Eru
Altın Üye
Dostum geçen o bir münazarada "ülkeyi para mı geliştirir yoksa eğitim mi" konusunda parayı savunmak bana düşmüştü. Paranın ülkeyi geliştireceği saçmalığını savunmuştumkesinlikle öyle. çok değil 10 dakikalık bir araştırma ile bunun böyle olduğunu herkes anlayabilir ve bu sebepten bu tartışma konusunun temelde hatalı olduğunu, özellikle nükleer termik santrallerin kurulmaması ve bizim gibi-bu işi beceremeyen-ülkelerinin termik santral kurma çabası içerisine girmemesi gerektiğini de belirttim.
eminim şunu herkes anlıyordur;
bu tip üretimler yani fosil ve nükleer üretimler "çevreye sıfır zarar" kategorisine sokulamaz.
bu bağlamda yeniden söylüyorum, devletler uzun vadede düşünüp, insanı ve doğal hayatı koruyan yatırımlar yapmak zorundadırlar.
bu tip santraller 50 yılınızı kurtarabilir; ancak devletler ve insanlık için 50 yıl, sizde takdir edersiniz ki, çok kısa bir süre ve uzun vadede verdiği zarar nesilden nesile geçen hastalıklar oluyor.
işin kötü yanı şu ki; sadece kendi çevresine değil rüzgar ya da-tarım arazileri sayesinde-yiyecekler vasıtasıyla çok büyük alanlara etkisi oluyor.
enerji üreteceğiz diye kimsenin kimseye bunu yapmaya hakkı yok.