Bu mesajı şimdi gördüm.Şöyle mi o zaman? Ben iş açısından sorun yaşıyorum, projelerim bitmedi alkol satılmasın. Benim özgürlüğüm yoksa onlarınki de olmasın. Sence bu ikisi birbiri ile uyuşan sonuçlar mı? Temel ihtiyaçlardan kastın ne mesela? Burada dondurmacılar açık. Börekçiler açık. Kuruyemişçiler de açık. Börek yemek zorunda değiliz, fıstık yemezsen ölmezsin bence kapatalım değil mi? Neden onlar açık sence? Temel gıda mı? Hayır gıda satışları serbest. Gıda alanında her şey serbest iken sadece alkolün yasaklanması saçma değil mi? Sen alkolle pantolonu bir tutuyorsun. Pantolon satılmıyorsa o da satılmayabilir diyorsun. Ben de sana diyorum ki fındık satılıyorsa alkol neden satılmasın? Bence sen önce savunduğun şeyin dayanağına karar vermelisin. Önce hareketlilik dedin, şimdi özgürlüklerim diyorsun. Dediğim gibi bence pandemi sürecinin duygusal sonuçları bunlar.
Alkol satışı konusunda yaşadığım şehirdeki yetkili makamlar açıklamayı bu şekilde yaptı yani evinin yakınında alkol satışı yapmayan market olanların uzağa gitmesi istenmiyor dendi. Bu da bence gayet mantıklı.
Fıstık satan yerde alkol olmayabilir, o zaman alkol almak için kaç sokak öteye gidecek? Ana caddeye mi çıkacak?
Yürüme mesafesinde alkol satan yer yoksa aracına mı binecek? Polis durdurduğunda da alkol almaya gidiyordum mu diyecek?
Duygusal değil tam tersi mantık açısından bakıyorum.