17 günlük tam kapanmada alkol satışının yasaklanması

• Kullanıcı juju
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 44 gün önce görüldü
İyi de @Lefty ben yarın dondurma için 2 saat gezeceğim. Buna nasıl engel olacaksın? Tüm yazılarını bu sefer gerçekten okudum ve sanki insanlar alkol için sabaha kadar gezecekmiş gibi yazıyorsun. Zaten dükkanların kapanma saatleri belirli. Bu insanların hareketliliğini azaltmak için değil gündem değiştirmek ve bir kesimi mutlu etmek için yapılan işler. Beni, bizi geç doktorlar bile bu yasağın anlamını çözemediklerini belirttiler. Evinizde içmek serbest diyorsun, iyi de alkol almak yasak olduktan sonra insanlar evde nasıl içebilecek ki bunu? Söylediğin şeylerde mantıktan çok duygusallık yakaladım ben kusura bakma lütfen.<3

stok yaptılar stok pauahahahahahaaa .gülmekten öldüm ya

İyi de @Lefty ben yarın dondurma için 2 saat gezeceğim. Buna nasıl engel olacaksın? Tüm yazılarını bu sefer gerçekten okudum ve sanki insanlar alkol için sabaha kadar gezecekmiş gibi yazıyorsun. Zaten dükkanların kapanma saatleri belirli. Bu insanların hareketliliğini azaltmak için değil gündem değiştirmek ve bir kesimi mutlu etmek için yapılan işler. Beni, bizi geç doktorlar bile bu yasağın anlamını çözemediklerini belirttiler. Evinizde içmek serbest diyorsun, iyi de alkol almak yasak olduktan sonra insanlar evde nasıl içebilecek ki bunu? Söylediğin şeylerde mantıktan çok duygusallık yakaladım ben kusura bakma lütfen.<3
Aylardır iş yapma özgürlükleri elinen alınan bizlerin özgürlükleri neden önemli değil peki?
Sizler iki hafta içki satışı yasağına tepkilisiniz fakat ben de elimdeki projeleri kısıtlamalar yüzünden bitiremememeye tepkiliyim ve kurallara uyulsun da bitsin artık diye son sabır aşamasındayım.
Bu süreçte satın alamadığımız tek şey içki mi? Farkındaysan çoğu şey yasak ve sen içki satışını özgürlük kabul ediyorsan, ben de başka özgürlüklerimi geri istiyorum ve madem iki hafta tam kapanma geldi, o zaman hepimiz uymak zorunda değil miyiz? İçki satışı yasak da temel gıda dışında ne serbest? Her şey yasak, farkında mısın?

Son düzenleme:
@juju sana bir örnek vereyim. Bundan birkaç ay önce, kısıtlama gününde market sırasında beklerken, bir anda kavga başladı. Adamın biri deniz yatağı almak istemiş ve kasiyer de belli ürün grupları dışında kısıtlama günleri yasak diye satmayı reddetti ve sonrasında da polis gelip o adama tutanak tuttu yani olay alkol satışı değil. Kısıtlama günleri bir ara temel gıda dışında el kremi bile almana izin vermiyorlardı fakat şu an o kural kalktı.

Aylardır iş yapma özgürlükleri elinen alınan bizlerin özgürlükleri neden önemli değil peki?
Sizler iki hafta içki satışı yasağına tepkilisiniz fakat ben de elimdeki projeleri kısıtlamalar yüzünden bitiremememeye tepkiliyim ve kurallara uyulsun da bitsin artık diye son sabır aşamasındayım.
Bu süreçte satın alamadığımız tek şey içki mi? Farkındaysan çoğu şey yasak ve sen içki satışını özgürlük kabul ediyorsan, ben de başka ögürlüklerimi geri istiyorum ve madem iki hafta tam kapanma geldi, o zaman hepimiz uymak zorunda değil miyiz? İçki satışı yasak da temel gıda dışında ne serbest? Her şey yasak, farkında mısın?
Şöyle mi o zaman? Ben iş açısından sorun yaşıyorum, projelerim bitmedi alkol satılmasın. Benim özgürlüğüm yoksa onlarınki de olmasın. Sence bu ikisi birbiri ile uyuşan sonuçlar mı? Temel ihtiyaçlardan kastın ne mesela? Burada dondurmacılar açık. Börekçiler açık. Kuruyemişçiler de açık. Börek yemek zorunda değiliz, fıstık yemezsen ölmezsin bence kapatalım değil mi? Neden onlar açık sence? Temel gıda mı? Hayır gıda satışları serbest. Gıda alanında her şey serbest iken sadece alkolün yasaklanması saçma değil mi? Sen alkolle pantolonu bir tutuyorsun. Pantolon satılmıyorsa o da satılmayabilir diyorsun. Ben de sana diyorum ki fındık satılıyorsa alkol neden satılmasın? Bence sen önce savunduğun şeyin dayanağına karar vermelisin. Önce hareketlilik dedin, şimdi özgürlüklerim diyorsun. Dediğim gibi bence pandemi sürecinin duygusal sonuçları bunlar.

@juju sana bir örnek vereyim. Bundan birkaç ay önce, kısıtlama gününde market sırasında beklerken, bir anda kavga başladı. Adamın biri deniz yatağı almak istemiş ve kasiyer de belli ürün grupları dışında kısıtlama günleri yasak diye satmayı reddetti ve sonrasında da polis gelip o adama tutanak tuttu yani olay alkol satışı değil. Kısıtlama günleri bir ara temel gıda dışında el kremi bile almana izin vermiyorlardı fakat şu an o kural kalktı.

@Lefty'ciğim yarın o koca migroslara gidip televizyon bile alabilirsin.:)

Kaldı ki yürüyerek eve televizyonu nasıl getireceksin?
:)

Evinin yakında ise alabilirsin yani yürüme mesafesinde ise değil mi? Kaldı ki yürüyerek eve televizyonu nasıl getireceksin?
:)

Evet yürüyerek gidip alabilirsin. Alkol almaya da yürüyerek gideceğiz? Kafamızın yanında bizimde uçtuğumuzu düşünmüyorsun inşallah. Amaan boşver ya al bi kadeh iç iyi gelir.:D

Evet yürüyerek gidip alabilirsin. Alkol almaya da yürüyerek gideceğiz? Kafamızın yanında bizimde uçtuğumuzu düşünmüyorsun inşallah. Amaan boşver ya al bi kadeh iç iyi gelir.:D
Sırtıma televizyon yükleyip polis tarafından durdurulmak istemem. Tavsiyeni dikkate alacağım.:)

Ne görmek istiyorsan onu görmeye şartlanmışsın @melnur ve o yüzden söylenecek fazla bir şey yok.
Haftasonu kısıtlamalarında da alkol satışı aylardır yasak ve bu kısıtlama süresi uzadıkça aynı uygulama geçerli çünkü bu kısıtlamaların amacı insanların hareketliliğini azaltmak.
Tam kapanma niye uygulanıyor, insanlar iki hafta tatil yapsın diye mi?
İşimizden gücümüzden niye oluyoruz haftalarca?
Bu kısıtlamalar yüzünden borca batanlar peki? İki hafta sonra bu insanların borcunu kim ödeyecek?
Aylardır iş yapamayan insanlar "kısıtlamalar bitsin" diye her kurala uydu fakat bunun karşılığında daha fazla kısıtlama geldi ve yeter artık!

Kısıtlama varsa herkes kurala uyacak. Sen içki almak istiyorsan ben de "mağazaları açın alışveriş yapmak istiyorum." derim ve öteki de "kuaförleri açın" der ve böyle uzar gider...

İnsanların hepsi lüks semtlerde oturmuyor ve çoğunun evinin yakınında içki satan market ya da Tekel büfesi yok. Bu insanlar içki almak bahanesi ile sokak sokak gezecekse biz neden haftalarca evlere kapatılıyoruz? Sokak kısıtlamasının mantığı nedir?
Senin evinde içki içmene kim yasak dedi? İçmiyor musun? Evinde içki içene kim karışıyor? Nasıl bir hayal dünyanız var sizin? Bu paranoyaları nasıl edindiniz?
Sırf cevap olsun diye yazma lütfen. Kapanmaya karşı olmadığımı özellikle yazdım.
Evimde içmeme kimse karışmıyormuş. Satın alamadığım bir şeyi nasıl içeceksem bir açıklayabilsen.
Migros'a alışverişe gidebilirsin ama içki satın alamazsın çünkü, yasak olduğu için satışı yok. Sonra bana kim evinde içiyorsan karışıyor diye cevap yetiştiriyorsun.
İçki yasağının pandemi ile alakasını da açıklayabilsen keşke.
Ağzındaki baklayı çıkartın artık, bilmeyen yok.

Sırf cevap olsun diye yazma lütfen. Kapanmaya karşı olmadığımı özellikle yazdım.
Evimde içmeme kimse karışmıyormuş. Satın alamadığım bir şeyi nasıl içeceksem bir açıklayabilsen.
Migros'a alışverişe gidebilirsin ama içki satın alamazsın çünkü, yasak olduğu için satışı yok. Sonra bana kim evinde içiyorsan karışıyor diye cevap yetiştiriyorsun.
İçki yasağının pandemi ile alakasını da açıklayabilsen keşke.
Ağzındaki baklayı çıkartın artık, bilmeyen yok.
Neymiş ağzımdaki bakla?
İçkini alsaydın yasaklardan önce, sana engel olan mı var?
İçki ile pandeminin alakası yok ve o yüzden de yasaklar dışında rahatça alıp içiyorsunuz, bir yıldan fazladır süren salgında ilk defa iki hafta satışına yasak geldi, bu da içmeyin diye değil. Öyle olsa salgının başından itibaren yasak gelirdi, o zaman ne yapacaktınız?
Sigara ve alkole yasak gelmez, boş yere kendinizi üzmeyin.

bende geçen gittim kuzene beyaz eşya almaya girdim dükkandan içeri dedim abi yükle sırtıma 2km yol geldım zordu ama başardım

Neymiş ağzımdaki bakla?
İçkini alsaydın yasaklardan önce, sana engel olan mı var?
İçki ile pandeminin alakası yok ve o yüzden de yasaklar dışında rahatça alıp içiyorsunuz, bir yıldan fazladır süren salgında ilk defa iki hafta satışına yasak geldi, bu da içmeyin diye değil. Öyle olsa salgının başından itibaren yasak gelirdi, o zaman ne yapacaktınız?
Sigara ve alkole yasak gelmez, boş yere kendinizi üzmeyin.
Pandemiyi karşı verdiğin ciddi mücadelede umarım salonları lapalap dolduran ve bundan gurur duyan AKP'ye ve devlet erkanı ile beraber toplu tarikat liderlerinin cenaze törenlerine de bir kaç lafın olmuştur.

Pandemiyi karşı verdiğin ciddi mücadelede umarım salonları lapalap dolduran ve bundan gurur duyan AKP'ye ve devlet erkanı ile beraber toplu tarikat liderlerinin cenaze törenlerine de bir kaç lafın olmuştur.
Sosyal medyada, siyasi ve dini konularda yorum yapmam çünkü daha önce gördüm ki boşa bir çaba.

Alkol derdim değil de ben yaşlı bir insanım. Evde spor yapamam. Yürüyüş serbest olmalı. Yoksa patates olurum

Olm içmeniz zerre kimsenin umurunda değil, çatlayana patlayana kadar için isterseniz ama şu salgın hafiflesin

Neyse ki kötü günler için zulada altın seri 35’liğimiz duruyor acv Tayyip..

Geri