1931 yılında okutulan tarih kitabından alıntılar

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Türkçe gramer öğretiyordun ya hani ne oldu o mesele :)

ben kitaptan bir alıntı paylaşıp tırnak içine aldığım zaman, o yazılana katılmış, beğenmiş veya onaylamış olurum. sen kitaptaki yazılanların aksine birşey söyleyecek olursan bunu ayrıyetten belirtmen lazım veya açıklama yapman lazım.

bu dersin ücretsiz olsun, tekrar seans almak istiyorsan dolar kuru üzerinden ücretlendirebilirim. su yakmıyoruz biz de takdir edersen. ama fazla randıman alamazsın sayısalcıydım bende, bir yere kadar yani.

ben kitaptan bir alıntı paylaşıp tırnak içine aldığım zaman, o yazılana katılmış, beğenmiş veya onaylamış olurum. sen kitaptaki yazılanların aksine birşey söyleyecek olursan bunu ayrıyetten belirtmen lazım veya açıklama yapman lazım.

bu dersin ücretsiz olsun, tekrar seans almak istiyorsan dolar kuru üzerinden ücretlendirebilirim. su yakmıyoruz biz de takdir edersen. ama fazla randıman alamazsın sayısalcıydım bende, bir yere kadar yani.

Nerede yazıyor tırnak içine aldığıma katıldığım ve beğendiğim, hangi gramer kitabında ? :)

"Başka birinin yazısından veya sözünden, hiç değiştirilmeden yapılan aktarmalar tırnak içinde gösterilir. Alıntı cümle(ler), büyük harfle başlar, noktayla biter. Alıntı cümleye ait olan noktalama işaretleri tırnağın içinde kalır."

"Tırnak İşareti ( “ ” )

1. Başka bir kimseden veya yazıdan olduğu gibi aktarılan sözler tır*nak içine alınır." TDK

Sözü beğenmiş olmak nerede yazıyor ? :)

Fazla zorlama, sadece tırnak içine alınan yazı ne katıldığını ne de katılmadığını gösterir. Sadece alıntı yapmış olursun.

Senin Türkçe dersin bu kadar olur :)

konunun dağıtılmasının sebebi sensin ben sana cevap veriyorum sadece ha;

Nerede yazıyor tırnak içine aldığıma katıldığım ve beğendiğim, hangi gramer kitabında ? :)

"Başka birinin yazısından veya sözünden, hiç değiştirilmeden yapılan aktarmalar tırnak içinde gösterilir. Alıntı cümle(ler), büyük harfle başlar, noktayla biter. Alıntı cümleye ait olan noktalama işaretleri tırnağın içinde kalır."

"Tırnak İşareti ( “ ” )

1. Başka bir kimseden veya yazıdan olduğu gibi aktarılan sözler tır*nak içine alınır." TDK

Sözü beğenmiş olmak nerede yazıyor ? :)

Fazla zorlama, sadece tırnak içine alınan yazı ne katıldığını ne de katılmadığını gösterir. Sadece alıntı yapmış olursun.

Senin Türkçe dersin bu kadar olur :)

sen sosyal medya kullanıcısısın. bu sosyal medyada kullanılan bir jargon vardır. facebook'ta falan hiç mi görmedin? hoşuna giden bir yazı varsa tırnak içinde gösterirsin. bir şarkı paylaşırsın, parçanın içinde geçen bir söz hoşuna gittiği için paylaşırken açıklama kısmına yazarsın. gidip tdk'dan kopya çekmene gerek yok sen de bunları biliyorsun da işte, bana laf sokuşturan ya :D işine gelmiyor. dur sana bir örnek paylaşayım;

bak mesela ben facebook hesabımda bir tane parça paylaşmışım. açıklama kısmına da parçanın içinde geçen bir cümleyi yazmışım.

14716117_10208921439688040_7545240180643575812_n.jpg

anlamamakta diretecek misin hala?

niye ki adı ''muhammed'' değil miymiş?

konunun dağıtılmasının sebebi sensin ben sana cevap veriyorum sadece ha;

sen sosyal medya kullanıcısısın. bu sosyal medyada kullanılan bir jargon vardır. facebook'ta falan hiç mi görmedin? hoşuna giden bir yazı varsa tırnak içinde gösterirsin. bir şarkı paylaşırsın, parçanın içinde geçen bir söz hoşuna gittiği için paylaşırken açıklama kısmına yazarsın. gidip tdk'dan kopya çekmene gerek yok sen de bunları biliyorsun da işte, bana laf sokuşturan ya :D işine gelmiyor. dur sana bir örnek paylaşayım;

bak mesela ben facebook hesabımda bir tane parça paylaşmışım. açıklama kısmına da parçanın içinde geçen bir cümleyi yazmışım.

14716117_10208921439688040_7545240180643575812_n.jpg

anlamamakta diretecek misin hala?

Sen alıntı yaptıktan sonra "rip" yazmışsın bunun farkında mısın ? :)

Alıntıdan sonra bir fikir belirtirsen ona göre anlarız katılıp katılmadığını. Senin rip yazman fikrini belli ediyor.

Benim alıntımdan anlayabileceğin tek şey kitapta böyle bir şey olduğu. Müsbet veya menfi bir fikir belirttiğim cümlemi söyler misin alıntımda ?

Konuyu açan kişi de yazılanlara katıldığı için mi koymuş resimleri ? :)

Biraz mantık çerçevesinde hareket edelim bence :)

rip (rest in peace = huzur içinde uyu) demek bu arada. gramerden sonra ingilizce dersini de aldın kardeş güle güle kullan.
mantık abidesi seni :asd:

Bu kitabı okuyalı belki altı sene oldu ..
Ne diyebilirim ki bildiğiniz ateist bakış açısıyla kaleme alınmış içinde Müslümanları rencide edici cümle kuruluşları olan ve dönemin zihniyetinin din düşmanlığını yansıtan bir kitabıdır ..

Ne diyebilirim ki bildiğiniz ateist bakış açısıyla kaleme alınmış içinde Müslümanları rencide edici cümle kuruluşları olan ve dönemin zihniyetinin din düşmanlığını yansıtan bir kitabıdır ..

detaylı bilgi verebilir misin abi? yani müfredatta mı varmış bu kitap yoksa herhangi bir tarih kitabı mı?

detaylı bilgi verebilir misin abi? yani müfredatta mı varmış bu kitap yoksa herhangi bir tarih kitabı mı?

Yanılmıyorsam cehape döneminde Milli Eğitim'in Liselerde okuttuğu Tarih kitabıymış .. Yine de çok emin değilim söylenenlerin yalancısıyım

pek etkisi olmamış anlaşılan. akp döneminde ateistler daha fazla arttı :D
insanlar da sanıyor ki, tayyip erdoğan'a karşı olmak için insanlar dininden vazgeçti.
halbuki alakası yok ama gel de anlat :T:

Maarif Vekaleti Milli Talim ve Terbiye dairesinin 1931 yılında ders kitabı olarak piyasaya sürdüğü bir kitap. Orta zamanlar 2. Cilt bu. Pdf olarak indirip okuyabilirsiniz.

Kendisi Tarih kitabı. Her Muhammet kelimesinin altının çizilmesine gerek yok. Saygısızlık göremedim ben. Hz. Muhammet ismini görmek istiyorsanız Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarını okumanızı öneririm.

Muhammed yazılmasına takılmıyorum bende ama takıldığım cümleleri sıralayayım sana ..

" Muhammed Mekke'den kalkıp Medine'ye kaçtı "

Yazarın Muhammed düşmanlığı o kadar bariz ki şu cümlesinde .. Şerefsiz sanki Efendimiz keyfe keder hicret etti .. Sanki efendimizi Mekke'de öldürmeye çalışmadılar .. Sanki onu aç susuz bırakmadılar .. Yani adam olan " kaçtı " yazmak yerine " hicret etti " yazar ..

" Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kuran denir "

Bu cümlesinde de yazar ateistliğini resmen ilan ediyor .. Kuran Muhammed'in koyduğu esaslar değil ALLAH'ın Muhammed'e bildirdiği esasların toplandığı ve Müslümanlarca buna inanıldığı kitaptır .. Bari en azından bu şekilde tarif edeydi ölür müydü ?

" Muhammed Medine'ye yerleştikten ve az çok teşkilat yaptıktan sonra Mekke ile Suriye arasında gidip gelen kervanlara tecavüz etmeye başlamıştır "

Hele hele :) çakala bak .. Peygamberimiz keyfe keder Mekke'yi terk etti .. Mekkede ki Müşrikler Müslümanların evlerini barklarını yağmalamadılar işkence etmediler malllarına el koymadılar yurtlarından sürüp çıkarmadılar ama HARAMİ MÜSLÜMANLAR DURUP DURURKEN KERVANLARA TECAVÜZ ETTİLER !! Yerseniz ..

Sonuç olarak ortada aleni hakaret sıfatları olmasa da cümleler arasına ustaca saklanmış aşağılama ve yargılama mevcuttur ..

Kitabın pdf'sini indirdim biraz göz attım okumaya fırsat bulamadım daha. Genel olarak tarih kitabı hocam zaten din kitabı değil. Türk tarihi, İslam tarihi vs.. Din bölümü 50-60 sayfa bir şey sanırım. Biraz bilimsel yazılmaya çalışılmış. Peygamberin dağa çıkması, vahiy gelmesi vs. sadece buralar biraz alaycı bir üslupla yazılmış. Yoksa okuduğum sayfalara göre peygamberin doğumu, aile hayatı, savaşlar, peygamberin ölümü falan bunlar sıradan bir din kitabındaki bilgiler. Öyle çok fazla yanlış bilgi yok gibi geldi bana. Tabi genel olarak bir okumak lazım..

Pdf'sini bırakayım şuraya okumak isteyen varsa.. İndir Maarif Vekaleti Tarih Orta Zamanlar pdf

Bunun tartışmasını bu platformda çokça yaptım ben.
Bu konudaki dökümanlar, bize biz doğmadan önceden bu yana saklanıp getirilen şeyler. Saklandığı için bir şekilde görebiliyoruz.

Benim hatırladığım net şeyler de var. Benim dönemimde ilköğretimde okutulan Hayat Bilgisi kitabındakiler gibi mesela.

Ben daha önce bu kitapları araştırmıştım. Mevcut Tarih kitabının beğenilmeyip, revize edilmiş hali bu kitap. Tabii ki, İslam inancını tamamen dogmatik bir inanç olarak görünmesini sağlamak için basılmış, saçma sapan kitaplardan birisi işte.

Kitapta olaylara tarafsız bakılmış olsa bir nebze hazmedilebilir. Ama alenen küçük düşürme ve hakaret boyutuna varan cümleler okuyoruz.

Bu kitabı bu şekilde revize eden çağdaş yobazlar, okullarda kendi görüşlerinin ballandıra ballandıra anlatılmasına ise revize getirmezler. Hatta revize getirmeyi teklif bile edemezsiniz.

Tamam işte. Şimdikiler de anıtkabire halı saha falan yapıp gata'ya türbanlı başhekim atıyorlar. Yeterli bi intikam değil mi

Tamam işte. Şimdikiler de anıtkabire halı saha falan yapıp gata'ya türbanlı başhekim atıyorlar. Yeterli bi intikam değil mi

Değil?
Türbanlı bir kadının baş hekim olması kadar doğal bir şey yok.
Başın açık diye istediği her yere girebilenler neyse bu da o.

Değil?
Türbanlı bir kadının baş hekim olması kadar doğal bir şey yok.
Başın açık diye istediği her yere girebilenler neyse bu da o.

Hadi ama meleğiiim :) başka adam mı yoktu babacım asker hastanesi orası. Ama bak diyim sana bu maç boyle bitmez

Ah siz reformistler :) nasılda bilmemezliğe veriyorsunuz. Kandırılıyor, hayret ediyorsunuz. Himmet deyip zeytinyağı gibi yuze çıkıyorsunuz.

Geri