutturulmaya çalışılmakla kalmıyor, yeni kutlanacak plastik zaferler dayatılıyor. lan biz ne zaman öldük de cenazemiz kılındı? Gündüz rüya görmek hacı sizinkisi. Yok öyle bi dünya. Hem cemaatle kol kol kola yürüyecek ve fetöye fetö diyenlere "muhterem hoca efendi diyeceksiniz!" diye çemkirecek, sonra miladdan öncenin günahı yok diyip kandırılma hakkınızı kullanacaksınız. Bu vatanın haini her zaman çok oldu beyler. Herkes kendisiyle hesaplaşacak. Vicdanıyla hesaplaşacak. Çocuklarıma nasıl bi dünya bırakmak istiyorum diye soracak. Geleceğine ipotek koyanlara, insanların aklıyla dalga geçenlere artık "evet" demeyecek. Yoksa cehennem çok yakın. Sandığınızdan daha sert..daha sıcak..

Çok güzel empati yaparım ben.
Önemli olan herkesin gözünden görebilmek.
O zaman sorularının cevabını tamamen almış oluyorsun.

Daha önce de dediğim gibi. Bu Neo Osmanlıcıları başımıza getiren kişiler, baskıcı toplumun ta kendisidir.

Şimdi de en sonunda insanlar "93 yıldır bizim mevcut düzenimizin üzerine koyduğunuz yeni düzenle yaşadınız. Bize de bunu empoze etmeye kalktınız." dedi. Sonuç: Şimdi herkes Recep Tayyip Erdoğan'a tapıyor. Bunun nedeni açık ve net: Mustafa Kemal Atatürk'e tapanlar.

En kötüsü de ne biliyor musun?
"Ortadoğu'ya dönüşeceğiz." diyen insanların baskıcı zihniyetlerinden vazgeçmemesi.

Kürt sorunu da buradan doğdu. Ama onu başka başlık altında tartışırız.

İnandığım tek gerçek; bu problemlerin anası: ötekeleştirmek.
Cumhuriyet döneminin bize getirdiği en büyük kötülük. Mustafa Kemal Atatürk'ün böyle bir cumhuriyet hayal etmediğine emin gibiyim.

Kusura bakmayın ama eden bulur.

Herkesin hayal ettiği bir Türkiye var.
Benim de var.

Tamam işte rovanş diyosun. O mantıkla durum 1-1. O zaman bi maç daha var.

Tamam işte rovanş diyosun. O mantıkla durum 1-1. O zaman bi maç daha var.

Atladığın bir nokta var.
Maç zaten 1-0 iken, Çakma Cumhuriyet[1]'in golüyle 1-1 oldu.
Maç şuan 2-1 yani.
Korkarım bu maç farka gider.

Çünkü oylar hiç azalmıyor.

[1]Çakma Cumhuriyet: Doğru ilerlemeyen Cumhuriyet.

Atladığın bir nokta var.
Maç zaten 1-0 iken, Çakma Cumhuriyet[1]'in golüyle 1-1 oldu.
Maç şuan 2-1 yani.
Korkarım bu maç farka gider.

Çünkü oylar hiç azalmıyor.

[1]Çakma Cumhuriyet: Doğru ilerlemeyen Cumhuriyet.

Hah şöyle :) özüne dön. Öyle kibar kibar şeyler yazma. Kus nefretini. Rahat ol. Kadı da arkada padişah da şeyhulislam da. Ben de gerçekten konuşmaya çalışıyorum salak kafam. T.C. ye çakma diyeceksin sonra benden normal tartışma bekleyeceksin. Maç zaten 1-0 demekle osmanlıyı ataturkun yıktığını ima ediyorsun. Ama sevr ile zaten haritadan silinmiş olduğunu bile anlamıyorsun. Kaldı ki kimse Osmanlıyı reddetmiyor. Ben salak mıyım sekiz kıtaya hükmetmek istemiyim. Ama Osmanlıya değil pakistana döndük göremiyor musun?

Hah şöyle :) özüne dön. Öyle kibar kibar şeyler yazma. Kus nefretini. Rahat ol. Kadı da arkada padişah da şeyhulislam da. Ben de gerçekten konuşmaya çalışıyorum salak kafam. T.C. ye çakma diyeceksin sonra benden normal tartışma bekleyeceksin. Maç zaten 1-0 demekle osmanlıyı ataturkun yıktığını ima ediyorsun. Ama sevr ile zaten haritadan silinmiş olduğunu bile anlamıyorsun. Kaldı ki kimse Osmanlıyı reddetmiyor. Ben salak mıyım sekiz kıtaya hükmetmek istemiyim. Ama Osmanlıya değil pakistana döndük göremiyor musun?

Haşa. Türkiye Cumhriyeti çakma değildir. Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu cumhuriyet ile uygulanan cumhuriyet bir değildir. Bu yüzden de açıklamalı olarak [1] yazdım ama demekki açıklama kısmını biraz daha uzun tutmam lazım. Halbuki daha önce de yazmıştım. "Mustafa Kemal Atatürk kurduğu cumhuriyeti böyle hayal etmemiştir." diye.

Osmanlı'yı Atatürk'ün yıktığına dair de bir cümlem yok. Sevr, Osmanlı olayına da hiç girmedim.

İşte ötekeleştirmek derken ne demek istediğimi şimdi daha iyi anlıyorsunuzdur belki.

C desem, "Sen Cumhuriyet düşmanısın." oluyor.

Osmanlı tarihi de benim, cumhuriyet tarihi de benim.

Birileriyle ilgili kanaate varmadan önce, haydi yazdığından net anlamıyorsun, bari eski postlarına bak. Aynı şeyleri defalarca yazdığımı zaten görürsün.

Ohhh. Hayatım valla artık suyunuza ilaç falan katıldığını düşünüyorum. Hep aynı tavır. Atatürk'e laf etmeye çekinen herkes inönüye dalıyor. Yada tek partili falan diye geveliyor. Olmadı bu chp Atatürk'ün ki değil lafı geliyor. Ama senin ki biraz daha ilginçmiş." Atatürk'ün hayali bu değildi"... Peki şimdikini mi hayal etti dersin?

Geri