Nie kiz alkolik, uzuldun muBu doğru muu![]()
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Nie kiz alkolik, uzuldun muBu doğru muu![]()
Üzülmedim bok içsinler sjsjxdhls ramazan ayındayız töbeee töbeeeNie kiz alkolik, uzuldun muviski bardagi ile evde ofkeli ofkeli dolasip bir sure sonra bardagi duvara firlattin mi? Yesilcam filmlerindeki gibi Ajshshhdhd
vallahi helal olsun iyi yazmışsın.@Lefty seni anlıyorum. Gerçekten anlıyorum. İnandığın bir fikrin zedelenmesi hoşuna gitmiyor bu aşikar ancak dediklerinde tutarlı bir yan göremiyorum.
Türkiye salgın yönetiminde kesinlikle sınıfta kaldı. Nedeni çok basit, bilim ve akıl değil safsatalar ve çöl zihniyeti takip edildi. Bugün de bunun acısını çekiyoruz. Bu arada referans olarak gösterdiğin TTB son baktığımda vatan hainlerinden müteşekkil bir oluşumdu şimdi dikkate mi alınmaya başlanmış? Şaşırdım doğrusu. Kendinizi kandırmayın lütfen. Tıklım tıkış salonlarda kongre yapıp sonra bir ali cengiz oyunuyla cafe restoranlara aç-kapa yapmayı “ama uzmanlar kapansın diyor.” diyerek basite indirgemeyin. 2-3 haftalık salgın planı nerede görülmüş? Referans olarak gösterdiğin TTB kongreler için de amiyane tabirle kıçını yırttı. Peki o sıra neden dikkate alınmadı?
Zart tarikatının Zurt şeyhinin cenazesinde veya Akp kongrelerinde kontrolü zorlaşmayan salgın alkol tüketenler yüzünden zorlaşıyorsa bayağı dindar bir virüs olmalı bu. Alkolü kısıtlayan -bakın yasaklayan değil, kısıtlayan- ülkelerin çoğu bunu insanlar bir araya toplanıp riski arttırmasın diye çoğunlukla açık havayla sınırlı tutuyor ancak market de büfelerde satışlar devam ediyor.
Bakın bugün salgını yenen ve yenmek üzere olan ülkelerin hemen hepsi artık normalleşme sürecinde. Sebebi de çok basit, tedbirli ve öngörülü davranıp aşıyı hızlıca tedarik edebilmeleri. Biz hala salgınla 14 yüzyıl öncesinin kafasıyla mücadele ediyoruz. Alkolü yasaklamak salgını bitirmek noktasında dramatik bir fark yaratacak mı? Hayır. Peki ya yaygın aşılanma? Evet. O halde çare alkolü yasaklamak değil, halkı aşılamak olmalı.
Bu arada alkolü yasaklayınca salgının yayılımının iyi yönde seyrettiğinin bir bilimsel kanıtı varsa onu da okumak isterim. Salgın yönetiminde çığır açan idarecilerimiz bunu muhakkak mantıklı ve bilimsel bir zemine oturtmuştur.
Tam kapanmak geçte olsa, lapalap AKP kongrelerine izin de verilmiş olsa doğru ve gerekli. Ama kardeşim benim evdr ailem ile beraber otururken bir kadeh rakı almam veya bir bardak bira içmem pandemiyi nasıl kötü yönde etkiler açıklamanızı bekliyorum.Aylardır "tam kapanma" talep edenlerin, kapanma dönemi uygulanacak kısıtlamalardan bihaber olması mümkün değil. Her ülke, kendi toplum yapısı ve vaka sayısına göre farklı tedbirler alıyor fakat sonuçta sert kısıtlamalar geleceği bilinen bir gerçekti.
Hangi ülke olursa olsun, kapanma sürecinde bir takım tedbirler almak zorundadır çünkü bu kapanmanın her saniyesi, ülke ekonomisine ciddi zarar veriyor. İnsanlar yoğun bakımda yer bulamadığı için başka hastanelere nakledilirken yollarda ölüyorlar. Bu acı durumu bizzat kendim yaşadım ve yengem, üç ay önce merdivenden düşüp acil ameliyata alındı fakat yoğun bakımda yer olmadığı için başka hasteneye yönlendirilirken yaşama veda etti. Bir arkadaşımın babası, ertelenen kalp ameliyatı yüzünden yaşamını yitirdi. Ülke genelinde çoğu insan yakınını kaybetti ve kaybediyor. Kapanma sonrası da çoğu insan işini kaybedecek ya da maaşlarını geç almaya başlayacak veya işten çıkartılıp aylarca tazminat bekleyecek v.s
Hiç kimse böyle bir süreçte oturup da zorunlu olarak alınan tedbirleri sorgulamaz ve tam tersi mantıklı olup olmadığına bakar ve yukarıda da yazdığım gibi bu yasağın amacı, insanların içki içmesini önlemek değil ve tek amacı sadece evinin yakınında içki satmayan market olan kişilerin sokak sokak gezmesini engellemek.
Bu konuda başka da yorum yazmayacağım çünkü nasılsa sahip olduğunuz taraflı bakış açısının asla dışına çıkamayacaksınız.
Ne görmek istiyorsan onu görmeye şartlanmışsın @melnur ve o yüzden söylenecek fazla bir şey yok.Tam kapanmak geçte olsa, lapalap AKP kongrelerine izin de verilmiş olsa doğru ve gerekli. Ama kardeşim benim evdr ailem ile beraber otururken bir kadeh rakı almam veya bir bardak bira içmem pandemiyi nasıl kötü yönde etkiler açıklamanızı bekliyorum.
Fazla uzatmak istemiyorum, arkadaşlar zaten açıklamışlar iktidarın esas amacının pandemi ile savaş değil bilakis alkol kullanan kesimle bir savaş içerisinde olduğunu. Lokaller, lokantalar,..... hepsi kapalı. Açık havada virüs zaten kapalı alanlar gibi tehlikeli değil.
10 binlerce insanı kongre için bir araya getirenlere, bunların çoğu başka bölgelerden saatlerce bir arada otobüslerde geldiler, tarikat liderlerinin cenazelerine devlet otoritesi eşliğinde toplu katılımlar yapanlara keşke dik durup eleştiri yapılsaydı içki yasağı anlayışınızı azda olsa anlardım.
Kimse kimseyi aldatmaya uğraşmasın, iktidarın niyeti apaçık ortada.