17 günlük tam kapanmada alkol satışının yasaklanması

• Kullanıcı juju
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 45 gün önce görüldü
Şöyle mi o zaman? Ben iş açısından sorun yaşıyorum, projelerim bitmedi alkol satılmasın. Benim özgürlüğüm yoksa onlarınki de olmasın. Sence bu ikisi birbiri ile uyuşan sonuçlar mı? Temel ihtiyaçlardan kastın ne mesela? Burada dondurmacılar açık. Börekçiler açık. Kuruyemişçiler de açık. Börek yemek zorunda değiliz, fıstık yemezsen ölmezsin bence kapatalım değil mi? Neden onlar açık sence? Temel gıda mı? Hayır gıda satışları serbest. Gıda alanında her şey serbest iken sadece alkolün yasaklanması saçma değil mi? Sen alkolle pantolonu bir tutuyorsun. Pantolon satılmıyorsa o da satılmayabilir diyorsun. Ben de sana diyorum ki fındık satılıyorsa alkol neden satılmasın? Bence sen önce savunduğun şeyin dayanağına karar vermelisin. Önce hareketlilik dedin, şimdi özgürlüklerim diyorsun. Dediğim gibi bence pandemi sürecinin duygusal sonuçları bunlar.
Bu mesajı şimdi gördüm.
Alkol satışı konusunda yaşadığım şehirdeki yetkili makamlar açıklamayı bu şekilde yaptı yani evinin yakınında alkol satışı yapmayan market olanların uzağa gitmesi istenmiyor dendi. Bu da bence gayet mantıklı.
Fıstık satan yerde alkol olmayabilir, o zaman alkol almak için kaç sokak öteye gidecek? Ana caddeye mi çıkacak?
Yürüme mesafesinde alkol satan yer yoksa aracına mı binecek? Polis durdurduğunda da alkol almaya gidiyordum mu diyecek?

Duygusal değil tam tersi mantık açısından bakıyorum.

Bu mesajı şimdi gördüm.
Alkol satışı konusunda yaşadığım şehirdeki yetkili makamlar açıklamayı bu şekilde yaptı yani evinin yakınında alkol satışı yapmayan market olanların uzağa gitmesi istenmiyor dendi. Bu da bence gayet mantıklı.
Fıstık satan yerde alkol olmayabilir, o zaman alkol almak için kaç sokak öteye gidecek? Ana caddeye mi çıkacak?
Yürüme mesafesinde alkol satan yer yoksa aracına mı binecek? Polis durdurduğunda da alkol almaya gidiyordum mu diyecek?

Duygusal değil tam tersi mantık açısından bakıyorum.
Ben sanırım kendimi anlatamıyorum:) Diyorum ki zaten her halükarda araçla bir yere gitmek yasak. Doritos almaya da gidemezsin alkol almaya da gidemezsin. Yürüme mesafesinde neden ben gidip alamıyorum diyorum.:) Yakınında olmayan gidip arabayla alkol alsın diyen mi var aramızda? Öyle bir anlatıyorsun ki sanki herkes uyuşturucu bağımlısı arabalarla koşarak gece gündüz alkol arayacaklar gibi lanse ediyorsun. Burada mesele alkol de değil. Kanunsuz, genelgesiz, hukuksuz bir şekilde benim siyasal islamcılar yüzünden kısıtlanmam. Adamlar genelgeye bile yasağı yazmadılar. Basın açıklaması ile kısıtlama mı getirilir. Bu ikili oynamaktır.

Ben sanırım kendimi anlatamıyorum:) Diyorum ki zaten her halükarda araçla bir yere gitmek yasak. Doritos almaya da gidemezsin alkol almaya da gidemezsin. Yürüme mesafesinde neden ben gidip alamıyorum diyorum.:) Yakınında olmayan gidip arabayla alkol alsın diyen mi var aramızda? Öyle bir anlatıyorsun ki sanki herkes uyuşturucu bağımlısı arabalarla koşarak gece gündüz alkol arayacaklar gibi lanse ediyorsun. Burada mesele alkol de değil. Kanunsuz, genelgesiz, hukuksuz bir şekilde benim siyasal islamcılar yüzünden kısıtlanmam. Adamlar genelgeye bile yasağı yazmadılar. Basın açıklaması ile kısıtlama mı getirilir. Bu ikili oynamaktır.
Alkol satışı serbest olduğu zaman, araçla değilse bile yürüyerek isteyen herkes bir yerlere alkol almaya gidecektir ve o zaman da evinin yakınıdaki marketle yetinmemeye başlayacaklar. Polis denk gelse bile "evimin yakındaki markette alkol yok, buraya geldim" diyecek ve sen bu insanları nasıl engelleyeceksin?

Sonuçta alkol satışı serbestse herkese serbesttir ve o zaman evinin yakınındaki market diye kural koyamazsın çünkü haksızlık olur. Yakındaki markette ne varsa onu alır ama alkol yoksa sokak sokak gezenleri engelleyemezsin. Bim, Şok ya da A101 gibi marketler neredeyse her yerde var fakat alkol satmıyorlar. Bu durumda sen insanlara "evinin yakınındaki marketten temel ihtiyaçlarını alabilirsin" kuralı koyamazsın.

Allah o partinin ve oy verenlerin belasini versin. Ailemden bile oy veren var. Onlarinda Allah belasini versin.
-Icimden geldi.

Alkol satışı serbest olsuğu zaman, araçla değilse bile yürüyerek herkes bir yerlere alkol almaya gidecektir ve o zaman da evinin yakınıdaki marketle yetinmemeye başlayacaklar. Polis denk gelse bile "evimin yakındaki markette alkol yok, buraya geldim" diyecek ve sen bu insanları nasıl engelleyeceksin?
Sonuçta alkol satışı serbestse herkese serbesttir ve o zaman evinin yakınıdaki market diye kural koyamazsın çünkü haksızlık olur. Yakındaki markette ne varsa onu alır ama alkol yoksa sokak sokak gezenleri engelleyemezsin. Bim, Şok ya da A101 gibi marketler neredeyse her yerde var fakat alkol satmıyorlar. Bu durumda sen insanlara evinin yakınındaki marketten temel ihtiyaçlarını alabilirsin kuralı koyamazsın.
Sen sanırım farklı bir yerde kapanma yaşıyorsun. Ben sana kendimden örnek veriyorum. Ben yarın sevdiğim bir yiyecek için etrafımda bulunan migros, çağdaş, bim, a101, şok olmak üzere 5 market gezeceğim. Elimde bir poşet ile de 5 sokak yürüyerek 1 saat yürüyüş yapacağım. Sonuç olarak alkol satmamak insanların gezmesine engel değil. ve polis beni çevirirse gıda almaya çıktığımı söyleyeceğim ki çevirmiyorlar. Ama sizin gözünüzde sanırım alkol kullananlar nasıl bir imaja sahip anlamadım. Lefty gazoza hap atan nuri alço gibi anlatıyor. Yani pişmaniye almaya 5 sokak öteye gidebilirsiniz çünkü temel gıda ama alkol almaya gidemezsiniz çünkü günah.:D

Sen sanırım farklı bir yerde kapanma yaşıyorsun. Ben sana kendimden örnek veriyorum. Ben yarın sevdiğim bir yiyecek için etrafımda bulunan migros, çağdaş, bim, a101, şok olmak üzere 5 market gezeceğim. Elimde bir poşet ile de 5 sokak yürüyerek 1 saat yürüyüş yapacağım. Sonuç olarak alkol satmamak insanların gezmesine engel değil. ve polis beni çevirirse gıda almaya çıktığımı söyleyeceğim ki çevirmiyorlar. Ama sizin gözünüzde sanırım alkol kullananlar nasıl bir imaja sahip anlamadım. Lefty gazoza hap atan nuri alço gibi anlatıyor. Yani pişmaniye almaya 5 sokak öteye gidebilirsiniz çünkü temel gıda ama alkol almaya gidemezsiniz çünkü günah.:D
Ön yargılı yazıyorsun. Hangi yorumumda alkol almak günahtır yazdım? Ben içmiyor olabilirim ama çevremde alkol tüketen çok insan var ve ben alkol içilmesin falan demedim.

Senin yaşadığın semtte beş tane market olabilir fakat bazı semtlerde bakkal bile zor bulunuyor. Türkiye geneli açısından bakmalısın.

Neyse sonuçta olaya sadece kapanmanın fayda getirmesi açısından bakıyorum.

Sana okeyde bol şans...

Ön yargılı yazıyorsun. Hangi yorumumda alkol almak günahtır yazdım? Ben içmiyor olabilirim ama çevremde alkol tüketen çok insan var ve ben alkol içilmesin falan demedim.

Senin yaşadığın semtte beş tane market olabilir fakat bazı semtlerde bakkal bile zor bulunuyor. Türkiye geneli açısından bakmalısın.

Neyse sonuçta olaya sadece kapanmanın fayda getirmesi açısından bakıyorum.

Sana okeyde bol şans...

Anlıyorum..

@juju kim alkol alır kim almaz beni hiç ilgilendirmiyor, Günah olması da kişiyi bağlar, bundan bana ne?
Kapanma açısından faydalı bir karar benim görüşüme göre fakat sen katılmayabilirsin.

Zaten normal bir şekilde konuştuk. Katılmadığımı ifade ettim. Yeterli bi konuşma bence. Çünkü bu konuda anlaşmamız mümkün değil.

Ya resmen kasiniyosun Iba.

Sosyal medyada, siyasi ve dini konularda yorum yapmam çünkü daha önce gördüm ki boşa bir çaba.
Yanlış anlamışsın pandemi konusunda bir duruş bekledim. Neyse olay anlaşılıyor. İçki yasağı olunca konu pandemi oluyor ama söz konusu pandemi döneminde AKP kongreleri ve tarikat liderlerinin cenaze törenleri olunca siyaset ve dini konular oluyor. Ve bizde yedik bunu.

Yanlış anlamışsın pandemi konusunda bir duruş bekledim. Neyse olay anlaşılıyor. İçki yasağı olunca konu pandemi oluyor ama söz konusu pandemi döneminde AKP kongreleri ve tarikat liderlerinin cenaze törenleri olunca siyaset ve dini konular oluyor. Ve bizde yedik bunu.
Üslubunda çok sıkıntı var ve senin duymak istediklerini yazmak zorunda değilim.
Salgının bitmesi ve ülkenin bu zorluktan çıkması benim açımdan önemli.
Defalarca siyasi konulara yorum yazmadığımı belirtmiştim yani bunu yeni bir şey gibi bahane etmeye çalışma.

Üslubunda çok sıkıntı var ve senin duymak istediklerini yazmak zorunda değilim.
Salgının bitmesi ve ülkenin bu zorluktan çıkması benim açımdan önemli.
Defalarca siyasi konulara yorum yazmadığımı belirtmiştim yani bunu yeni bir şey gibi bahane etmeye çalışma.
Nerede tam olarak sıkıntı varsa örnek vererek gösterirsin ve ben de sana saygımdan üzerine düşünürüm.
Ben senden siyasi veya dini bir yorum istemedim. Hala anlamamakta direniyorsun. Pandemi temelinde bakmanı bekledim.
"Salgının bitmesi ve ülkenin bu zorluktan çıkması benim açımdan önemli" dedikten sonra 10 binlerce insanı yan yana getirenlere "siyasi" , yüzlerce kişiyi cenaze törenlerine katanlara "dini" yorum deyip susuyorsan hiç kusura bakma samimiyetini sorgularım.

Geri